Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
wziard

HOW-TO GUIDE: Snow Leopard Retail 10.6 on Asus P6T Deluxe V2

482 posts in this topic

Recommended Posts

HI!

 

this is my first post, but i have read most guides on your forum.

I tell my problems.

 

i have installed leopard 10.5.2 kaliway in my old pc (packard-bell sis671 core 2 duo 1,6) without many problems, i get audio and wireless working. then, the hdd with 10-5-2 installed has been changed to my new pc "p5q se 2 micro core 2 quad 2.8". i did it because never boot installation (i have try kaliway, iatkos v7, ideneb and nothing always panic), the old installations works ok (except audio :S)

 

So, y try to install snow leopard 10.6 retail whith an original DVD

 

I used the guide:

 

http://osx86sv.wordpress.com/2009/09/04/ho...asus-p5-series/

 

installations finally ok, but when i boot y get this screen:

 

 

panic.jpg

 

i don´t know how continue, i have spent about 2 weeks and read 100000 webs.

 

IN projectx86 saids p5q is 100% working on 10.6

 

SE2 Intel P45 & Intel ICH10R SATA

OS 10.6 Retail Update works (10.6.2 = Sleepenabler v2) - 64bits/32bits

Intel E8400 Core2DUO CPU 3,00 GHZ @ 3,6 GHz (not bios modded or DSDT => cpus=1 kernel flags)

1024MB ATi manufactured by MSi Radeon HD4870 Toxic Vapor-X Dual-DVI (Chemeleon with "Graphicsenabler=y or EVOenabler.kext, sound not tested)

Intel P45 & ICH10R SATA (no kext needed)

Marvell 88SE6102 PATA (AppleVIAATA.kext)

LAN Realtek RTL8111C (no kext needed)

Sound VIA VT1708S ( VoodooHDA.kext 0.2.53 => Mic front & rear and speakers 5 channels only SPDIF not tested)

Bios not modded with DSDT, here : [22]

kexts used in E/E:

AppleVIAATA.kext EVOenabler.kext (or Graphics Enabler = Yes) EVOreboot.kext fakesmc.kext (v2 for temperature of CPUs) IOAHCIBlockStorageInjector.kext

in S/L/E:

VoodooHDA.kext (0.2.53)

Restart/Shutdown working perfectly(With EVOreboot.kext)

Yes / Vanilla 64Bits Fully Working (Stable Config & perfect high performance environment) with 4Gb G-Skill PC8500 5-5-5-15 "realized By Gotier"

 

perhaps the rock on my way is: "Bios not modded with DSDT, here : [22]" but i can´t understand this step.

 

please help me!

 

excuse my english please :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

For people having troubles with firewire.

 

Are you having troubles with firewire HOTSWAP ie plugging firewire in after OSX is up and running?

 

Or firewire just doesn't work.

 

On my system, all the way from 10.5.1 firewire has worked fine,

 

BUT it has to be plugged in before OSX is started, never had it work with hot swapping.

 

So try inserting firewire device BEFORE starting OSX and see if it works.

 

Small price to pay, for a cheap MACPRO

 

Tony

Share this post


Link to post
Share on other sites
HI!

 

this is my first post, but i have read most guides on your forum.

I tell my problems.

 

i have installed leopard 10.5.2 kaliway in my old pc (packard-bell sis671 core 2 duo 1,6) without many problems, i get audio and wireless working. then, the hdd with 10-5-2 installed has been changed to my new pc "p5q se 2 micro core 2 quad 2.8". i did it because never boot installation (i have try kaliway, iatkos v7, ideneb and nothing always panic), the old installations works ok (except audio :S)

 

So, y try to install snow leopard 10.6 retail whith an original DVD

 

I used the guide:

 

http://osx86sv.wordpress.com/2009/09/04/ho...asus-p5-series/

 

installations finally ok, but when i boot y get this screen:

 

 

panic.jpg

 

i don´t know how continue, i have spent about 2 weeks and read 100000 webs.

 

IN projectx86 saids p5q is 100% working on 10.6

 

SE2 Intel P45 & Intel ICH10R SATA

OS 10.6 Retail Update works (10.6.2 = Sleepenabler v2) - 64bits/32bits

Intel E8400 Core2DUO CPU 3,00 GHZ @ 3,6 GHz (not bios modded or DSDT => cpus=1 kernel flags)

1024MB ATi manufactured by MSi Radeon HD4870 Toxic Vapor-X Dual-DVI (Chemeleon with "Graphicsenabler=y or EVOenabler.kext, sound not tested)

Intel P45 & ICH10R SATA (no kext needed)

Marvell 88SE6102 PATA (AppleVIAATA.kext)

LAN Realtek RTL8111C (no kext needed)

Sound VIA VT1708S ( VoodooHDA.kext 0.2.53 => Mic front & rear and speakers 5 channels only SPDIF not tested)

Bios not modded with DSDT, here : [22]

kexts used in E/E:

AppleVIAATA.kext EVOenabler.kext (or Graphics Enabler = Yes) EVOreboot.kext fakesmc.kext (v2 for temperature of CPUs) IOAHCIBlockStorageInjector.kext

in S/L/E:

VoodooHDA.kext (0.2.53)

Restart/Shutdown working perfectly(With EVOreboot.kext)

Yes / Vanilla 64Bits Fully Working (Stable Config & perfect high performance environment) with 4Gb G-Skill PC8500 5-5-5-15 "realized By Gotier"

 

perhaps the rock on my way is: "Bios not modded with DSDT, here : [22]" but i can´t understand this step.

 

please help me!

 

excuse my english please :D

 

 

It's only for P5Q SE2, this is my post on ProjectX86 :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any chance of someone updating the link to rapid share for the files to download? Link is down....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can i say a big thank you to everyone on this site cause of your support and help I have final got my firewire working by going too maplins and buying a £24 firewire which didn't have a via chip set and it worked and saw all my device without me doing noting to it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×