Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'unknown cpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 4 results

  1. Hi All I'm trying to start a Hackintosh High Sierra 10.13.5 installation: - MSI B350 PC Mate - Ryzen 5 - 2600 - Radeon Pro 580 GPU - 4 x 8GB DDR4 (Have a working clover bootloader for HS 10.13.3 - but for some reason, I can't use that setup with the 10.13.5) Have tried different bootloader setup, with different outcomes... ATM. I get this error/hang - "Unknown CPU: family = 0x17, model = 0x8, Stepping = 0x2" Have search google, and can see that the threads ppl. are getting this, is when they look at "About this mac", I haven't yet installed the OSX. So can someone help... I'm running the newest Kexts: AppleALC, FakeSMC, Lilu, RealtekRTL8111, USBInjectAll and WhateverGreen. In Bootloader setup, i'm running: -v, -s, -f, -no_compat_check, busratio=34, PCIRootUID=1, npci=0x2000, dart=0 and nv_disable=1 In SMBIOS i'm using the iMac18,2 and in RT i'm using BooterConfig: 0x28 and CsrActiveConfig: 0x67 In installed drivers i'm using: AptioMemoryFix, EmuVariableUefi-64, OsxAptioFixDrv-64 (Have tried Fix2 as well) But i'm, keep getting the Unknown CPU hang/error, can someone help... Or do someone have a setup with the same CPU and GPU, that can show me his/her setup for Bootloader/Kexts...
  2. If you get the Unknown CPU in About This Mac you can use the following settings according to your processor. Use IORegistry Explorer or IOJones to check the current "cpu-type" value for your processors. You can find the value by clicking the CPU0@0 like shown in the picture below: I have an Intel Core i7 6700K so the value is 0507. For Core i3 Series you can set the CPU type to: 0x0309 = Core i3 For Core i5 series you can set the CPU type to: 0x0407 0x0601 or 0x0605 (to be more accurate) = Intel Core i5 For Core i7 Series you can set the CPU type to: 0x0701 or 0x0705 (to be more accurate) = Intel Core i7 You can also try 0x0507 if the values above didn't work. For Xeon Series you can set the CPU type to: 0x0505 Dual-Core Intel Xeon 0x0510 Quad-Core Intel Xeon 0x05A5 Quad-Core Intel Xeon
  3. Hi, I have copied my virtual machine (OS X Maverick 10.9) to new Dell laptop with i7-5600u CPU and received endless boot logo. I have added "sudo nvram boot-args="-v"" on the old machine and now I am stuck with number of errors and don't know how to continie. Please take a look on attached screenshot ... I am using VMWare 10.0.3.
  4. My specs are: ASRock Z77 Extreme4 Intel Core i5 3570 @ 3400 MHz Intel® HD 2500 Graphics ASUS DRW-24B5ST Western Digital WD10EARS-003BB1 (1000GB) 8192 MB Corsair (2 x 4096 DDR3-SDRAM ) 1. Installed 10.8.3 2. injected this string in org.chameleon.Boot Removed: <key>device-properties</key> <string>7f0000000100000001000000730000000200000002010c00d041030a000000000101060000027fff04002c0000004100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066006f0072006d002d00690064000000080000000b006601140000006800640061002d0067006600780000000d0000006f6e626f6172642d31</string> 3. then installed Chimera 2 4. and Macmini 6.2 definition as well 5. restarted and changed Shared Memory to 32M 6. then booted with -v flag and got this error: getCPUIDinfo: this is an unknown CPU model 0x3a -- Power management may be incomplete or unsupported 7. then the screen turns white with a mouse, then it turns black and stays as is. This is my first time hackintoshing, I don't know much about what I'm doing. Any help please? What does this error mean? why it shows up? how to fix it?
×