Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'm6600'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Dell Precision M6600 My configuration: CPU: i7-2760QM Chipset: QM67 Optional controller: RAID GPU: AMD FirePro M8900 (6970M) + display 1600x900 Sound: IDT AUDIO SOUND SYSTEM - IDT 92HD90BXX LAN: intel 825xx Gigabit Platform LAN Network Device WIFI: intel 6300 (no chance) Other: Bluetooth 375 (DELL), Webcam (USB) Optical drive: DVD Keyboard/mouse: PS/2, touchpad ALPS WORKS: Bluetooth WiFi - second wifi card - Dell 1390 in 3g slot HDD / DVD USB 3.0 DON'T KNOW: FireWire - visible in system... not tested LAN - visible, non tested O2Micro card reader EC SC (ExpressCard) - don't have any card atm eSATA / USB - don't have eSATA device, USB works mSATA - don't have mSATA device PARTIAL WORKS: Touchpad / Trackpoint / Keyboard PS/2 (with kexts) - no scroll AMD M8900 - got internal screen working, HDMI, partial VGA Webcam doesn't work in PhotoBooth. In Facetime and Skype works, but it's pixelated. AnyiSightCam let me to change identity to iSight. Sound works (with errors). I used E6230 kexts from this thread. Sleep Battery EASY WAY TO ENABLE INTERNAL SCREEN Use Clover and Cattail framebuffer. MY FRAMEBUFFER CUSTOMIZATION PROBLEMS My GPU BIOS information: ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1028 SubsystemID: 0x053f IOBaseAddress: 0x0000 Filename: BR042334.001 BIOS Bootup Message: Blackcomb XT C296 GDDR5 2GB MXM 100e/152m PCI ID: 1002:6720 Connector at index 0 Type [@offset 45088]: (null) (-1055027892) Encoder [@offset 45092]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45216]: 0x93, OSX senseid: 0x4 Connector at index 1 Type [@offset 45098]: (null) (-1055027892) Encoder [@offset 45102]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45243]: 0x94, OSX senseid: 0x5 Connector at index 2 Type [@offset 45108]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45112]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45270]: 0x92, OSX senseid: 0x3 Connector at index 3 Type [@offset 45118]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45122]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 45297]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 4 Type [@offset 45128]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 45132]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 45324]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 5 Type [@offset 45138]: VGA (1) Encoder [@offset 45142]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45351]: 0x97, OSX senseid: 0x8 BR042334.001: Blackcomb XT C296 GDDR5 2GB MXM 100e/152m Subsystem Vendor ID: 1028 Subsystem ID: 53f Object Header Structure Size: 395 Connector Object Table Offset: 52 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 124 Display Path Table Offset: 12 Connector Object Id [22] which is [(unknown)] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x22 [duallink 0x2] enc 0x5)] linkb: true Connector Object Id [22] which is [(unknown)] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT] encoder obj id [0x20] which is [iNTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x11 [duallink 0x1] enc 0x2)] linkb: false Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT] encoder obj id [0x20] which is [iNTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x21 [duallink 0x1] enc 0x3)] linkb: true Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false INTERNAL SCREEN My first step was customize internal screen. Cattail's original: 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 00 00 00 00 00 05 to: 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 00 00 10 00 00 05 HDMI With this I could get HDMI working: 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 04 00 12 04 03 03 03 - doesn't matter, only count AND HERE IS MY PROBLEM: VGA In my opinion INTERNAL_KLDSCP_DAC1 should be VGA port. But... 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 01 08 doesn't work for me. No signal on VGA. I found that: 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01 gave me signal on VGA output (connector with index 3). But when I apply it system always see VGA Display... even my monitor is not connected. It also disabled HDMI (from previous modification). Have you got any idea how to fix VGA? EDIT: I just realized that connector 0 could give me VGA output too. WTF? 02 00 00 00 40 00 00 00 29 05 00 00 10 00 00 05 -- internal screen 00 08 00 00 04 02 00 00 00 01 04 00 12 04 03 03 -- HDMI 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 11 02 01 01 -- signal on VGA output, dont recognize unplug/plug, blocks HDMI 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 22 05 02 04 -- signal on VGA output, dont recognize unplug/plug, blocks HDMI
  2. Hi, I am total noob on OSX. My config have - i7 2960XM - nVidia Quadro 4000m & Intel HD 3000 (Optimus disabled so Intel is not working) - 2x HDD - 32GB ram - Intel 82570LM - Wifi DW1501 - USB 2.0 & 3.0 I wanna install Sierra but I do not know how. Thanks for any reply.
×