Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'graphics issues'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. Hi there, TL;DR; Any idea on how I can get an ATI Radeon HD5570 graphics card working on High Sierra? I just installed High Sierra, and I read it was supposed to be “Out of the Box” to get these AMD/ATI cards working, but it’s been very hard and I’ve read like 100 articles and done a million experiments to no avail. The card is built in to a HP TouchSmart 610-1030a touch screen PC, and the symptom/problem is: - I can at best get a decent resolution at best, but no acceleration (I'm testing with the Chess app but can visually see it everywhere) and the OS only detects 7MB memory whereas it has 1GB. I’ve tried a combination of: - OOTB (then there’s no detection really) - Clover setup in “Graphics” tab - combination of these settings: - Inject ATI - Load VBIOS/patch VBIOS - Entered my card details (what I thought) - vendor ID 0x1002, product ID 0x68d9, FBName “Eulemur” or “Baboon” Also; - I have Lilu.kext and WhateverGreen.kext - I've got the "EmuVariableUefi-64.efi" file deployed in my drivers64UEFI folder - Tried using “downgraded” (from Sierra) versions of kexts AMDRadeonX3000.kext, AMDRadeonX3000GL.Driver.bundle, IOAccelerator2D.plugin, IOAcceleratorFamily2.kext (I think my wifi disappeared with the IO ones which makes sense I suppose) At worst in the "About this Mac" it just says "Display 3MB" (and often with poor resolution), and at best it says "ATI Mobility Radeon HD 5570 7 MB" but with no acceleration (and no recognition of the 1GB VRAM). Any ideas of what I’m supposed to do? I don’t really get all the stuff I read about patching and rolling my own kexts etc but my impression was that after Sierra I wasn’t supposed to do that for the AMD/ATI cards. Thanks a lot in advance!!
  2. Ric_Notes

    no graphics on wake

    This is my first post, so I apologize if I don't know some of the rules, etiquette, etc... I've been having a problem waking my graphics from sleep. Sleep seems to work, just problems on wake. I can ssh into it after wake, so network is working. Capslock on keyboard works, and mouse lights up. I feel like it may be GPU related. I have graphics working perfectly before sleep QE/CI..etc. I'm using exotic patch kexts for 10.9.4. I patched the card into DSDT as well. An interesting note, is if I remove the Graphics accelerator kext (ATIRadeonX2000). The screen will wake, but It will be discoloured and distorted. But I can use the computer at that point to reboot. Any help would be appreciated. Have spent the last couple weeks trying to figure this out. Thanks RIc.
×