Jump to content
InsanelyMac Forum
  • Announcements

    • Allan

      Solution to create a topic or post.   04/24/2018

      Hello guys. The majority of you are having issues to create a topic or post here. This are a problem with our current theme InsanelyMac.  Now the theme will be the Default IPS. Sorry for any inconvenience.
Slice

SpeedStep for Tiger without EFI

Recommended Posts

Advertisement

It needs EFI to get the FSB frequency for clock recalibration, or converting FID to frequency in MHz and some other things. There are other ways to get FSB but it's not accurate enough, and I don't have the time/need/motivation to support the kext on non-EFI or Tiger platforms. Source is open, people are welcome to contribute. Or send me €€ and I'll implement the features of your choice :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
It needs EFI to get the FSB frequency for clock recalibration, or converting FID to frequency in MHz and some other things. There are other ways to get FSB but it's not accurate enough, and I don't have the time/need/motivation to support the kext on non-EFI or Tiger platforms. Source is open, people are welcome to contribute. Or send me €€ and I'll implement the features of your choice :D

Thanks for explanation. I will try. I can inject FSB by info.plist. Other problems?

 

If you want to know you driver works almost fine for Core2Duo T8300 but give me low frequency 800MHz while Windows said that minimum is 1200.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks for explanation. I will try. I can inject FSB by info.plist. Other problems?

 

If you want to know you driver works almost fine for Core2Duo T8300 but give me low frequency 800MHz while Windows said that minimum is 1200.

Assuming your FSB is 200 MHz, 1200 is ordinarily the minimum. I've added support for low-frequency mode, it works on some and doesn't work for others..

 

Yes you can use info.plist to set the FSB. Check the init() or start() functions in the source for example of reading values from the Info.plist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody,

 

I´m also very interested in this kext, because I wanna do some undervolting. Unfortunately I´m also running Tiger on a non EFI system, because my Acer TM292Lmi won´t run Leopard ootb....but I´m no coder, so keep up the good work :huh: I appreciate it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Posts

    • Try this folder: EFI_24042018.zip If you're booting to the installer, while in clover menu, go to options > graphics injector and change ig-platform-id to 0x12345678
    • both, because as i have seen you don't have FakeSMC plugin's,  but you still need some things in config.plist 
    • Test this https://www.dropbox.com/s/j800jusbzh370ox/Ace - EFI.zip?dl=0 Let me know how it goes.
    • Would this help solve my low scores on my machine or just my video laggy issues?
    • Hello artur_pt,   What changes did you make and also I have a new DSDT that I have uploaded (V0.2), maybe we can work with that?   Thanks, Q Hello Allan, Below is the link to my EFI Folder and i ran another debug tool created by "black.dragon74",  but i have attached the output from that tool as it also takes the copy of my IOREG. Please note that, this download is considered "V0.2" because I have used my own DSDT that i have managed to patch with the fixes below:   - Asus G75VW Battery Patch (supposed to work on Asus Q550LF) - SMBUS Fix - Fix _WAK Arg0 V2 - Fix Mutex - Fix Parseop - Added EMIyDinEsH Patch for AsusFN keys. -Add IMEI -Add MCHC   With the above fixes, I have keyboard backlight working along with the fn+F3, fn+F4 working to increase/reduce keyboard backlight. Also the battery meter now works if i unplug the laptop. But if i plug it back in then that change is not registered and the battery meter doesnt update in the menu bar. The battery is meter does not show unti li do not unplug the laptop so i am assuming DSDT needs more fixing. No screen brightness/slider and DGPU still seems active(powered on).   Also the SSDT-DGPU you provided, i renamed it to SSDT.aml and dropped it in the same folder with my DSDT.aml, is this right? because now when i boot, i can still see the Nvidia card from my "system report" and systems temps are high 60 celcius so im assuming its not working?   https://drive.google.com/open?id=1GsUReWE5cmWyN7ClyZkkNmsynUBTk6pK   Thank you all
×