Jump to content
hnak

AppleIntelE1000e.kext for 10.8/10.7/10.6/10.5

768 posts in this topic

Recommended Posts

@DIDDL14

 

Could you please share your modified AppleIntelE1000e.kext? I am getting crazy trying to have wake on lan on hackintosh.

 

I hope your kext will works for me too.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

diddl14, thanks !

 

you just fixed the WOL issue or also debugged/optimized the kext to be more stable and reliable than the older one ?

Only added a fix for the WOL behavior - so far didn't have stability or other issues

I've not used/tried jumbo frames or other non-default settings that seem to be causing stability issues.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm actually using the kext 2.4.14 old version with haswell z87x gigabyte mobo...

 

do you think the newer 2.5.4f is reliable for normal ethernet usage ?

do you think i might manually switch to 10 or 100 speed instead of gigabit like i read someone did for more constant and stable data flow  ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm had no problems with version 2.4.14 or 2.5.4f except for lack of WOL under Mavericks.

The driver is set to auto detect line speed (GbE in my setup) and default MTU of 1500.

 

All I can add is that my test with large files transfers (20+ GB virtual disks) with standard mtu between macs via AFP were fast and reliable...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry i'm confused.. but the latest attachment in #504 is good aand also resolves the problem of the freeze after aboit 8..9 gb of traffic?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The version in post #504 (2.5.4f) is identical to 2.5.4d except for the WOL fix.

If in your setup there is an issue with a freeze after 8..9 gb of traffic, it very likely still exists in 2.5.4f..

Share this post


Link to post
Share on other sites

To lan freeze after a huge gb traffic (as described pages pages ago)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just uploaded 3.0.4.

I did nothing special other than incorporating the latest Linux files.

 

This version allows tweaking Info.plist to increase/decrease tx/rx buffers.

Thanks hnak. We'll give it a test and report back...

Share this post


Link to post
Share on other sites

do you think that tweak could help when someone's experiencing some system freezes ?

 

Increasing the number of transmit descriptors will mitigate the problem but it won't eliminate it completely.

 

Mieze

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok will give a try and report back thanks for the great effort to all of u !!

 

some little hints to help a noob like me to edit the numbers into .plist of  3.0.4 version  ?

where this .plist is located ?

 

THX

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me too. I have some films about 8..9 gigs to move on a nas.. hope this time well be good

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok got it thanx !

 

please can someone teach us where and what write into that .plist file ?

how to increase/decrease tx/rx buffers ?

 

HNAK ?

MIEZE ?

:wink_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

tested ok (1000 full auto neg ok)

same error while copying long file 

 

error -36 (cannot continue) 

without log in system.log

 

same as before

 

bye

 

 

i like to test even if it's possible to enlarge packet data.. but I'm afraid.. to test unuseful changes. I don't know if it is a samba error or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just uploaded 3.0.4.

I did nothing special other than incorporating the latest Linux files.

 

This version allows tweaking Info.plist to increase/decrease tx/rx buffers.

 

 

Unfortunately, it is a no-go. The console log starts spitting out:

failed to getphysicalsegment in outputPacket.

once you start a big copy. Craps out around the 8.5 Gig copied mark, just as any version after 2.4.14. So, back to 2.4.14. Thanks for the effort anyway, hnak, much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, it is a no-go. The console log starts spitting out:

failed to getphysicalsegment in outputPacket.

once you start a big copy. Craps out around the 8.5 Gig copied mark, just as any version after 2.4.14. So, back to 2.4.14. Thanks for the effort anyway, hnak, much appreciated.

So, where can you get this 3.0.4 version?  I looked here, and at Sourceforge and I can't find it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, where can you get this 3.0.4 version?  I looked here, and at Sourceforge and I can't find it.

 

You have to click on "Snow and Above".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×