Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'vga'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 21 results

  1. Hello Gentlemens I am asking you with a great request for help with a problem I can not deal with. I hope I have chosen a good section on this topic I have been using my Hackintosh for some time now it does not cause me any more problems except for the one that irritates me My problem: the system does not recognize my monitor and detects it as a monitor monitor VGA 13,9'' (800 x 600) Gigabyte GeForce 9600 GT 512 MB My monitor model: LG Flatron W2243S As you can see in the attached picture, the system does not recognize the monitor as a built-in screen My main problem is that when the screen resolution is set to 1920x1080, black bars appear on the sides of the screen It is not very comfortable, that's why I would like to change it and make the image look the whole width of the monitor The monitor is connected to the graphics card with an adapter from the VGA connector to the DVI connector this is my conifig.plist https://drive.google.com/open?id=1kBoGpfR8ooGAm-Y9C8Qu7rZetDWI8t6w I hope that I described my problem in a comprehensible way, thank you very much for your help
  2. Hello! I installed OSX Highsierra( clean install ) but I can't make my VGA and HDMI ports to work. I am running it on an Asus X556U laptop with intel HD510. Here is attached All my specs made by DxDiag. And my debug_gen output ( has all debug needed files ) help! DxDiag.txt debug_8155.zip
  3. Could you please help me enable the VGA port on the GT710 in 10.9.5 13F34 ? It is currently booting fine through its HDMI port, web driver 334.0103f01 and config.plist arguments checked: Verbose (-v), npci=0x2000, dart=0, nvda_drv=1 The nvidia GT710 works fine through its VGA port and web drivers on a friend's Mac Pro 3,1 I must soon return this borrowed HDMI monitor, mine only has a VGA port so I'd appreciate your input.
  4. JRevenge

    Abilitare porta HDMI Asus K550JX

    Buonasera ragazzi, grazie all'aiuto di questo forum, sono riuscito qualche mese fa a configurare il mio portatile e ne sono pienamente soddisfatto. Ora mi è sorto un dubbio, per poter utilizzare la porta HDMI esterna per collegare il portatile ad un monitor cosa dovrei fare? Ho letto che c'è la possibilità che questo non possa essere possibile, per via del fatto che ho disabilitato la GTX950M e di conseguenza essa portava il segnale "all'esterno". A voi cosa risulta? Riuscireste a darmi una mano? Grazie anticipatamente.
  5. Hey all, I have successfully installed Yosemite on my Lenovo G570 Core i5-2450M with Intel HD 3000. I am getting full resolution 1360x768 on my external monitor [detected] by patching AppleIntelSNBGraphics.kext. I am using Chameleon boot loader. But I am neither getting QE nor CI on my external vga monitor!!! Please help. Please someone help.
  6. Hi, I was hoping to get similar help as this post: (as it seems like I'm faced with similar problems.) http://www.insanelym...en-not-working/ Build: Mobo: Shuttle SZ170R8 V1 - FZ170 CPU: i7-6700k Graphics: On Board Graphics - Intel HD 530 Sierra Version: 10.12.6 I can boot my computer with both screen plugged in via VGA to DP cables (VGA is on my monitor and I connect to the DP slots on my desktop. That being said, I tried using a VGA to HDMI converter and it does the exact same thing. ) I can see the apple logo and about half way, it glitches a little bit then shuts my secondary monitor totally off (but my primary monitor is fine. It boots up to login and I can use it.). I'm not sure if this is helpful to know.. But the strangest part about this is .. I think it knows there's a second monitor. I can extend my mouse and make it totally disappear to the other monitor then come back. So I'm assuming the signal isn't translated properly. Now I've been told that analogue connections don't work in Sierra but I'm just trying to stay hopeful of course. Thanks in advance! EDIT: Can't tell if I attached my iOREG file right. So here's the direct download: https://1drv.ms/u/s!...AaU2bgcOdmAksc9 REPLY REPORT
  7. I'm installing 10.9.4 mac os with my laptop ( alienware m17xr3, 2630QM, GTX 460m ). But after installing it was a black screen, I learn and have a few suggestions that I should install kext vga (namely nvidia) of 10.9.2. But I can not find it, so I made this topic to ask someone can share it to me. Thank you
  8. Hello, Thanks to this forum, i got my hackintosh fully working except one thing, dual monitor. It works, but when I connect a vga display i can't get the picture in the right position. My system is a dell 1564 Intel Core i5 2.26 GHz Ati mobility HD 5450 1024mb (68e0) 4gb ram I attached a picture of my problem Can someone help me? I already tried every framebuffer Thank you
  9. Hi everybody........Lol i have managed to get yosemite DP6 up and running hardware 1TB hdd Z68x-ud3-b3 4GB ram EVGA Nvidia Geforce GTX 670 2GB install method install from working other mav 1TB hdd by adding in the latest clover a 10.10 folder and adding in fakesmc and null... ran the installer from mav and then at the reboot screen i went to options added kext-dev-mode=1 and booted up the installer of Yose (everytime to get it at DP6) now i have (just realised) got it almost fully working however its stuck on hdmi i need to use my monitor tho is it npci=0x2/3000 or pcirootuid=0/1 or both which is it guys ?? i cannot remember plz help anyway you can
  10. fasullo

    Adattatore hdmi-vga

    Ciao a tutti. Ho un monitor VGA quasi nuovo, se comprassi un adattatore hdmi-vga oppure dvi-vga ho la piena compatibilità? Grazie mille.
  11. Hi, I hope I'm posting this in the right forum. (I'm a noob when it comes to things like this) I'm a bit new when it comes to Hackintosh, but I'm really stumped about this. I recently got Kalyway 10.5.2 to run on my old Asus M6800n notebook as that was the only version of Leopard I could get working. The setup didn't include the right kexts for my graphics card (ATI Mobility Radeon 9600) so I left them uncheck. Rest of the setup went fine, just had to install some missing Network and Sound kexts. When that was all done I edited the com.Boot.Apple.plist so that it wouldn't be stuck in 1024x768, which worked. But now I'm having this problem. The screen that is actuall on the notebook shows everything fine. However, the external Acer VGA monitor I have hooked up to the notebook has it's edges cut off. You can see these in the pictures attached. This is the screen of the Asus M6800n. As you can see every thing is on screen. This is the Acer VGA Monitor. As you can see the top and sides are cut off and not visible. I've looked through many forum posts, done tons of searches and all of the methods I found don't seem to work. One that involves modifying a Callisto kext seemed like it might work, and I would have tried it but it seems that the Callisto website is dead. I'd really like to use this monitor as the hinges on the notebook screen are partially broken. So, in short the apple menu bar and sides of the screen are being cut off on my external monitor but not my notebook's screen. If anyone knows why this is happening or what I can do to fix it please let me know. Thanks
  12. IGotKernelPanic

    Please help me with HD3000 connector table edit

    Hi! Here is the connector info for my laptop's LVDS display: 01020300 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 What is 0102 (03 is the number of ports), 1007, 02000000 and 30000000? What i need to change to remove artifacts? Here is the full connector table: 01020300 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 04060000 00080000 06000000 06020000 00010000 09000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 FFFFFFFF And its the original what is in AppleIntelSNBGrahpicsFB: 01020400 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 02050000 00040000 07000000 03040000 00040000 09000000 04060000 00040000 09000000 01020100 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00020300 00000000 FFFFFFFF
  13. I have an Nvidia 750 TI with 1DVI 1VGA and 1 HDMI. I'm running clover and Nvidia Web Drivers. I don't see anything in Clover Configurator that I recognize related to changing the display port. Thanks in advance for any help that can be lent.
  14. Hi everyone! I installed OSX Mavericks some while ago, and everything was working fine with VGA Single display. I wanted to use double screen, so i got another VGA monitor. As GeForce 210 has only 1 VGA, 1DVI and 1 HDMI, i got a DVI to VGA adapter to my SECOND monitor. Firstly, i can`t make Mavericks to use the DVI monitor as second display, it will automatically be detected as the main display. (No problem, i can just change ports). However i have problems with the FIRST display (DVI). It doesn't mater which display it is, but i can't get it to work properly. The screen resolutions available in "Displays" in System Preferences do not match with the monitor's default. I am currently using a LG LCD 23' connected vía VGA Samsung 17' connected vía the DVI to VGA adapter. In this way, the LG monitor has FULL resolution working as the second display, the other one doesn't. Any solutions? Thanks
  15. Ciao a tutti, volevo installare mountain lion sul mio esprimo p5720 e volevo scheda video audio e ethernet funzionanti, ecco le specifiche del mio pc: CPU: Intel Core 2 Duo E8300 2.83 ghz RAM: 2 GB GPU: Intel Q33 Express Chipset family (aida32 mi dice anche tipo chipset: intel gma 3100) AUDIO: dispositivo high definition audio ETHERNET: broadcom netxtreme gigabit ethernet qualcuno ha una guida e puo dirmi quali kext e quale distro installare? grazie mille Ho provato con niresh 10.8.2 ma mi ritrovo con scheda video e ethernet non funzionante, inoltre nella barra laterale del finder mi riconosce solo la partizione del disco dove ho windows e non quella dove ho installato ML. E poi la tastiera funziona solo ogni tanto. Qualcuno può aiutarmi?
  16. Hi everyone, After a lot of work I finally got Yosemite back installed on my PC. There is only one problem: I have 3 screens, 2 times DVI and 1 time VGA. The problem is that I'm not able to use the VGA screen in MAC OS X. when I'm booting into OS X my pc is using the VGA monitor, but when the boot is finished and I'm ready to enter my password the VGA monitor disconnects and one of the DVI monitors takes place as main screen. I'm hoping someone is able to help me, because unfortunately I'm absolutely out of ideas.. Would love to hear from you guys! Kind regards MrOfficer PS. Screw TonyMacx86! Got banned two times but had no idea for what. Now they don't want to un ban me, but I don't even want that anymore, you're my main osx86 forum from now on
  17. Hello everyone! I've been using the following hardware for some time now: GA-H77N-WIFI CPU: i7-3770 (LGA 1155) Video: integrated Intel HD 4000 via HDMI (About this mac: Reporting Intel HD 4000 1536MB) Storage: SSD Samsung 850 Evo 250GB Apple native support Wifi card (can't find the model at the moment) Presently I have 10.12.6 installed. I upgraded months ago to 10.12.3, and at that time, I had an old VGA monitor connected to the DVI input via a VGA to DVI adapter. The computer would start up and the resolution would be fuzzy. Somehow, I discovered if i unplugged the monitor and plugged it in, the resolution would fix. Since we left the computer on always, I didn't think much of it. I had posted about it and tried to see if anyone could give me an idea as to why it was doing it but no real answers came through. [sTILL NOT WORKING AT FULL REZ] Now, I discovered recently that Apple has said they don't support 3rd party adapters and VGA, so I upgraded to a new monitor: LG 25UM58-P 25-Inch 21:9 UltraWide IPS Monitor [THIS IS FIXED, THANKS!] I also upgraded to 10.12.6 before installing the monitor. The computer starts up using the usb install drive when i select my installation. But the video still looks fuzzy. I'm attaching a picture. https://goo.gl/photos/YsdM7KfE54WRE52D8 What do you think i'm missing? EFI folder attached. edited to include IoReg file. EFI.zip Send me gachovacho's iMac.zip
  18. Here is a success story of enabling VGA port on my Hackintosh ! I'm using El Capitan 10.11.6 on HP Probook 6460b - Core i5 2520M - Intel HD 3000. Requirements : 1. Hex Fiend app. Download from here. Instructions are as follows : 1. Go to "/System/Library/Extensions/" folder and search for "AppleIntelSNBGraphicsFB.kext" 2. Copy that kext file to somewhere 3. Right click on the "AppleIntelSNBGraphicsFB.kext" > Show Package Contents > Contents > MacOS 4. There you will see "AppleIntelSNBGraphicsFB" file, open it with Hex Fiend app 5. Find the string : 010204001007000010070000050300000200000030000000020500000004000007000000030400000004000009000000040600000004000009000000 6. Replace that string with this : 010203001007000010070000050300000200000030000000060200000200000030000000020500000008000007000000000000000000000000000000 7. Save the file. 8. Patch your copied "AppleIntelSNBGraphicsFB.kext" file with Kext Utility app (or other similar apps like Kext Wizard etc.) 9. Reboot and see magic ! For Lazy people Download the attached "AppleIntelSNBGraphicsFB.kext" file and patch it. AppleIntelSNBGraphicsFB.kext.zip
  19. Bueno os cuento lo que pasa por aquí Tengo Maverick con una placa Ga-ep43t-ud3l, Micro q6600, Gráfica 9800GTX 1gb, y el bootloader chimera 2.2.1 Bien despues de matarme para que se viese la pantalla para poder instalar, decía que el monitor que no le llegaba señal, bueno en el boot le agregue los parámetros graphicsenabler=yes y pcirootuid=1 y pude instalar el maverick y tal... bueno el problema viene ahora xD, esto está funcionando bien, con los kext de audio y lan y el graphicsenabler=yes y pcirootuid=1 Bien la grafica tiene 2 salidas DVI y el monitor principal esta conectado en el DVI con cable DVI-DVI. El problema es al conectar la TV, que solo tiene entrada VGA o HDMI, bien voy con mi buena fe y me gasto un dinero apañado en un cable DVI-HDMI(en win funciona) si le pongo este cable en caliente, hace zash MAC congelado, pero la musica sigue sonando xDDD si apago el ordenador y pongo ese cable, se ve el arranque de la bios y el arranque del MAC con la manzanita y el circulito dando vuelta, cuando termina que es cuando deberia salir el escritorio, zash "sin señal" xDD, (También lo he probado con un adaptador dvi-hdmi + cable HDMI, hace lo mismo) Bien por VGA es otro mundo, adaptador DVI-VGA + cable VGA se ve, pero no centrado xD esta como desplazado a la derecha, y le doy a ajustar en el monitor y nada dice que esta ajustado, lo ajusto manual todo lo que puedo a la izquierda, pero nada no se queda centrado y he probado con el monitor que tambien tiene entrada vga y con la tele. ¿que hago? Gracias por vuestra ayuda. Edito: si quito el duplicado de pantalla el VGA funciona, no me detecta las configuraciones adecuadas por ejemplo 1920X1080 pero bueno si le pongo otra resolución rara si funciona, me he dado cuenta cuando lo pongo en 1600xalgo pasa lo mismo k se descentra, es decir con las resoluciones altas en cuando se descentra, le metio en nvenabler 64 pero creo que no hace mucha funcion xD
  20. guitarsimo93

    HD4000 - VGA

    Salve a tutti ragazzi! Avrei la necessità di utilizzare un monitor vecchio con solamente l'ingresso vga su un hack con GA-Z77-DS3H e Intel i5 3570K (intel HD4000). Il boot loader è chameleon e non ho la possibilità di inserire una scheda video ma devo utilizzare per forza l'integrata. C'è qualche modo di farla andare? Grazie mille in anticipo a tutti
  21. hi there, i am new to the forum but have been lurking for a while... i have a nvidia geforce 8500 gt (512mb) graphics card that i cannot seem to get working fully with mountain lion. ideally i would like to run two monitors, one from the vga port and one from the dvi port using a dvi-hdmi adapter. if i run a dvi cable directly to the monitor it works flawlessly (full resolution with qe/ci enabled) but i get nothing if i use the dvi-hdmi adapter and nothing from the vga port. note: it does work from the vga port and dvi-hdmi adapter when booting, but the screen goes black and i get 'no input' as soon as osx starts. graphicsenabler is set to yes no other graphics kexts have been installed it was a clean install of mountain lion my dsdt is attached system specs are as follows: motherboard: ga-p35-ds3l processor: intel q6600 core2 quad 2.4ghz memory: 4gb ddr2 sdram graphics card: nvidia geforce 8500 gt (512mb) 80gb ide hdd (osx 10.8) any help would be greatly appreciated :-) DSDT.aml.zip
×