Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'gtx 650'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Hi guys, So, this little tutorial is meant to help people fix a new issue with Mojave: opening jpg files (looks like it happens with larger files, not so much with smaller ones) using Quick Look (on spacebar key pressed) or Preview app, using the dedicated GPUs. The issue is that, when trying to open jpg files (for some reason, it doesn't occur with pngs), the pop-up window would remain in an endless loop. And from that point forward, any other app trying to open the same file will either become unresponsive (in the case of the Preview app) or just stay in endless loop (in case of Quick Look) As a workaround, in case the tutorial below doesn't work for you, you can use Grab (built-in app in MacOS) to open said files. This issue DOES NOT occur using the iGPU. So...if you're comfortable using the iGPU, just switch to that and you should be good to go. You don't need this tutorial. This tutorial is based on @Cyberdevs' research and testing on this topic (especially useful if you're using an RX series AMD video card), and my own very limited time testing this on my rig. I just thought it would be useful to create a new thread for it so that people can discuss this particular issue here. With that being said, I'll just move on to the actual tutorial. New (probably better) method. Switch your SMBIOS in Clover config in regards to the dedicated GPU you're using, instead of the CPU. Take a look here and choose the corresponding SMBIOS closest to your hardware. Yeah, that's it. In case you lose CPU PM with this method, there are multiple ways to fix that, and they do not make the object of this thread. It worked perfectly fine for me though and I didn't need to change anything else. Alternatively, you can also try one of the MacPro SMBIOSes, such as MacPro5,1 or MacPro6,1. It was tested multiple times and it showed good results. Keep in mind that choosing these will most likely not show you an iGPU in System Report, since those machines generally (probably all of them) use Xeon CPUs with no iGPUs either. /!\NOTE: There have been reports saying that using this method (switching SMBIOS to a MacPro one) with newer versions of MacOS may cause iTunes to crash. So...keep that in mind and better try some of the other methods mentioned here. A simple Lilu plugin Thanks to vulgo for the plugin and @Matgen84 for sharing and testing it, we now have yet another possible solution to this issue. It's a Lilu plugin (which means that it requires Lilu.kext in order to work) it's called NoVPAJpeg, and it can be downloaded from here. You use it as a regular kext, alongside Lilu. I prefer (and recommend) using it within the EFI folder, in Clover/kexts/Other. But if you want to use it in S/L/E, that should work just fine. More info can be found in this post here. UPDATE: According to Vulgo, NoVPAJpeg.kext is now deprecated. In case its functionality is needed, use WhateverGreen.kext and add the following boot arguments: shikigva=32 shiki-id=Mac-7BA5B2D9E42DDD94 In case you wanna try alternative medicine ... The main thing we need to do is actually very simple: we need to enable the iGPU (integrated GPU) by default, in BIOS, while actually being connected to the dedicated GPU. For ATI GPUs (curtesy of @Cyberdevs' post here). The discreet GPU should be set as primary in BIOS and your displays should be connected to your discreet GPU The iGD/iGPU/iGFX must be enabled in BIOS/UEFI as the secondary GPU.  I removed the DSDT Reconfigured the config.plist to and removed some flags which weren't needed because of the DSDT added the InjectATI + Ornioco Framebuffer (I removed the Orinoco framebuffer because of some weird glitches but it might be useful for other AMD GPUs if you inject the correct framebuffer according to your GPU. No need to inject anything for nVidia GPUs unless your GPU needs it) Added the InjectIntel + ig-platform-id for my intel HD530 (for intel HD 530 I use the 0x19120001 ig-platform-id)  Steps 5 to 7 might not be necessary I just did them anyway, if anyone succeeded to get quicklook working without those steps let me know so I can exclude those steps. Also confirmed to work with AMD R9 270X on a SandyBridge rig (without an iGPU) using WhateverGreen + Lilu kexts, which also helped to solve the transparency issue along with the Quick Look problem, it also resolved the buggy Screen Capture (Command+Shift+5) issue as well. Also, do: nvram cleanup kextcache & prelinked kernel rebuild reboot More info on that here. For NVIDIA GPUs (tested on my old MSi GTX 650) This is what I needed for my NVIDIA GPU and the MSI motherboard in the signature (*since then, I upgraded my GPU to my current RX 580). Your milage may vary, depending on your hardware. But, the idea should be the same regardless. For MSi motherboads (check out my motherboard details in the signature) Set your BIOS to use PEG (dedicated GPU) so you can boot. Since you're reading this, chances are that you're already connected to the dedicated GPU and the BIOS is set to PEG. So just go into BIOS and see if you're using the iGPU or the dedicated (PEG) graphics device by default. If you're already using this, skip to Step 3 (the part AFTER Reboot). Reboot (I think you don't necessarily need to boot into the OS...but you do need to reboot at least until Clover UI) Reboot back into BIOS and set it from PEG to IGD (integrated graphics) WITHOUT removing the cable. Save Reboot again. The result should be that the OS is tricked into thinking you're booting with the IGPU when in fact you're using the dedicated GPU. For Gigabyte motherboards Set: Peripherals -> Initial Display Output -> iGFX Chipset -> Internal Graphics -> Enabled DVMT Pre-Allocation -> default 64M. DVMT Total Gfx Mem -> default 256M Save Reboot You should do this with the cable connected to the dedicated GPU. You will also need to patch the iGPU from Clover config. 1. Graphics -> Inject Intel (UNCHECK Inject Nvidia or ATI if it's checked). 2. ig-platform-id (in my case for Intel HD 4600 Desktop) it was: 0x0d220003 And use IntelGraphicsFixup.kext (now included into WhateverGreen.kext) in Clover/kexts/Other. In my particular case, without the kext, I would get freezes in Safari. Another way to activate the iGPU while having the dGPU set as primary is by going into BIOS/SAG/Graphics Configuration/iGPU and setting Multi-Monitor to [Enabled], all the rest remains on [Auto], and set Inject/Intel to [True] in Clover config.*. Thanks to @gjw for the tip. *Motherboard dependent. But the multi-monitor option might be the same regardless of manufacturer. This might be a bug with Mojave and it could be fixed by Apple in the future. but in the meantime, feel free to use this if it helps you fix the issue. For HP motherboards (including laptops), so far no solution, unless the BIOS somehow allows to switch from dGPU to iGPU and vice-versa. Cheers!
  2. I used MYHack Beta to make the 10.8.5 installer. Bios: F8 Int Display = PCIE 1 Intel Display = Disabled Then to boot into the installed OSX i used the boot flags: -v GraphicsEnabler=No -npci=0x2000 -f I Installed some stuff from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url], it says Install failed but all those stuff installs including Lynx2macs's Ethernet driver. Then I used this amazing share by Christ1111 of his Extras folder and chameleon installer. Thanks!!
  3. hi all! I write this topic regard install OS X Yosemite on hack using clover boot loader I have 3 system update and run great from Yosemite: *one is Gigabyte X583-UD3R, core i7-930, Gigabyte gtx660Ti *one is haswell cpu i3, pair with msi-h97 PC Mate, Gigabyte gtx650 *one with Ivy-bride cpu i3 pair to Asrock H77M, Gigabyte AMD Radeon 7870 so let begin how to install to those. first you need to get Yosemite installer to the application folder. you could use usb or hard drive (one work for you, I used hard drive cause it is faster and I have few spare 40 GB around.) former the usb that with the name 1 with GUID Partition table. then copy and paste on to terminal: sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/1 --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Yosemite.app --no interaction when done, then get the clover boot loader from my is v.2953 to the target of then after that go to Install OS X Yosemite ▸ EFI ▸ CLOVER ▸ kexts and create a 10.10 folder, copy you current system fakeSMC, network kext, (you may need the NullCPUPowermanagement.kext, my on the i7-930 is require, while the haswell and Ivy-bridge doesn’t have to) also delete the VboxHFS+.efi and replace with the HFSPlus.efi about the config.plist I advice you to used the latest clover configurator to edit http://www.hackintoshosx.com/files/file/49-clover-configurator/ note with the Nvidia Kepler, you don’t have to mark anything with the graphics at all. that is the installer ready, go and install when it load clover on the installer hit the spacebar, chose the boot with verbose to check what is missing and then boot it up and system. fine tune is to make it boot by itself without the help of installer, when inside the Yosemite, you could use the Carbon copy cloner and clone the same thing on a partition or or differ disk(save your time later if you need to reinstall Yosemite) install clover boot loader to the boot drive you have that, copy the config.plist and 10.10 kext folder from the installer and it could boot it self. with the AMD Radeon 7870, I need to used the device property to kale it boot right to how 2 monitor by the guide from http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=154 copy and past to the terminal ioreg -lw0 -p IODeviceTree -n efi -r -x | grep device-properties | sed 's/.*<//;s/>.*//;' > device-properties.hex and open the home folder you have it, you would need EFI Studio to open that HEX file and insert it to the Divices/properties/inject for the Radeon 7870 and now this is what I am have with audio, I used voodooHDA 2.8.4, give me audio on Nvidia kepler HDMI to Television, the Radeon 7870 I could not het the sound over HDMI, I have some file include, if it could help anyone , you welcome to used. this is the file or the link here https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi edit: add EFI for MSI H97PC mate with DSDT for HDMI audio over Radeon7950 edit1: add EFI clover for X58A-UD3R GTX660Ti HDMI Audio with edit DSDT i7-930-gtx660ti-config.plist.zip ivy-bridge-Radeon-7870.config.plist.zip HFSPlus.efi.zip EFI MSi-h97pcmate-core-i5-HDMI audio.zip EFI for x58a-gtx 660ti-HDMI-audio.zip
×