Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
GerdJ

SL installed on GA-EP35-DS4, but 10.5.x gives KP at boot!

Recommended Posts

Hi,

 

I installed SL on my system (see below) - everything works, 64 bit mode :-)

 

But, after installing PC EFI 10.1 I'm not able to boot Leopard 10.5.8 anymore, it stops during boot with KP. Anybody knows the reason for that?

 

Configuration:

 

1 SATA HDD with 2 Partitions (GUID)

1. Partition = Snow Leopard = boots fine

2. Partition = Leopard 10.5.8 = KP at boot

PC EFI 10.1 installed on 1st Partition.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I just wonder if the boot file in root (/) of your Leopard partition is the SL version instead of the Leopard version. Also, I rebuilt the extras mkext on my Leopard partition from SL and was getting a KP on boot. I had to boot Leopard with -x -s and rebuild the cache from Leopard to get over it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I just wonder if the boot file in root (/) of your Leopard partition is the SL version instead of the Leopard version. Also, I rebuilt the extras mkext on my Leopard partition from SL and was getting a KP on boot. I had to boot Leopard with -x -s and rebuild the cache from Leopard to get over it.

 

 

+1

 

More than likely when you installed Snow it wrote a new bootloader onto your hard drive which is specific to SL and won't load 10.5.x systems. I'm sure the next Chameleon / PC EFI release will fix a lot of these problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×