Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'ddr4'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Hi guys, I've tried adding the ram slots in Clover and I get 48GB but using 40% of the ram without doing anything in my computer. It reports as "wired" mostly. If I remove them from config.plist and add trust it detects 32GB and no ram usage after restarting. Any help would be appreciated. Update: Bios update to the latest version solved my problem.
  2. MB: Asus X99 A-II RAM: G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-32GVK (3200MHz, 4x 16GB DIMMs, so Total 64GB) in quad-channel configuration. CPU: i7 6800k @4.0Ghz GPUs: GTX 1080 Ti and GTX 1060 3GB (each one a monitor, because I can't get DVI to run parallel with DP on the 1080Ti, and my second monitor only has DVI/VGA) OS: High Sierra 10.13.2 (17C88) / Clover revision: 4392 Hello everybody, I occasionally have system crashes and suspect that it is related to RAM. However, this RAM is completely new, and a run with MemTest86+ from the USB stick showed no errors. However, if I use Memtest on MacOS, I get a bunch of error messages, but sometimes none (I restart the computer between tests). As I just discovered, my RAM is not on the recommended vendor list of my motherboard, nor is it on the manufacturer side of the RAM. I have read several times that the RAM may not have been tested by the manufacturer on this platform. Not a single X99 motherboard is listed for this RAM. So I also suspect that my RAM is not compatible. But if that were the case, how could it sometimes work completely error-free? During RAM tests in summer 2017 (a slightly different setup, 4x8GB but still G.Skill Ripjaws V) I had no errors at Memtest under MacOS, if I remember correctly. At that time it ran under Sierra 10.12.6. AptioMemoryFix.efi could also cause problems. I am appreciative for any help! Here is an excerpt from a faulty test. It is noticeable that it is always the same address during the test, but a different one after each test. Memtest version 4.22 (64-bit) Copyright (C) 2004 Charles Cazabon Copyright (C) 2004-2008 Tony Scaminaci (Macintosh port) Licensed under the GNU General Public License version 2 only Mac OS X 10.13.2 (17C88) running in multiuser mode Memory Page Size: 4096 System has 12 Intel core(s) with SSE Requested memory: 57232MB (60012990464 bytes) Available memory: 57232MB (60012990464 bytes) Allocated memory: 57232MB (60012990464 bytes) at local address 0x00000001033e1000 Attempting memory lock... locked successfully Partitioning memory into 2 comparison buffers... Buffer A: 28616MB (30006495232 bytes) starts at local address 0x00000001033e1000 Buffer B: 28616MB (30006495232 bytes) starts at local address 0x00000007ffc4d800 Running 1 test sequence... (CTRL-C to quit) Test sequence 1 of 1: Running tests on full 57232MB region... Stuck Address : ok Linear PRN : testing 7 of 16 FAILURE! Data mismatch at local address 0x0000000e88133d30 Expected Data: 0xc4c340079ac9a645, Actual Data: 0xc4c3400788468846 Running comparison tests using 28616MB buffers... Random Value : ok Compare XOR : ok Compare SUB : ok Compare MUL : ok Compare DIV : ok Compare OR : ok Compare AND : ok Sequential Increment: ok Solid Bits : ok Block Sequential : testing 80 of 256 FAILURE! Data mismatch at local BUFA address 0x000000078b8c7530, BUFB address 0x0000000e88133d30 BUFA Data: 0x4f4f4f4f4f4f4f4f, BUFB Data: 0x4f4f4f4f88468846 Checkerboard : testing 3 of 64 FAILURE! Data mismatch at local BUFA address 0x000000078b8c7530, BUFB address 0x0000000e88133d30 BUFA Data: 0x5555555555555555, BUFB Data: 0x5555555588468846 Bit Spread : testing 1 of 128 FAILURE! Data mismatch at local BUFA address 0x000000078b8c7530, BUFB address 0x0000000e88133d30 BUFA Data: 0x0000000000000005, BUFB Data: 0x0000000088468846 Bit Flip : testing 74 of 512 FAILURE! Data mismatch at local BUFA address 0x000000078b8c7530, BUFB address 0x0000000e88133d30 BUFA Data: 0x0000000000000200, BUFB Data: 0x0000000088468846 Walking Ones : testing 40 of 128 Clover Files attached config.plist drivers64UEFI.zip kexts.zip ACPI.zip
  3. I finished my hackintosh a couple of days ago. I am a gamer, but I'm also a web programmer. For years i've struggled with the dilemma of running 2 different (and sometimes more) computers for work and for play. Anyone who's gone through this understands that pulling all your monitor cables, mouse, keyboard, headset and other peripherals out of one computer and into another is a gigantic pain. So my goal here was to build a bad ass gaming PC that would allow me to push the limits of my Acer 144hz gaming monitor (so 140 - 160fps @ 2560x1440 resolution), but also have FULL native compatibility with Mac osX with as little hacking as possible. I can say after having used this for several days for web development and all of my routine mac osX tasks, it is an absolute dream mac. It's by far the fastest, most awesome mac computer I've ever used. The windows 10 gaming side is just as bad ass and I'm achieving 125 - 150fps in Battlefield one on high settings at max resolution. It's a beauty. You just restart and choose your OS and you're on your way. As far as the install goes, I didn't have to do anything special except use the nvidia web drivers flag when booting. The bluetooth on the ASUS rog Maximus Viii Formula works out of the box, the tp-link n900 wifi card works out of the box and all other hardware, so this was a completely painless osx install and so far I have not crashed or had a kernel panic even once. Hardware: Motherboard - ASUS ROG Maximus VIII Formula Motherboard Processor - Intel i7 6700K @ 4.0Ghz RAM - G.Skill DDR4 PC2133 64GB (4 x 16GB) GFX - Gigabyte Aorus Nvidia GTX 1080 TI 11GB WI-FI - PCI-E TP-Link N900 Wireless Card Cooling - Thermaltake Pacific Liquid Cooling with Thermaltake RGB Waterblock and Dual Radiator with RGB 120 Fans PSU - 850 Watt Thermaltake RGB Power Supply - Gold Certified USB 3.0 - Working! USB C - Working! SSD - Samsung 850 Pro 256GB SSD HDD - Western Digital Hybrid 3TB / Flash HDD X 2 Made a video about this here: https://www.youtube.com/watch?v=lyEqpFR12KE
×