Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'HD4330'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Whaka

    powermanagement on HD4330 ?

    HI i have some question about this on my acer laptop (see my signature for more details about it ) to be short, i don't really know and i can't really know if graphics powermanagement work well or not. i think it doesn't, that's why i need opinions. however, cpu is ok, native speedstep, ect... (i use clover, maybe useful to know) actually, i use a MBP5,1 smbios on it. with it, i could see that in IOregistryExplorer : agpm is loaded, but seems to use no profile. (on my other laptop with intel hd3000, wich use MBP8,1 smbios, everything looks good in IOregistryExplorer. he use the right profile, and others are hidden.) if i try with imac10,1 smbios (wich is theoretically more closer to my hardware) i get this screen... and no AGPM loaded at all. and cpu speed step stuck at 1,2 Ghz. if i try to monitor the gpu sensor, with fakesmc kozlek plugins, i go into kernel panic when the gpu plugin is loaded. the fan is always spinning, not at maximum, but enough to be a bit annoying. (i know, it's a relatively compact laptop, but i really think it could run much cooler) is there a way to get the powermanagement working right, need to patch/editing something ? thanks
  2. Hi i try to make working this chip under 10.6.8 (clover as bootloader) on acer 4810TG laptop. i short the story... QE/CI work fine, hdmi work fine (as extened desktop), vga work fine (as extended desktop too) after hours, and hours of test i can't have the lvds working, i only get a black screen (backlight work) but, the screen himself is well detected as primary display, as hdmi and vga can work as extended desktop. so, i think it's a bad routing, but i don't know where... i follow this tutorial : http://www.insanelymac.com/forum/topic/252061-mobility-radeon-hd-4650full-resolution-with-qe-ci-working-on-internal-lvds-screen/?do=findComment&comment=1655903 and using the "old method" here is radeon_bios_decode result : ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1002 SubsystemID: 0x9552 IOBaseAddress: 0x4000 Filename: BR32868.002 BIOS Bootup Message: BR32868.002 M92 DDR3 64bit 450e/600m PCI ID: 1002:9552 Connector at index 0 Type [@offset 45934]: LVDS (7) Encoder [@offset 45938]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45996]: 0x96, OSX senseid: 0x7 Connector at index 1 Type [@offset 45944]: VGA (1) Encoder [@offset 45948]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 46019]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 2 Type [@offset 45954]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45958]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 46042]: 0x91, OSX senseid: 0x2 here is redsock_bios_decoder result : BR32868.002 : BR32868.002 M92 DDR3 64bit 450e/600m Subsystem Vendor ID: 1002 Subsystem ID: 9552 Object Header Structure Size: 197 Connector Object Table Offset: 32 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 97 Display Path Table Offset: 10 Connector Object Id [14] which is [LVDS] encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false so, as in the tutorial, i use the defaut personality "shrike" and patching it. (i tried with "flicker" and "gliff" too, no succes) first, i need confirmation. is this path really correct for lvds (i have a doubt about encoder) ? : transmitter : 12 encoder : 00 hotplugID : 00 senseline 07 edit : i tried with the encoder set to 04, it's not better. i forgot to mention, this laptop also has a gma 4500mhd, but is disabled in bios. this could have importance for the primary display anyway ? Thanks for your help
  3. hello ! bon (ça va être un peu long ), je suis toujours en train d'essayer de paufiner mon snow leo sur mon portable acer. j'avais un doute qui s'est avéré juste : la gestion de l'energie du gpu ne se fait pas du tout. j'ai refait une installe en dual boot avec windows, et le résultat et sans appel : sous windows le gpu et le cpu restent aux alentours de 38-40° sans aucunes charge. avec un ventilo qui tourne à peine, et se fait completement oublier. (il arrive même qu'il s'arrête totalement) sous osx, je ne peux pas surveiller la t° du gpu, mais le cpu récupere passivement une partie de la chaleur du gpu. le caloduc étant commun pour les 2. et le cpu déscend tres rarement en dessous de 50° au repos totale. j'ai reussi à passer un thermometre (éh oui, comme je peux pas avoir le retour de la sonde...) et j'ai relevé 55° sur le caloduc au dessus du gpu. et le ventilo souffle évidemment plus fort. bref, ça marche pas ! voilà où j'en suis : j'ai donc essayé de comprendre un peu comment ça se passe, et jeté un oeil dans le kext AppleGraphicsPowerManagement. et ce que j'ai remarqué, c'est que dans pas mal de profil de mac, un "GFX0" et "IGPU" reviennent beaucoup. comme ça : et dedans, ce sont des profils de gestion d'energie. je ne sais pas exactement comment ça fonctionne. mais j'ai fini par supposer que les noms "GFX0" et "IGPU" étaient les noms des devices dans les tables acpi. et que donc, forcemment, au moins un, ou ces noms doivent apparaitre dans le dsdt pour que ça puisse fonctionner. j'ai donc jeté un coup d'oeil avec IORegisteryExplorer, et... arf... bha oui... moi, la radeon est défini dans une table qui s'appel "VGA". ça colle donc pas. donc renommage en GFX0 dans le dsdt, et recompilation ! j'ai fouillé un peu google, et j'étais tombé la dessus : http://www.insanelymac.com/forum/topic/274833-ati-4650mobility-lvds-shrike-for-lion-1073-final/ j'ai donc pris son AppleGraphicsPowerManagement, et j'ai regardé ce qu'il a fait, comme la HD4650 utilise le même pilote que moi, je me suis dit que je pourrais m'en inspirer. en plus il explique (si j'ai bien compris), qu'il fait un mix entre le profil d'imac9,1 ou 10,1 et de mbp5,1 je suis dans le même cas que lui, j'utilise un smbios de mbp5,1. bon, j'ai recopié ce qu'il a changé dans le AGPM, et mis dans le mien. c'est pas mieux... mais peut être que ce qu'il a fait ne convient pas pour la 4330... voilà... tout ça pour dire que je suis perdu, et que je comprend pas tout... surtout que je me base sur des suppositions comme j'ai pas vraiment trouvé d'autres gens éxactement dans le même cas que moi. j'appel au secours si quelqun à des idées sur comment faire fonctionner tout ça, je prend tres volontier. merci
×