Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'SMBios'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • OSx86 Installation
    • Post-Installation
    • DSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Complete Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Categories

  • OSx86
  • Apple News

Found 37 results

  1. ASUS N552VW UHD

    Salve, Possiedo un Asus N552VW UHD con le seguenti specifiche: Intel Core i7 6700hq con display 15 pollici in 4K Grafica integrata Intel HD 530 Grafica dedicata NVIDIA GeForce GTX 960m 4GB Chipset Intel HM 170 16 GB RAM DDR4 2400 MHz 1 SSD m.2 512 GB 1 HDD SATA 1 TB 1 HDD SATA 1 TB (ho rimosso il masterizzatore) WiFi Broadcom BCM94352Z M.2 NGFF con Handoff e AirPort con i seguenti OS gestiti da un'unica partizione EFI: macOS High Sierra Windows 10 Kali Linux Con tanta pazienza sono riuscito a fare funzionare tutto ad eccezione del lettore SD, Thunderbolt, forse HDMI (non l'ho testato), e FaceTime con iMessage. Ci tengo che sia iMessage che FaceTime funzionino (ho anche chiamato l'assistenza Apple per darli il codice errore e risolvere il problema, peraltro mi hanno fatto il controllo remoto con Apple Care, e con un po di fesserie inventate e la stupidità dell'operatore non si sono accorti che non era un MacBook, tuttavia il problema non è stato risolto)... Stavo pensando, se installassi El Capitan in un'altra partizione con Rt Variables e SMBIOS che uso su High Sierra potrei riuscire ad abilitare FaceTime e iMessage? Da quello che so la percentuale di successo su quella versione è più alta. Vi pongo questa domanda perchè non sono sicuro se sia fattibile e volevo sentire qualche parere in merito. PS: Nel caso sia possibile tutto ciò, quante probabilità ho di riuscire a installare El Capitan con questo hardware (non mi interessa che funzioni tutto, mi basta il minimo indispensabile per avviare l'OS con internet), poi, dove potrei trovare il link di download possibilmente a una build più vecchia possibile?. PSS: Ho già seguito diverse volte An iDiot's Guide To iMessage senza risultato. Grazie per l'attenzione.
  2. Hey guys, I have problem of getting my iCloud account locked after each install of macOS, SMBios appear to be working on EveryMac and Apple, but I'm using MacBook Pro 9,2 and previously MacBook Pro 11,2 and same thing again AppleID locked for security reasons. Is there something to do, to change, thanks!
  3. Smbios corretto

    Salve a tutti, ho un problema all'avvio di mac os che ho già provato a risolvere con foskvs ma senza risultati.. Attualmente come smbios uso MacBookPro 12,1 (portatile in firma) mentre se uso imac 14,1 questo problema non si presenta. Dite che posso tenere iMac 14,1 magari rigenerando l'ssdt per il pm?
  4. Hi guys, Today, I tried to switch the SMBIOS to the MBA5,2 from MBP9,2 to try the PowerNap. When I online, Apple Locked my iCloud password and I have to reset it. But, the thing is that a years ago, I start Hackintosh with 10.11.5 and use the MBA5,2 SMBIOS like from the tutorial by Jake Lo from OSXLatitude. I have to reset the password many times, almost after every minor/major update. But when I switch to the MBP9,2 like Herve, Everything went well, Apple seem to accept it. So, I thought maybe Apple have a list of SMBIOS model that shouldn't be fake and a list that contain fake-acceptable? I'm not sure about it because it may caused by the Fake serial number? Anyway, Have a good day!
  5. Hello Guys I have a new 200 series board with an i5 7400 and 8 GB Ram + Gigabyte Nvidia Geforce 710 The system definition that I used is 17,1 because I have read that for kabylake is the best choice working on Sierra 12.6 Everything was working without the GPU plugged. When I plug the Graphic Card, I need to change the SMBIOS to iMac 14,1 because with 17,1 I get a black screen at boot time and the monitor disconnect. (The computer stills on and in password screen, but without image ) With 14,1 iMac SMBIOS everything is working and recognized. I have read that is a problem that could be fix with "AGDPfix.v1.3.zip" ​But ,is there any danger in the stability if I have 14,1? what is the better option? Thanks for your help!
  6. I finally got around to updating my machine from 10.12.4 to 10.12.5. I had updated a couple of others already and had no issues, so I expected this to go smoothly, but not to be... Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH CPU: Intel Core i7-3770k Memory: 16GB Video: Nvidia Quadro K2000 Clover --- Feel free to skip to the end/solution, I'm realizing this tale may not be as interesting as I thought as I type it, but I've gone this far --- I have used the same Clover config and hardware for a number of years with almost zero issues. After the update, the machine restarted, but part way through the boot process (Apple logo + progress bar), the screen would go black and there would be no video. I could boot in safe mode, so I made sure the update installed properly, which it did. Tried a few more reboots with same results. I updated Clover, since I had not done so in quite some time, but no luck. Also tried a number of different Clover options, installed the Nvidia web drivers and still the same behavior. There were no issues booting into Windows. I then dug out an older video card (GT 240) and swapped out my Quadro. That booted ok. Then I put both in together with one monitor connected to each. The machine booted, but only the monitor on the GT 240 worked. In System Information, I could see the Quadro listed and all of the specs looked fine, but no monitor was shown connected. Somehow the machine was recognizing the Quadro, but not any of the outputs. After monkeying around some more (NVCAP, and some other things), I tried a different SMBIOS model (from iMac12,1 to MacPro5,1) in the Clover boot screen. That booted fine! So I thought I finally had the fix. I updated my Clover config to MacPro5,1 (keeping my serial number, board ID and board serial number) and restarted. Back to the blank screen. After more messing around, I found that if I go into the SMBIOS config during Clover boot and edit the model field, just pressing enter twice (but not actually change anything), it would boot fine. So forcing Clover to react to the change caused a successful boot. Seemed that it needed to do something with the SMBIOS information, not just load it from the config. Next order of business, I removed the entire SMBIOS section of my Clover config and restarted and the machine booted fine. I added only the 3 fields back, left the rest blank and restarted; black screen again. --- end/solution --- I re-edited my config.plist, removing the board ID from my original config and got my Quadro back working again. Letting Clover auto-generate that (if it is indeed needed) has been reliable so far (possibly better? Seems sleep/wake/restart is a little faster now...). It has been so long that I had been using the same SMBIOS info (with success), it took me a long time to question and start changing those parameters. It is unclear to me why, after so many updates and rebuilds, 10.12.5 had an issue with the board ID, though. I hope this may help folks looking for answers after the 10.12.5 update (or maybe others).
  7. Buenas, Estoy intentando instalar Sierra en mi ordenador, que es un AMD-FX 8350, y tengo algunos problemillas, uno de ellos que el ratón no me funciona, pero bueno eso ya veré cómo lo soluciono... Ese que veis arriba es el error que me aparece en cuanto alcanzo el instalador. Por lo que he estado leyendo, puede que sea porque mi SMbios tiene puesto un MacPro 3,1 y no es compatible con Sierra, por lo que tendría que utilizar en su lugar el MacPro 5.1 o en adelante, o quizás un iMac 13.1, pero el problema es que no se cómo editarlo. He estado buscando información y casi todo lo que encuentro son apps como Chameleon Wizard que te generan uno nuevo según el modelo que selecciones y demás, pero me han dicho que eso no se hace así, que no es tan fácil como abrir una app y ya está o modificarlo manualmente con el editor de texto. Entonces necesito que me echéis una mano diciéndome cómo va esto... lo agradecería muchísimo!
  8. Lenovo G570 problem

    Hello , i have installed OS X Yosemite on lenovo G570 spec : CPU : I3 2310M RAM : 8GB GPU : AMD Radeon 6370M WiFI : Atheros AR9285 OS X : Retail , from mac app store Bootloader : Clover WiFi - FakeID + Fix Airport , add DTGP Audio : AppleHDA Patcher , aDummyHDA and CodecCommander in S/L/E , patch in clover added GPU : Full qe/ci , http://www.insanelymac.com/forum/topic/303186-how-to-modification-of-amd-fb-clover-injection/ To get full pm i need change my SMBIOS to MacBookPro 8,1 but OS X start only witch SMBIOS set as MacBookPro6,2 boot os x stop on this : http://imgur.com/a/68kxD My config.plist : http://pastebin.com/3xkHHjnU
  9. Hi, so i have been running my Hackintosh for nearly 2 years. Over that time i have added & updated my hardware to get all features of a proper Mac. My serial number & longer serial board number have stayed the same & my smbios has always been set to a Mac Pro 3,1 With my Native Bluetooth/WIFI Combo card i have had all features working: HandOff, Continuity, SMS Relay, Personal Hotspot etc. So when the new MacOS Sierra comes out my setup will be able to run all of the new features, i have an iPhone 6 & an Apple Watch Sport. The problem is my SMBIOS is Mac Pro (Early 2008) which is not listed as supported, so what would be the best way/process to update my SMBIOS. I'm familiar with Clover Configurator but what would be the best/ most compatible SMBIOS to choose? Newer iMac? Newer Mac Pro? (I'm almost sure to be able to access the Nvidia Webdrivers for my GeForce GTX 960 i have to choose a Mac Pro). Will using Clover Configurator to change my SMBIOS & serial number then simply doing a reboot be enough or could it cause problems, as in security issues, i remember from the past i did this a few times and in verbose boot it would say about iTunes DRM? I also have the newer 2 Factor Authentication setup on my iPhone 6 & Hackintosh. Should i do a fresh install with the new SMBIOS & Serial Number then pull my user account info from the time machine backup on post install (When setting up a user account)? My specs are below. Thanks in advance for any advice help. OSX version: OS X El Capitan 10.11.5 (15F34) Clover version: Clover 3556 Theme: Apple Style Clover installations: UEFI + PartitionDxe + Aptratiofix2 CPU: Intel® Core i5-3570K CPU @ 3.40GHz RAM: 16GB 1333 MHz DDR3 Motherboard: Gigabyte Z77-DS3H Audio-Onboard: ALC887 GPU : NVIDIA GeForce GTX 960 2GB Mac Model(Smbios): Mac Pro 3,1 Boot flags(Arguments): dart=0 nvda_drv=1 kext-dev-mode=1 rootless=0 WIFI/Bluetooth : BRCM20702 Hub (Combo Card made for an iMac) Ok so i got clover upgraded & partitions setup to install the dev version of 11.12 & i was correct, it says my hardware is too old. Can i use clover configurator to change my smbios then reboot?
  10. Hi, I would like to create SMBIOS for my Asus. Do you help me? Intel core i5-6500u 4 GB Ram DDR4 Nvidia Geforce 920MX (Doesn't work)
  11. Hello guys, I have an Hp G62 laptop (spec. in attached picture). Which model of Mac should i choose?
  12. Hi folks! I run El Capitan on VB by guide on this forum. Everything works great, but I'd like to do 2 more modifications and I'll be very thankful if you helped me... 1. Adding serials to SMBIOS The main reason I run virtualisation of OSX is that I want to code apps with Xcode - Xcode wants you tu sign in with your Apple ID to sign apps. I've read that in virtualisation, there are no serials/information in SMBIOS, so "Apple" device can't be verified, which outcome is you to unable to login. I found something about Clover and Clover Configurator. I even tried that, but there were just many errors and problem wasn't solved. Can someone give me step-by-step instructions how to do this? 2. Custom screen resolution I think this'll be simpler than 1. but I couldn't find any exact guide. I managed to change resolution by VBoxManage setextradata "El Capitan" VBoxInternal2/EfiGopMode N, but I'd like to have 16:9 res (1920x1080). Is there any way to do it?
  13. [Risolto] Problema smbios

    Ciao a tutti. Ho un piccolo problema con clover configurator apro il files config.plist e nella sezione smbios me lo vede come iMac 8,1. Se vado in informazioni su questo mac me lo vede come iMac 14,2. Può essere che i kernel panic che ogni tanto mi capitano sia dovuto a quello? Grazie mille.
  14. Hello. After a lot of struggle and reading I finished my first hackintosh today. My installation apparently auto set my SMBIOS to a MacPro3,1 which is strange cause my specs are very different, whats the best choice for my hardware? MB > MSI Z97S Krait CPU > Intel i5 4460 (LGA1150) GPU > GTX 970 Armour The 14,1 iMac looks like the good option since it also uses an i5 Haswell (i5 4507S) but I'm a nit scared of changing and breaking something, also someone said that the wrong SMBIOS might break my PCU power management. Any help?
  15. So I'm running Yosemite on an HP Sandy Bridge laptop with MacBook 8,2 system definition, and I just picked up the same year(2011) Sandy Bridge MacBook Pro 8,2 that is ridiculously close to the end of it's life. I don't plan on using iMessage or FaceTime if I even use the MBP at all (it's screen is cracked, missing keys, aluminum falling apart, it's had a rough life). So I've taken the SMBIOS variables using iMessage_debug V2, but I'm not sure on what the best way to apply these is and I've seen a lot of conflicting information in the many forums I've checked out. I've seen people imply that MLB and ROM are the only really important variables here, and that if you're taking these values from a real mac that these ones are the only ones you should take while separately generating a serial number, smUUID etc from Clover Configurator or uuidgen. I've also seen people recommend to simply make sure the output of iMessage_debug exactly replicates your hack and real Mac (in the case where the system definition matches the Mac that you're getting the variables from). I've seen people say that you shouldn't take any variables, ever, at all, even from a retired Mac that you already own. A good chunk of the material I've found on this subject is over 5 years old, which is why I think I'm finding a lot of conflicting information. In addition to that most guides etc are written from the standpoint of someone that does not have another mac to take the variables from, and if they do mention scenarios like this it's so briefly touched that I'm still left unsure. Does anyone more experienced have any personal recommendations for someone specifically in my case, where I own a Mac that matches the system definition I'm using for my hack?
  16. Hello there I'm trying to install iATKOS ML2, so I "burned" it, with TransMac, in my USB flash drive. I installed Clover in another USB flash drive, but the following error appears when I try to boot it: "This version of mac os x is not supported on this platform" After I got this problem I tried with Chimera, but the iATKOS entry doesn't even appear. I read that the changing the SMBIOS file may solve the problem, but I'm not being able to figure this out. I really could use some help, so thanks in advanced!
  17. Hardware * Asus Maximus VII Hero (Z97) * i7- 4790K (Manually clocked at 4.4GHZ @ 1.1V) * G.Skill Sniper 16GB 1866MHZ * MSI GTX 970 4G Gaming Summary After a post on reddit a while back about which SMBIOS people are using I got into a discussion about my setup and using iMac 15,1 instead of MacPro 5,1. In short apparently it doesn't even really matter at least from my testing. Below you will see I tested on the two mentioned and MacPro 6,1 for added {censored} and giggles. I passed on 14,2 because I initially started with it but it was missing P-States that are again missing in 15,1. Surprise! I am now using MacPro 6,1. I wanted to post here with what I did and get feedback and thoughts from this great community. I generated my SSDT with Pikers tool, ssdtPRGen. The same SSDT is used in all 3 SMBIOS. Everything remained the same on my board and setup. All USB, sound, wake/sleep functions did not change and worked. For graphics to work though and not to boot into a black screen I had to edit deep inside AppleGraphicsControl.kext to make it work on iMac 15,1 and MacPro 6,1. I made both adjustments and no ill effects. You can see only the MacPro takes advantage of additional P-States 41-43. iMac does not use these. I assume in reality that means very little but ideally and this may be my overclockers mentality kick why would you want to use more when you can use less if it's available. Another thing I noticed (placebo effect?) is that using as iMac 15,1 and MacPro 6,1 is that the UI seemed a bit snappier in real time use. The benchmarks reveal the SMBIOS doesn't mean much between my hardware and these options. Screenshots Geekbench Cinebench iMac 15,1 Console/AICPUPMI All C-States recognized P-States not recognized (9-11) DPCIManager P States used (8,40,44) Geekbench 3.3.4 (64 bit) Single 4517 Multi 17985 Cinebench R15 OpenGL 113.62fps CPU 884 cb MacPro5,1 Console/AICPUPMI All C-States and P-States recognized DPCIManager P States used (8,40,41,42,43,44) Geekbench 3.3.4 (64 bit) Single 4529 Multi 17939 Cinebench R15 OpenGL 114.35 fps CPU 880 cb MacPro 6,1 Console/AICPUPMI All C-States and P-States recognized DPCIManager P States used (8,40,41,42,43,44) Geekbench 3.3.4 (64 bit) Single 4542 Multi 17931 Cinebench R15 OpenGL 114.04 fps CPU 883 cb Edit: I totally forgot to mention. Switching back and forth between SMBIOS is really easy with Clover. The additional plists are saved in the same location as the original but named config0.plist and config1.plist. It is as easy as going into options in the boot screen, then add a 0 or 1 to the first option which will already say config. Very handy if you guys are going to test around and try to find your best compatible SMBIOS. Also make sure you sign out of iCloud, Messages, Appstore, and Facetime when your switching back and forth.
  18. I had sleep and everything functioning fine before i switched system definitions a few times and ultimately went back to the classic Mac Pro 3,1. Now my sleep doesn't wanna work, any ideas? I'm on 10.10.2 Yosemite Clover uefi https://vid.me/KR7q What is happening: Hackintosh sleeps the display, and the systems fans keep spinning and functioning as if the system never went into sleep, and my APPLEHDA resets when i "wake up the system" (press a key on the keyboard) as if the computer actually went to sleep
  19. I just completed a fresh reinstall of clover, and when I went into post installation I saw the hackintosh was a mac mini. I switched it to Mac Pro 3,1 for flexibility sake and went on with completing the imessage fix and all of the other things I needed to do to get myself back up and running. But, although my SMBios and About This Mac say it is an early 2008 Mac Pro, Finder displays a Mac Mini and iMessage refuses to allow me to send messages to anyone besides myself, even though my account is enabled. Any help?
  20. Hi, the last few days I tried to improve the performance of my Hackintosh. Now I wanted to enable proper SpeedStep and got a problem with my SMBIOS. I had the MacPro3,1 definition running until now, but to enable SpeedStep I wanted to try the Macmini5,3 definition. The problem is that as soon as I set the definition in Clover I get stuck on booting at: AppleLPC::start - Could not find IOPlatformPlugin driver. The strange thing is, that my X86PlatformPlugin.kext got no definitions in it. Do you think the error could be related to that and what could I do to resolve the issue? Thanks in advance
  21. I made my system with i3 haswell refresh , h97 mainboard... and I'm waiting for smbios of iMac 15,1 (5K iMac = iMac 2014 late) When would I get it? ----- CPU : i3 4160 MainBoard : ASUS H97-Pro Gamer RAM : 8GB VGA : XFX HD 7770 Core Edition
  22. I am using MacPro 5,1 sambas and don't want to change it to other due to iCloud and iMessage log in issue. I have been modifying IOPlatformPluginFamily.kext to use macmini5,1 speedstep for my i5-2500k and was working. However, now with Yosemite, it won't boot with such kext. I can load modified kext such as applertc, applehda, AGPM, etc but this kext won't load nor applied to kernel cache. because of this, my system is stuck at 3.4GHz. any idea? Thanks in advance.
  23. Good morning, I recently build an hackintosh based on: - ASUS p7p55D-e - Intel core i7 860 (lga 1156) - NVIDIA gtx750 (maxwell architecture) Using yosemite and nvidia webdriver (now respectively at GM3 and 343.01.01b04), I managed my GTX750 to work, with fullscreen support and no graphic issues (still no opencl and problem with preview, but ehi, it's a beta ). In order to avoid a c-state error during boot, I changed my SMBIOS from Mac Pro 5,1 to iMac11,1 (respectively lga 1366 and 1156) and it fixed my problem. But unfortunatly, after this change, I lost my multimonitor support, and I really can't find the answer! Does anyone have an idea? Thanks for your help and have a nice day Marco
  24. Hi everyone, I search for a long time now why I can only run Mavericks on a P8P67 with an iMac 12,2 SMBios ? If I put a MacPro 4,1 or 5,1, I've got a "P.State Steppe error18 at step 2 in context 2 on CPU 1" and then a KP. My spec : ASUS P8P67 modified bios, I5-2500K not overclocked, 8Go DDR3 Corsair Vengeance, Asus GT640. By the way, i've update to 10.9.4 and, as 10.9.3, I've lost my second screen but can't resolved this without rollback to 10.9.2 nvidia kext !!! cordially
  25. Hackintosh Vietnam Tool 1.7.x is a collection of many kexts and tools for Hackintosh. It will help you setup your Hackintosh faster and easier than ever. The tool is mainly for Mavericks, but some can be used for Mountain Lion too. Main features: install and config Chameleon, create Clover config, install and patch kexts, system fixes and tools. Chameleon Bootloader You can install the most popular Chameleon bootloader + FileNVRAM 1.2 with just one click. Predefined org.chameleon.boot.plist and smbios.plist are also included in the tool. Note that some config files may not suit your system, manually tweak your org.chameleon.boot.plist for best result. Clover Config A simple tool to create a config.plist for awesome Clover bootloader. You have to select your CPU and Graphics and the config.plist will be created on Desktop. Note that the Graphics section does not cover all graphics section up to now, You may need to refine your config.plist to suit your system. Kexts Most of the fine kexts are included in the tools, and constantly updated. The kexts cover a wide range of devices from desktops to laptops. Some kext patching scripts are also included to further simplified your install procedure. Fixes and Tools Some of the most useful fixes and tools to help you complete and monitor your Hackintosh: - Chameleon Wizard - DPCIManager - Fermi Freeze Fix - HWMonitor - IASL - IORegistryExplorer - Kext Utillity - Kext Wizard - MacIASL - ShowAllFiles - SSDT Generator All feedback are welcome, and please post your suggestion (kexts, patches). Download http://www.hackintoshosx.com/files/file/3842-hackintosh-vietnam-ultimate-aio-tool/ http://www.insanelymac.com/forum/files/file/210-hackintosh-vietnam-tool/ **The tool is based on awesome HP Probook Installer***
×