Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'elitedesk'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. 10.14 using Intel onboard iGPU 1. Install Sierra from a real MAC to the hard drive going into the HP EliteDesk 800 G1 2. Install Clover v4813 from real MAC to hard disk with the below options checked * Clover for UEFI booting only * Install Clover in the ESP * Themes * drivers64UEFI ApfsDrvierLoader-64..efi AptioMemoryFix-64.efi * Install RC scripts on target volume * Optional RC Scripts - All * Install Clover Preference Pane 3 Use Clover Configurator to Edit config.plist but see below for the code or just use mine and rename to config.plist 4 Added the following Kext's to \EFI\CLOVER\kexts\Other *** Versions are important, use these or higher *** FakeSMC_ACPISensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_CPUSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_GPUSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_LPCSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC.kext 6.26-357-gceb835ea.1800 IntelMausiEthernet.kext 2.4.0d0 USBInjectAll.kext 0.6.7 VoodooHDA.kext 2.9.1 Lulu.kext 1.2.8 WhateverGreen.kext 1.24 5 Reboot and setup 6 Sleep working, wake up using keyboard -- open terminal and type sudo pmset -a standby 0 to resolve issues with waking up I only tested video using the DP port 4k does not work 10.13.6 Note: this will probably work for other EliteDesk Towers, Small Form Factor and Ultra Small Form Factor Working -- here is what I did with some help from others 1. Installed Sierra from a real MAC to the hard drive going into the HP EliteDesk 800 G1 2. Installed Clover v4630 from real MAC to hard disk Bootloader - Install boot0af in MBR CloverEFI - CloverEFI 64-bits SATA Drivers64UEFI ApfsDrvierLoader-64..efi AptioMemoryFix-64.efi Install all RC scripts on target volume Install Clover Preference Pane 3 Used Clover Configurator to Edit config.plist but see below for the code 4 Added the following Kext's to \EFI\CLOVER\kexts\Other F akeSMC.kext IntelMausiEthernet.kext Lili.kext 5 Sound working with VoodooHDA 2.8.9 Clover-V6 (sound comes out of the internal speaker and green jack) 6 WiFi working OOB (AR9280 AR5BHB92 PCIe) Amazon $17 7 Sleep working, wake up using keyboard -- open terminal and type sudo pmset -a standby 0 to resolve issues with waking up UPDATE 11/17/2018 *** Speed step was not working FIXED *** EFI zip is a copy of the settings I am using. create your own serial number. As of this date, my Mojave 10.14.1 is solid, I did do a test and 4k @ 60hz is not working. Not a problem at this moment and once we have Nvidia drives I have a 1050ti for this machine that I will go back to, then I will get my 4k monitor for. this machine. Clover 4813 Below version or higher required to boot EFI/CLOVER/kexts/Other FakeSMC_ACPISensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_CPUSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_GPUSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC_LPCSensors.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1759 FakeSMC.kext version 6.25-333-g05e0f4be.1800 IntelMausiEthernet.kext version 2.3.0b0 Lilu.kext version 1.2.8 USBinjectAll.kext version 0.6.8 WhatEverGreen.kext 1.2.4 VoodooHDA.kext version 2.9.1 EFI/CLOVER/drivers64UEFI AppleDriverLOader-64.efi AptioMemoryFix-64.efi UPDATE --- I added my newest clover folder, it has USBMpa.kext for the USB ports. no more patching between updates. make sure you are using clover 4871 or newer see file Clover_04062019, fix serial number for your own HP_800_G1_Elitedesk.zip Clover_04062019.zip
  2. Hi folks, it's been a while since I had to set up a new mackintosh for me but since my Mavericks system got screwed due an sudden power failure I needed new hardware and got a used i5-system from my uni. It's a HP Compaq 8100 Elite CMT with an i5@750 2,67 Ghz, 8 GB Ram, a Nvidia NVS300 graphic card. It has a HP motherboard from 2010 with the name tag "Infineon-C 505799-001". I installed El Capitan 10.11.3 with the help of a USB-stick and Enoch according to the install guide from user 'VoiletDragon' over at the tonymac page but was never able to boot the Mackintosh afterwards with Clover and decided to boot in in a kind of legacy way by installing Enoch 2848 to my Mac partition and putting the kext's for AppleIntelE100e, FakeSMC, and NullCPUPowerManagement in /Extra. I also installed VoodooHDA 2.8.8 from it's own installer. So everything was working fine and absolutely splendid in 10.11.3 However, I wanted to update to 10.11.6 and backed up my /Extras as well as all extensions from /S/L/Extensions. I installed the 10.11.6 combo update and replaced the Kernel with the patched kernel for 10.11.6 that has been provided by user 'VoiletDragon' in his install guide. I then fixed the permissions and did the reboot of the system. And the only thing that fails is the USB support which just doesn't exist anymore. Nothing, no Apple keyboard, no USB mouse...nothing. I only have full USB support if I boot by ignoring the caches ( -f ) in Enoch. Any ideas what I have to look for? Is there a patch somewhere or do I have to replace some extensions? If this might help to get closer to the problem I'm posting my .plist's here as well. Any ideas are more than welcome!! Here's my smbios.plist (just crossed out parts of my serial): <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>SMbiosdate</key> <string>03/09/13</string> <key>SMbiosvendor</key> <string>Apple Inc.</string> <key>SMbiosversion</key> <string>IM141.88Z.0118.B00.1309031248</string> <key>SMboardproduct</key> <string>Mac-031B6874CF7F642A</string> <key>SMfamily</key> <string>iMac</string> <key>SMmanufacturer</key> <string>Apple Inc.</string> <key>SMmemmanufacturer_1</key> <string>Elpida</string> <key>SMmemmanufacturer_2</key> <string>Kingston</string> <key>SMmemmanufacturer_3</key> <string>Elpida</string> <key>SMmemmanufacturer_4</key> <string>Samsung</string> <key>SMmempart_1</key> <string>EBJ21UE8BDF0-DJ-F0</string> <key>SMmempart_2</key> <string>HP497157-C01-ELDW</string> <key>SMmempart_3</key> <string>EBJ21UE8BDF0-DJ-F0</string> <key>SMmempart_4</key> <string>M378B5773CH0-CH9</string> <key>SMmemserial_1</key> <string>A A F 1 3 C A 4</string> <key>SMmemserial_2</key> <string>A 7 3 F F 4 4 1</string> <key>SMmemserial_3</key> <string>8 5 7 E 2 2 D E</string> <key>SMmemserial_4</key> <string>6 6 2 0 6 B A 5</string> <key>SMmemspeed</key> <string>1333</string> <key>SMmemtype</key> <string>24</string> <key>SMproductname</key> <string>iMac14,1</string> <key>SMserial</key> <string>C02XXXXXF8J2</string> <key>SMsystemversion</key> <string>1.0</string> </dict> </plist> And here is my org.chameleon.boot.plist: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Graphics Mode</key> <string>1920x1200x32</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>HDAEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Kernel Flags</key> <string>darkwake=0 dart=0</string> <key>KeyLayout</key> <string>mac-de</string> <key>SMBIOS</key> <string>/Extra/SMBios.plist</string> <key>Timeout</key> <string>5</string> </dict> </plist>
×