Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'Monitors'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 2 results

  1. I have: Intel Core i7 7700K 4.2 Ghz Gigabyte GA-Z270MX/Gaming 5 Samsung CF791 Series 34-Inch Curved Widescreen Monitor (C34F791) 3440x1440 4K Samsung U28E590D 28-Inch UHD LED-Lit Monitor with Freesync support 3840x2160 4K XFX AMD Radeon™ RX 580 8GB 256 Bit GDDR5 Graphics Card Both monitors are hooked up through Display Port Sierra works fine and I get full 4K off both monitors and everything works. However.... With High Sierra I can only boot into High Sierra with 1 of the monitors turned on. Whenever I turn on the 2 monitor everything freezes within High Sierra and screen goes gray. I can still see the desktop but can't click on anything. Anybody know what I can do to get both monitors working fully in 4K? Some Success ------------- After 2 days of constant testing with no luck. I think the problem has something to do with the AMD .kexts in S/L/E. When I copied the AMD .kexts from Sierra to High Sierra I got weird colors (red & blues flipped) and the 2nd monitor will go on and not lock up the computer Even though the method of copying kexts somewhat worked... It made the graphics choppy and everything was running slow (open windows and programs). Is there a FakeID (FB Name, NVCAP, VRAM, Video Ports, Display-cfg, ig-platform-id, BootDisplay) of some sort I can use in Clover to fix this? Kext? My clover config is attached if that helps anybody! Also... The 2 pictures attached are what happens. Boots with 1 monitor on. As soon as the 2nd monitor is turned on or plugged in... The working monitor goes black and everything stops responding. config.plist.zip
  2. So Currently I've had an issue that whenever I have more than 2 monitors connected Maverick will hang and crash immediately. Here some some details about my Computer's Spec. •Motherboard: ASUS Maximus Hero VI Z87 •CPU: Intel Core i7 4770k @ 4.5Ghz •GPU: AMD Gigabyte HD Radeon 7970 •Ram: 16GB 1600Mhz G.Skill DDR3 •HDD: Western Digital Black 650GB 7200 RPM •PSU: 850 Watt After some troubleshooting I noticed that I can have 2 monitors if connect in these port on my GPU: •DVI •HDMI However If I try to use my Active mini-DP adapter the OS will crash. In order to use three monitors with this GPU you need to use an Active Adapter for example: •DVI •HDMI •Mini-DP (Active) or •DVI •Mini-DP •Mini-DP (Active) etc etc. I'm not sure how to troubleshoot and fix this any further, If anyone has any ideas or similiar issue please let me know. On as side note if it matters, While i'm on Windows HDD i can use the Three Monitors Perfectly while Gaming, Multitasking, and even using Eyefinity. Here are some troubleshooting steps I've tried and still not progress: I've used ioreg | grep ATY to find out my Framebuffer but I do not understand it that well. Jeans-Mac-Pro:~ jean$ ioreg | grep ATY | | | | +-o ATY,AMD,RadeonFramebuffer@0 <class AtiFbStub, id 0x100000376, registered, matched, active, busy 0 (4 ms), retain 8> | | | | +-o ATY,AMD,RadeonFramebuffer@1 <class AtiFbStub, id 0x100000377, registered, matched, active, busy 0 (2 ms), retain 8> | | | | +-o ATY,AMD,RadeonFramebuffer@2 <class AtiFbStub, id 0x100000378, registered, matched, active, busy 0 (0 ms), retain 8> | | | | +-o ATY,AMD,RadeonFramebuffer@3 <class AtiFbStub, id 0x100000379, registered, matched, active, busy 0 (0 ms), retain 8> After which I tried booting up using the following commands GraphicsEnabler=No AtiConfig=Aji I've also tried using the follow AtiConfigs: AtiConfig=Aji,Dashimaki,DashimakiS,Futomaki,Hamachi Each at one at a time when booting of course. None of which have gotten me pass the Apple Loading screen it just hangs and freezes. Side Note, If I try to boot using GraphicsEnabler=Yes I receive the following Error. (This error happens even when I boot using only two monitors). Memory allocation error! Addr: 0xdeadbeef, Size: 0x0, File: ati.c, Line 1725 This is a non recoverable error! System HALTED!!! So Quick Recap of my issue. my Active Mini-DP Adapter does NOT work with Mac OS X 10.9 it will freeze my computer. Hence, being unable to use my Active Mini-DP means I can not use three monitors with my AMD HD Radeon Gigabyte 7970 3GB Graphics Card. However, I can use any Port in a Combination of 2, i.e: Mini-DP & HDMI, or DVI & HDMI, etc. Any Ideas on what else i can troubleshoot or find a fix?
×