Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
DougHogue

10.6 retail - blank white screen during install.

31 posts in this topic

Recommended Posts

Notebook specs.

Toshiba Satellite P105 S6024

Graphics adapter: Intel GMA 950

100gig SATA HDD

Optical: IDE CD/DVD RAM DL Multi Write

CPU: Intel Core Duo T2050 @ 1.6gig

Mobile Intel 945GM Express Chipset

Ram 2048 667mhz DC

 

Starting in safe mode (-x) has disabled wifi, ethernet and sound but Snow Leopard did install. Of course half the fun is figuring this all out and fixing it. Hahahahaha. I think the biggest problem for me is the INTEL915 class. It's geeting late and I'm going to bed. thanks for all your help. let me know if you find anything.

 

Doug

Crazy question but you downloaded the d620 boot disk for 10.6, right?

Is there a newer bios for your laptop? The p200 also has a Phoenix bios.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes audit, I downloaded D620SLV1.iso. Also I downloaded the latest bios version about 10 months ago to get audio to work on Linux. Pheonix bios in the notebooks sucks. You have very few options you can change. NOT ACPI. I did get it to load but in safe mode but not much works. Nice operating System. Let me know if you find anything or figure something out.

 

Doug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try not to install Graphics... after the installation is successful, use Pacifist then open the disc then try to install the graphics..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Try not to install Graphics... after the installation is successful, use Pacifist then open the disc then try to install the graphics..

 

He's getting the problem when trying to get to the installer (booting from disk) it was because the EmpireEFI disk did not support the IntelGMA950 Laptop graphics drivers as snow leopard is 64 bit so they have to be installed as 32 bit but the new iso i attached sorts that out

 

Liam

Share this post


Link to post
Share on other sites
He's getting the problem when trying to get to the installer (booting from disk) it was because the EmpireEFI disk did not support the IntelGMA950 Laptop graphics drivers as snow leopard is 64 bit so they have to be installed as 32 bit but the new iso i attached sorts that out

 

Liam

 

Liam,

 

What attachment? I'm still having the graphics issue and have to boot up in safe mode.

 

Doug

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×