Jump to content
neos

GMA950 27a2 Vaio UX,TX ( IT'S WORKING NOW )

64 posts in this topic

Recommended Posts

Hey.

I got my friends maxdata laptop with 950GM 1GB RAM onboard

950 working with QE/CI and resolution change,

but when i put additional 2GB RAM Snow hanging up booting.

I put 2 different 2GB RAM's and none of them work.

Today i put there 1GB RAM and SL boot w/out problem.

SL boots with 3GB RAM (1onboard + 2 additional) only when i disable GMA950 kexts.

So i think its maybe video ram allocation problem.

Maybe there is a way to edit GMA 950 kexts to support more than 2GB ram?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

So I'm all up and running, but the only problem I have run into is the cursor artifacts issue. In certain text boxes such as the itunes search box, when clicking it or running the cursor across it, causes a copy of the cursor to be stuck and a gray box to appear at the top left.

 

I was just wondering if there's a fix for this, small issue, but can be annoying at times.

 

thanks for the guide! at least everything is working except for the small issue.

 

10.6.3 on a Dell E1505

Share this post


Link to post
Share on other sites
At first it didn't work, so i thought why not copy all the 10.5.8 appleintelgma* and appleintelintergratedframblabla (this is

 

a old kext 1.4.18) to snow leopard.

 

Copied all into S/L/E chown , chmod and clear kextcache repair disk and reboot.

 

It didn't work and only came out black screen with horizantal lines but can see the mouse clearly.

 

So i boot into safe mode replace back the original kext EXCEPT leaving the old appleintelintegratedframebuffer (1.4.18)

 

chown, chmod and clear kextcache repair disk and reboot.

 

But this time i reboot in verbose mode and SL detected the GMA950.

 

Front row works now.

 

deksop1.jpg

 

AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext.zip

 

10.6.2 stock kext

AppleIntelGMA950.kext.zip

AppleIntelGMA950GA.plugin.zip

AppleIntelGMA950GLDriver.bundle.zip

AppleIntelGMA950VADriver.bundle.zip

AppleIntelGMAX3100.kext.zip

AppleIntelGMAX3100FB.kext.zip

AppleIntelGMAX3100GA.plugin.zip

AppleIntelGMAX3100VADriver.bundle.zip

 

Hi NeOS,

 

I would liek to install SNow Leopard 10.6.3 on my Sony Vaio VGN-TX .. can you please guide me trough the process thanks...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi NeOS,

 

I would liek to install SNow Leopard 10.6.3 on my Sony Vaio VGN-TX .. can you please guide me trough the process thanks...

is gma 950 the same thing as gma 4500?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi NeOS,

 

I would liek to install SNow Leopard 10.6.3 on my Sony Vaio VGN-TX .. can you please guide me trough the process thanks...

 

 

I installed snow leopard 10.6.3 on my VGN-TX3XP but when i replace your integrated kext file my monitor works fine with all whistles and acceleration but my laptop screen has garbaged lines.. WHat can i do to repair this issue ?

 

 

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
At first it didn't work, so i thought why not copy all the 10.5.8 appleintelgma* and appleintelintergratedframblabla (this is

 

a old kext 1.4.18) to snow leopard.

 

Copied all into S/L/E chown , chmod and clear kextcache repair disk and reboot.

 

It didn't work and only came out black screen with horizantal lines but can see the mouse clearly.

 

So i boot into safe mode replace back the original kext EXCEPT leaving the old appleintelintegratedframebuffer (1.4.18)

 

chown, chmod and clear kextcache repair disk and reboot.

 

But this time i reboot in verbose mode and SL detected the GMA950.

 

Front row works now.

 

deksop1.jpg

 

AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext.zip

 

10.6.2 stock kext

AppleIntelGMA950.kext.zip

AppleIntelGMA950GA.plugin.zip

AppleIntelGMA950GLDriver.bundle.zip

AppleIntelGMA950VADriver.bundle.zip

AppleIntelGMAX3100.kext.zip

AppleIntelGMAX3100FB.kext.zip

AppleIntelGMAX3100GA.plugin.zip

AppleIntelGMAX3100VADriver.bundle.zip

 

Just want to Thank you sooooooo much. Finally My IBM X60 is working by your guaid. Thanks agian.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just want to Thank you sooooooo much. Finally My IBM X60 is working by your guaid. Thanks agian.

 

Hi Guys solved the problem related to garbaged screen on LCD -This is caused because of Refresh rate set too high not because of a non working driver... Install SwitchRes4 before setting up the integrated kext. After that load the system with the old integrated kext and connect to a monitor. Set up the resolution for the lcd with 60Hz by right clicking on the monitor and selecting mirror mode.. After that install DisplayConfigX and set ur prefered resolution with 60Hz on the LCD.

 

P.S you can still use SwitchRes4 but i couldnt set-up the 1366x748 resolution with it thats why i installed DisplayConfigX.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe sorry for the English is not very good.

 

Hello everyone.

 

Thank you very much for your help Neo, after trying many solutions for Intel 27A2 on notebook and Snow Leopard, infinite kexts! example GMA_0x27AE8086_Snow_Leopard_Fix finally with the files that you provide I installed SL on a Gateway notebook model CX2735m and everything works perfectly (change the intel Wi-Fi for a Broadcom), I tried with no luck Iatkos S3 Intel GMA950 27a2 kext.

 

My solution was:

 

Manually delete the files in System/Library/Extensions

 

AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext

AppleIntelGMA950.kext

AppleIntelGMA950GA.plugin

AppleIntelGMA950GLDriver.bundle

AppleIntelGMA950VADriver.bundle

AppleIntelGMAX3100.kext

AppleIntelGMAX3100FB.kext

AppleIntelGMAX3100GA.plugin

AppleIntelGMAX3100VADriver.bundle

 

Then copy your kexts to S/L/E

Use Disk Utility to repair permissions. IMPORTANT: Kext Utility and OSX86Tools did not work to install the kexts and repair permissions I did so manually in a desperate attempt and it worked! thank you very much Neo.

I did it with an external monitor 1024x768 (notebook LCD show only apple boot logo) in normal boot no safe mode reboot and everything works!!

 

 

 

Thanks Neo! finally leave the old 10.5.8 ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to bump an old thread but using stock kexts from 10.6.6 and the old appleintelintegratedframebuffer.kext ie 1.4.18 worked perfectly for me

 

Sony VGN-TX47GP

 

Thanks so much neos, you're a lifesaver

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to say I used these kexts, and they worked, but QE/CI was not. I got them working by using the standard 10.6.6 kexts, and I think from this thread, the Buffer.kext. I also added

 

<key>Kernel Flags</key>

<string>GraphicsEnabler=Yes</string>

 

to my com.apple.Boot.plist file. And bam, works. I've uploaded them here.

Archive.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another bump.

 

Working for me mit QE (27A2)

Stock GMA450 kext with old Framebuffer 1.4.20, but strange mouse cursor behavior sometimes.

 

Trying to bring up the framebuffer to stock with DSDT, 98% completet - See my other post!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

 

I got a VGN-TX3XP but can't get it running. What's the best way to start? Get a normal install disk or an iDeneb?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This has just got qe/ci working on my dell inspiron! awesome thanks so much.

got it working after id messed with most appleintelgma kexts,

ended up installing an osx update and changing JUST old appleintelintegratedframebuffer.kext, as stated in your guide.

ran kext utility and disk utility, works like a charm!

Running an onld Dell Inspiron 9400.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×