Jump to content
ixxxion

Radeon HD 5870 / HD 5850

614 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

anyone with a 5870 join #RadeonHD @ chat.osx86.hu ;)

 

@M0rpheus Great testing :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am a noob about this.

 

How do I get this working? I really want to install Mac OS X on my laptop, and it seems some have made it succesfully work with Radeon 5850.

 

What should I download here, what should I download else where, what guide should I follow?

 

Can someone please, very short, write me a mini guide how I shall get this working?

It would be freakin' amazing if someone would give their time to do that for me. Really.

 

I am using an i5 Intel 430M CPU and my laptop is GX640 from MSi.

 

Thank you VERY, VERY much in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is for the desktop 5870/5850. Nobody said that the laptop version works yet. And yes it's very different so it's not trivial. Sorry for the bad news.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have a XfX hd ATI 5870 and wanna install the kexts, but i'm New to the hackingtosh World, so the only thing in Need to do is install the Aty_init.kext and then if it Appears in the sys Profiler, install the Otter kext's? Do i first Need to Upgrade to 10.6.4? Atm i have 10.6.2 from Hazard , Running a amd

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

I have a XfX hd ATI 5870 and wanna install the kexts, but i'm New to the hackingtosh World, so the only thing in Need to do is install the Aty_init.kext and then if it Appears in the sys Profiler, install the Otter kext's? Do i first Need to Upgrade to 10.6.4? Atm i have 10.6.2 from Hazard , Running a amd

10.6.4 is a must.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, got it working on my 10.6.2 , eyetv Works, it Gers detected in sys profiler, but DVD Player doesnt Works and also the Effects like transparen menu bar Not..

What now?

How to Update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys,

 

I have a Club3D 5850, Gigabyte p55m-ud2 and a intel core i5 750, does anybody know

if this setup is OSX compatible (I was searching on some sites but I couldnt find the right info).

 

And if it is, could somebody please tell me how. I really want an OSX dualboot :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heyyo,

 

Hello guys,

 

I have a Club3D 5850, Gigabyte p55m-ud2 and a intel core i5 750, does anybody know

if this setup is OSX compatible (I was searching on some sites but I couldnt find the right info).

 

And if it is, could somebody please tell me how. I really want an OSX dualboot ;)

Yes it is. The vidcard might work with this new aty_init.kext that Netkas is working on for proper screen resolutions and so fourth. For setting up OSX use [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]:

 

http://tonymacx86.blogspot.com/

 

And once installed? use [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] which is on there, and you would use the UserDSDT and grab the DSDT.aml that goes with your mobo.

 

[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (Check the vids on how to set it up with UserDSDT):

http://tonymacx86.blogspot.com/2010/06/[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]-20.html

 

DSDT.aml file you will need:

http://tonymacx86.blogspot.com/2009/12/dsd...therboards.html

 

GLHFDD. If you have any more questions please start a separate thread just so that we keep this topic on track. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Worked perfectly on my Club3D 5850 1GB.

 

Now i have a hackintosh with a AMD X4 Phenom II @ 3,2 ghz with a Radeon 5850. I get like 150fps+ on Portal at highest settings @ 1920x1080 ;) lol crazy {censored} :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please can someone write a "how to, step by step" drivers for asus 5870 card. I have iatkos s3 instaled 10.6.3. i tried the .dmg with kext helper with no efect and tried separate drivers and than my snow leo crashed and wouldnt bootup after restart. I'm i doing something wrong?

my config> mb: asus p5ql pro, cpu intel e7300, gpu: radeon 5870 ram:8gig

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am currently helping them at http://forums.macrumors.com/showthread.php...=1#post10431963 and testing the kexts but no luck so far.

 

excellent news, but when i went over and tried to download the kexts and such it said i need a forum account, no problem except their registration page is not working... script malfunction or so... anyway can anyone post the necessairy files for the 5850 please?

 

Solved: Netkas has his own site for this progress, goto, http://netkas.org/?p=465

 

but it didnt work... i get ablack screen after loading, sigh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

With the new Netkas driver, Radeon 5850 is now recognized by Mac osx, but QE/CI are not activated. Does anybody has a solution ? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys I have a problem with my Radeon 5850. Looking forward to getting it to work with OSX but now it won't even let me boot. When i boot with Chameleon I type:

i386 -v

 

After Chameleon loads some lines my entire screen turns black and my graphics fan starts spinning like mad. After a few seconds my monitor is starting to switch continuesly between analog and digital, indicating there is no input anymore. One guy one a other board said I had to put something in my second DVI-slot for it to boot, he said a DVI -> VGA dongle would do the trick but it didn't work for me.

 

My OSX install did use to work on my other graphics card (Nvidia 6600GT). It was a pretty easy job getting it to work on that card: I didn't have to do anything and I immediatly got FullHD and QE/CI. Strangely however, booting from my HDD instead of the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] CD always got stuck when not in -v mode. Now it doesn't let me boot at all with the CD nor my HDD in -v mode.

 

My system:

 

- Intel core i5 750

- Asus Radeon 5850 1GB

- Gigabyte GA-P55m UD2

- OSX 10.6.3 installation on AHCI HDD ([url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] + [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] way)

 

I would appreciate any help :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you try at least reading the message from -zero- that is 3 post above you?? it sure wouldn't hurt you to try

Share this post


Link to post
Share on other sites
did you try at least reading the message from -zero- that is 3 post above you?? it sure wouldn't hurt you to try

I'm sorry but i actually have been following this topic for quite some time. I know that updating to 10.6.4 is a must and it was stupid I didn't realise i have to use my old card first because otherwise I can't boot into OSX to perform the update. I guess I'm going to do that first, after installing the kext I will pop in my 5850 again and we will see.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great! I'll wait for your report on that

 

PS: sorry for the sarcasm in the previous post, but sometimes you see people who just doesn't care to help themselves, and want someone else to do it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×