Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
catracho

Intel PRO/100 VE NIC

333 posts in this topic

Recommended Posts

hi i have a toshiba equium a100-337.

 

installed iatos latest version, and i am still having problems with wired lan, toshiba informs me that i have a intel pro / 1000pl gigabit lan which "should" be 0x109a8086, but if i run the sys info checker thingy - me -bob it tells me that i have intel 10/100 ve ethernet adaptor which is 0x10928086.

 

i also have a 3945 wireless card, which is not recognised for obvious reasons!

 

Should my OS "see" either of these devices?

 

currently my primary eth0 is my usb realtek card, then it shows eth1 as firewire.

 

can any confirm if a have a hope in hell of getting my wired ethernet to work? i have tried many things like adding codes to plists etc, but i have never had a built - in ethernet device showing? should i get this at some point?

 

thanks in advance all!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it but with some problems.

Problems were caused because i installed driver for intel wireless 3945agb card.Because the system view the card as Ethernet adapter in network setup not as a wireless card.So i removed iwi3495agb.kext and reinstalled the AppleIntel8255x.kext.Now it works great and i am writting this post from mac. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Look at iSaints post, its by far the best and worked wonders for me.

 

I re-wired the Ethernet cables in my house so I have wired networking in my office, for the specific purpose of using iATKOS's 10.5.4 version of Leopard. :(

 

I have a HP pavilion dv1738 and everything works besides WIFI (intel 3945abg) and Microvision webcam

 

for what its worth,

Hagie92

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I have installed Kalyway 10.5.2 on Intel motherboard (don't know exactly the model) that have Intel Pro/100 VE network card. I just follow instruction from post #2 in this thread. It is working but I need to boot with "-f" flag. My hardware ids is 0x10948086 (vendor id=8086, device id=1094). This information maybe useful for those who still unsuccessful to get their network card (Intel Pro/100 VE) recognized.

 

kizwan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Joshua,

 

Go to My Computer... Then right click and choose Properties.

Then select Hardware Tab... Device Manager

 

Collpase the tree and display the Network Adapaters, you should have one listed as Intel ® PRO/100 VE Network Connection

right click on this entry and select properties then go to the 'Details Tab' you should have it listed by Device Instance Id

it will display the following or something similar: PCI\VEN_8086&DEV_1031&SUBSYS_004E0E11&REV_42\4&139E449D&0&40F0

 

To get the Intel ® PRO/100 VE Network Adapter, working in Mac OS X. You will need the AppleIntel8255x.kext.

which is posted in this forum at post #10. I have it zipped along with installation instructions.

 

The AppleIntel8255x.kext allows me to use my Intel Pro/100 VE Network Adapter, which is running the

82557 Chipset.

 

If it doesn't work for you, usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying! Let me know your progress. :P

 

hi caladan,

i am using Intel core duo lapatop with 2 gb memory, 100 gb hard disk, & intel pro 100 network etnernet card

My instance path is this PCI\VEN_8086&DEV_1092&SUBSYS_30A5103C&REV_01\4&C586016&0&40F0

can u help me getting connected as i am novice user. & my mac is recognising eternet but says cable is unplugged

Share this post


Link to post
Share on other sites

downloaded AppleIntel8255x.kext.zip, placed it in System/Library/Extensions

followed cloudy's guide

CONFIRMED WORKING!!!

 

thanks so much...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, guys my first post hope this would help some of you

 

First of all my the ethernet on my board is vendor 8086 and device 27dc that some of you may have. I tried to installed the AppleIntel8255x.kext and all the ways posible posted by other users, nothing worked.

 

So I decided to do it my way and guess what it worked.

 

After searching most of the major Ethernet card brands found that my local Office max had a cheap card that work $19.99 + tax a D-link model DGE-530T

only trouble found that had to re-installed Kalyway OSX Leopard 10.5.2

and had to installed AZALIA sound drivers found in this forum

Curently my system is running

Kalyway OSX LEO 10.5.2 (Need to have DVD in to boot)

Windows XP PRO SP1

Windows Vista Ultimate OEM

and every thing works great.

 

 

my system is a

 

HP Pavilion Media Center TV m7357c Desktop PC

 

HardwareBase processor PentiumD 920 (P) DC 2.8 GHz

  • 800 MHz front side bus
  • Socket 775

Chipset Intel 945P Motherboard

  • Manufacturer: Asus
  • Motherboard Name: P5LP-LE
  • HP/Compaq motherboard name: Lithium-UL8E

Memory Component Attributes Memory Installed1.5 GB (3 x 512 MB)Maximum allowed4 GB* (4 x 1 GB)

 

*Actual available memory may be lessSpeed supportedPC2-3200 MB/secType240 pin, DDR2 SDRAMDIMM slotsFourOpen DIMM slotsOneHard drive

  • 300 GB SATA
  • 7200 rpm

16X DVD(+/-)R/RW RAM (+/-)R DL LightScribe drive DVD ROM Maximum speed: 16XModem PCI K56flex data/fax modemVideo Graphics GeForce 6200SE

  • 64 MB DDR memory
  • I/O Ports: VGA, Composite, S-Video

Television TV tuner card with FM tuner Sound/Audio Integrated High Definition audio

  • Realtek ALC 882 chipset (had to use AZALIA drivers after new ethernet card)
  • Supports up to 8 audio channels
  • Dolby Pro Logic II compatible

Dolby 5.1Network (LAN) Integrated 10/100 Base-T networking interface ( DEV 27DC )Memory card reader

  • Supports the following cards:
    • Compact Flash I
    • Compact Flash II
    • SmartMedia
    • Memory Stick
    • Memory Stick Pro
    • MultiMediaCard
    • Secure Digital (SD)
    • Micro Drive
    • XD Picture Card (xd = extreme digital)

External I/O ports I/O ports on the front panelPort type Quantity 9-in-1 (4 slot)One1394OneUSBTwoHeadphoneOneMicrophoneOneAudio L-ROneS-video inOneComposite video inOneI/O ports on the back panelPort type Quantity PS2 (keyboard, mouse)Two (one each)ParallelOne USBFour 1394One LANOne Audio (side speaker out, rear speaker out, center speaker out, line-in, line-out, microphone)One eachExpansion slots (available) Slot type Quantity PCIThree (One available)PCI Express x16One (None available)DIMM SlotsFour (One available)Drive bays (available) Bay type Quantity 5.25" externalTwo (None available)3.5" internalOne (None available)Personal Media DriveOne (One available)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Everyone

 

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

 

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the

82557 Chipset.

 

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

 

I do hope it helps.

 

I have Intel chipset 945G/GZ and i am having problem Intel PRO/100 V make it work in Mac OS x86 10.5.4 on my gateway machine i fallowed all your intruction but when i ran the last command which is ..

 

sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

 

I go error. here is cut and paste of error.. i also ran last command with -t this is also include here.

 

 

zee-razis-gt5040:~ zee$ sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

can't add kernel extension /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

 

 

So i ran last command with -t here is the out put

...

zee-razis-gt5040:~ zee$ sudo kextload -v -t /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

kextload: kext /System/Library/Extensions/Apple02Audio.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleBlower.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleCore99NVRAM.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleCPUThermo.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleDallasDriver.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleFCU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleFlashNVRAM.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleI2SModemFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleK2SATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleK2SATARoot.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKauaiATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKiwiATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKiwiRoot.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleLM87.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleMacRiscPCI.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleMPIC.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleOnboardAudio.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/ApplePMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleSMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleSPU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleVIA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleVSP.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/ATTOExpressPCIPlus.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AudioDeviceTreeUpdater.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CM4040.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CMD646Root.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CRYPTOCardPCCard.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOADBFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerPMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerPPC.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerSMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CDeviceFCU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/KeyLargoATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/LSIUltra320.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/MegaRAID.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/SCR24X_Apple_Driver.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleGMACEthernet.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleRS574Serial.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleSCCSerial.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleVerizonSupport.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleVerizonSupportKicker.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/InternalUSBModem.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/MotorolaSM56K.kext is not valid

can't add kernel extension /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

kextload: resolving dependencies for kernel extensions with validation and authentication failures

zee-razis-gt5040:~ zee$

 

 

Your early response will be helpful

 

Thanks

Zee

ziarazi@sbcglobal.net

Error.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Intel chipset 945G/GZ and i am having problem Intel PRO/100 V make it work in Mac OS x86 10.5.4 on my gateway machine i fallowed all your intruction but when i ran the last command which is ..

 

sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

 

I go error. here is cut and paste of error.. i also ran last command with -t this is also include here.

 

 

zee-razis-gt5040:~ zee$ sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

can't add kernel extension /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

 

 

So i ran last command with -t here is the out put

...

zee-razis-gt5040:~ zee$ sudo kextload -v -t /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext

kextload: kext /System/Library/Extensions/Apple02Audio.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleBlower.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleCore99NVRAM.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleCPUThermo.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleDallasDriver.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleFCU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleFlashNVRAM.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleI2SModemFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleK2SATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleK2SATARoot.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKauaiATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKiwiATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleKiwiRoot.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleLM87.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleMacRiscPCI.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleMPIC.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleOnboardAudio.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/ApplePMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleSMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleSPU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleVIA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AppleVSP.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/ATTOExpressPCIPlus.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/AudioDeviceTreeUpdater.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CM4040.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CMD646Root.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/CRYPTOCardPCCard.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOADBFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerPMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerPPC.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CControllerSMU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CDeviceFCU.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOI2CFamily.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/KeyLargoATA.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/LSIUltra320.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/MegaRAID.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/SCR24X_Apple_Driver.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleGMACEthernet.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleRS574Serial.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleSCCSerial.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleVerizonSupport.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleVerizonSupportKicker.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/InternalUSBModem.kext is not valid

kextload: kext /System/Library/Extensions/IOSerialFamily.kext/Contents/PlugIns/MotorolaSM56K.kext is not valid

can't add kernel extension /System/Library/Extensions/AppleIntel8255x.kext (not a bundle) (run kextload on this kext with -t for diagnostic output)

kextload: resolving dependencies for kernel extensions with validation and authentication failures

zee-razis-gt5040:~ zee$

 

 

Your early response will be helpful. you can also see attach file.Hi Everyone

 

 

 

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

 

 

 

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the

 

82557 Chipset.

 

 

 

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

 

 

 

I do hope it helps.

 

 

Thanks

Zee

ziarazi@sbcglobal.net

Error.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
CrArC,

 

I finally got my Leopard installation up and running... to where it was before I bricked it at least. I ended up having to manually install video drivers for my card, in order to get any sort of video on the machine. I went through the hellish process again of trying to set up my network card, and finally got it to work.

 

Check this out: I downloaded the same network driver as I had before, and manually added my network device id to the aforementioned info.plist (IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleIntel8255x.kext/Contents/), rebuilt extensions cache and rebooted with -f ... no luck.

 

What finally did it for me was removing (I guess it was older/defective/idk) the AppleIntel8255x.kext residing in /System/Library/Extensions. I didn't even have to reboot-- OS X alterted me that it had discovered a new network interface, added it to the list and gave me an address.

 

Horray! Thanks for your help..turns out that minor detail was preventing any of it from working.

 

OMG THANK YOU!!! I tried EVERYTHING in this thread and nothing worked... so after reading your post before i went to bed, i tried what you said; AND IT WORKED! ty ty ty ty!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Everyone

 

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

 

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the

82557 Chipset.

 

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

 

I do hope it helps.

 

i've try this, and no error report, all going normal

but why my ethernet doesn't detected yet?

 

plz help

 

thx, sorry my bad english.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I discovered two things when testing and using the Intel Pro/100 VE in my HP running JaS 10.5.4

 

1) I had to put the modified kext in the /System/Library/Extensions folder. If I simply modified the info.plist for the AppleIntel8255x.kext that lives deep down in the IONetworkingFamily.kext package I couldn't get the kext to load properly.

 

2) My machine has an NVidia graphics chipset. I ran into a conflict using titan and natit in conjunction with a loaaded AppleIntel8255x.kext that would cause instabilitiy. My solution was to use NVKush instead.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well..i'm new in the house and this is my first post..let's see..

After reading all this thread and testing this on Kalyway 10.5.2 and iDeneb/JaS 10.5.4 i must say that you don't need to select the intel pro/100 ve driver at the time of installing the system.It's installing and activating by default..you only need to add the device id.If you select the driver at install,there will be another AppleIntel8255x.kext in the sistem and,that's why the patch does not work.Check the the /System/Library/Extensions for a AppleIntel8255x.kext and erase it.The one you need is in /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext.

Some times when i reboot from windows or another partition,i have "cable unpluged",but untill today allways comes back after rebooting with -v or -v -f... :censored2:

Case closed!..i think..

Thanks for all the help :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi¡

 

I just use the solutions of ASIO:

For the ethernet, just edit /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleIntel8255x.kext/Contents/info.plist by adding 0x27dc8086 under IOPCIMatch. And /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleIntel82845.kext (or something similar) must be removed to get AppleIntel8255x.kext loaded.

 

Later delete Extensions.mkext from /System/Library. Run Disk Utility, repair & Re-boot.

 

And ETHERNET Works!!

 

THX in advanced.

 

I Use Kallyway 10.5.2 on a MoBo Intel 945GTP :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks caladan for this awesome job. I just downloaded your kext for installation into my friend's toshiba laptop. I will get back to you about the result but I have a strong believe that it will work.

 

Thanks again man. It is for because of people like u that we are still using OS X86. Thanks once again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Everyone

 

here is the AppleIntel8255x.kext you will need. I have it zipped along with installation instructions.

 

The AppleIntel8255x.kext now allows me to use my Intel Pro/100 VE NIC which is running the

82557 Chipset.

 

If it doesn't work for you usual disclaimers apply! Don't Blame me for trying!

 

I do hope it helps.

 

After 2 weeks in hell finaly my network card works, Thanks man, really thanks, u save my life.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Whoohoow I got this card working using:

 

My vendor and nic ID ( 1092 and 8086)

I added those in the kext plist, and changed the first 0xffff0fff to 0xffffffff ^^

Now it says connected and such instead of saying "Cable Disconnected" All the time.

 

(using osx86 10.5.4 (updating to 10.5.5 right now to check if that works too) )

 

EDIT: Well it seems i shouldn't have done the update to 10.5.5 as it gives me a kernel error on my HPET's :D

Kernel panic all the way so I'll just keep it to the 10.5.4 version i'm running right now :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Download this kext:

http://forum.insanelymac.com/index.php?act...st&id=23631

 

Do this:

1. Extract the files. Open Terminal.

2. sudo -s

3. cd /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/

4. mv AppleIntel8254XEthernet.kext 8254X.orig

5. rm -Rv AppleIntel8255x.kext

6. cd back to extracted files

7. chown -R root:wheel AppleIntel8255x.kext

8. chmod -R 755 AppleIntel8255x.kext

9. cp -R AppleIntel8255x.kext /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/Plugins/

10. open Network Panel in System Preferences. The NIC should be there. If not:

11. cd /System/Library/

12. rm -Rv Extensions.mkext

13. diskutil repairPermissions /

14. reboot

That should do it....NIC should be in the Network panel when the desktop returns.

Many Thanks "time ed".

This Worked Perfect for mi Desktop HP dx2300 , with iDeneb v 1.3. 10.5.5.

Same LAN ICH7 - 27dc8086

Chovija.!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×