Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'rx480'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. marras

    AMD sapphire RX480 with Mojave

    Hi, I've an old machine (see the signature) that I want to use for xcode , when I'm too lazy to take my macbook pro. I tried install Sierra, and worked surprisingly well, but sadly it doesn't support the latest version of xcode. I tried to update to High Sierra, but in the first boot everything goes black. So I tried a clean install, and had the same result. Tried Mojave with the telemetry plugin hack (as I've not SSSE 4.2), and the installation went smooth, but in the first login, I've a mouse pointer (which moves!) over a blinking screen, gray and black, and seems stuck. Tried several SMBIOS, changing the Display port, HDMI, LILU with WhateverGreen, but with these 2 the verbose freezes pretty soon (if needed I can make a screenshot). So I know that this card should work OOB, but I've also seen that several people had this problem, but honestly I didn't figured it out how to continue. My pc doesn't have any integrated gpu. Please help me, I'm stuck! Thank you
  2. Hello good people I wanted to install Mac OSX on my PC with following spec : motherboard : ASUS H81m-Cs Processor - Intel Pentium g3240 Graphics- msi rx480 Which version of OSX should i run and how?
  3. Hello all, I just put together my new Kaby Lake system. Installation of Sierra went fine on a spare hard drive with cpus=1 as boot args. Applied all patches as recommended for the CPU and the internal graphics as well as the patches for my RX480. I used the following patches: <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>FakeCPUID</key> <string>0x0506E3</string> <key>FakeID</key> <dict> <key>IntelGFX</key> <string>0x19168086</string> <key>Devices</key> <dict> <key>AddProperties</key> <array> <dict> <key>Device</key> <string>IntelGFX</string> <key>Key</key> <string>AAPL,GfxYTile</string> <key>Value</key> <data> AQAAAA== </data> </dict> </array> and some more for the RX480: <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>ForceKextsToLoad</key> <array> <string>\System\Library\Extensions\AMDRadeonX4100.kext</string> <string>\System\Library\Extensions\AMD9500Controller.kext</string> </array> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>Remove_CU_limit_of_RX4x0-(C)_by_okrasit_2016</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> D0LIiYuAAAAARIizmQAAAESIcyA= </data> <key>Name</key> <string>AMDRadeonX4100</string> <key>Replace</key> <data> kJCQiYuAAAAARIizmQAAAESIcyA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Change_init_from_BAFFIN_to_ELLESMERE-(C)_by_Fl0r!an_2016</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> 6EmF/v++SAEAAEyJ9w== </data> <key>Name</key> <string>AMDRadeonX4100</string> <key>Replace</key> <data> 6EbkAAC+SAEAAEyJ9w== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Change_#_of_RX4x0_CUs-(C)_by_okrasit_2016</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> SLgCAAAAAQAAAEiJQ1THQ3wIAAAA </data> <key>Name</key> <string>AMDRadeonX4100</string> <key>Replace</key> <data> SLgEAAAAAQAAAEiJQ1THQ3wSAAAA </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>PP_DisablePowerContainment=1</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> PGtleT5QUF9EaXNhYmxlUG93ZXJDb250YWlubWVudDwv a2V5PjxpbnRlZ2VyPjA8L2ludGVnZXI+ </data> <key>InfoPlistPatch</key> <true/> <key>Name</key> <string>AMD9500Controller</string> <key>Replace</key> <data> PGtleT5QUF9EaXNhYmxlUG93ZXJDb250YWlubWVudDwv a2V5PjxpbnRlZ2VyPjE8L2ludGVnZXI+ </data> </dict> </array> </dict> What works: -Sound with VoodooHDA 2.8.9 in Clover/kexts/others -Intel HD 630 without glitches and RehabMan's patches. HDMI and DVI tested -RX480 when IGPU set as primary. -LAN with IntelMausiEthernet -USB with USBInjectAll I can only boot with cpus=1, which is obviously not optimal. I would need your help now to get rid of that cpus=1. I've tried: -dart=0 -darkwave=8 -darkwave=0 and every combination of those. Every time when I don't have cpus=1 set, I get a KP: com.apple.driver.AppleACPIPlatform with iokit.IOACPIFamily and iokit.IOPCIFamily. I've also tried Rehabman's SATA-200-series-unsupported.kext in Clover/kexts/others. Further information: Maxims-iMac:~ maxim$ kextstat|grep -y acpiplat 13 1 0xffffff7f8255d000 0x60000 0x60000 com.apple.driver.AppleACPIPlatform (5.0) 867C81BE-EA01-3A65-89F4-06D78E6514CA <12 11 7 6 5 4 3 1> Maxims-iMac:~ maxim$ kextstat|grep -y appleintelcpu Maxims-iMac:~ maxim$ kextstat|grep -y applelpc Maxims-iMac:~ maxim$ kextstat|grep -y applehda 106 0 0xffffff7f824ab000 0x1d000 0x1d000 com.apple.driver.AppleHDAController (278.56) CFB0D0AE-F09A-3660-8F95-7A02FD5FBF07 <105 70 44 12 7 6 5 4 3 1> Maxims-iMac:~ maxim$ sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / Password: kext-dev-mode allowing invalid signature -67013 0xFFFFFFFFFFFEFA3B for kext AppleMobileDevice.kext KernelCache ID: B8CB5638D5B16A8F2B5AE171E1076DF5 symlink("/System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel", "/System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache") failed 17 (File exists) <createPrelinkedKernel 2795> Please also check my config.plist for errors. I used the standard config and applied patches to my knowledge. There might be something wrong there as well... Thanks in advance for your help! Maxim PS: here's a boot.log in case it helps. 0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 3504471680 0:100 0:000 MemLog was calibrated without ACPI PM Timer: ACPI I/O space is not enabled. 0:100 0:000 0:100 0:000 Now is 9.2.2017, 19:0:11 (GMT) 0:100 0:000 Starting Clover revision: 3998 on American Megatrends EFI 0:100 0:000 Build with: [Args: -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED | -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t XCODE5 -n 5 | OS: 10.12.4 | XCODE: 8.2.1] 0:100 0:000 SelfDevicePath=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,GPT,FE77D187-F0F7-4F08-B0A7-D1A0B709F2EA,0x28,0x64000) @B676DB58 0:100 0:000 SelfDirPath = \EFI\BOOT 0:100 0:000 === [ Get Smbios ] ======================================== 0:100 0:000 Type 16 Index = 0 0:100 0:000 Total Memory Slots Count = 4 0:100 0:000 Type 17 Index = 0 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 ChannelA-DIMM0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Type 17 Index = 1 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 2400MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 1 ChannelA-DIMM1 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = 859B 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 7139062E 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = BLS8G4D240FSB.16FBR2 0:100 0:000 Type 17 Index = 2 0:100 0:000 Ignoring insane frequency value 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 0MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 0MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 ChannelB-DIMM0 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = <null string> 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = <null string> 0:100 0:000 Type 17 Index = 3 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 2400MHz 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 3 ChannelB-DIMM1 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = 859B 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 7139026C 0:100 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = BLS8G4D240FSB.16FBR2 0:100 0:000 Boot status=0 0:100 0:000 Running on: 'B250-HD3P' with board 'B250-HD3P-CF' 0:100 0:000 === [ GetCPUProperties ] ================================== 0:100 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=906E9 0:100 0:000 The CPU supported SSE4.1 0:100 0:000 got cores from CPUID_1 = 0 0:100 0:000 The CPU supported turbo 0:100 0:000 BrandString = Intel(R) Core(TM) i5-7600 CPU @ 3.50GHz 0:100 0:000 TSC/CCC Information Leaf: 0:100 0:000 numerator : 292 0:100 0:000 denominator : 2 0:100 0:000 Calibrated ARTFrequency: 24003230 0:100 0:000 FSBFrequency=100MHz DMIvalue=100000kHz 0:100 0:000 Corrected FSBFrequency=100MHz 0:100 0:000 Vendor/Model/Stepping: 0x756E6547/0x9E/0x9 0:100 0:000 Family/ExtFamily: 0x6/0x0 0:100 0:000 MaxDiv/MinDiv: 39.0/6 0:100 0:000 Turbo: 0/0/0/0 0:100 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 0:100 0:000 Threads: 16 0:100 0:000 Cores: 1 0:100 0:000 FSB: 100 MHz 0:100 0:000 CPU: 3900 MHz 0:100 0:000 TSC: 3900 MHz 0:100 0:000 PIS: 400 MHz 0:100 0:000 === [ GetDevices ] ======================================== 0:100 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 591F class=060000 0:100 0:000 PCI (00|00:01.00) : 8086 1901 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|01:00.00) : 1002 67DF class=030000 0:100 0:000 - GFX: Model=AMD Radeon RX480 (ATI/AMD) 0:100 0:000 - RADEON_BIOS_0_SCRATCH = 0xFFFFFFFF 0:100 0:000 PCI (00|01:00.01) : 1002 AAF0 class=040300 0:100 0:000 - HDMI Audio: 0:100 0:000 PCI (00|00:02.00) : 8086 5912 class=030000 0:100 0:000 - GFX: Model=Intel Unknown (Intel) 0:100 0:000 PCI (00|00:08.00) : 8086 1911 class=088000 0:100 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 A2AF class=0C0330 0:100 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 A2BA class=078000 0:100 0:000 PCI (00|00:17.00) : 8086 A282 class=010601 0:100 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 A2EB class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 A294 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|03:00.00) : 1B21 2142 class=0C0330 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.06) : 8086 A296 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1C.07) : 8086 A297 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|05:00.00) : 1283 8892 class=060401 0:100 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 A298 class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1D.02) : 8086 A29A class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1D.03) : 8086 A29B class=060400 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 A2C8 class=060100 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 A2A1 class=058000 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 A2F0 class=040300 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.04) : 8086 A2A3 class=0C0500 0:100 0:000 PCI (00|00:1F.06) : 8086 15B8 class=020000 0:100 0:000 - LAN: 0 Vendor=Intel 0:100 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================ 0:100 0:000 Clover load options size = 0 bytes 0:111 0:010 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 0:111 0:000 === [ GetListOfThemes ] =================================== 0:111 0:000 - [00]: embedded 0:114 0:003 - [00]: random 0:118 0:003 === [ Found config plists ] =============================== 0:118 0:000 - config copy.plist 0:120 0:002 - config.plist 0:130 0:010 === [ GetEarlyUserSettings ] ============================== 0:130 0:000 timeout set to 5 0:130 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0) 0:130 0:000 FakeCPUID: 506E3 0:130 0:000 ForceKextsToLoad: 2 requested 0:130 0:000 - [0]: System\Library\Extensions\AMDRadeonX4100.kext 0:130 0:000 - [1]: System\Library\Extensions\AMD9500Controller.kext 0:130 0:000 KextsToPatch: 4 requested 0:130 0:000 - [00]: AMD9500Controller (PP_DisablePowerContainment=1) :: PlistPatch :: data len: 57 0:130 0:000 - [01]: AMDRadeonX4100 (Change_init_from_BAFFIN_to_ELLESMERE-(C)_by_Fl0r!an_2016) :: BinPatch :: data len: 13 0:130 0:000 - [02]: AMDRadeonX4100 (Change_#_of_RX4x0_CUs-(C)_by_okrasit_2016) :: BinPatch :: data len: 21 0:130 0:000 - [03]: AMDRadeonX4100 (Remove_CU_limit_of_RX4x0-(C)_by_okrasit_2016) :: BinPatch :: data len: 20 0:130 0:000 Default theme: embedded 0:130 0:000 === [ LoadDrivers ] ======================================= 0:133 0:003 Loading AppleImageCodec-64.efi status=Success 0:134 0:000 Loading AppleKeyAggregator-64.efi status=Success 0:135 0:000 Loading AppleUITheme-64.efi status=Success 0:136 0:001 Loading DataHubDxe-64.efi status=Success 0:138 0:001 Loading EmuVariableUefi-64.efi status=Success 0:142 0:003 EmuVariableUefi Initialize: VariableCommonInitialize = Success, orig services stored, install gEmuVariableControlProtocolGuid = Success 0:142 0:000 Loading FirmwareVolume-64.efi status=Success 0:143 0:000 Loading FSInject-64.efi status=Success 0:143 0:000 Loading OsxAptioFix2Drv-64.efi status=Success 0:144 0:000 Loading OsxFatBinaryDrv-64.efi status=Success 0:145 0:000 Loading SMCHelper-64.efi status=Success 0:146 0:000 Loading VBoxHfs-64.efi status=Success 0:147 0:000 - driver needs connecting 0:147 0:000 1 drivers needs connecting ... 0:147 0:000 PlatformDriverOverrideProtocol->GetDriver overriden 0:147 0:000 Searching for invalid DiskIo BY_DRIVER connects: not found, all ok 0:412 0:264 EmuVariable InstallEmulation: orig vars copied, emu.var.services installed, CreateEvent VirtualAddressChange = Success, CreateEvent ExitBootServices = Success, set Status=Success 0:473 0:061 === [ InitScreen ] ======================================== 0:473 0:000 SetScreenResolution: 1920x1080 - not found! 0:473 0:000 SetMaxResolution: found best mode 0: 800x600 0:473 0:000 - already set 0:473 0:000 Console modes reported: 3, available modes: 0:473 0:000 - [01]: 80x25 (current mode) 0:473 0:000 - [03]: 100x31 0:473 0:000 reinit: self device path=PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,GPT,FE77D187-F0F7-4F08-B0A7-D1A0B709F2EA,0x28,0x64000) 0:473 0:000 Using embedded font: Success 0:474 0:000 === [ GetMacAddress ] ===================================== 0:474 0:000 get legacy LAN MAC, 1 card found 0:474 0:000 Legacy MAC address of LAN #0= 1C:1B:0D:90:0E:97: 0:474 0:000 === [ ScanSPD ] =========================================== 0:474 0:000 SMBus device : 8086 A2A3 class=0C0500 status=Success 0:474 0:000 SMBus CmdReg: 0x1 0:474 0:000 Scanning SMBus [8086:A2A3], mmio: 0xF724A004, ioport: 0xF040, hostc: 0x11 0:474 0:000 Slots to scan [8]... 0:475 0:000 SPD[1]: Type 12 @0x51 0:493 0:017 Unknown vendor bank=0x85 code=0x9B 0:493 0:000 XMP Profile1: 7*125 -42 ns 0:493 0:000 Found module with XMP version 2.0 0:493 0:000 DDR speed 2400MHz 0:493 0:000 Slot: 1 Type 26 8192MB 2400MHz Vendor=NoName PartNo=BLS8G4D240FSB.16FBR2 SerialNo=070103090006020E 0:493 0:000 SPD[3]: Type 12 @0x53 0:511 0:017 Unknown vendor bank=0x85 code=0x9B 0:511 0:000 XMP Profile1: 7*125 -42 ns 0:511 0:000 Found module with XMP version 2.0 0:511 0:000 DDR speed 2400MHz 0:511 0:000 Slot: 3 Type 26 8192MB 2400MHz Vendor=NoName PartNo=BLS8G4D240FSB.16FBR2 SerialNo=070103090002060C 0:512 0:000 === [ GetAcpiTablesList ] ================================= 0:512 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 0:512 0:000 - [00]: FACP A M I len=132 0:512 0:000 - [01]: APIC A M I len=132 0:512 0:000 - [02]: FPDT A M I len=68 0:512 0:000 - [03]: MCFG A M I len=60 0:512 0:000 - [04]: FIDT A M I len=156 0:512 0:000 - [05]: SSDT SaSsdt len=12628 0:512 0:000 - [06]: SSDT PegSsdt len=9540 0:512 0:000 - [07]: HPET KBL len=56 0:512 0:000 - [08]: SSDT Ther_Rvp len=3643 0:512 0:000 - [09]: SSDT xh_rvp10 len=2303 0:512 0:000 - [10]: UEFI EDK2 len=66 0:512 0:000 - [11]: SSDT CpuSsdt len=3806 0:512 0:000 - [12]: LPIT KBL len=148 0:512 0:000 - [13]: WSMT KBL len=40 0:512 0:000 - [14]: SSDT sensrhub len=671 0:512 0:000 - [15]: SSDT PtidDevc len=12290 0:512 0:000 - [16]: DBGP len=52 0:512 0:000 - [17]: DBG2 len=84 0:512 0:000 - [18]: BGRT A M I len=56 0:512 0:000 Calibrated TSC frequency =3504471680 =3504MHz 0:512 0:000 === [ GetUserSettings ] =================================== 0:512 0:000 Add 2 properties: 0:512 0:000 - [00]: IntelGFX, len: 22 0:512 0:000 - [01]: IntelGFX, len: 4 0:512 0:000 USB FixOwnership: yes 0:512 0:000 Dropping 3 tables: 0:512 0:000 - [00]: Drop table signature="DMAR" (52414D44) 0:512 0:000 - set table: 52414D44, 0 to drop: no 0:512 0:000 - [01]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="Cpu0Ist" (0074734930757043) 0:512 0:000 - set table: 54445353, 74734930757043 to drop: no 0:512 0:000 - [02]: Drop table signature="SSDT" (54445353) table-id="CpuPm" (0000006D50757043) 0:512 0:000 - set table: 54445353, 6D50757043 to drop: no 0:512 0:000 - final DSDT Fix mask=9FE680D7 0:512 0:000 ChassisType: 0x13 0:512 0:000 === [ ScanVolumes ] ======================================= 0:512 0:000 Found 11 volumes with blockIO 0:512 0:000 - [00]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x3,0x0) 0:514 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:514 0:000 USB volume 0:514 0:000 - [01]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(1,GPT,FE77D187-F0F7-4F08-B0A7-D1A0B709F2EA,0x28,0x64000) 0:515 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:515 0:000 USB volume 0:515 0:000 This is SelfVolume !! 0:515 0:000 - [02]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x14,0x0)\USB(0x3,0x0)\HD(2,GPT,DCAFDE38-CCA9-4B95-9F12-C8ADC0CC4DB3,0x64028,0xE44BB0) 0:517 0:001 USB volume 0:517 0:000 - [03]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0) 0:517 0:000 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:517 0:000 - [04]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0) 0:518 0:000 - [05]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(1,MBR,0x00DEB52F,0x800,0xFA000) 0:518 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 0:518 0:000 - [06]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x0,0xFFFF,0x0)\HD(2,MBR,0x00DEB52F,0xFA800,0x1DBF8000) 0:519 0:000 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 0:519 0:000 - [07]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0)\HD(1,GPT,591045C5-7C4F-4227-81E8-F937132B2B17,0x28,0x64000) 0:519 0:000 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 0:521 0:001 - [08]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0)\HD(2,GPT,CA0F3AF3-6DAB-4C4C-946F-7BB43DF979DF,0x64028,0xB94DC50) 0:531 0:009 - [09]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0)\HD(3,GPT,8A957E79-F259-4661-A22B-23A9F0135C77,0xB9B1C78,0x135F20) 0:539 0:008 - [10]: Volume: PciRoot(0x0)\Pci(0x17,0x0)\Sata(0x5,0xFFFF,0x0)\HD(4,GPT,748EC798-2B78-43DD-A1DF-532CE237511C,0xBAE7B98,0x3ED306F0) 0:559 0:019 PutNvramPlistToRtVars: nvram.plist not found 0:559 0:000 === [ InitTheme ] ========================================= 0:559 0:000 using embedded theme 0:559 0:000 Using embedded font: Success 0:559 0:000 Choosing theme <null string> 0:559 0:000 after NVRAM boot-args=-v cpus=1 0:559 0:000 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ========================== 0:559 0:000 found AppleSMC protocol 0:559 0:000 === [ ScanLoader ] ======================================== 0:559 0:000 - [01]: 'EFI' 0:560 0:000 - [02]: 'Install macOS Sierra' 0:564 0:004 AddLoaderEntry for Volume Name=Install macOS Sierra 0:565 0:001 Icon 13 decoded, pointer B5BC32D8 0:566 0:000 - [07]: 'EFI' 0:585 0:018 - [08]: 'Sierra' 0:606 0:021 AddLoaderEntry for Volume Name=Sierra 0:627 0:021 Check if volume Is Hibernated: 0:627 0:000 Check sleep image 'by signature': 0:661 0:033 using default sleep image name = \private\var\vm\sleepimage 0:674 0:013 sleepimage not found -> Not Found 0:674 0:000 hibernated: no - sign 0:674 0:000 Icon 17 decoded, pointer B57E5DD8 0:674 0:000 - [09]: 'Recovery HD' 0:686 0:012 AddLoaderEntry for Volume Name=Recovery HD 0:695 0:008 Icon 20 decoded, pointer B578CE98 0:695 0:000 - [10]: 'DataSierra' 0:695 0:000 Scanning legacy ... 0:695 0:000 0: 'Whole Disc Boot' (legacy) not legacy 0:695 0:000 1: 'EFI' (legacy) not legacy 0:695 0:000 2: 'Install macOS Sierra' (legacy) not legacy 0:695 0:000 3: 'Whole Disc Boot' (legacy) not legacy 0:695 0:000 4: 'Whole Disc Boot' (legacy) not legacy 0:695 0:000 5: 'Legacy HD1' (vista,win) add legacy 0:696 0:000 Icon 18 decoded, pointer B5656F18 0:696 0:000 added 'Boot Windows from Legacy HD1' OSType=2 Icon=vista,win 0:696 0:000 6: 'Legacy HD2' (vista,win) add legacy 0:696 0:000 added 'Boot Windows from Legacy HD2' OSType=2 Icon=vista,win 0:696 0:000 7: 'EFI' (legacy) not legacy 0:696 0:000 8: 'Sierra' (legacy) not legacy 0:696 0:000 9: 'Recovery HD' (legacy) not legacy 0:696 0:000 10: 'DataSierra' (legacy) not legacy 0:696 0:000 === [ AddCustomTool ] ===================================== 0:696 0:000 Icon 8 decoded, pointer B5659F18 0:699 0:003 found tool \EFI\CLOVER\tools\Shell64U.efi 0:699 0:000 Checking EFI partition Volume 1 for Clover 0:699 0:000 Found Clover 0:699 0:000 Icon 2 decoded, pointer B5411E98 0:699 0:000 EmuVariable UninstallEmulation: CloseEvent = Success, original var services restored 0:699 0:000 Icon 1 decoded, pointer B5446C98 0:699 0:000 Icon 0 decoded, pointer B5448F18 0:699 0:000 Icon 5 decoded, pointer B5446A98 0:699 0:000 Icon 6 decoded, pointer B59C6E98 0:700 0:000 EmuVariable InstallEmulation: orig vars copied, emu.var.services installed, CreateEvent VirtualAddressChange = Success, CreateEvent ExitBootServices = Success, set Status=Success 0:761 0:061 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] ========================= 0:761 0:000 Default boot entry not found 0:761 0:000 EmuVariable UninstallEmulation: CloseEvent = Success, original var services restored 0:761 0:000 DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=11 0:761 0:000 Icon 21 decoded, pointer B5446B18 0:777 0:016 SelectionImages[2] == NULL 0:777 0:000 Icon 22 decoded, pointer B54479D8 0:777 0:000 SelectionImages[0] == NULL 0:777 0:000 Icon 23 decoded, pointer B54469D8 0:783 0:005 GUI ready 195:694 194:911 Boot option Boot0000 not found 195:694 0:000 === [ StartLoader ] ======================================= 195:694 0:000 Finally: Bus=89858kHz CPU=3504MHz 195:694 0:000 Loading boot.efi status=Success 195:801 0:106 GetOSVersion: 10.12.3 (16D32) 195:801 0:000 CSR_CFG: CSR_ALLOW_UNTRUSTED_KEXTS | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_FS | CSR_ALLOW_TASK_FOR_PID | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_DTRACE | CSR_ALLOW_UNRESTRICTED_NVRAM 195:801 0:000 Filtering KextPatches: 195:801 0:000 - [00]: AMD9500Controller (PP_DisablePowerContainment=1) :: PlistPatch :: [OS: 10.12.3 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed 195:801 0:000 - [01]: AMDRadeonX4100 (Change_init_from_BAFFIN_to_ELLESMERE-(C)_by_Fl0r!an_2016) :: BinPatch :: [OS: 10.12.3 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed 195:801 0:000 - [02]: AMDRadeonX4100 (Change_#_of_RX4x0_CUs-(C)_by_okrasit_2016) :: BinPatch :: [OS: 10.12.3 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed 195:801 0:000 - [03]: AMDRadeonX4100 (Remove_CU_limit_of_RX4x0-(C)_by_okrasit_2016) :: BinPatch :: [OS: 10.12.3 | MatchOS: All | MatchBuild: All] ==> allowed 195:801 0:000 EmuVariable InstallEmulation: orig vars copied, emu.var.services installed, CreateEvent VirtualAddressChange = Success, CreateEvent ExitBootServices = Success, set Status=Success 195:863 0:061 === [ PatchSmbios ] ======================================= 195:863 0:000 insert table 9 for dev 0:0 195:863 0:000 insert table 9 for dev 0:1 195:863 0:000 insert table 9 for dev 1F:6 195:863 0:000 Channels: 2 195:863 0:000 Interleave: 0 2 1 3 4 6 5 7 8 10 9 11 12 14 13 15 16 18 17 19 20 22 21 23 195:863 0:000 SMBIOS Type 17 Index = 0 => 0 0: 195:863 0:000 BANK0 DIMM0 EMPTY 195:863 0:000 SMBIOS Type 17 Index = 1 => 2 2: 195:863 0:000 BANK1 DIMM0 EMPTY 195:863 0:000 SMBIOS Type 17 Index = 2 => 1 1: 195:863 0:000 BANK0 DIMM1 2400MHz 8192MB 195:863 0:000 SMBIOS Type 17 Index = 3 => 3 3: 195:863 0:000 BANK1 DIMM1 2400MHz 8192MB 195:863 0:000 mTotalSystemMemory = 16384 195:863 0:000 NumberOfMemoryDevices = 4 195:863 0:000 Type20[0]->End = 0x7FFFFF, Type17[2] = 0x2000 195:863 0:000 Type20[1]->End = 0xFFFFFF, Type17[3] = 0x6000 195:863 0:000 Table 131 is present, CPUType=35 195:863 0:000 Change to: 402 195:863 0:000 === [ PatchACPI ] ========================================= 195:863 0:000 RSDT 0xBA00D028 195:863 0:000 FADT from RSDT: 0xBA00D168 195:863 0:000 XSDT 0xBA00D0A0 195:863 0:000 FADT from XSDT: 0xBA033698 195:863 0:000 Xsdt reallocation done 195:863 0:000 old FADT length=114 195:863 0:000 Found OperationRegion(GNVS, SystemMemory, BA37E000, ...) 195:863 0:000 Found OperationRegion(CPSB, SystemMemory, B9B3CF98, ...) 195:863 0:000 Found OperationRegion(PNVA, SystemMemory, BA3B1018, ...) 195:863 0:000 Found OperationRegion(THBA, SystemMemory, FE200000, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(ITSS, SystemMemory, FDC43100, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(ABNV, SystemMemory, FFFF0000, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(TMMB, SystemMemory, FED40000, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(CRBD, SystemMemory, FED40000, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(TPMR, SystemMemory, FFFFFFFF, ...) 195:864 0:000 Found OperationRegion(ATNV, SystemMemory, FFFF0000, ...) 195:864 0:000 Apply DsdtFixMask=0x9FE680D7 new way 195:864 0:000 drop _DSM mask=0x0000 195:864 0:000 === [ FixBiosDsdt ] ======================================= 195:864 0:000 VideoCard devID=0x67DF1002 195:864 0:000 DisplayADR1[0] = 0x10000, DisplayADR2[0] = 0x0 195:864 0:000 VideoCard devID=0x59128086 195:864 0:000 DisplayADR1[1] = 0x20000, DisplayADR2[1] = 0xFFFE 195:864 0:000 USBADR[0] = 0x140000 and PCIe = 0xFFFE 195:864 0:000 USBADR[1] = 0x1C0000 and PCIe = 0x0 195:864 0:000 first CPU found at A1E5 offset A1E8 195:864 0:000 score candidate at A1E1 195:864 0:000 score inserted in acpi_cpu_score _PR_ 195:864 0:000 Found ACPI CPU: CPU0 | CPU1 | CPU2 | CPU3 | CPU4 | CPU5 | CPU6 | CPU7 , within the score: _PR_ 195:865 0:000 Found PCIROOTUID = 0 195:865 0:000 Start RTC Fix 195:865 0:000 found RTC Length not match, Maybe will case CMOS reset will patch it. 195:865 0:000 found RTC had IRQNoFlag will move -3 bytes 195:865 0:000 ...len=264E2 195:865 0:000 new size written to 25620 shift=0 len=264E2 195:865 0:000 len after correct outers 264E2 195:865 0:000 Start TMR Fix 195:866 0:000 Start PIC Fix 195:866 0:000 PIC size=A5 at 25448 195:866 0:000 found CRS at 2545C size 8D 195:866 0:000 found PIC had IRQNoFlag will move -3 bytes 195:866 0:000 Fix Device PIC size -3 195:866 0:000 Start HPET Fix 195:867 0:000 Start SBUS Fix PCI=321D len=264B1 195:867 0:000 device (SBUS) found at BBC8 195:867 0:000 _DSM already exists, patch SBUS will not be applied 195:867 0:000 patch HDEF in DSDT 195:867 0:000 Start HDA Fix 195:867 0:000 found HDA device NAME(_ADR,0x001F0003) And Name is HDAS 195:867 0:000 Name HDAS present at 0x2FB, renaming to HDEF 195:867 0:000 Name HDAS present at 0x311, renaming to HDEF 195:867 0:000 Name HDAS present at 0x327, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xB8E4, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCE6E, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCEF6, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCF07, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCF36, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCF6C, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xCFBF, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xD03E, renaming to HDEF 195:868 0:000 Name HDAS present at 0xD105, renaming to HDEF 195:868 0:000 _DSM already exists, patch HDA will not be applied 195:868 0:000 Start HDMI13 Fix 195:868 0:000 have no HDMI device while HDMIADR2=1 195:868 0:000 HDMIADR1=10000 HDMIADR2=1 195:868 0:000 with default properties 195:868 0:000 Start _WAK Return Fix 195:868 0:000 _WAK Method find return data, don't need to patch. 195:868 0:000 return len=2652D 195:868 0:000 deleting device CRT_ 195:869 0:000 deleting device DVI_ 195:869 0:000 deleting device SPKR 195:870 0:000 deleting device ECP_ 195:870 0:000 deleting device LPT_ 195:871 0:000 deleting device FDC0 195:871 0:000 deleting device ECP1 195:871 0:000 deleting device LPT1 195:872 0:001 Name APSS present at 0x25AA5, renaming to OPSS 195:873 0:000 Start PNLF Fix 195:873 0:000 found PWRB at 2577C 195:873 0:000 Start _S3D Fix 195:873 0:000 indirect name=PNVB 195:873 0:000 OperationRegion (THBA...) corrected to addr=0xFE200000 195:873 0:000 indirect name=TPMM 195:873 0:000 indirect name=FTPM 195:873 0:000 indirect name=PPIM 195:873 0:000 Start ADP1 fix 195:874 0:000 no device(AC) exists 195:874 0:000 Start Darwin Fix 195:874 0:000 Name _OSI present at 0xA5D1, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x1292B, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12932, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12947, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12963, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12983, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x129A3, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x129C1, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x129DD, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x129F9, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12A15, renaming to OOSI 195:874 0:000 Name _OSI present at 0x12A31, renaming to OOSI 195:874 0:000 Start SHUTDOWN Fix len=26603 195:874 0:000 === [ ACPIDropTables ] ==================================== 195:874 0:000 === [ PatchAllSSDT ] ====================================== 195:874 0:000 Patch table: SSDT SaSsdt 195:874 0:000 SSDT len = 0x3154 195:874 0:000 Patch table: SSDT PegSsdt 195:874 0:000 SSDT len = 0x2544 195:874 0:000 Patch table: SSDT Ther_Rvp 195:874 0:000 SSDT len = 0xE3B 195:874 0:000 Patch table: SSDT xh_rvp10 195:874 0:000 SSDT len = 0x8FF 195:874 0:000 Patch table: SSDT CpuSsdt 195:874 0:000 SSDT len = 0xEDE 195:874 0:000 Patch table: SSDT sensrhub 195:874 0:000 SSDT len = 0x29F 195:874 0:000 Patch table: SSDT PtidDevc 195:874 0:000 SSDT len = 0x3002 195:874 0:000 Drop tables from Xsdt, SIGN=XXXX TableID= Length=0 195:874 0:000 Xsdt has tables count=19 195:874 0:000 corrected XSDT length=188 195:874 0:000 CPUBase=0 and ApicCPUBase=1 ApicCPUNum=1 195:874 0:000 Unsupported CPU (0x6): P-States not generated !!! 195:874 0:000 GeneratePStates failed: Status=Not Found 195:874 0:000 SSDT with CPU C-States generated successfully 195:874 0:000 === [ RestSetup macOS ] =================================== 195:874 0:000 EdidDiscovered size=0 195:875 0:000 Framebuffer @0xE0000000 MMIO @0xF0000000 I/O Port @0x0000E000 ROM Addr @0xF7140000 195:875 0:000 PCI region 1 = 0x00000000, region3 = 0x00000000, region5 = 0xF7100000 195:875 0:000 Use region5 as MMIO space 195:875 0:000 BIOS_0_SCRATCH=0xFFFFFFFF, 1=0xFFFFFFFF, 2=0xFFFFFFFF, 3=0xFFFFFFFF, 4=0xFFFFFFFF, 5=0xFFFFFFFF, 6=0xFFFFFFFF 195:875 0:000 RADEON_CRTC2_GEN_CNTL == 0xFFFFFFFF 195:875 0:000 card not posted because GEN_CNTL = -1 195:875 0:000 ATI card non-POSTed, 195:875 0:000 Set VRAM for Ellesmere =4294967295Mb 195:875 0:000 ATI: get_vram_size returned 0xFFF00000 195:875 0:000 ATI Radeon EVERGREEN+ family 195:875 0:000 Framebuffer set to device's default: Baladi 195:875 0:000 N ports defaults to 6 195:875 0:000 (AtiPorts) Nr of ports set to: 6 195:875 0:000 ATI Ellesmere AMD Radeon RX480 -1MB (Baladi) [1002:67DF] (subsys [148C:2372]):: PciRoot(0x0)\Pci(0x1,0x0)\Pci(0x0,0x0) 195:875 0:000 Intel Intel Unknown [8086:5912] :: PciRoot(0x0)\Pci(0x2,0x0) 195:875 0:000 custom IntelGFX properties injected, continue 195:875 0:000 Intel card id=5912 unsupported, please report to the project home 195:875 0:000 Intel GFX revision =0x4 195:875 0:000 RCBA disabled; cannot use it 195:875 0:000 detected codec: 10EC:0892 195:875 0:000 stringlength = 5864 195:875 0:000 CurrentMode: Width=800 Height=600 195:875 0:000 Beginning FSInjection FSInjectionInstall ... - Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: B629CD98 FSInjectionInstall ... - Our FSI_SIMPLE_FILE_SYSTEM_PROTOCOL installed on handle: B629CD98 195:879 0:004 Force kext: System\Library\Extensions\AMDRadeonX4100.kext 197:271 1:391 Force kext: System\Library\Extensions\AMD9500Controller.kext 198:675 1:403 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\Other 198:675 0:000 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext 198:683 0:008 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakePCIID.kext 198:700 0:016 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\FakeSMC.kext 198:708 0:007 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\USBInjectAll.kext 198:786 0:078 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\IntelMausiEthernet.kext 198:798 0:011 Extra kext: EFI\CLOVER\kexts\Other\VoodooHDA.kext 198:828 0:030 Preparing kexts injection for arch=x86_64 from EFI\CLOVER\kexts\10.12 198:834 0:005 SetStartupDiskVolume: 198:834 0:000 * Volume: 'Sierra' 198:834 0:000 * LoaderPath: '<null string>' 198:834 0:000 * DevPath: Sierra 198:834 0:000 * GUID = CA0F3AF3-6DAB-4C4C-946F-7BB43DF979DF 198:834 0:000 * efi-boot-device: <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>CA0F3AF3-6DAB-4C4C-946F-7BB43DF979DF</string></dict></dict></dict></array> 198:834 0:000 Custom boot screen not used because entry has unset use graphics IOREG.zip CLOVER.zip
×