Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
m0rb0

iatkos afp problems

4 posts in this topic

Recommended Posts

I'm having problems connecting to AFP shares after a fresh iatkos v7 (10.5.7) install.

 

I have already tried (sudo of course)

 

rm /System/Library/Filesystems/afpfs.fs

ln -s /System/Library/Filesystems/AppleShare/afpfs.kext /System/Library/Filesystems/afpfs.fs

 

 

This is the error I get in my system.log:

ep 10 18:31:16 macpro /System/Library/CoreServices/Finder.app/Contents/MacOS/Finder[134]: SharePointBrowser::handleOpenCallBack returned 64

Sep 10 18:31:16 macpro com.apple.netauth.useragent[213]: kextload: /System/Library/Extensions/System.kext: no such bundle file exists

Sep 10 18:31:16 macpro com.apple.netauth.useragent[213]: can't add kernel extension /System/Library/Extensions/System.kext (file access/permissions) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

Sep 10 18:31:16 macpro com.apple.netauth.useragent[213]: kextload: cannot resolve dependencies for kernel extension /System/Library/Filesystems/AppleShare/asp_tcp.kext

Sep 10 18:31:16 macpro com.apple.netauth.useragent[213]: error loading extension /System/Library/Filesystems/AppleShare/asp_tcp.kext

 

 

 

I'm far from a n00b with *nix and osx86 (this is my 5th hackintosh, but first using iatkos).

 

System.kext obviouslly DOES exist, and aside from recreating the sym link (already done) I don't know what to do!

 

SMB works fine, but is sloooooooooow compared to AFP.

 

Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I fixed this problem by doing thev10.5.8 update....

 

After the update remove 'System950.kext' and make sure u have the right system.kext' and seatbelt.kext'. I found I still had problems mounting dmgs after 10.5.8 and deleting system950 fixed my problem there.

 

Just update to 10.5.8 delete system950.kext and ensure you have proper system.kext & seatbelt.kext and u should be able to use AFP again!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I fixed this problem by doing thev10.5.8 update....

 

After the update remove 'System950.kext' and make sure u have the right system.kext' and seatbelt.kext'. I found I still had problems mounting dmgs after 10.5.8 and deleting system950 fixed my problem there.

 

Just update to 10.5.8 delete system950.kext and ensure you have proper system.kext & seatbelt.kext and u should be able to use AFP again!

 

I'm already on 10.5.8, and System950.kext does not exist. :D

 

System.kext and Seatbelt.kext are the two that were included with the combo update. I think I'll give the Seatbelt.kext on this forum a shot.

 

Edit: Nevermind, the Seatbelt.kext I found earlier was just extracted from the update... no need for it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×