Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'chipset'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 9 results

  1. Hi, i want to buy "Broadcom bcm94350zae" for my laptop is this compatible with macOS Mojave?
  2. I recently installed High Sierra on my Ryzen system, just to find out how crappy the USB situation really is on AMD systems. The only choice is basically most of your ports flat out not working or GenericUSBXHCI crashing every time you pull out a thumbdrive. So after some trial and error here are my findings. The USB ports controlled by the XHCI controller on the SoC worked fine, but the ones attached to the chipset XHCI controller didn't. That's when I looked at the log and saw these lines: PTXH@00000000: AppleUSBXHCIPCI::createPorts: port 1 unsupported protocol USB 03.10 PTXH@00000000: AppleUSBXHCIPCI::createPorts: failed to allocate port 1 It turns out that for some reason the AppleXHCIPCI driver doesn't support the first two ports on the B350 chipset (made by ASMedia) USB controller. And after the driver fails to allocate port 1 it just stops and doesn't even look at the rest of the ports. So I first tried commenting out the first two ports from the DSDT and that worked and made all the other ports show app in the IOService tree. Than I quickly tested all the USB ports and it turns out that the 2 problematic ports aren't even wired to anything. But instead of editing the DSDT I wanted a cleaner solution, because I don't want to re-edit my DSDT every time I update the BIOS or change some BIOS settings. So here is my small SSDT that disables the stock PTXH device and adds a new device XHCI, that has all the ports needed for my board (ASUS PRIME B350-PLUS). DefinitionBlock ("SSDT-PRIME-B350-PLUS.aml", "SSDT", 1, "APPLE", "tinySSDT", 0x00000006) { External (\_SB_.PCI0.GPP2, DeviceObj) External (\_SB_.PCI0.GPP2.PTXH, DeviceObj) Scope (\_SB_.PCI0.GPP2.PTXH) { Name (_STA, Zero) } Scope (\_SB_.PCI0.GPP2) { Device (XHCI) { Name (_ADR, Zero) Device (RHUB) { Name (_ADR, Zero) // USB3.1 back panel Device (PRT1) { Name (_ADR, 0x5) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, 0x03, Zero, Zero }) } Device (PRT2) { Name (_ADR, 0x6) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, 0x03, Zero, Zero }) } // USB3.0 front panel Device (PRT3) { Name (_ADR, 0x7) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, 0x03, Zero, Zero }) } Device (PRT4) { Name (_ADR, 0x8) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, 0x03, Zero, Zero }) } // USB2.0 Device (PRT5) { Name (_ADR, 0x9) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } Device (PRT6) { Name (_ADR, 0xa) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } Device (PRT7) { Name (_ADR, 0xb) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } Device (PRT8) { Name (_ADR, 0xc) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } Device (PRT9) { Name (_ADR, 0xd) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } Device (PRTA) { Name (_ADR, 0xe) Name (_UPC, Package (0x04) { 0xFF, Zero, Zero, Zero }) } } } } } Please note that this is just an example and it most likely needs to be changed for your board.
  3. I installed a second hard drive into my Alienware M14x by replacing the optical drive with a caddy. I installed lion on the second hard drive, and it boots fine, but it's really slow after it boots. Sometimes when I click on anything, it just hangs for about 10 seconds then loads, but it's pretty inconsistent - sometimes its fine, sometimes it hangs. It's odd because I had lion working perfectly fine in the primary HDD bay, but when I move it to the optical drive caddy, it's slows down. I was having this same problem in Windows, but I fixed it by installing Intel's Rapid Storage Technology drivers. Is there some sort of equivalent Kext, or something else that I should be doing to make it work properly? System Information says it's got an Intel 6 Series chipset. I know the optical drive port is only SATA 1.5 Gbps, but I don't think that should really affect it as much as it is.
  4. Hello everyone, i have installed niresh 10.8.2 on my esprimo p5720 with these specification: CPU: Intel Core 2 Duo E8300 2.83 GHz RAM: 2 GB GPU: Intel Q33 Express Chipset family (chipset tipe intel 3100) AUDIO: Realtek alc 262 ETHERNET: broadcom 5754 it works everything except for audio and video card, which kext could i install? Help me!!
  5. Ciao a tutti, volevo installare mountain lion sul mio esprimo p5720 e volevo scheda video audio e ethernet funzionanti, ecco le specifiche del mio pc: CPU: Intel Core 2 Duo E8300 2.83 ghz RAM: 2 GB GPU: Intel Q33 Express Chipset family (aida32 mi dice anche tipo chipset: intel gma 3100) AUDIO: dispositivo high definition audio ETHERNET: broadcom netxtreme gigabit ethernet qualcuno ha una guida e puo dirmi quali kext e quale distro installare? grazie mille Ho provato con niresh 10.8.2 ma mi ritrovo con scheda video e ethernet non funzionante, inoltre nella barra laterale del finder mi riconosce solo la partizione del disco dove ho windows e non quella dove ho installato ML. E poi la tastiera funziona solo ogni tanto. Qualcuno può aiutarmi?
  6. Hola que tal, tengo el motherboard GA-X79-UP5, y tengo instalado el ultimo OSx, Maverick 10.9.3 cuando conecto discos SATA en los conectores SAS del motherboard e inicio el sistema, no aparecen en el finder, ni en disk utiliy. algunos me dicen que necesito los drivers para los SAS connectors con Chipset Intel C606, algunso me dicen bajarme los drivers de alguna placa SAS de algun fabricante e instalarle los drivers de esta placa Alguien puede ayudarme? gracias.
  7. wiggenvan

    Intel (0x8086) Kext Help

    I have a Dell XPS One A2010 20" All-In-One computer of which I installed Snow Leopard onto. Everything ran relatively smoothly, except that there is apparently no kext file for the integrated gpu, and the only allowed resolution is 1024x768, even though the native resolution is 1680x1050. I don't have any options of a different screen or gpu, because as an AIO, it's not modable in this sense, and there are no video outputs for an alternative screen. In the "About This Mac" thing under graphics, I get this: Unknown: Chipset Model: Unknown Type: GPU Bus: Built-In VRAM (Total): 64 MB of Shared System Memory Vendor: Intel (0x8086) Device ID: 0x29c2 Revision ID: 0x0002 Kernel Extension Info: No Kext Loaded Displays: Display: Resolution: 1024 x 768 Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888) Main Display: Yes Mirror: Off Online: Yes I have tried chameleon booting with resolution setting as my native, but it didn't work, so I've been using ######, which doesn't have that option. Also, as I understand it, that would not do much to improve my display, since it wouldn't really be a fix to the fact my computer isn't correctly using the gpu. Help would be greatly appreciated, I've been searching far and wide for a kext or similar enough solution with no avail so far! Thanks!
  8. Hey guys/gals, I got a sucessful Yosemite set up and I want to switch my motherboard to RAID so that I can RAID 0 two drives for windows, i dont plan to install OS X to these drives but the drive will be connected to the RAID controller. I have an ASUS Gryphon Z87 with built in Intel chipset and am using Chimera as a boot loader, so if anyone can point me to kexts that will work thatd be great Thank you
  9. jimmyco2008

    AppleNForceATA.kext

    Version

    1,521 downloads

    Makes OS X and the installer work with the nForce 430 chipset. More specifically, allows OS X/installer to see the SATA and IDE (yes, IDE, too!) devices plugged in to your computer, including hard drives and disk drives. This kext does NOT make nForce LAN or anything else work, just SATA and IDE/ATA HDDs and ODDs. --------------------------- Works great with the Compaq Presario SR55 series!
×