Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'HP envy'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Ok..I have an HP Envy 15t-j000 touchsmart quad edition laptop with Beats Audio. I am able to listen to sound natively using the AppleHDA kext. My problem is that i am able to listen to sound through the two bottom speakers but my two built-in top speakers and subwoofer do not work. I have searched everywhere, especially these forums for a solution and cannot find one. Could someone please guide me in the right direction to get these speakers and subwoofer working, rather it be natively or through voodoohda? Specs Intel HD Graphics 4600; Intel® 2x2 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth® 4.0 plus WiDi Support with Intel® Smart Connect Technology; Fingerprint Reader; 4 SuperSpeed USB 3.0; 1 HDMI; 1 RJ45; 1 headphone-out/microphone-in combo Genuine Windows® 8 64; 4th Generation Intel Core i7-4700MQ Processor (2.4GHz, 6MB L3 Cache) 1TB 5400 rpm Hard Drive with HP ProtectSmart Protection; 8GB DDR3 1600MHz RAM (2 Dimm) Standard Keyboard; Beats Audio with 4 Speakers; Fingerprint Reader; 65W AC power adapter 15.6-inch diagonal HD BrightView LED-backlit Display (1366x768)
  2. I've a HP Envy 15-k204tx, 5th Gen i7- 5500U ( broadwell ). Task : Trying to make Sierra work on this laptop. It has Intel HD 5500 Graphics and NVIDIA GeForce GTX 850M (Optimus) How / What I did : 1) Created a bootable pendrive from the Sierra app downloaded from app store. 2) Installed Clover to pendrive using clover installer. 3) Used clover options like kext-dev-mode=1 nv_disable=1 Issue : When I boot through the pendrive, I get options for selecting other OSes along with Sierra installer. When I select Sierra installer to start the installation, it comes to a black screen immediately. The problem is it doesn't show any text no matter if i use -v or -x or -s as clover boot options. It is really difficult to know the exact problem due to lack of logs. Can anybody help?
  3. I've a HP Envy 15-k204tx, 5th Gen i7- 5500U ( broadwell ). Task : Trying to make Yosemite work on this laptop. It has Intel HD 5500 Graphics and NVIDIA GeForce GTX 850M (Optimus). Success so far : I've successfully installed Yosemite 10.10.3 on a separate partition. Can boot from the clover pen drive. Issues : Graphics is not accelerated. There are a few more but my primary focus here is to make Graphics work. What is understood : 1) Optimus does not work, so forget about nvdia. How / What I did : 1) Created a bootable pendrive from the Yosemite app downloaded from app store. 2) Installed Clover to the fat partition of the pendrive. 3) Used clover options like kext-dev-mode=1 nv_disable=1 4) Successfully installed Yosemite and booted successfully using the clover on pendrive. Using config.plist, injected Intel and ig-platform-id=16160000 and also tried with ig-platform-id=16160002 device-id=80861616 Graphics card is identified as "Intel HD 5500" but the vram that it shows is 7 mb. My system has 4 GB of graphics memory. From what I've read on the internet, atleast 1536 mb should be recognized as vram. No kext for graphics is loaded - obviously. In tutorials on the internet, I come to know that I have to check DVMT and it should be atleast 64 mb to pass the stolenMemory error. I tried to change DVMT in various ways. For instance, I booted with EFI-shell, used "setup_var 0x18c 0x3" which could not change the variable value and threw error. So i checked with "setup_var2 0x18c 0x3" which did change the value but it was reverted once the system rebooted. I tried to edit the file "/sys/firmware/efi/efivars/Setup-XXX" but was unable to save it. Access to write to efivars was denied each time. (Yes i did use sudo). [P.S. 0x18c is my DVMT variable. Bios is Insyde F.34] So I had to patch AppleIntelBDWGraphicsFramebuffer binary to skip stolenMemory Error. This allowed me to install Yosemite and boot. What is working : 1) Ethernet. 2) Keyboard / touchpad / touchscreen. What is not working : 1) Graphics 2) Wireless 3) Audio 4) Bluetooth 5) and more. Can anyone help me out here to make the graphics work ?
×