Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
robert_dk3

help installing iATKOS v7

15 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement
i h a c k i n t o s h.com/2009/05/still-waiting-for-root-device/

 

 

ok thanks ALOT for your help.

i get a message saying "InterfaceName: times out waiting for OIKit to quiesce" im not sure how to fix this :S

 

i left it for ages and after a while it started up but cant get my wave keyboard working:D

Share this post


Link to post
Share on other sites
i get a message saying "InterfaceName: times out waiting for OIKit to quiesce" im not sure how to fix this :S
http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...php/t28117.html

 

i left it for ages and after a while it started up but cant get my wave keyboard working:D
If it is a PS/2 keyboard (I guess no) then install a PS/2 driver like VoodooPS2Controller or ApplePS2. If it is an USB keyboard, then check USB legacy mode in BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok i got onto the os!! :)

 

having 2 problems..

and my res is only 1024 x 768, my card is a 9800gtx+ is there anyway for this card to work?

 

and i still have to wait for ages how do i delete that thing?

i looked for AppleHWSensor.kext in the extensions folder and cannot find it

thanks again

Share this post


Link to post
Share on other sites

For VGA there are several solutions possible. first of all try inserting an EFI string via OSx86Tools. If no luck try CoreVidia or ATI init.

Share this post


Link to post
Share on other sites
For VGA there are several solutions possible. first of all try inserting an EFI string via OSx86Tools. If no luck try CoreVidia or ATI init.

 

 

wooo! got gpu to work, only thing that dosnt work now is my internet :)

do you know if the D-Link G DWA-510 works? i installed Ralink RT61 but dosnt work

do i have to find a kext or something?

i also have a netgear WG111v2, and i know they work on other os's but not v7 :censored2: is there anyway to get one of these cards to work?

:(

 

 

 

& also it still takes about 8 minutes to bootup :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the drivers use the forum search.

 

For the long boot time... boot with -v flag. And take a closer look on the messages. There may be some warnings and errors. You may also check this info by using Applications>Utilities>Console>Show log list>Log files>System log. Scroll it and check if anything suspicious.

 

Also read these:

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...hp/t134272.html

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...php/t87163.html

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...amp;mode=linear (not use this http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=88335 IOATAFamily.kext instead; remember to select the apropriate version e.g. 10.5.8 for iAtkos V7)

Share this post


Link to post
Share on other sites
For the drivers use the forum search.

 

For the long boot time... boot with -v flag. And take a closer look on the messages. There may be some warnings and errors. You may also check this info by using Applications>Utilities>Console>Show log list>Log files>System log. Scroll it and check if anything suspicious.

 

Also read these:

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...hp/t134272.html

http://www.insanelymac.com/forum/lofiversi...php/t87163.html

http://www.insanelymac.com/forum/index.php...amp;mode=linear (not use this http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=88335 IOATAFamily.kext instead; remember to select the apropriate version e.g. 10.5.8 for iAtkos V7)

 

i tried searching forums and it was just other people asking aswell :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

If there are no driver, means there NO DRIVERS. I can't "create" them.

 

Remember that it is not the Windows (meant to support various hardware), it is OS X (meant to support only the hardware any Mac has and nothing above that). Any additional hardware may be supported if a driver is provided, either by the manufacturer or the community.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If there are no driver, means there NO DRIVERS. I can't "create" them.

 

Remember that it is not the Windows (meant to support various hardware), it is OS X (meant to support only the hardware any Mac has and nothing above that). Any additional hardware may be supported if a driver is provided, either by the manufacturer or the community.

 

 

hmmm, im having lots of trouble with this version, im going to try iDeneb LITE

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok i got onto the os!! :P

 

having 2 problems..

and my res is only 1024 x 768, my card is a 9800gtx+ is there anyway for this card to work?

 

and i still have to wait for ages how do i delete that thing?

i looked for AppleHWSensor.kext in the extensions folder and cannot find it

thanks again

 

Hey Robert, I have the same graphic card, 9800 gtx+ 512 mb, can you tell me what did you use to make it work properly?? If you can be very specific i would appreciate it! Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hey Robert, I have the same graphic card, 9800 gtx+ 512 mb, can you tell me what did you use to make it work properly?? If you can be very specific i would appreciate it! Thanks

 

hey

 

drivers > VGA > nVidia > EFI string for nVidia > DVI/DVI

 

works for me ;P

good luck!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×