Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'RADEON'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 5 results

  1. Vadimios

    ATI mobility radeon hd 4570 (!1024Mb!)

    Please tell me how to enable graphics card ATI Mobility Radeon HD 4570 (0x95531002) 1024 MB on MAC OS X 10.9 Mavericks! _________________ Notebook: Samsung R-540 CPU: Intel CORE i5 (without integrated graphics) GPU: ATI Mobility Radeon HD 4570 (0x95531002) 1024 MB _________________ I heard about the successful integration of this card in the Mavericks, but the video memory of them was 512 MB. In my video card video memory is 1 GB and I did not get it included in OS X! Here is my patch framebuffer: Radeon Bios Decode: ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x144d SubsystemID: 0xc07f IOBaseAddress: 0xd000 Filename: BR36795.011 BIOS Bootup Message: BR036795-001 M92 DDR3 64bit 720e/800m PCI ID: 1002:9553 Connector at index 0 Type [@offset 45650]: LVDS (7) Encoder [@offset 45654]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45712]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 1 Type [@offset 45660]: VGA (1) Encoder [@offset 45664]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45735]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 2 Type [@offset 45670]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45674]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45758]: 0x95, OSX senseid: 0x6 Redsock Bios Decode: BR36795.011 : BR036795-001 M92 DDR3 64bit 720e/800m Subsystem Vendor ID: 144d Subsystem ID: c07f Object Header Structure Size: 197 Connector Object Table Offset: 32 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 97 Display Path Table Offset: 10 Connector Object Id [14] which is [LVDS] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false I then added ID my graphics card in kext: AMD4600Controller. kext (rights restored through the kext Wizard) Then I looked at the list of framebuffers (OS X 10.9) ATI4600Controller.kext Here's what wrote a terminal: Kext /System/Library/Extensions/AMD4600Controller.kext/Contents/MacOS/AMD4600Controller Personality: Flicker ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535312 0000000 00 04 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 02 01 03 05 0000010 00 04 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 01 00 02 02 0000020 00 02 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 00 10 01 04 0000030 Personality: Gliff ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535360 0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 0000010 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 0000020 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 0000030 Personality: Shrike ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535408 0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 0000010 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 0000020 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 0000030 I chose the Shrike. This unpatched framebuffer: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 This patched framebuffer: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 04 00 02 10 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 00 10 02 01 00 08 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 00 00 01 06 Then i removed all the gaps and put it in Clover Configurator(config.plist): Ati Connectors Data: 020000004000000009010000020100030200000000010000090100002001020200040000040300000001000010000101 Ati Connectors Patch:020000004000000009010000020400021000000000010000090100000010020100080000040300000001000000000106 Put a tick on Load VBios, Patch VBios, Inject ATI In FBName wrote Shrike, duallink = 0 VRAM = 1024 But I did not succeed. At the end of the boot was a reboot (if you remove the check mark from InjectATI or Load VBIOS, then there wasn't a reboot, but the video memory was 4MB) Please help!!!!! And sorry for my english.
  2. Hi everybody I have been experimenting to install mac os x mavericks on my system brief system specs are ASUS P5QL PRO Intel® Core2 Quad CPU Q9400 @ 2.66GHz 6GB DDR2 ( 4 sticks) 80GB Hitachi Deskstar SATA HDD Graphics: ATI RADEON HD 6850 I was successful in installation, later I observed that my graphics card has been detected as 6xxx series during installation and working in 1080p mode (max supported resolution). Monitor is detected correctly as Samsung SMS24A350H. that is nice but I didn't saw anything like 'Quartz Extreme and Core Image (QE/CI) enabled' under graphics properties of mavericks Do I need to still install driver for My graphics card ? if so, where can i get the driver and what is the best way to get maximum performance? I am confused in DSDT, Kexts etc what is the difference don't know where to get proper driver, how to install kindly suggest
  3. Hello Just wanted to share my 1st build running 10.9.2 with Audio and Video working great.I didn't really find any other post with the exact mobo as i have I'm posting this for future references. I had problems at 1st trying to get the installer to come up all i was getting was a flashing grey screen and it would reboot. What i Did was in the BIOS i Enable all the CPU setting and Disable HPET under power management and of course set the drive to AHCI mode. After that i did a reboot and the installer came up and completed the install with out any problems. Once done i updated to OS from 10.9 to 10.9.2 and lost my ethernet, Ran ##### selected drivers-network-Realtek-AppleRTL816Ethernet 2.0.6 installed it then reboot and network was back. Video and Audio were not working correctly i found a post by polyzargone thats had the same Video Card and he provided the correct kexts to get video and audio woking correctly. http://www.insanelymac.com/forum/topic/296477-ati-hd5450-on-1092-missing-amdradeonacceleratorkext/ Would like to thank a user from that chat alanmacfeeb that provided much assistance he pointed me out to the correct direction. Specs: X58M (MS-7593 v1.0) 3.08 GHz Intel Core i7 950 ATI Radeon HD 5450 (Need to load Kexts provided in attachment with Kext utility, Much Credit to polyzargone ) 12GB of Ram ati_mavericks_5450.zip
  4. Juunin

    Meu Notebook é compativel?

    Olá, Queria saber se meu Notebook é compativel com alguma versão do OS X (Ja tentei Snow leopard e Montain Lios ambos dão uma tela preta ) e Mavericks (Boot para em PCI CONFIGURATION BEGIN) Modelo: Sony VAIO VPC EE23EB Processador: AMD Athlon P320 Gráfico: Ati Radeon Mobility HD 4200 Memoria RAM: 4GB (Dois pentes de 2GB) As distros que tentei instalar foram: Niresh Mavericks 10.9 with AMD & Intel 10.9 Snow Leopard by Hazzard Niresh's Mac OS X Mountain Lion for AMD and Intel 10.8.5 Desde já, Obrigado a quem ajudar!
  5. leorox

    Instalar Hackintosh - AMD

    Fala galera blzinha ? Seguinte to chegando no fórum hoje e gostaria da ajuda de vocês para começar e terminar com sucesso a aventura de instalar o Hackintosh. Minhas configs: Placa - mãe: Crosshair IV Formula - Chipset AMD® 890FX. Processador: AMD Phenom II X6 1100T 3.3 GHz Placa de Vídeo: ATI Radeon™ HD 5770 - 1024 mb DDR5 / HD-577A-ZNFC HDs: 1Tb e 500Gb. Com as configurações supracitadas eu gostaria de manter o Windows 7 Instalado em um HD e outro HD destinado para o Mac. Preciso muito da ajuda de vocês para conseguir instalar, para poder conseguir ir em frente com a instalação o HD tem que estar em AHCI né isso ? Gostaria de saber quais os arquivos e tutoriais preciso seguir para instalar o Hackintosh na minha máquina Tenho alguns arquivos baixados no meu PC e gostaria de saber se vai servir pra mim: Mac OSX Snow Leopard 10.6.6 Intel AMD Vmware Image MAC_OSX_10-6-2_VMWARE_7 Snow_Leopard_10.6.1-10.6.2_SSE2_SSE3_Intel_AMD_by_Hazard Lion 10.7 GM USB Hack.dmg Abraços, aguardo a resposta de vocês pois dessa vez eu espero conseguir instalar o MAC sem ser através do VMWARE.
×