Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'Overheating'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Mavericks/Yosemite laptop Overheating (Core 2 Duo)Hello guys, i have a problem with my laptop Bangho, Motherboard made by Clevo which has an overheating problem, this problem happens in every hackintosh that i install, no matter what, my pc would overheat to over 70º, i been using HWmonitor to check my temperatures and it's over 70º and sometimes it goes over 80º which is really weird becouse when i use windows my pc works at around 30º-40º, if you want to know my specs, here they are: Cpu: Core 2 Duo P8400 @ 2.26GHz Gpu: nVidia GeForce 9300m GS (236mb) Ram: 3 GB 1x2gb 1x1gb Audio: Intel 82801I (ICH9 Family) Wireless Adapter: Atheros AR9285 Motherboard: Clevo M746TU (I think) Laptop Model: Bangho B-76XOTU Os: Niresh Mavericks (And tested Yosemite Zone) getting same problem with both OS Stuff i already tried: - Install NullCpuPowerManagement (Didn't Work, high temperature) - Delete NullCpuPowerManagement and installing Patched intelcpupowermanagement from [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (Getting Kernel Panic) - Install [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] (Didn't Work, high temperature) - Using -cpus=1 (Didn't Work, high temperature) To finalize i must add that when my laptop gets really hot it turns off itself Other Details: - System is really slow to load, mainly becouse it stuck a while in a line like this: [iOBluetoothHCIController][searchForTransportEventTimeOutHandler] -- Missing Bluetooth Controller Transport! Update: I managed to get working intelcpupowermanagement but there's no change in temperature That's All! And thanks for the help
  2. I’ve got one last problem with my setup that I’m really hoping you guys can help me get sorted. Under OSX, after sleep, the GPU idle temp jumps to what I would call an unsafe level. For starters, this GPU runs quite hot anyway, which I’m led to believe is normal. Some people say it can safely go as high as 105° before starting to damage itself… but yeah, there’s no way I plan on ever running it that hot. With an ambient temp of about 25° it normally idles around the 55° mark under both Windows and OSX. But under OSX, once woken from sleep (until the next reboot), for whatever reason the idle temp dramatically jumps about 30°, putting it at almost 85! This is still okay for this card, if it were under heavy load that is, but no way should the idle temp ever be this high. As far as I know, only one thing can be going wrong here. For whatever reason, once woken from sleep, the correct signals aren’t getting through to the card to tell it to adjust the fan speed as necessary. I’ve tried flashing the card bios (NVflash) to set a higher minimum speed for the fan – it was 30, I set it to 80 – but the problem there is that in both in OSX (and Windows too for that matter), the drivers seem to be overriding this limit. I can tell just from what I can hear that the fan is not at 80% power right now. I’d really like to know what sleep is doing to mess up the GPU fan speed and see if we can fix this under OSX. GPU: Nvidia Quadro 4000 MB: GA-x79-UP4 (Sleep enabled with SleepEnabler.kext) OSX: 10.8.2 Anything else I can post to help, please let me know. Cheers.
  3. Hello,I am trying to Fix my DSDT so that HWMoniter can read my FAN Speed of laptop (HP_DV6_6164tx).And trying to control the fan speed as its always staying in lowest speed no matter what the temperature is. This is my thermal zone from DSDT. Scope (_TZ) { ThermalZone (THRM) { Name (REGN, "Processor Thermal Zone") Name (FMAX, 0x15E0) Name (FMIN, 0x07D0) Method (FRSP, 0, NotSerialized) { If (\_SB.PCI0.LPCB.EC.ECOK) { Return (Multiply (\_SB.PCI0.LPCB.EC.FAT, 0xFF)) } Return (FMAX) } Method (FSSP, 1, NotSerialized) { If (\_SB.PCI0.LPCB.EC.ECOK) { Store (And (LNot (Arg0), One), \_SB.PCI0.LPCB.EC.FST) } } Method (_TMP, 0, Serialized) { If (\_SB.PCI0.LPCB.EC.ECOK) { Store (\_SB.PCI0.LPCB.EC.CPT0, Local0) And (HOTW, One, HOTW) If (LEqual (HOTW, Zero)) { If (LGreaterEqual (Local0, \_SB.PCI0.LPCB.EC.HOT)) { Store (One, HOTW) } } Return (Add (Multiply (Local0, 0x0A), 0x0AAC)) } Else { Return (0x0C3C) } } Method (_CRT, 0, Serialized) { Store (\_SB.PCI0.LPCB.EC.CRT, Local0) Return (Add (0x0AAC, Multiply (Local0, 0x0A))) } Method (_HOT, 0, NotSerialized) { Store (\_SB.PCI0.LPCB.EC.HOT, Local0) Return (Add (0x0AAC, Multiply (Local0, 0x0A))) } Method (_SCP, 1, Serialized) { Store (Zero, \_SB.PCI0.LPCB.EC.PAE) } } } I followed some guides from Rehabman,and ended of with this Device (SMCD) { Name (_HID, "MONITOR") Method (FAN0, 0, NotSerialized) { Store (^^^LPCB.EC.HOT, Local0) Store (^^^LPCB.EC.CRT, Local1) And (Local0, 0xFFFF, Local0) And (Local1, 0xFFFF, Local1) If (LNotEqual (Local0, Zero)) { If (LEqual (Local0, 0xFFFF)) { Store (Zero, Local0) } Else { Store (0x0100, Local2) Multiply (Local0, Local2, Local3) Add (Local1, Local3, Local4) Divide (0x03938700, Local4, Local5, Local6) Store (Local6, Local0) } } Else { Store (Zero, Local0) } Return (Local0) } } Still nothing... any help would be appreciated . Thank you
×