Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'msi'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 44 results

  1. Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=6771 Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/ Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685 Mojave Full DSDT patch http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=6428 First... ***Update bios to last available version!*** If you need a full patched DSDT... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app Installation --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/ --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip --Install Sierra/High Sierra and boot into system! Post Installation --Install Clover and replace with my folder https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=8222 --Reboot and activate video! Bingo! Now you need a fine tune! DSDT time! --DSDT Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI --Power Management - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs ssdtPRGen.command.zip Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it Install Intel Power Gadget.pkg.zip --Brightness Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys! NativeDisplayBrightness.app.zip https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install --Clover https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/ --AUDIO Use DSDT + AppleAlc --install Lan driver by Mieze -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/ -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/ -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/ --Links -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/ -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads It's time to Rock -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders! Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others! We're all here to have fun and learn from each other!
  2. Hi, my name is Javier, i'm trying to install a Mojave Clean Installation, following the guide but allways is stopped with "alloc type 2". I've been searching the forums for 4 days, I've tried everything they say, but I can't fix the error. I'm trying to add the driver "OsxAptioFix2Drv-free2000.efi", "OsxAptioFixDrv-64.efi" and "OsxAptioFix3Drv.efi" but don't work... My current hardware is:Motherboard: MSI X299 GAMING PRO CARBON AC, bios.v-E7A95IMS.180CPU: Intel core i7-7820XHardDrive: Samsung 960EVO NVMe M.2 500GbGPU: SAPPHIRE Radeon RX Vega64 8GB HBM2RAM: 32Gb - x4 8Gb - Corsair Vengeance RGB DDR4 3600Please can anybody help me? Thanks you very much EFI.zip
  3. Hey everyone, after years I come back to Hackintosh. In the early days I played with ozmosis and my good old 4700k. Now I'm back and worked around a 100% working setup with enough power to get me through all my tasks like audio, video cut etc. In this short tutorial I will guide you through BIOS Settings and give you access to my EFI Folder. This I do because I haven't found anything on the web for my setup. Maybe it will help some of you. When you follow the steps you will have a perfect running Hackintosh like I do have now I've chosen the iMac 18,3 because of the easy integration of both Graphic Units and the support of HEVC. Specs: CPU: Intel i7 9700k (Overclocked in Bios to 4,7 GHz) SMBIOS: iMac18,3 (Because of Dedicated Graphics and HEVC Intel Support) RAM: 32GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3200 DIMM CL16 (XMP Profile to 3200MHz) Motherboard: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON (MS-7b17) <- It's the model without WLAN/Bluetooth Graphic Card: Sapphire RX580 Nitro+ Bluetooth & WLAN: Broadcom Card in PCI Adapter What is working: Almost everything! All USB Ports, Intel Power Management, Bluetooth, WLAN, LAN, Intel Graphics HEVC, Boot/Reboot, Sleep What is not working: Facetime & iMessage (Don't need it but I will come back to this) Steps: 1. Create Mojave 10.14.5 USB Drive | https://www.youtube.com/watch?v=9CZDXxKfodE&amp;t=95s | Us this tutorial or search the forum 2. Load my EFI Folder: https://workupload.com/file/zkJ4zdQk 3. Go into your bios and use my settings in the Screenshot I attached 4. Boot from USB Stick | Install Mojave | Boot into Mojave (Check other Tutorials if you don't know how) 5. Generate Serials with Clover Configurator 6. Happy Hackintosh Life! Kext I use: AppleALC.kext | Needed for Sound BrcmFirmwareData.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card BrcmNonPatchRAM2.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card BrcmPatchRAM2.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card CodecCommander.kext | Fix Problems after Sleep CPUFriend.kext | Perfect Power Management for my CPU CPUFriendDataProvider.kext | Perfect Power Management for my CPU FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card FakePCIID.kext | Needed for my WLAN/Bluetooth Card FakeSMC.kext | Standard IntelMausiEthernet.kext | Ethernet Lilu.kext | Standard USBInjectAll.kext | To fix all USB Ports WhateverGreen.kext | Needed for graphics If you have success with my little tutorial and EFI Build let me know! Hope you reach the desktop and will be happy!
  4. Hello on my motherboard msi z97a gaming 9 ack, i find with aide64 that my wifi module use the id vendor 0x168c and id product 0x003e ans seems to match with the Atheros QCA61x4, so someone have a link, kexts, tutorials for making the wifi work ? thank you.
  5. Hi. I apologize in advance if I didn't post in the right category and if my title and description aren't specific enough :c My config in a nutshell: CPU: i7 5820k GPU: MSI GTX 1060 3GB RAM: 16 GB MOBO: MSI X99 SLI PLUS I attached RunMe output with all the details of my built. Some background: I have my Hackintosh for about half a year. That time I managed to make it works and fix major issues, but some of them left unresolved since then and I ignored them until now. I use my Hackintosh for Adobe projects (PR, AE, PS, IL, AU and a lot more) - most of them connected with video editing of course browsing with Chrome and other small tasks. Problems: Random restarts - this is the biggest one. I'm starting to work on bigger and bigger projects and at this time I think I can't allow this to happen that often. In the past, they happened like once a day or a couple of times a week. However, now it's just frustrating when it happens even 5 or more times a day. I've tried to observe and find out what can be the cause but I haven't managed to find any connections. I thought it happens when Premiere or another app is using GPU, but I haven't seen increased usage when it restarts. I think that it can be connected with GPU, memory or PSU or... meh, anything else. I don't have resources to check if it'll work with other components. There should be some fix for this. I will really appreciate any help with this :c Restart instead of shutdown & sleep doesn't work. I've tried to look through some Google results for this and tried many solutions (as you can see in attached Clover folder), but I think the right one for many of these issues is to make my own DSDT. Glitches, freezes and other things while encoding a video. It happens very often when I try to do this. Maybe it is an issue with GPU or (hopefully) only with GPU drivers which can be fixed with some patch. Today my headphones stopped working. I have a multi-output device configured in the Audio MIDI Setup app which includes my headphones (HyperX Cloud via USB) and Soundflowerbed virtual audio device for capturing system audio. Today while I was trying (like 15 times) to encode a video in Media Encoder in the background and watch video on YouTube I stopped hearing anything from my system. Of course, it restarted a couple of times as always, but even this didn't solve this. If I plug them directly with mini jack (not via USB Soundcard which was in the box and which I always used) in the front IO or the back I only hear some loud noise It takes EX-Fat formatted volumes a few minutes to mount after each restart. I found a workaround to format it with NTFS since I have Tuxera installed and I will reformat these volumes when I will find time for this, but maybe there is some fix for this. GPU is a little bit hot. HW Monitor shows it is only 45-55 degrees, but for my hand is a little bit hot, idk. Also related to GPU - glitch after POST but before entering Clover boot menu. It is a black screen with little white squared glitches for a few seconds. Maybe it indicates the GPU drivers are loading, but maybe it shouldn't be like this. And if I can ask about that - I can't make all applications hide on startup. I, obviously, have "Hide" checkbox checked on every login item in settings, but it doesn't work, none of the apps is hidden in the dock. Is there a way to fix this? Also a small but annoying problem - I can't turn off permanently Mojave update notification (since I tried to install it, and I had to reverse to High Sierra because I had a black screen and I didn't have time for repairing all of them. Tags are not working in Finder - every time I tag a file or folder and make a change in it (for example save a text file) the tag disappears. So, with knowing all of that, is there a way to make a proper DSDT file for my Hackintosh? I tried to look through some guides on how to make it but I think I reached my abilities to understand how Mac OS works and what all of these things are, so I'm asking you guys politely, would someone like to help me? At least with these random restarts? :/ I really begin to think that I'm a newbie in configuring all of that Clover things - even after what I managed to do with my PC. Help me, pleease... :c If you have any questions post it below, I will really appreciate any help <3 Send me MBP-Gorec.home.zip
  6. HDMI + HDMI Sound works, but only 4k@30fps cause of HDMI version. Videocard IntelHD 5600 doesn't support HDMI 2.0 so i desided to use Displayport for 4k@60fps, but it just didn't work. So, there is no signal with 1080p monitor. It's a global problem with mdp on laptop. When I plug in the cable - system freeze for a moment, monitor offers to use displayport instead of hdmi (in monitor settings), but after a second - "no singal". I tried to use pixelclock patch, but no result. By the way there is no option in monitor settings to change pixelclock or displayport version. Also I tried this patch, but no results too. Also I tested this repo https://github.com/PMheart/CoreDisplayFixup. No success. Also I tried to attach DP port to the 0306 connector. Patch is working, but no success. All the conversations with RehabMan you can find on tomynac, but dead end there. I'm pretty sure that DP works by IntelHD (screenshot from Windows in attachments). On Windows displayport works properly 4k@60fps. Any ideas? Is it possible to make displayport work? Some system reports: kextstat|grep -y acpiplat && kextstat|grep -y appleintelcpu && kextstat|grep -y applelpc && kextstat|grep -y applehda 13 2 0xffffff7f8317d000 0x66000 0x66000 com.apple.driver.AppleACPIPlatform (5.0) 65E05472-6AE7-3308-8CC8-FA6CB0DB2AEE <12 11 7 6 5 4 3 1> sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u / kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext VoodooHDA.kext kext-dev-mode allowing invalid signature -67013 0xFFFFFFFFFFFEFA3B for kext AppleMobileDevice.kext KernelCache ID: 1A85460C665F6568382229E5668249D0 CLOVER 2.zip MacBook Air.ioreg.zip
  7. Installing Mountain Lion on this motherboard is a piece of cake. With this tutorial you will got a DSDT-FREE installation, with everything working. Requirements: -My package and modded bios: here -MyHack Start: First we need to flash the bios , for native speedstep. Prepare usb key with myhack and the guide present on the website. Start the hackintosh. Start and install my package. Reboot and everything should working. (If you are using a particular videocard , is up to you now to make it working) Tested on Mountain Lion 10.8 with cpu ivy bridge.
  8. Proplaya23

    OSX 10.9 on 870-g45 with 1100T

    Hello , I was wondering if someone can help me get my setup to get going on my AMD rig. I know its a headache but anything to get me started would be wonderful. I have the 10.9 amd kernel and also the Mavericks.dmg. Im running on a windows 7 os right now. I have a 16gb USB drive ready. My Setup: MSI 870-G45 AMD 1100T x6 3.3-3.7Ghz 16GB DDR3 Memory (1600) 1x 128GB Corsair SSD 1x 1TB WD HDD 1x 300GB WD RAPTOR (10000rpm) ATI 5750 for the PCI-e (I know I need upgrade) Currently im having a problem to convert this dmg to iso. My second problem is how to create the image I want with all needed kext files. Any info other than this you need I will be happy to provide. Ok UPDATE on whats going on: I've made some progress. I've installed osx mavericks on a fully separate drive using Niresh Distro. After completing installation i get a kernel panic. "No HPETS available.... CPU(S) configured incorrectly ? Any ideas ? Thx in advance
  9. Hi! I've been out of the hackintosh desktop scene for a long time and but I'm back! I would need some help with patching my DSDT as I'm out of the loop where I can find the patches and what patches to use
  10. KonstantinosNks

    Speedstep and 10.8.2

    Hello there, im currently running ML 10.8.2 on msi p35 neo2 with E6850 cpu. Recently i use p and c states generation flags on chameleon to resolve a boot time issue (power managemt prints out something about c states and boot time goes to 20 seconds, after fix boot time lowed to 5 seconds) Before fix cpu works on ~40c but after fix cpu working on ~23c and when i bench my cpu temp goes to ~40c This means coz the speedstep is working?? Also i use the smc monitor to see the real cpu speed but nothing change, my cpu is always working to 3330mhz (normaly works on 3.0ghz but its oveclocked) If you need my DSDT or anything else just tell me to upload!
  11. Hi, I maked a little program in c++ to enable the keyboard led backlight. It simulates the KLM of MSI on windows. This can works on windows / linux / mac. Please note this project is Work in Progress, so you can report bugs or fix it and send me a pull request if you want. Source code: https://github.com/PaNaVTEC/MSI_GT_GE_Led_Enabler The usage: Usage [NORMAL MODE]: msiledenabler -mode normal -color1 <valid_color> [-color2 <valid_color>] [-color3 <valid_color>] -level <valid_intensity_level> Usage [GAMING MODE]: msiledenabler -mode gaming -color1 <valid_color> -level <valid_intensity_level> Valid intensity levels: [0,1,2,3] Valid Colors: [black|red|orange|yellow|green|sky|blue|purple|white] Example usage: ./msiledenabler -mode normal -color1 blue -color2 green -color3 yellow -level 0 Downloads: https://github.com/PaNaVTEC/MSI_GT_GE_Led_Enabler/downloads Known bugs: Colors are not working OK, example: blue is red.... I will fix asap.
  12. Hello i start a new post, i have a problem with my USB 3.0 ports, impossible to mount USB 3.0 key/drive on USB 3.0, but USB 2.0 key/drive can mount on 3.0 ports. I try to follow this guide : http://www.insanelymac.com/forum/topic/306777-guide-usb-fix-el-capitan-1011/ but in 2b. impossible to find XHC1 in my dsdt so impossible to finish the tutorial, but think that only for usb 3.0 INTEL ports. I listen that for some people, genericUSBXHCI.kext work under El Capitan 10.11.3 for repair USB 3.0, for me not. For my smbios i use iMac 14,2 I link my config.plist for Clover, my dsdt, my ioreg and a screen of USB preferences. So if someone can help me for fixing that USB 3.0 ports... Thank you. DSDT.aml.zip iogen.zip config.plist.zip
  13. Hi my config is this: Processor 3,40 gigahertz Intel Core i7-2600K 256 kilobyte primary memory cache 1024 kilobyte secondary memory cache 8192 kilobyte tertiary memory cache 64-bit ready Multi-core (4 total) Hyper-threaded (8 total) Controllers Controller AHCI SATA standard Display NVIDIA GeForce GTX 750 Ti [Display adapter] Samsung S24E391 [Monitor] (23,4"vis, s/n 808792112, maggio 2015) Audio Realteck ALC 892 Main Board Board: P67A-G45 (MS-7673) 2.0 Bus Clock: 100 megahertz UEFI: American Megatrends Inc. V1.17 01/13/2012 Memory Modules 8164 Megabytes Usable Installed Memory Slot 'A1_DIMM0' has 4096 MB (serial number 7406C40C) Slot 'A1_DIMM1' is Empty Slot 'A1_DIMM2' has 4096 MB (serial number 7306CF0C) Slot 'A1_DIMM3' is Empty Installed Clover (latest) Legacy Now After some effords, I've been installed El capitan, but audio not works! No way with: Voodo hd 2.8.8-V2 and V3, with clover patch ecc, any Idea I dunno how solve the problems thanks
  14. TomZanna

    Installer non parte (OsxAptioFix)

    Sto provando a fare un hack sul seguente hardware: MSI z270 Gaming M5 i5 7600k GTX 1060 6GB Non sono riuscito a far partire l'installer. SI blocca sempre su OsxAptioFix, nonostante ne abbia provati vari(uno alla volta ovviamente) Allego foto delle varie schermate. Nei commenti ho scritto le varie versioni usate https://photos.app.goo.gl/kJ4UDay9HJNIKOi83
  15. giovarub

    Boot El capitan

    Salve a tutti, Ho creato la prendrive bootable seguendo la guida http://www.insanelymac.com/forum/topic/306828-guida-installazione-os-x-101x-clover-usb/?do=findComment&comment=2148378. Scaricato El capitan da Apple store. Ci sono BooterConfig= 0x28, CsrActiveConfig= 0x67 Utilizzando OsxAptioFix2Drv-64.efi ottengo questo errore. Ho risolto sostituendo quel file con OsxAptioFixDrv-64.efi, adesso ottengo questo errore. Ho provato con diversi flag...dart=0 -f nv_disable=1, ma niente. Come posso risolvere? grazie
  16. betahash

    MSI Wind U100 Unmodified DSDT

    Version

    112 downloads

    This file is directly extracted by Ubuntu acpidump. This is an unmodified DSDT that can be used with patching tools. For your references: P0P2 -->PEG, VGA controller IGD --> GFX0 HPET , HDEF does NOT exist BufferFrame etc does NOT work with any known kexts on 10.6.8 . Anyway it used to work on 10.5x. Please help to resolve this issue at post http://www.insanelym...ferframe-on-sl/
  17. Hello i send you this message because my front jack port is not detected by El Capitan. Indeed on my mb MSI z97a Gaming 9 ack i know that under Windows 10 there is a drivers from C-Media that transform for a better sound the front jack port into a USB port. So when i plug my headphones in the front jack port, the system says that the headphones is connected on a USB ports. But under El Capitan, the system does not detect the front jack port, and sometimes he detected the front jack port as a USB port named "Headphones", he works and when i go to the specs, i can see that manufacturer of the USB port is C-Media. I have tried to uninstall the driver El Capitan AND Windows does not detect the front jack port. So if some one can help me...
  18. Hi, yesterday i make a post to fix some errors on my dsdt (ok, this post was marked as solved) but i need help with sleep, i'm go crazy haha well, my sistem sleep well (or i think so... all shut down and power led blinking) when i tried to wake it it reset , like i shutdown and power on . i'm reading a lot os cases similarly and i think that the problem was in my USB 3.1 chipset (asmedia) that can't wake or sleep correctly. i think that this problem can solve with native support on all USB through dsdt but i don't know how can i make this. if someone has fixed this error please tell me how now i'm going to upload a copy of my EFI folder, ioreg, a output of pmset -g and dsdt (original and modified) in a zip file on mega. Thanks in advance DSDT and ioreg.zip link. https://mega.nz/#!VU0gBQID!82ptj6r0XEmA6a6IrhuEDttPIPBexassiZGcULymlY0
  19. dg10mcdos

    System Uptime in nanoseconds error :/

    I have been trying to install osx mavericks on my system using this guide: https://www.youtube.com/watch?v=Bl_33uukcxo and it isnt going very well. i have installed successfully but when i try to boot with the usb bootloader I get a system uptime in nanoseconds error. i have tried using -x -v -f npci=0x3000 graphicsenabler=no cpus=1 pcirootuid=1 kernelcacheenabler=no in every combination i can think of but it just wont boot. i can provide information as required and your help is greatly appreciated.I am very new to this so if i sound like an idiot when it comes to mac, thats because i am. anyway, specs are fx-8350 12gb ram ddr3 msi 970a-g43 gtx770 as i said i can provide verbose screens etc as required. thank you for your time. (also, apologies for caps-lock and possible absences ofspace buttons. i am using my families computer and their keyboard is failing.)
  20. Hello , I keep trying to install any macos on my PC. I've tried a lot of methods (maybe all existing). But still having problems. I decided to post all the info of my pc, and all what i've tried. What I have CPU Properties: CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E6300, 1866 MHz (7 x 267) CPU Alias Conroe-2M CPU Stepping B2 Instruction Set x86, x86-64, MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3 Original Clock [ TRIAL VERSION ] Min / Max CPU Multiplier 6x / 7x Engineering Sample No L1 Code Cache 32 KB per core MSI PT890 Neo v2 (MS-7258) (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN) VIA PT890 2 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM 266 MHz BIOS Type Award (09/22/06) Video Adapter NVIDIA GeForce 7300 LE (256 MB) Audio Adapter Realtek ALC655 @ VIA AC'97 Enhanced Audio Controller IDE Controller VIA Bus Master IDE Controller - 0571 Storage Controller VIA RAID Controller - 3149 Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N ATA Device (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:18x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART Hard Disks Status OK Disk Drive MAXTOR S TM3250820AS SCSI Disk Device (250 GB, 7200 RPM, SATA-II) DMI BIOS Vendor Phoenix Technologies, LTD DMI BIOS Version V3.4 DMI System Manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD DMI System Product MS-7258 DMI System Version 2.00 BIOS Properties: Vendor Phoenix Technologies, LTD Version V3.4 Release Date 09/22/2006 Size 512 KB Boot Devices Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120 Capabilities Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD, BBS Supported Standards DMI, APM, ACPI, PnP Expansion Capabilities ISA, PCI, AGP, USB Processor Properties: Manufacturer Intel Version Intel® External Clock 266 MHz Current Clock 1862 MHz Type Central Processor Status Enabled Upgrade ZIF Socket Designation Socket 775 What I tried -The first I've tried install SnowLeo.iso from all known torrent site. All went ok, I had MacOS Snow Leopard. Then I detected troubles with usb and ethernet low speed. I decided to install another distro. -Restore the macosx from r-drive to hdd. After that, I had "still waiting for root device" error. Tried installing kexts and following steps of guides to solve that. No result. Same with lion . -Also tonymcacs ib00t cd + Leopard/Lion cd won't install because of still waiting for device. -I tried MBR partition table, GUID partition table, and HFS+ partitions, all combinations. -Today and yestarday Im trying install SnowLeo.iso another time. I can't! Installing process stops here. And tells me to restart as only option. Another info </p></p></p> Everest complete log: Report.txt Hard drive current partitions HDD drives: Important one More screens of bios: http://s58.radikal.r...4a9f5ac3b7e.jpg http://s018.radikal....b96ddfdbb77.jpg http://s08.radikal.r...3821db203f1.jpg http://s018.radikal....79f4e7cb534.jpg http://s55.radikal.r...01b1eef85e9.jpg
  21. Well, Ive successfully installed Mavericks 10.9.0, using Niresh's USB Distro. Install went great, I only ran into the root error, which bypassed with just -v -f usbbusfix=yes, nothing worked till I tossed in the -f. I also updated to 10.9.5 using the combo updater, and didn't break anything, no issues with the install. As far as my laptop goes, specs are... -MSI VR705- (Though my laptop is rebranded Nobilis) Core 2 Duo 2.0ghz 3 gigs DDR2 Realtek ALC888 (popping & crackling during audio playback) Ralink RT2790 Wi-Fi (can't get it to work) Realtek ALC 8111C Ethernet (works great) Nvidia Geforce 8200M G (works great) I really don't understand how to install drivers for hardware on osx86. I'm pretty sure "kexts" are basically the drivers compiled into a single file? And I use a kext installer, to install it, and then I resync the cache and permissions? But what I don't understand is what points the OS to using THAT kext for THAT hardware. I've spent days and days reading, and still don't understand. I think its something to do with DSDT is some type of configuration file that points the hardware to a kext or something? Really don't know. I've tried installing kexts and stuff to get my sound working right, and still hasn't changed at all. Also tried stuff to get my wifi working, no luck. The biggest reason I wanted osx86 is for iMessage, which gives me an error when I try to login. iCloud, FaceTime and all that work fine. I installed the NVRAM thing, didn't change anything. Anyone able to point me in the right direction? Edit: I got to the point where iMessage says, it cannot be setup right now with my user ID, and need to contact Apple. Progress I guess.
  22. Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771 Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685 --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/ --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/ Installation --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/ --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip --Install Sierra/High Sierra and boot into system! Post Installation --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER Post Install.zip --Reboot DSDT DSDT.MaLd0n.zip Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BLC0 -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC ----- -Disable GPU new patch and PNLF SSDT - Credits RehabMan SSDT Generate your SSDT for PM, use ssdtPRGen by Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha ssdtPRGen.command.zip or just use "plugin-type"=0x01 in DSDT, SSDT or Clover config.plist for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it Install Intel Power Gadget.pkg.zip -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek/downloads/ -Atheros Ethernet https://github.com/Mieze/AtherosE2200Ethernet -IntelGraphicsFixup https://sourceforge.net/projects/intelgraphicsfixup/ -IntelGraphicsDVMTFixup https://github.com/BarbaraPalvin/IntelGraphicsDVMTFixup -USBInjectAll https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads/ -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders! Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others! Special Thanks to Pablo Galán We're all here to have fun and learn from each other! ENJOY!
  23. demogoroon

    issues with mdi radeon hd6450

    Im having issues with this particular graphics card...I bought this card for my father as on my mackintosh it worked out of the box....On his however after installation and restart I make it past the apple logo then go straight to a white screen where it stays with no cursor....However if I boot into safe mode and remove amd6000controller.kext then restart I can get to the desktop with very laggy graphics that are horrible.........Ive tried copying amdcontroller6000.kext to the desktop,deleting it from S/L/E and reinstalling it-that actually worked one time but every icon in launchpad was red...After that one successful restart it immediately started freezing at the white screen again....I am a noob to the mackintosh world so if anyone could please help me with instructions on as to how to fix this I d greatly appreciate it so much ,,as I also have to fix the ethernet afterwards....thank you.....Another thing-I am using the dvi connection UPDATE: today I noticed that using "graphicsEnabler=no" was a hit and miss...Sometimes I would get to the desktop with no issues and have awesome graphics no lag whatsoever and no pink icons...Other times I would still get a blank white screen....A few times I used the bootflag "-s" then typed in "graphicsenabler=no" one of those times i noticed an error about cpu power management,also one of the times I froze at white screen UPDATE:the card Im running is msi radeon hd6450 which has 2gigs of dedicated memory...I spent all night once again trying to make the graphics work then I noticed something-when I first install using hdmi I have perfect graphics and acceleration but right after the niresh permissions fixes go through my screen turns grey for a second and comes back-when it does my icons in Launchpad are pink and as well when I restart the system I get the white screen again...I googled this and there was something about the amd6000controller.kext having permission issues?how do I fix this as to when I repair permissions or nireshs permissions don't break my graphics?Ive been going 3 weeks on this graphics issue and once its fixed I have the joys of making internet work UPDATE:I VE tried several things including khatphats hd6450 kexts-nothing works...When I reboot I get a blank white screen...any ideas? I did fix the Ethernet by purchasing an Ethernet card to disable onboard.I know this graphics card works because ive managed to get to the desktop a couple times with awesome graphics......As Ive said I run this card in my intel machine and get great graphics on 10.9.1 ,but this same card in my dad s amd machine hits a white screen when i leave the amd6000controller.kext in.if i remove the kext I can boot to desktop but with crappy,laggy graphics-safari blinking and flashing not even worth using....a few times i have made it to the desktop with this card and his graphics were perfect but upon reboot white screen again
  24. Hi to everybody, After a lot of time and troubles I have a (nearly) fully functional hackintosh. To make this dream real (lol) I need your help in some problems, first of all audio. The audio chip of my mb (signature) is realtek alc1150. I found a lot of guides (most of that on "toleda methods"), but nothing work for me, neither "apple hda audio" or other solutions ! The only admissible (is it?) solution is with vodoohda 2.8.8. Sound was popping and I solved it with the midi configurator of mac os x (i changed Hz). I had it on HDMI, but i can't slide volume down or up, when i plug in headphones the pc doesn't switch automatically the output source and the volume in headphones is ridicolously low. But when i use headphones as output I can slide volume. I tried tipical solutions to solve it, but, again, nothing solved. Another problem is that internal hd (i use it only for storage) is slow. It is formatted in NTFS because I use it also on windows. I really notice its slowness when I modify a song on iTunes (library stored there), I use Tuxera to write on it and I don't know what other file system I can use because there are some files (big sized like games) that I can't move on a fat32 hd. I test vga card and results are better on windows (sigh). What can I do to improve vga performance on mac? How can I optimize all the machine in few words. Thank you very much for all your time I appreciate it. [|OFFTOPIC| I installed and deleted MacFuse (a program for ntfs), but I can't remove panel on settings.]
  25. Dear All, I followed the Olarila (MaLd0N's) guide and made the Mojave USB. I had to install the system using an invalid GPU FakeID (0x12345678) to get past the KP. Even after installation, my system going into KP if I don't use this invalid fakeid. With the FakeID, my system reports 7mb VRAM with Intel HD630. I am using the DSDT from my 10.13 installation. Used: Whatevergreen.kext Tried putting different FakeIDs Put the Whatevergreen and Lilu in /Library/Extensions Tried without Whatevergreen. The same setup used to work with 10.13. My Laptop details are in my signature. This is the link to the last time MaLd0N helped me get 10.13 working: https://www.insanelymac.com/forum/topic/332021-msi-gv62-7re-1013-installation/ Please help anyone. Thanking you
×