Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'Radeon Vega'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Firstly, this is not a guide, although it probably contains enough information to get your X299 hackintosh working. I'm not some flash software guy so you won't get good answers if you ask something technical. Secondly, huge credit to fabiosun. This is his X99 clover and it worked on my X299. So this is just a starting point and I'm looking forward to your help to make it better This was the easiest Hackintosh I have ever made! As background, my last hack was an X99 i7-5960x, with an R9 Nano and helper card. First hack was an X58 with xeon 6 core cpu X299 HackinCAD specs: Gigabyte X299 Aorus Gaming 9 i9-7900x Radeon Vega Frontier Edition Samsung NVME 960 evo (1tb) and backup Samsung 850 evo (1tb) SSD 32Gb 4x8gb Gskill DDR4 RGB (colourful!) EKWB 420 + 360 rad for cooling (which is really necessary for this CPU) Method: On my X99 hack I copied the whole EFI onto the most current Clover bootloader EFI. I pretty well stripped out the kexts and patches from that EFI and made a new and vanilla High Sierra install. Things to watch - Something on my previous HS install was borking it, possibly some modified kexts in S/L/E to do with my Nano, hence the new install. I used migration assistant after that, so all good. HWSensors in the plugins folder in FakeSMC was causing kp, had to remove. Still no Power management. The i9-7900 is sitting on full noise, using 140 watts and 60 deg even with my loop! I'm working on this but as I've pointed out, I'm not very technical, just stubborn. It's winter here and the CPU is warming my entire office, so it's not all bad. I have to use the normal heater now. Full speedstep working! Thanks again fabiosun The vega worked oob. I have nothing flagged or ticked. Boot screen is good, clover menu good. No boot to black or helper or igpu. BUT! It's less than half as fast in Cinebench as my old Nano. I'm hoping it'll get better as the drivers mature. My only boot flags are -V and npci=0x2000. This is how to do it (in pictures): Note 1: Some of the patches, efis and kexts might not be needed, I haven't tested them all yet. Note 2: Kernel patches to do with power management didn't work and can be removed. Note 3: I've since changed back to Mac Pro 6,1 with no issues. Since updated the SMBIOS to iMac 19,1 - you'll see it in the clover attachment. I've removed ALL of the kext and kernel patches and some of the kexts. Next up I'll do an overclock, now that idle has gone from 61 to 21 degrees. edit: head on over to guides to see my "How to overclock the skylake x" now running at 4.8Ghz http://www.insanelymac.com/forum/topic/327056-guide-how-to-overclock-your-skylake-x/ After that I'll test the drivers. edit: drivers pruned down, still no patches and now no speedstep kext, still have 10 speedsteps. Check in the clover attachment for kexts and drivers. CLOVER.zip (refined and updated 12 Sept 2017)
×