Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'satellite'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 11 results

  1. gypsywitch

    Toshiba Satellite E55-A5114

    I've made a hackintosh before with a netbook years ago, but I'm trying to get this new Toshiba ultrabook to run OSX. Which version would actually run on it? I've tried booting from the 10.8 disc, but it freezes on the apple logo screen and does nothing. Any help would be greatly appreciated so I can get rid of Windows 8.1!
  2. tinkleton

    Toshiba Satellite S55-A5257 DSDT Help

    I am trying to follow RehabMan's guide on patching the DSDT for Haswell Laptops. So far, I have a vanilla install rite now; I have not installed any fixes with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] yet. I tried to use MaciASL but it said I had 22 errors and I could not figure out how to fix them. So, what I did was get DSDT Editor and had it fix the errors for me. It managed to fix 18 errors leaving only 4 left to be fixed so I can proceed to patch my DSDT with RehabMan's guide. Here is a link to the 4 remaining errors I have: http://imgur.com/cZsDLqA Any help would be much appreciated!
  3. Salve a tutti. Sul mio toshiba satellite A100 ho Lion Retail alla versione 10.7.3. Posso passare alla 10.7.4 con l'agg Combo? Me lo consigliate? Potrei riscontrare problemi? Grazie a tutti
  4. di_Legendary

    Instalação Snow Leopard

    Ando aqui há uma semana a tentar instalar o mac, sempre a dar voltas a cabeça, já estava mesmo farto do windows, e apartir dos bluescreens por causa do drive da grafíca decidi tentar o mac. Como um amigo me disse e aconselhou a instalar o snow leopard porque era mais compativel com o meu toshiba satellite l300, foi o que fiz tratei de arranjar uma imagem em .dmg, da versão retail. Tópico em Inglês (http://www.insanelym...view=getnewpost) Ou seja optei pelo nawcom, tudo certo gravei o nawcom um cd e o snow leopard num dvd (penso que gravei mal), o nawcom tudo bem fiz o boot, quando cheguei a parte de trocar os discos, la troco, mas nada acontece...tirei o dvd e desliguei o pc. A segunda tentativa já nem o nawcom faz boot, ontem aconteceu o mesmo, mas hoje deu, já tentei noutros computadores e deu também.. Vou gravar uma nova cópia do snow leopard com o ashburn lite e o deamon tools e ver no que dá, só se o problema for mesmo da imagem que fiz download. Se depois de ter gravado não ter dado será mesmo da imagem e terei que fazer o download doutra. Agora na instalação tenho que formatar a partição (neste momento estou a utilizar o linux), formato quando fizer boot pelo snow leopard funcionará?
  5. Ciao ragazzi, vorrei abilitare il lettore delle schede SD sul mio toshiba in firma con su iAtkos L2 Lion 10.7.2. Ho sentito che ci sono diversi kext da provare, tipo Voodoosdhc, ma non sono riuscito a trovarlo per ora. Sapete aiutarmi a riguardo? Grazie
  6. Ciao a tutti. Sono riuscito ad installare Lion 1.7 retail sul mio portatile in firma. La buona riuscita e dovuta anche (e soprattutto!) a Khris801822 che mi ha dato ( e mi sta dando ancora ;-)) una grossa mano. Ho seguito la guida (http://www.insanelym...pic=258485&st=0) presente nel forum. Tutto è andato a buon fine. Appena sono riuscito ad accedere alla scrivania ho aggiornato in safe mode (-x) alla versione 10.7.3 con la combo. Ora vorrei ottimizzare l'hack. Nella cartella Extra della penna usb ho sistemato i seguenti kext: fakesmc.kext, evoreboot.kext e NullCPUPowerManagement.kext. In realtà non so se gli ultimi due fossero necessari, ma io li ho messi per non perdere tempo e riuscire ad avviare. Proverò successivamente a toglierli uno alla volta per vedere cosa succede. Alle brutte li reinserisco. (Grazie Khris) Ho installato il kext per la scheda wifi bcm4311 (preso da snow leopard) ed ora è perfettamente funzionante. La scheda video (geforce Go 7300) è riconosciuta nativamente. Non ho dovuto applicare nessun kext, ho solo Graphics Enabler=Yes al boot (il boot lo faccio partire a 32 bit, altrimenti la scheda video mi causa il kernel panic. Qe/ci sono abilitati, risco a vedere trasparente la barra del menu in alto. Per il touchpad e la tastiera ho usato due kext trovati sul web per lion. Installati successivamente il s/l/e. Per l'installazione del sistema operativo ho usato una tastiera ed un mouse usb. Cose ancora da abilitare: Sleepenabler (anche se disattivo la sospensione dei dische e del pc, lasciando solo attivo lo spegnimento del video, quando tocco il pad o premo un tasto lo schermo si retroillumina ma non mi mostra la scrivania rimane nero. Succedeva anche in iatkos). Non me lo spego, chiedo aiuto. Lettore Card Etherneth (la mia scheda è la intel pro/100 ve) Audio ALC862 (Per quando riguarda quest'ultimo su iatkos mi andava con voodooHDA v.2.2 (se non erro) ma quando alzavo al massimo screcciava leggermente.) Non ho DSDT. Non so come procurarmelo. Ora studierò un pò l'argomento partendo dalla base, anche se credo che mi servirà comunque l'aiuto di qualcuno veramente preparato.
  7. Ciao ragazzi. Ho installato iAtkos L2 10.7.2 sul mio notebook in firma. Grazie al vostro prezioso contributo funziona quasi tutto, tranne il lettore card e lo sleep. Magari riuscirò ad abilitare il card reader (se avete qualche consiglio....). Il mio problema principare e lo spegnimento dello schermo. Mi spiego. Io non ho l'abitudine a mandare il pc/hack in ibernazione, disattivo sempre quelle impostazione anche in Windows, poichè se il pc è acceso lo sto usando (o sta scaricando), se no è spento. Però quando imposto lo spegnimento dello schermo (senza disattivazione dischi) alla riattivazione, lo stesso rimane nero. Se premo un tasto, la barra o tocco il pad è lo stesso. Si retroillumina ma non mi mostra la scrivania. Il pc è acceso, le ventole girano, l'hard disk è attivo ma lo schermo non riparte. Avete dei suggerimenti? Ho provato diversi kext per lo sleepenabler ma non ho ottenuto nessun risultato.
  8. Using a VMWare OSX install and following this guide (http://thetecherra.com/2012/02/17/tutorial-run-os-x-mountain-lion-10-8-on-a-pc-hackintoshosx86-from-start-to-finish/) I am trying to install Mountain Lion on my Toshiba u405 s2830. Initially I was hanging while it seemed to be recognizing my iLink Firewire, so I just removed the /System/Library/Extensions/IOFireWireFamily.kext file. Now I'm still getting a similar error: While booting from the install USB I hang with a "Host Controller System Error" (see my crappy pictures). It looks like it is tripping up on USB stuff now with lines stating "Apple USB UHC", "Handle Interrupt", and without any USB fixes on Chameleon "usb hub fatal error". System Specs: Toshiba Satellite u405-s2830 (http://www.cnet.com/laptops/toshiba-satellite-u405-s2830/4507-3121_7-32906090.html) Intel Core 2 Duo T8100 800mhz fsb Mobile Intel GM965 Express 3gb DDR2 SDRAM Bios: Legacy USB enabled (cannot boot to USB with disabled) Chameleon Settings: v2.1svn r1979 SMBIOS: MacBook 4,1 (Core 2 Duo T8100) archi386 enabled I've tried running various USB/other fix settings including combinations of everything in USBBusFix. I've seen 10.7 installed on other satellite models near mine online, but I know I can't expect great compatibility. Any idea what I should try next to get 10.8 installed? I know I will have ethernet issues once I do get it up and running but I can't get the installer going yet. My hope is to do the actual installation to another, larger USB drive I have (to avoid having to mess with my GRUB setup for linux, Win). Let me know if you need more info. Thanks in advance!
  9. So, I have no idea where to start. I pulled out an old Toshiba Satellite C655-S5212 Laptop out of my closet, was wondering if I could install Lion on it. I did find one guide on TonyMacx86, but wasn't very detailed. Try googling a bit, with no avail. Can anyone point me in the right direction on how to install Lion on the laptop? Also, if there's a DSDT for this laptop, that'll be helpful
  10. I am attempting to install Yosemite 10.10.1 onto my laptop that has a GPT and uses UEFI. The computer specs: Notebook Toshiba Satellite S855-S5378 Chipset : Mobile HM76 Express Intel® Core i7-3630QM CPU @ 2.40GHz BIOS Insyde Corp. version 6.70 2x4GB SODIMM DDR3 Synchronous 1600 MHz (0.6 ns) Intel® HD 4000 3rd Gen Core processor Graphics Controller Hard Disk : TOSHIBA MQ01ABD0 (750GB) DVD-Rom Drive : HL-DT-ST DVDRAM GT51N Toshiba Internal LCD AR8161 Gigabit Ethernet Realtek RTL8723AE PCIe Wireless Network Adapter 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller This laptop has Windows 8 and Ubuntu Linux installed, both using UEFI boot. The trouble I'm having is that this laptop will boot into the USB bootloaders, but will quickly reboot after selecting the USB device to boot into---without displaying any information in verbose mode. This is very similar, I believe, to the early reboot problem that Haswells experience due to the power management shift into the kernel. I have used many methods to create the USB Installer, all performed from a VM hosted by a Windows 7 platform: I started off by using Clover bootloader and configuring the config.plist according to skylineosx. After a couple "early reboots", I attempted to rule out some causes: Maybe the culprit is the graphics card/settings or the kernel...?To rule out my graphics card/settings being the culprit I downloaded a custom config.plist specially tailored to my Intel HD 4000 and placed it into "/EFI/Clover/" but it still rebooted. After many USB disk wipes and different configurations and re-installations with Clover, trying to figure out the graphics side of things, I started to investigate the kernel: I do not have a kernel on my USB drive after installing Clover and copying "OS X Base System" to it. I have looked in the root and in "/System/Library/Kernels" (and FYI, I do not have that "Kernels" folder either). I have seen in a lot of guides say to use pacifist to extract the kernel from “OS X Install ESD/Packages/BaseSystemBinaries.pkg" or "OS X Base System" and copy it to "/System/Library/Kernels/" (one of the sources is from skylineosx.com); but when I look in "BaseSystemBinaries.pkg", the file nor even the folder "Kernels" is there. Note: I have enabled the ability to see hidden files/folders. However, when I came across another guide (source) that instructed me to extract the kernel from "OS X Installed ESD/Packages/Essentials.pkg/System/Library/Kernels/”, I found a "kernel". I guess I'll use that one. (Right?) In a desperate attempt for a solution, I go in search for another guide to follow---I found pokenguyen's guide.I followed it to the "T," despite my doubts about it not addressing any issues about the kernel. As expected, it rebooted before any lines of code passed on my screen. After being introduced to the Hackintosh Vietnam Tool by pokenguyen's guide, I then solely used version 1.8.1 of the tool to install clover as well as a config.plist, but the same automatic, quick rebooting occurs. As a last resort, I tried the ##### method---knowing that it is intended for a MBR table---and my UEFI BIOS did not even recognize the boot device, and so it skipped onto GRUB 2. I guess this was to be expected. Recently, I discovered that Haswell computers have a problem with power management, and a recurring problem seems to be the same as mine: a (what I understand to be a "KP") early-reboot caused by the kernel attempting to write to a locked MSR 0xE2(source 1, source 2). In accordance with Rehabman's instruction, I patched the kernel from the terminal and inserted the kernel back to my USB's "/System/Library/Kernels/" folder. Through reading many guides, I have found that there is no consensus about where the kernel should be. Some say at the root of the USB device; others say in "/System/Library/Kernels/" folder. Because of this, and my thinking that maybe the bootloader is simply not loading a kernel, I take the following action: I made copies of this patched kernel in two different locations: (1) at the root of the USB, and, (2) in "/System/Library/Kernels/". In each location there are two patched kernels. One is named "kernel" and the other "mach_kernel" as I have seen guides use both names, so I am unsure of which one to use. My config.plist references to "mach_kernel" and not just "kernel". Is this correct behavior for the config.plist to refer to the kernel as "mach_kernel"? Now, to close this up- I believe that it is the kernel that is causing this rebooting issue when I try to boot from the USB because of either two reasons: (1) the kernel does not exist (or in teh wrong location) and therefore cannot boot from it, or, (2) the kernel is trying to access a protected portion--power management-- and it panics very early on, resulting in a reboot (cf. Rehabman's post). Moreover, I just read that the early-reboot may be caused by the Mac OS X finding my DSDT file as "faulty." Do I need to patch my DSDT (Something I have stayed away from)? Are my reasonings probable, considering that I do not have a Haswell processor but an Ivy Bridge? What are some practical troubleshooting that you may refer me to? I have searched and searched and searched through countless forums and guides, and have eventually come to ask this question here. I was hesistant in posting a call for help, as I wish not to bother anyone, but this is a hobby for all of us and sometimes we need to throw in the towel and ask for help. I wish you all a very good day, and hope that this incites some helpful discussion.
  11. Ciao ragazzi, chiedo a voi esperti per risolvere il problema. Avevo gia installato Mac osx (ideneb) qualche tempo fa sul mio Toshiba (in firma) e tranne la wifi (non supportata) riusciva ad avviarsi e ad essere stabile. Settimana scorsa ho deciso di provare Lion e dopo aver creato la partizione sul mio hard disk ( nell'altra ho Win 7) e letto molto dal forum ho tentato. Inizializzato il disco, seleziono i Kext. Ho lasciato selezionati quelli di default e mi sono limitato ad aggiungere il quello per la scheda video nvidia GeForce go 7300 (TurboCache 256MB) e quelli per la tastiera/touchpad. Tutto liscio fino a 3 minuti dalla fine dove la barra di installazione si bloccava nonostante l'hard disk continuasse a lavorare. Cosi ho aspettato, poi il notebook si è riavviato. Dal boot ho selezionato la partizione di Lion, ha iniziato a caricare,mela con la rotellina, poi il messaggio in piu lingue: dovevo spegnere il sistema tramite il pulsante power e poi riaccendere..... Allora, nonostante io non sia un esperto in materia Mac osx, ho pensato di digitare alcuni comandi imparati leggendo. Lion si avvia solotanto se da boot digito -x (che dovrebbe essere la modalità sicura). Non funziona nulla però. Tranne la tastera, il touchpad e il lettore dvd/cd. Su info il notebook era visto come Mac Pro 1.3, la scheda video rilevata. Ho provato allora a rifare diverse volte l'installazione da zero, selezionando e deselezionando la scheda video, il kext per le usb, l'audio, i kext per la batteria, ecc. Ma nulla. Qualsiasi cosa faccia, parte solo ed esclusivamente con "-x". Ho avviato in -v per poter postare l'errore che ho fotografato. Potete aiutarmi??? http://img215.images...6/img0521va.jpg Ve ne sarei infinitamente grato.
×