Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'ozmosis'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 10 results

  1. uglyJoe

    rEFInd feat. Ozmosis

    Hello everybody, I’m using Ozmosis with a Gigabyte H81M-HD3 but unfortunately this board hasn’t enough space in it’s ROM to store the apfs.efi, too. Than I have a second machine, my ZBox-Nano that not even has the space for the really necessary stuff. Sure, Clover is able to solve all this problems but I want to go with Ozmosis Here comes rEFInd into the game: http://www.rodsbooks.com/refind/ This boot loader could be installed into the ESP. rEFInd is not only able to detect apfs formatted partitions but also to load uefi drivers! And after some weeks of testing, I claim that rEFInd is doing his job very well. rEFInd is open source so I take a look into it and found a good starting point to learn a little more about the UEFI. The result is a rEFInd version with some additions, that should make life easier and more colorful …. I’m using this „enhanced“ version in two different setup’s. First the H81M, that comes with ozmosis, hfsplus, fakesmc and a patched dsdt inside the ROM. Here rEFInd is only loading apfs.efi and scanning for macOS. The Oz directory on the ESP is not in use. Second the ZBox. I only replaced the FileSystem driver with EnhancedFat and patched the ROM to unlock the MSR. rEFInd is loading hfsplus, apfs and ozmosis and is scanning for macOS. Ozmosis is loading dsdt, ssdt, kext and defaults from the Oz directory on the ESP. If you like to test it: Installation is easy but do it at your own risk! Unzip the download and open the directory in Finder. It comes with rEFInd, ozmosis.efi, apfs.efi, hfsplus.efi and a Oz directory with mac mini defaults and fakesmc.kext. Goto Efi/Oz and adapt it, to suit your needs. Goto Efi/Boot/drivers_x64, if you have ozmosis or hfsplus installed into your ROM, delete it from the drivers directory because you don’t need to load it again. If you are ready to go, mount your ESP and copy shellX64.efi and the Efi directory into the ESP root. Btw.: This is a EDKII shell, that comes with some functions, which are needed by the nsh scripts I used for changing rEFInd’s configuration from the boot menu. This is a round up of the changes I made, but after some more testing I will create a fork on GitHub. Until then I can provide a patch against the current refind source, if someone is interested. rEFInd 0.11.2-enhanced Changes / Additions A. Configuration rEFInd is showing a message while scanning for devices. To disable this message use: hide_scan_msg 1 Boot Splash is an extra banner used only with timeout -1 This banner is splashing centered at the boot screen. boot_splash banners/banner-black.png Color Mode can be any combination from the following 0=off 1=icon_auto, 2=icon_value 4=font_auto, 8=font_value 16=menu_auto, 32=menu_value 64=back_value color_mode 0 <- function is disabled (default) color_mode 21 <- icons, text and selections are tinted automatic background color from the banner color_mode 85 <- icons, text and selections are tinted automatic background color from value (for transparent banner) color_mode 101 <- icons, text are tinted automatic menu / selection color from value background color from value (for transparent banner) *_auto generates the color from the current background color *_value enables the corresponding rgb(a)_color rgba colors are in hex RED, GREEN, BLUE, ALPHA rgb colors are in hex RED, GREEN, BLUE rgba_color_icon f3,f3,f3,5e rgba_color_menu d3,d3,d3,5e rgba_color_font d3,d3,d3,5e rgb_color_back 0c,6f,b8 Space between icons in pixel # big-icons(0-256) small-icons(0-64) y-spacing(0-64) icon_spacing 64 32 24 B. Behaviour The unmodified rEFInd is scanning all devices at start. Then it loads the drivers if any detected and scans the devices again. This is good for Mac's but we want to load the drivers for sure, so I change this a little. Now rEFInd only scans for the ESP to know it's location. Then it reads the config, load the drivers and start scanning devices. Also this version is able to detect the 'macOS Install Data'. This is necessary for installing and updating macOS on partitions formatted with apfs. New embed banner, arrows and selections. New embed font (Ubunutu-Mono 18pt and 28pt). New os_icons from https://github.com/munlik/refind-theme-regular New tool and function icons. Visual changes for creating the boot entries. Changed icon spacing And some more ... Update (14.12.07): - adaptable icon spacing - apfs.efi from macOS 10.13.2 Have Fun! rEFInd-0.11.2-enhanced.zip
  2. Cloud Clover Editor allows you to manage Clover EFI and Ozmosis configs everywhere! WEB Open Cloud Clover Editor APP (MacOS - Discontinued) Clover flying editor ( Micky1979 ) Sources: https://bitbucket.org/kylon/cloud-clover-editor-cce/overview To run CCE at home you will need: An HTTP server (Apache, Nginx, ...) PHP 5.3.3+ (latest PHP version is always recommended for better performances/security) Sqlite3 PHP extension Some Features: Edit text in tables: Editable fields are marked with a text cursor. Double click, or tap and hold, to open the inline editor. You can now press Enter or click outside to save your changes. Working with multiple configs: The right sidebar is your multitasking menu. Use the add button to create a new config and add it to the list. You can safely switch between all your configs, no changes will be lost. You can mix Clover EFI and Ozmosis configs. Config Upgrade feature: In the case you are using old configuration options, CCE gives you the ability to automatically upgrade your config. Copy to: You can copy patches between your configs (you will love this when you need to copy kernel and kext patches ;D ). You will find a yellow copy icon if that field does support the copyTo feature. Ozmosis Mode: A new setting, Cloud Clover Editor Mode, is now added in Cloud Clover Editor -> CCE Settings. This will let you switch from Clover EFI to Ozmosis mode. Changes to your current file will be lost. CCE Bank 2.0: Thanks to @cecekpawon for the idea. CCE Bank is a database where you can save/load Clover EFI and Ozmosis configs. You can protect your config from unwanted modifications or make a publicly editable config. To save a config in CCE Bank you only need to check the "Save to CCE Bank" option. Tick the box generate a new CID, if you don t have one. A CID (CCE ID) acts like a container and it is your authentication key. You can group multiple configs under the same CID or generate as many CIDs as you like. Edit Modes: Public: Anyone can make modifications, only the owner can change its settings. Private: Only the owner can make modifications and change its settings. MyBank: Only the owner can see this config, make modifications or change its settings. MyBank is your private area. Change the 'view mode' to switch between the public bank and your personal bank. To manage your currently loaded config, go to Cloud Clover Editor -> Open config -> click the settings button. Notes: Locked/Private configs are marked with a padlock MyBank configs are only visibile in your private area Only the owner of a locked config can save the modifications in CCE Bank, hower you are free to do whatever you want in CCE and download the modified config If you loose your CID you can just reply or pm me No account is required! Main Features: Left sidebar does support touch swipe on touch devices. No changes will be lost on page reload. Credits mackie100 - took some ideas from his app Clover EFI dev team Eric Slivka - new serial number Virtual1 - new serial number cecekpawon - PHP 5.3.3 patch, , help with the ACPI Loader Mode flag and more Micky1979 - Clover flying editor crusher. - Help with the ACPI Loader Mode flag Download-Fritz - Help with the ACPI Loader Mode flag Pavo - Ozmosis fields and values stehor - Ozmosis fields and values Sherlocks - General help and support gujiangjiang - General help and support Please let me know if i forgot you!
  3. tuxuser

    OZMTool - An Ozmosis Toolbox

    Hello guys, Would like to present you a little tool I worked on for the last couple of days (or weeks?). It makes patching BIOSes for Ozmosis pretty easy.. or atleast an all-in-one process (no need to use seperate applications that is). Current Version: v0.3 OZMTool_v0.2_osx.zip OZMTool_v0.2_win.zip OZMTool_v0.2_linux.tar.gz OZMTool_v0.3_linux.tar.gz OZMTool_v0.3_osx.zip OZMTool_v0.3_win.zip
  4. Specs: asrock fatal1ty z87, intel 4770k, gtx770. I've got ozmosis from there: http://www.osx86.net/category/22-asrock/ . I've tried both with 1.70 and 1.50 version. I've created usb installer using createinstallmedia tool and injected fakesmc kext onto EFI partition of usb drive. I've been able to boot the installer from usb drive, partition the drive to my liking and start the installation. After a couple of minutes the first part was done, pc restarted and I couldn't find a way to continue the installation. Booting into the usb drive would start the installation process over and I didn't have an option in boot menu to boot from the ssd I tried to install OSX on. Am I missing some kexts or anything like this? Is the problem with the ozmosis I installed? Or maybe there is a way to refresh somehow boot menu entries? I know I can do it with clover, but I don't want to, I really want to get ozmosis working. It looks nicer and cleaner without the need to load clover every time you boot the device.
  5. Specs: Motherboard: B85M-D3H rev1.1 E3 1231 v3 Nvidia K620 BCM94331CD Attached files work perfectly on 10.12.6. (Including DSDT/SSDT, BIOS ROM, Kexts) Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, Audio all work perfectly. Ethernet Built-in Failed. (RealtekRTL8111.kext placed in EFI ) While on High Sierra (10.13.1, HFS+), Ethernet can be built in after reflashing Ozmosis ROM and clean installation, after which I logged in iMessage (Successfully), tried to plug in BCM94331CD and restarted. Then RTL8111 disappeared in the System Report. I wonder why? I'm a newbie to Ozmosis... : ( Audio Built-In Failed. VoodooHDA works on 10.13.1, but it looks not stable and affects my Graphics card performance sometimes (Not for sure) I'd like to use AppleALC.kext with DSDT to build in audio. I've tried all Layout-Id listed here (https://github.com/vit9696/AppleALC/tree/master/Resources/ALC892). Device (HDEF) { Name (_ADR, 0x001B0000) Method (_PRW, 0, NotSerialized) { Return (Package (0x02) { 0x0D, 0x05 }) } Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x04) { "layout-id", Buffer (0x04) { 0x77, 0x03, 0x00, 0x00 }, "PinConfigurations", Buffer (Zero) {} }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Can anyone tell me what's wrong with my DSDT.aml or Ozmosis ROM? and how to fix it. Please.
  6. Hi, after updating HS my WOL stopped working. It worked for sure in El Capitan, not sure in what version of HS stopped to work. I'm using Ozmosis as bootloader and IntelMausiEthernet (in S/L/E) for network. I created ssdt.aml with ssdtPRGen, and put it in EFI/Oz/Acpi/Load/. WOL is enabled in BIOS, wake for network access is checked pmset -g System-wide power settings: DestroyFVKeyOnStandby 0 Currently in use: standby 0 Sleep On Power Button 1 womp 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage powernap 0 networkoversleep 1 disksleep 10 sleep 15 autopoweroffdelay 28800 hibernatemode 0 autopoweroff 0 ttyskeepawake 1 displaysleep 15 standbydelay 10800 If I put machine to sleep, WOL works for a short time, but not working if I let it sleep for a while. I deleted Ethernet in Network, rebooted and recreated it, but still the same. Hardware: MOBO: Gigabyte Z97-D3H rev 1.1 processor: i5-4460 Haswell graphic: Gigabyte GeForce GT 740 OC GDDR5 2GB (GV-N740D5OC-2GI) memory: 2 x 8GB Kingston disks: Samsung SSD 850 EVO 120GB Seagate 2TB LG DVD±RW Sound: VoodooHDA Network: IntelMausiEthernet.kext Any advice? Best regards, Goran
  7. Boa tarde galera, estava vendo alguns tópicos aqui no fórum sobre o mod Ozmosis, e gostaria de saber se é possível fazer esse mod na minha humilde IPMH61R1!
  8. I am running HS with Ozmosis and managed to forget to set boot mode to single user before latest HS update and due to me needing to add my R9 390 manually into the two relevant kexts - despite using WhatEverGreen - I was of course greeted by my display going black. Solution: Go into EDK-shell and change boot-args. As far as my limited knowledge of it goes, setvar only accepts HEX values. So setvar boot-args=2D73 will set your boot-args to "-s" and it worked. Hope that might come handy for someone in a similar situation.
  9. Hi guys. I already look every place possible, translated a lot of german foruns, but no luck trying to find this error. I've installed ozmosis on my GA-Z97-D3H with a GTX 650, it works fine, like sound (voodoohda) and ethernet. But every time I restart my hackintosh I get a message that it didnt restart properly.. This is the detais: I already tried to fix permissions and restore caches, it works on the first restart but the second the msg is back. Also tried take it off voodoohda, but doesnt help too. I cant find any solution, if anyone can help, I would be really gratefull! Cheers!
  10. stoersignal

    defaults.plist not loaded?

    hello forum! i just created my defaults.plist, loaded it into the Oz folder on my boot drives EFI, made a reset + NVram Reset and now i realized that it hasn`t loaded it?? anyone knows what could be the problem? (i wanted to upload it, but it isn`t allowed) i can see the ozmosis logo when i boot and before i created the defaults i wrote all the data manually into the NVram and it worked without problems...? and yes, i have other harddisks in my computer, but none with a OZ folder, nor another defaults.plist thx in advance andreas
×