Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'Z170'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 7 results

  1. Hi, i Have built a new PC, currently running windows 10 pro, and looking to dual boot OSX El Capitan. I have been patiently waiting to see what the state of play is regarding Skylake, and the 10 series chipset motherboards. Hardware wise it is a Skylake i5 6600K, Gigabyte GA-Z170X-UD5 TH motherboards, Apple airport native PCIe with Bluetooth 4, 32GB DDR4 2133, 2 x Samsung 850 Evo SSD, 2x Seagate 4tb Hybrid drives, and elderly maxtor HDD i use for backup purposes only. 2 x Gigabyte wind force 970 GTX 4gb. Now onto what I've found, the motherboard has been updated to F4 bios (last stable non beta at time of writing). I am trying to figure out what DSDT patches i would need to get a stable install of EL Capitan, I plan on using clover as the boot loader, and to dual boot win 10. There does not seem to be a lot of information regarding 10 series boards, and what is usually points to Asus 170 based boards. I would like to have as simple a list of required patches as possible. so i can enable them via MacIASL. I have extracted the DSDT and all 8.. yes 8 SSDT files. I want to have as "vanilla" a setup as possible. So far i have kexts to enable the Intel Ethernet i219 (mausi kext), latest FakeSMC, The USBInjectAll.kext to help enable the USB ports. I really want to get on with installing OSX onto this machine. So any pointers as to what else i will need to get a successful install done would be gratefully appreciated. I have a elderly mountain lion system running to do the editing of DSDT and build my installer from.
  2. Frank Nitty

    Help needed cleaning up a DSDT

    Like the title says I am needing help cleaning up a couple of DSDTs. I've already extracted (2) different DSDT.dsl's from separate dual-boot machines under Windows. However, there are numerous errors on each of them that I can't fix alone in order to compile them into a DSDT.aml. I would greatly appreciate any kind soul willing to help me complete this task. I have included the (2) different DSDT.dsl's as a attachment in this post. Thanks in advance. dsdt-Z97.zip dsdt-Z170.zip
  3. Hi, first of all, my system build is: CPU: i5-6600K overclocked to 4.4 GHz Motherboard: MSI Z170 Gaming Pro GPU: AMD R9 390 8GB SSD: Sandisk Z400 (Windows 10) HDD: WD Caviar Blue 1 TB (Linux partition + movies, data etc.) I can get another SSD for OS X if I have to. Would it be possible for me to go ahead and try El Capitan out on my computer? I've looked through the forum but there's a LOT of information to process, so if someone can let me know what the current status is like on similar configurations and where to look for a start guide, it would be very helpful. Thank you!
  4. Hello! I got OS X 10.11.1 El Capitan up and running on my Z170 system yesterday. Aside from some minor issues with Ethernet and sound (both of which I was able to work around) everything is pretty much great. There is however one problem that I don't understand: I have a single stick of 8 GB DDR4 RAM installed on my computer. OS X, for whatever reason, thinks that I only have 4 GB of RAM installed. Windows has no problems detecting and using the full 8 GB. What on earth could be going on here, and how can I troubleshoot the problem? I'm not sure how to proceed. Let me know if you need any more information. Thank you so much!
  5. I've been running my hackintosh for about 3 weeks now and have gradually managed to fix all of my issues except for one... my main audio dies if my system falls asleep. Mobo: ASUS Z170 Pro CPU: i7-6700k Codec: ALC1150 GPU: MSI GTX 970 4GD5T OC OS: 10.12.4 I've tried pretty much everything to fix this. Codec Commander doesn't seem to do anything and any/all of the apps that are supposed to reset my audio just crash it instead and wipe everything from my output list. I use the green output for my main audio, but it's worth noting that even after sleep, I can still get audio through my Display Port/Monitor. It's just the one I actually use that doesn't work. Attached: Copy of my IO Registry CodecCommander I'm using My EFI/Clover/config.plist iMac.zip CodecCommander.kext.zip config.plist.zip
  6. Hi Guys, i upgraded my motherboard from Z170-HD3 to Z170X-Gaming 7 System Specifications : Processor : Intel Core i7 6700 SkyLake Motherboard : Gigabyte Z170X - Gaming 7 (I need more onboard Sata Ports) VGA : Palit Jetstream GTX960 4GB DDR5 Memory : Dual Channel Team Extreem Dark 8GB (2x4GB) DDR4 3000Mhz OC Storages : 6 Storages (120GB SSD Natno For Windows 10 Enterprise, 120GB Fujitsu for OS X El Capitan, 2TB For Data Multimedia / Program, 2TB for Master Game Installer, 500GB For Data OS X, 500GB for Game Live Installed) Optical Drive : Asus DVD-RW Box LAN : Dual LAN - Killer LAN E2400 dan Intel I219V Wifi Card : TP-Link TL-WDN4800 Camera : A4Tech PK-920H WebCam Monitor : 2X Asus VN248H @24" Full HD Supported Audio Codec : Creative CA0132 Clover version : 3330 OS X Version : El Capitan 10.11.2 Beta Build 15C48a Boot Mode : UEFI with CSM Disabled Working : 1. QE/CI Full Support with Nvdia 2. Camera Webcam OOB 3. Sleep, Restart, Shutdown 4. I use Voodoo HDA version 2.8.8 for my Creative CA0132 5. HDMI Audio from Nvidia Card 6. Power Management, Multiplier dan Turbo Boost with SSDTPrGen from Pike R. Alpha 7. iMessages (Inject MLB and ROM from Real MacBookPro) 8. LAN Killer E2400 9. Etc Not Working : 1. Can'nt use AppleHDA Update : we can use AppleHDA for Creative CA0132. See here http://www.insanelymac.com/forum/topic/309441-new-applehda-patcher/?p=2194865 2. Not supported Ethernet I219V yet Work with new kext see here http://www.insanelymac.com/forum/topic/205771-appleintele1000ekext-for-108107106105/page-38?do=findComment&comment=2195842credit to @alreadystarted 3. Intel HD 7000 Integrated 4. Super Speed USB 3.0 not function at 10.11.2 Beta version. But, with 10.11.1 Public releas it's working nicely. Bug i thought. Update : with 10.11.2 Build 15C50 all USB are Working, use my "Z170X-Gaming-7-USB3.0-Injection.kext" and SMBios 17.1 Credit to Rehabman I just need to flash bios into beta version then Go to BIOS Setup and "disable IOAPIC Entry" , then dumping your DSDT with Clover and check about all of your XHC device port and make USBInjection.kext from Clover This is my Files 1. This is for Z170X-Gaming 7 + Palit Jetstream Nvidia GTX960 + TL-WDN4800. So if your system build is not same to my sytem then you need to modify DSDT File. Click>>Z170X-Gaming 7 Conifguration Tested by Me<<< to download files 2. Universal Setting Clover. Try to use this one if you have different Graphics Card, Processor and PCI-E Device. If you want to use Integrated Graphics and Discrette Graphics Card then set into BIOS for Primary Graphics from IGFX then just boot and it should active your integrated first and discrette graphics output few later. If you just want to boot with Discrette Graphics then set at bios primary graphics is PCI-E. Click>>>General Setting Without Graphic Injection for Z170X-Gaming 7<< to download files 3. AppleHDA Creative CA0132 Work without Volume Control. Click >>AppleHDA Files<< to download files. After extract you will get Creative-CA0132.kext, Layout1.zml.zlib, Platform.zml.zlib and Patch-OTF.plist. Tutorial for AppleHDA (First you need to remove VooDooHDA.kext + HDADisabler.kext + HDAEnabler.kext if you used it before) 3a. LayoutID has been set "1" with DSDT. So you don't need to set it again with HDAEnabler or Clover Injection. 3b. Extract the files and you will find "Creative-CA0132.kext" copy this to EFI/CLOVER/Kexts/10.11 3c. Open your config.plist with Clover Configurator and add this to "Kernel and Kext Patches->KextToPatch" section (you can see this patch at "Patch-OTF.plist") Name : AppleHDA Find : 786d6c2e7a6c Replace : 7a6d6c2e7a6c Comment : Change Path XML to ZML Name : AppleHDA Find : 0088ec1a Replace : 11000211 Comment : Rename Codec 1 Name : AppleHDA Find : 7419ad15 Replace : 00000000 Comment : Reset Codec 3d. Copy your original AppleHDA.kext from System/Library/Extensions to Desktop. Then copy "layout1.zml.zlib" and "Platform.zml.zlib" to this kext with path "AppleHDA.kext/Contents/Resources". And reinstall the kext with Kext Utility. . Credit to Wern Apfel, Mirone and Abxite for XML to ZML method Special Note : If you have already use my DSDT and Config.plist then you can skip step 3a. 3b and 3c Another Screenshots
  7. Hello, I am new to hackintosh and trying to get my specs running: Z170-HD3P Mobo i5-6600k Powercolor AMD R9 290 After following the developments with Skylake on this fine forum, I cannot get the OSX installer to run from USB via Clover boot. I am a noob so I am sure I have something wrong in my clover config/install usb setup. I did the bios mod my to disable the IOAPIC 24-119 Entires. I do have Pike's kext find and replace set in my config.plist as well. FakeSMC is in kexts/10.11 Clover r3320 Currently after booting to Clover via USB, then Mac Install via clover, I see a few lines with 'hibernate wake: no' as the last and then the installer crashes. I appreciate your help. config.plist.zip
×