Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'sata'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 20 results

  1. Hey, I want to use 7 drives on my ASUS X Hero MB. The MB supports up to 6 SATA drives, and also has 2 M.2 slots, so I thought it was possible to run at least 7 drives. Apparently, it isn´t that easy. I have a Samsung 850 EVO MZ-N5E500BW M.2 drive that I use as boot drive. It´s a SATA drive, and from what I can read, using a SATA drive in the M.2 slot will either disable one or two of the other SATA slots, depending on which type of M.2 setup you choose. So now I can only use a total of SIX slots in the machine for storage, which is a huge bummer, since I need the extra SSD drive. I can of course connect the extra SSD drive via an adapter and use an external USB port, but that´s a very impractical solution. QUESTION: Can anyone tell me if it´s possible to somehow connect 7 drives to my ASUS X Hero MB? (Buying a new PCIE M.2 drive is not an option, since the M.2 drive I have is the boot drive, and I don´t wanna F around with cloning, replacing etc) Thanks in advance!
  2. Chris Etheridge

    Internal Drives as removable media

    My SATA internal drives are being shown as removable media. I had this problem before with Mountain Lion, and something on the iAtkos ML2 disc fixed it (it was a kext). I just cannot remember the name now. Any ideas?
  3. Caros amigos, Tenho uma instalação do 10.6.5 rodando muito bem há quase 2 anos, sem problemas. Hoje fui tentar gravar um DVD e... simplesmente parou de reconhecer meu drive! Do nada! O estranho é que ele aparece listado na BIOS normalmente, o Windows instalado em outro HD reconhece normal também. No Apple System Profiler, a parte de "Disc Burning" está vazia, mas ainda sim o drive / modelo aparece na listagem "SATA". Algum palpite? Estou rodando numa ASUS P5K Premium Wi-Fi AP. Screen captures para ilustrar a situação, em anexo. Agradeço qualquer ajuda!!! Abraços.
  4. I installed a second hard drive into my Alienware M14x by replacing the optical drive with a caddy. I installed lion on the second hard drive, and it boots fine, but it's really slow after it boots. Sometimes when I click on anything, it just hangs for about 10 seconds then loads, but it's pretty inconsistent - sometimes its fine, sometimes it hangs. It's odd because I had lion working perfectly fine in the primary HDD bay, but when I move it to the optical drive caddy, it's slows down. I was having this same problem in Windows, but I fixed it by installing Intel's Rapid Storage Technology drivers. Is there some sort of equivalent Kext, or something else that I should be doing to make it work properly? System Information says it's got an Intel 6 Series chipset. I know the optical drive port is only SATA 1.5 Gbps, but I don't think that should really affect it as much as it is.
  5. Hi everyone. I have a problem with my hackintosh recognizing my SSD Expresscard drive on boot. I have an HP DV8t Pavilion laptop, and everything working as I want but this. I can get the drive to mount when closing the lid and putting the computer to sleep then waking it. However, no matter what I try, I cannot get it recognized at boot. I initially wanted to boot os x from this drive, but it cannot be done I don't believe. I've tried many DSDT mods but haven't found one that recognizes it at boot. I am also using a jmicron ata kext. If anyone has any information, please let me know! (I attached my current dsdt.dsl, my ioReg dump when mounted, and puts my lscpi ,with jmicron sata bolded, here): 00:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation Arrandale DRAM Controller [8086:0044] (rev 02) 00:01.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Arrandale PCI Express x16 Root Port [8086:0045] (rev 02) 00:1a.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Ibex Peak USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b3c] (rev 05) 00:1b.0 Audio device [0403]: Intel Corporation Ibex Peak High Definition Audio [8086:3b56] (rev 05) 00:1c.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Ibex Peak PCI Express Root Port 1 [8086:3b42] (rev 05) 00:1c.1 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Ibex Peak PCI Express Root Port 2 [8086:3b44] (rev 05) 00:1c.4 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Ibex Peak PCI Express Root Port 5 [8086:3b4a] (rev 05) 00:1c.7 PCI bridge [0604]: Intel Corporation Ibex Peak PCI Express Root Port 8 [8086:3b50] (rev 05) 00:1d.0 USB Controller [0c03]: Intel Corporation Ibex Peak USB2 Enhanced Host Controller [8086:3b34] (rev 05) 00:1e.0 PCI bridge [0604]: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge [8086:2448] (rev a5) 00:1f.0 ISA bridge [0601]: Intel Corporation Ibex Peak LPC Interface Controller [8086:3b03] (rev 05) 00:1f.2 SATA controller [0106]: Intel Corporation Ibex Peak 6 port SATA AHCI Controller [8086:3b2f] (rev 05) 00:1f.3 SMBus [0c05]: Intel Corporation Ibex Peak SMBus Controller [8086:3b30] (rev 05) 00:1f.6 Signal processing controller [1180]: Intel Corporation Ibex Peak Thermal Subsystem [8086:3b32] (rev 05) 01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation Unknown device [10de:0a28] (rev a2) 01:00.1 Audio device [0403]: nVidia Corporation Unknown device [10de:0be2] (rev a1) 02:00.0 Network controller [0280]: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01) 03:00.0 Ethernet controller [0200]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 03) 04:00.0 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: JMicron Technology Corp. IEEE 1394 Host Controller [197b:2380] 04:00.1 System peripheral [0880]: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller [197b:2382] 04:00.2 SD Host controller [0805]: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller [197b:2381] 04:00.3 System peripheral [0880]: JMicron Technology Corp. MS Host Controller [197b:2383] 04:00.4 System peripheral [0880]: JMicron Technology Corp. xD Host Controller [197b:2384] 05:00.0 SATA controller [0106]: JMicron Technology Corp. Unknown device [197b:2362] (rev 10) ff:00.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation QuickPath Architecture Generic Non-core Registers [8086:2c62] (rev 02) ff:00.1 Host bridge [0600]: Intel Corporation QuickPath Architecture System Address Decoder [8086:2d01] (rev 02) ff:02.0 Host bridge [0600]: Intel Corporation QPI Link 0 [8086:2d10] (rev 02) ff:02.1 Host bridge [0600]: Intel Corporation QPI Physical 0 [8086:2d11] (rev 02) ff:02.2 Host bridge [0600]: Intel Corporation Unknown device [8086:2d12] (rev 02) ff:02.3 Host bridge [0600]: Intel Corporation Unknown device [8086:2d13] (rev 02) Thanks in advance for any help! dsdt.dsl.zip IoRegDump.zip
  6. Hi, i buy a new hackingtosh with maverik last version. mi motherboard, gigabyte GA-X79S-UP5 have 8 connectors SAS, 6 sata the sata connector is ok, but i want to put 14 HARD DISK, so, i want to connect in the SAS connector, is sata same. when i connect the sata (in the sas connector), in the boot recognize all the disk, so i created the RAID VOLUME with 4 hard disk, here is all OK, but when the MAVERIK OSx lunch, in the finder didnt appeare the RAID. only my SSD system OSx. so, i think that i must update the SAS CONTROLLER for the mother, in the web of GIGABYTE said. Intel SAS RAID Preinstall driver Note: Press F6 during Windows setup to read from floppy. link http://ar.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4... for windows not for mac, so, I HAVE NOT A FLOPPY, i copy the drivers in a flash usb, but F6 didnt work in MAC. didnt reconoze the RAID disks. and if i didnt do the RAID disk, and connect the disk clean to the connector SAS, the system dosent recognize the disk separately not RAID. SOMEBODY HELP ME, sorry my english, im from argentina.
  7. Hi everybody After some years being away from the hackintosh world, I decided to come back and tried to install Yosemite on my weird chinese mini computer (mobo WTM-i5HX, Intel Celeron 1037U). Unfortunately I cannot enable AHCI. There is nothing I can do, I checked everywhere and there is no BIOS version to do that. My internal hard drive is not detected by the OSX setup, I can boot with no problem using the latest Chameleon, all my drives/partitions are seen on the boot menu, the problem is that the Disk Utility doesn't see anything but my USB stick. In the Windows device manager, I can found the hardware ID of the controller on which the disk is plugged in. It is 1c01, with the manufacturer 8086 (Intel), more information here: http://pci-ids.ucw.cz/read/PC/8086 In the original AppleAHCIPort.kext, I can see that the 1c02 and 1c03 are configured for the Intel6SeriesAHCI. I tried a ratchet insertion here by adding <string>pci8086,1c01</string> and ended up with a KP. I'm feeling close to a solution but cannot pinpoint what to do, where to insert that or how to do it. Do you have any idea? Thanks!
  8. Hello nice people, What I wanted to do that is the following : For example on the hackintosh to make a backup on an internal sata disk (remote backup with rsync for example, or something else) . Then if something goes wrong with the hack I should be able to remove this internal hard disk and to connect it to a real mac in USB ,so that I can get back my files (even more better be able to boot). I did the following : I partition (GUID/mac OSX journalisé) an external disk connected in USB to a real mac, it is recognized when the disk is connected via USB on the hackintosh. BUT il the disk is inserted in the hackintosh as internal via SATA, it is not recognized anymore. Furthermore the partition is now MBR/ FDisk_partition_scheme. Only the first partition can be seen on Disk utility (or in terminal with diskutil list) but I cannot mounted it (and seen on the finder). The problem is the same the other way around. I mean partition an internal sata disk on the hack, then remove it and connect it in USB to the real mac. Then it is not recognized ... Why is it so ? Any idea and solution ? Sorry for my english, I hope I made myself clear…. Many thanks Dominique Build : Snow-Leopard OSX 10.6.8 / GigabyteGA-H67MA-UD2H (Rev. B3) F8 / i3-2105 sandybridge
  9. Hi everybody. I'm trying to install El Capitan on an Acer Aspire E5-573, but I'm stuck in installer, which is not showing up the internal hard disk. I already installed the system with the hard drive connected into a USB case, but when I try to boot it without the USB Case, the boot get stucked at the "prohibited" logo (I think this is getting 'still waiting for root device'). I suspect that the main problem is the Intel9 Series SATA Controller, which is not being recognized by the El Capitan. I already tried 3 types of kexts for activate the SATA controller, but no lucky at all. The system specs: Acer Aspire E5-573 Processor Intel Core i5 5200U Integrated Graphics Intel HD 5500 (will fight with that {censored} later) Intel 9 Series Chipset 12GB RAM Wireless Atheros AR9565 (will be replaced) Ethernet Realtek RTL8168/8111 Audio Realtek ALC255 So I'm bumping my head into the wall through the last 5 days with no luck to get this machine up and working. Any help will be welcome! Thx.
  10. Hi All! I have a successful build but im experiencing some power issues. After reboot my 2 WD Black drives are not to be found. Only by powering down, unplugging power cable and turning on, do they reappear. Furthermore some USB ports dont have power after sleep. Any help for these issues? i followed this guide http://hackintosher.com/guides/guide-installing-macos-kabylake-hackintosh-sierra/ MOBO: GA-Z270X-UD5 CPU: i7700k GPU: 1080 Ti OS: 10.12.6
  11. Hey guys! I have already got Snow Leopard 10.6.8 installed on my Desktop PC, and now I would like to install it on my laptop. Laptop data: Motherboard: Clevo M7X0SU Front Side Bus: Intel GTL+ (64 Bit) Chipset: Intel QM67 (afaik) CPU: Intel Pentium Dual CPU T3200 (2000 MHz) RAM: 4GB BIOS: Phoenix BIOS (from 10.02.2008) Graphics: NVidia GeForce 9300M GS SATA HD: FUJITSU MHZ2320BH G2 ATA Device (298 GB) Disk drive: MAT{censored}A DVD-RAM UJ870QJ ATA Device The laptops hard disk is connected over SATA and has three partitions: - On the first partition theres GRUB as bootloader and the Windows 7 partition (NTFS) - On the second theres the System Reserved partition for Windows 7 (NTFS) - On the third partiton theres Fedora installed (HFS+ i think) I am trying to boot with iB00t 3.2 and the retail Snow Leopard 10.6 disk. I want to remove Linux, format its partition and install Mac OSX instead of it. The problem is that it says Still waiting for root device when booting in verbose mode, so I think it does not detect my hard disk drive. AHCI Mode is on! Do you have any idea what I could do? Here i've uploaded screenshots of the BIOS, Chimera and what Darwin verbose mode tells me. When using a distribution like iAtkos L2 its exactly the same. Thank you in advance! Max
  12. Hello Every Body, UPDATED FOR 10.6.8 LATEST VERSION. Need Testers for 10.7 & 10.6.x This is my first Topic, and i hope this can help. I decided to install a vanilla OSX in ASUS P5KPL-AM SE. But i found a lot of problems here Then, The only way to do it, it's to fixe the DSDT, this is my FIXED one for you. Fixes for most problems for Snow Leopard 10.6.* and LION 10.7 not Tested BIOS VERSION 702 Sleep/Wak, SpeedSteep, UHCI/EHCI, SATA/PATA, RTC, and mooooore. Please : Test it and give back, we need confirmations and/or problems to be fixed, ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- MAC MODEL : Mac Pro 5.1 OS Version : Latest Snow Leopard 10.6.8 Bootloader : XPC UEFI Bootloader. The only one tested. Kernel Flag's : -v npci=0×2000 PCI DEVICES DETECTED : N10/ICH7 Serial ATA Controller. nVidia GeForce 210 OpenGL Engine -1Gb DDR3- (in my case). Kexts Used : Only 3 Kexts for now Sound not tested yet but it seems works with Ptached AppleHDA and 888/887 Kexts, or Use VoodooHDA, Or an older Patched AppleHDA Only. fakesmc.kext Not Needed but it's preferable RealtekR1000SL.kext in S/L/E VoodooHDA.kext in S/L/E IOATAFamily.kext / patched IOPCIFamily.kext / patched but need one that can works great on 32 bit this work perfect on 64 bit. NullCPUPowerManagement.kext Please Remove AppleTyMCE if you Got Kernel Panic. Sorry for my bad english. -------------------------------------- UPDATED : 11/01/2012 Added Somes SMC devices (ALS0 And SMS0). Added Somes DATA to SATA Device. Sound Fixed and now fully implemented, Works Great with VoodooHDA in S/L/E AND/OR ALC 887/888 Kexts in XPC Extra_Kexts Folder. OnBoard GFX ADDED. NEED to be Tested. P0P1 Changed to PEGP and External GFX Works like a charme Now, in my case (nVidia GeForce 210 OpenGL Engine -1Gb DDR3-). HDAU Device for GFX HDMI Injected and works Great. MCHC Device Injected for (Intel G31/G33/P31/P35 Chipset - Memory Controller Hub) with all Infos RTC Only single RAM Bank (128 bytes). Removed. No More pcixxxx,xxxx Devices in IOReg Dump, All Devices are detected. P0P4 & P0P5 Changed to PEX4 & PEX5 for more Compatibility. Ethernet Device Chanded From GIGE to LAN (it's not a Gigabit One) Fast Ethernet Cottroller. And a lot of Fixes and improvements in this build. -------------------------------------- UPDATED : 24/12/2011 SMBus Device Controller Added like a real Mac. Bug's fixed on USB "UHCI/EHCI". Bug's fixed on ATA/ATAPI & SATA/AHCI fixes end improvements. Some Devices are changed for Mac compatibility, HUB0/LPCB. P0P2 wrong Adresses fixed to P0P1. HDEF now are great and complete, and fixed Store (Package (0x1E) WARNING. it must be 0x14 PCI0 corrected for 10.6.8/10.7. Fixed some Sleep issues. And a lot of Fixes and improvements in this build. -------------------------------------- UPDATED : 27/12/2011 Shutdown Fixed. RTC works Great. DTGP Method added. Some Mistaks Corrected. SpeedSteep Fully working. Sleep/WAK are Fully Fixed. A Lot of USB Problems Fixed. LPC fixed, Dev & Ven ID Injected. All Devices Changed Like a real mac. IDE are fully working without problems. Added some Devices For full compatibility. Fixe the Network and all related things. (Injected and it's a GIGE now) Sound injected by adding HDEF device for ALC662 ALC887/888b (not tested yet). Corrected (Kext Load's now and pin's Detected) Fixed some things in UHCI/EHCI and SATA/PATA (IDE0). (Ven & Dev ID's injected). The Full Working HPET implemented no more needs for hacks. -------------------------------------- NEXT : FIXE ALL BUGS IF WE FOUND IT. RELEASE A BIOS READY TO FLASH. -------------------------------------- NEED's : A Perfect 640 x 480 BMP Apple Splash Image with 300Ko Only. I Have it with 301Ko DIMM / What you think about the best Apple Product that we can use with this mobo? (iMac,Mac Pro OR ...) And what version can we use. (I Use MacPro5,1 & it Works Great) -------------------------------------- Network Added just wait i will be attach it soon here. DONE DSDT_FIXED.zip OSX.bmp 600ko.bmp
  13. Hello My system is Asus Z170-P Motherboard i5 6600K Processor NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095 MB Be-quiet 500W PSU Crucial 16 GB 2400 MHz DDR4 BIOS: xHCI Handoff enable Serial Port disable SATA AHCI mode IOAPIC 24-119 Entries (enable y disable) two mode stuck I can not build a robust and stable system, The system Sierra is already installed but when I restart or shut down, I get the error Still waiting for root device error, but after too many reboot ( from 2 times to 9) start correctly or other times leave too minutes, with prohibited symbol and finally starts. Once started recognised correctly HDD. Also I tried with a new EVO860 nvme SSD , but I have the same problem. I dont know because sometimes yes sometimes no, the system stuck in this error I add some information files and logs. sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / kext-dev-mode allowing invalid signature -67030 0xFFFFFFFFFFFEFA2A for kext HackrNVMeFamily-10_12_6.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmPatchRAM2.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmFirmwareRepo.kext thank you. Solution by Rehabman;Extracting my native/clean DSDT using Clover F4. and check with diff DSDT file. My SystemMemory addresses in DSDT are mismatched: SPEEDY-NUCatched rehabman$ diff ../origin/ ../patched/|grep SystemMemory < OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74EC000, 0x06D5) > OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74FE000, 0x06D5) < OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CC0F98, 0x10) > OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CD2F98, 0x10) and other mistake in OperationRegion(PNVA,SystemMemory,PNVB,PNVL) < Name (PNVB, 0xC74F1018) > Name(PNVB,0xC7503018) My system after too many month , keep stable the still waiting error no appear again, it seems that the problem was with the memory addresses in my DSDT.
  14. Hi to all, this is my first post here! I want to set up a mac os x server for my internal needs, actually i've a linux machine with virtualization stuff installed on. My actual server uses a 8x500gb hdd connected to a LSI 8408E raid controller as storage and i want to use this in my mac os x based server. From what i understand this controller isin't supported by lsi kext, but i've founded only old discussions :\ ( http://www.insanelym...dpost&p=1409995 ) Any news? Thank you!
  15. This project is actually two years old, but despite the aging SATA standard, still current as an idea. And of course - conforming hackintosh different thinking. I invite you to my shop for a short film of the "Do it yourself" series.
  16. Hello All, I was given an Asus Eeepc 901 netbook recently. So i thought why not install lion on it! I know the processor is N270 which is 32 bit and lion don't support 32 bit but i remember back in 2012, I installed lion on my X60s which featured a 32 bit processor but its quite fast. So i have installed lion on its 8gb ssd. Every apps works! By its really slow. Because firstly the laptop bios have no achi option, secondly the ssd writing and reading speed according to: http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/8580/ASUS-PHISON-SSDis very slow, thirdly if I'm not wrong this ssd is a PATA meaning IDE kind. So i flashed a custom bios made by a Japanese guy who enabled the achi option in the bios. Now its slightly faster. Im thinking of upgrading the currently ssd to msata. But i seen a lot of people saying its not possible without some mod as the asus uses something called flash_con. Despite the msata and mini PCI-E look resembles but its not the same due to the pin layout or something like that. After several hours of researching, I saw on Ebay where a guy is selling an adaptor: http://www.ebay.com/itm/mini-pci-e-msata-SSD-to-SATA-Mini-PCIE-adapter-card-/221818510797 I presume the adaptor is to convert msata to mini pci-e. The seller claimed that:" The speed and other properties is not changed,only form conversion interface. " So I wonder if i buy this and a msata, will this adaptor change the msata sata to IDE? Reason is because i need it to be in SATA mode, as I want to enable trim function in Mac OS X. Thanks Hi, any Mod who reading this, maybe you want to move this thread to the hardware components IDE/SATA section? Im so sorry, as i didn't saw the IDE/SATA section before posting this. Thank you very much
  17. Hello, My SSD drive doesn't work in SATA 6G mode. On windows 7, my perf is about 510 Mb/s, 240 on Maverick... Any ideas ? Kexts ?
  18. Successfully installed Mavericks on my system in a day, now I'm wondering if hardware RAID is possible. I'm running my machine on an old P5B Deluxe board which has an ICH8R south bridge which supports RAID. Currently my system only boots with AHCI option, I'm wondering if RAID will be possible? Thanks!
  19. ok so i have a dual booted system with windows xp and ubuntu. i download iatkos L2 and i could not boot the disc. however, switching my hardrive from SATA to AHCI mode allowed me to boot the disc. does this mean that osx lion only runs on AHCI? if so what happens if i install it? that's means i can't boot to XP then and i would have to go to bios each time if i wanted to switch to xp or lion since xp runs only on SATA for me and lion would run only on AHCI??!?!?!? HELP ME NOOB
  20. Hi Everyone! Im a newbie to this whole osx86 thing and i need some help !! I got 10.6.8 on my crappy old amd pc and it works almost perfect but from time to time freezes randomly(some time after like.. 10 min after boot and some times can last up to 4-8 hours without freezing) and i have to force restart(yes press that button on the case!) Ok now this was not that simple because i had to use an 10.5 lawlessppc installation and from that to install osx 10.6 to other partition(with the leohazard for intel/amd) and then upgrade to 10.6.8(combo update) MY RIG! Processor : AMD Athlon X2 7550 Kuma 2.5GHz Socket AM2+ Motherboard : GA-M61PME-S2 (rev. 2.x) Hard Drive : Hitachi HDP725050GLA SCSI Disk Device Memory : 2GB DDR2 Kingmax Stick Graphics : ASUS GeForce 210 1GB DDR3(works oob) Sound Card : CMI8738 PCI(kinda old but still it works perfectly) Bootloader : Chimera 1.11.1(full support for my graphics card) Kernel : 10.6.8 legacy kernel by nawcom Kexts : AppleNForceATA(most important because without it i cant boot)/Official quadro drivers form Nvidia + CUDA Drivers for mac/CMI8738PCIAudio(for enable the audio of the pci card) This morning i started itunes as i usually do and after 30 min it froze the display and boom beachball of death.The Solution : Force Restart by pressing the button!! Help me please !!
×