Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Onixs

**Updated** SleepEnabler for 10.6.5

164 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

It kernel panics on mine right after loading /E/E

 

Tried on both 32 and 64 bit - same thing.

 

I'm on 10.6.1 using vanilla kernel.

 

Old Sleepenabler works fine.

 

Repaired permission on /E/E

 

Specs:

 

G31m-ES2L rev 1.x

7300LE (soon to be 4650)

4gb ddr2

e5200

etc

 

What could I have done wrong?

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

It kernel panics on mine right after loading /E/E

 

Tried on both 32 and 64 bit - same thing.

 

I'm on 10.6.1 using vanilla kernel.

 

Old Sleepenabler works fine.

 

Repaired permission on /E/E

 

Specs:

 

G31m-ES2L rev 1.x

7300LE (soon to be 4650)

4gb ddr2

e5200

etc

 

What could I have done wrong?

 

Thank you.

 

I have not confirmed it on 10.0.0 kernel. A buddy just PM me that it workd for him on kernel 10.0.0.

 

I Will change the Topic ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

It kernel panics on mine right after loading /E/E

 

Tried on both 32 and 64 bit - same thing.

 

I'm on 10.6.1 using vanilla kernel.

 

You should try to rebuild cache and fix permissions again to get the new kext working, SL is fickity with new kexts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

 

It kernel panics on mine right after loading /E/E

 

Tried on both 32 and 64 bit - same thing.

 

I'm on 10.6.1 using vanilla kernel.

 

Old Sleepenabler works fine.

 

Repaired permission on /E/E

 

Specs:

 

G31m-ES2L rev 1.x

7300LE (soon to be 4650)

4gb ddr2

e5200

etc

 

What could I have done wrong?

 

Thank you.

Netkas said it will not work on 10.6.1 ONLY 10.6.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'd assume this SE update is backward compatible with the older kernel versions of SL?

 

MAJ

 

Edit: Just saw post above after posting. Guess I'd better keep both just in case.

So, ouch. These updates are going to get a little tricky for those who don't RTFM! Expect more noobiies and KPs! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a note:

If the SleepEnabler doeesnt work for you for whatever reason you can go back to the 10.6.1 Kernel ( if you have it backed up ) and the machine will boot. Worked for me before I found out about the new SleepEnabler

Share this post


Link to post
Share on other sites
No more KP on SL 10.6.2

 

 

After KP i use my bacup-system an use your SleepEnabler for 10.6.2.kext.

After reboot my system boot and work fine.

 

Thanks :(

 

My system:

GA-P35-DS3

DC2 8200

Nvidia 9800 GTX

DSDT

 

Everything works

Share this post


Link to post
Share on other sites
So, ouch. These updates are going to get a little tricky for those who don't RTFM! Expect more noobiies and KPs! :(

I agree. It's amazing to see how many jump in without first reading.. It will cause confusion :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also get a Kernel Panic because of sleepenabler, is there anyway to boot into my snow leopard partition and replace the old sleepenabler with the new one. USB boot maybe?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I got my SL working again by going into windows 7, installing MacDrive and replacing the old SleepEnabler.kext with the new one! Gotta love software like MacDrive!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Why sleep becomes shutdown after using the new Sleepenable.kext, the same situation in 10.6.1 with the old kext.

 

Is there anything I should do in BIOS?

 

My MB is Gigabyte P43-ES3G

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to delete this kext. Can someone please explain with a walkthru on how to do this. This is for the update to 10.6.2. Snow is working vanilla install . I have tried OSX tools. Not that good with terminal...

Thx Kindly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, Dell Latitude m4400, after 10.6.2 software update, booting with KP, in W7 with macdrive replace SleepEnabler.kext, but still KP on boot ;), I try delete /S/L/Caches, dont help ...

 

i try delete dmos.kext, I havent KP but system still booting and booting 20min with Apple logo .. ;)

 

any help please, advice ? post-465507-1258224584_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
^^ use fakesmc instead of dsmos

 

 

ok, thanks, google already help, please can you explane me, what exactly do fakesmc, dsmos, and diferences ?

 

thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have 10.6.2 with 10.0.0 (new kernel would not boot, had to use the one from 10.6.0 install)

Old SleepEnabler.kext gives restart screens

New (netkas version) give KP on boot

 

Will this one work with 10.0.0?

 

Computer works without SleepEnabler, but doesn't fully go to sleep and needs to be restarted if I try to put it to sleep.

I'm on p5w DH Deluxe. 10.5.8 slept perfect.

 

Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×