Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'ElCapitan'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 13 results

  1. Dans OS X 10.11 ("El Capitan"), Apple a remplacé le bon vieux Utilitaire de disque par une version entièrement revue et plus coloriée mais moins performante. De nombreuses fonctionnalités ont été sacrifiées au profit d'une interface utilisateur plus simple et plus conviviale. Ce tutoriel vous montrera comment utiliser une ancienne version* d'Utilitaire de disque dans El Capitan. * version utilisée ici est celle de 10.10.5 mais celle de 10.9.5 conviendra aussi !!! AVERTISSEMENT : L'utilisation d'une version obsolète d'un utilitaire système porte un grand nombre de risques et peut entraîner la perte totale ou la corruption de vos données. A utiliser à vos risques et périls !!! 1. Pour les plus préventifs, faites une sauvegarde de vos données ou de votre installation via Time Machine ou d'autres logiciels tierces. 2. Faites une copie de la version 10.10.5 d'Utilitaire de disque sur votre bureau 3. Téléchargez un éditeur hexadécimal comme le gratuiciel Hex Fiend. 4. Lancez Hex Fiend et ouvrez le fichier Disk Utility qui se trouve dans Disk Utility.app/Contents/MacOS 5. Allez à l'offset 25056 6. Comme sur la photo ci-dessus, vous devriez voir deux valeurs de quatre bytes chacune D584C00F 85440100 7. Sélectionnez "85" et remplacez-le par "84". Après ce changement, ça devrait ressembler à ça : D584C00F 84440100 8. Sauvegardez le fichier et fermez Hex Fiend. 9. Terminé. Vous pouvez lancer l'Utilitaire de disque depuis votre bureau. Vous pouvez même débloquer l'option "Débogguer" via la commande : defaults write com.apple.DiskUtility DUDebugMenuEnabled 1 Credits : @Justus Phillip Beyer pour cette astuce @dgsga pour cette découverte @fusion71au pour la commande de l'onglet "Débogguer"
  2. Hello Everyone! :-) I updated my hackintosh from Mavericks to ElCapitan and everything is working so far, but my networking-card isn't. Despite the fact that the web is full of people which have a working network with the same type of NIC. I tried a lot of kexts like this or from this italian thread (i'm not italian and can't read, but i translated with google). I also tried patching the IONetworkingFamily.kext myself, but no matter what i do, my network-card won't appear in the preferences. But as you can see in de clover-bootlog my lan-interfaces are somehow detected. 4:363 0:000 LAN 0, Vendor=11AB, MMIO=F9FFC000 4:363 0:000 LAN 1, Vendor=11AB, MMIO=F9EFC000 Now im at a point, where i no longer know what i could do to solve this problem. It came to my mind, that i maybe set something wrong in my DSDT, or in the clover.plist. It would be nice to get some help for this case. So if anyone has an idea, please share it with me. Thank you. CPU: Core2Quad Q6700 Mainbaord: ASUS Maximus II Formula Ethernet: Marvell Yukon 88E8056 bootlog.txt config.plist.zip DSDT.aml.zip
  3. Hey guys, I upgraded my Yosemite VM to El Capitan, which made it slow, and I cannot upgrade VMWare Tools using Fusion 7.1.1 darwin.iso... And BeamTools.iso hack no longer works. My question is, and I know that 10.11 is still in beta and all. But I do have a dev account so it's for legit curiosity that am doing this. But is there a way to make EC faster ? I do have latest VMWare installed and VM has 16gb RAM and 4 cores allocated to it. I am on Windows 8.1 Pro x64... Thanks
  4. renzo9713

    How to patch this?

    Hi everyone, someone can help me to with this? Recently i installed AppleHDA for Conexant CX20752. And in the Zip that i downloaded there are a text that i should patch, but i can't. I think that i should patch it to enable the input. Thanks in advance dsdt.aml.zip AppleHDA-272.18.1-CX20752.zip
  5. TheIvanovization

    ALC887-VD2 Troubles.

    Hello for everyone! Recently I installed El Capitan (in a clean installation because a troubles after install) and I can't enable the audio. In my first installation (update from Yosemite) all was well but a few days, when I reboot, the logo freezes and that's all. In that installation the audio works fine (only the backside ports) BUT in this installation (the clean installation) I can't fix the audio. I tried a many tutorials for fix it but nothing result; also I followed a tutorial for a recognized dev but still not working. I leave my console output and specs of my computer. Please help and enjoy your weekend. CHEERS MY SPECS: Processor: i5 Haswell Graphics: Intel HD 4600 Audio: Realtek ALC887-VD2 LAN: Realtek 8111GR Motherboard: Asus B85M-G R2.0 Salida guardada de la terminal.zip config.plist.zip
  6. Hello everyone! I have an iMac 21,5 (mid2011). After updating El Capitan my Ethernet quit working. When I update to Yosemite I already had this issue, but it can fixed this solution: Today this solution dont work. System says I can't make this. How I can fix my issue? Maybe I need to download and install new driver for Ethernet Card? But I don't know there I can download new driver and how I can install it. Do you can help me? System info about my Ethernet Cards:
  7. the audio (handled by AppleHDA.kext) is not working on 10.11.4 guest with workstation 12.1. It keeps stalling the system on anything that tries to produce audio (beeps included.) the Sound applet in System Preferences hangs too. Anyone else run into this problem? I removed AppleHDA.kext to resolve this for now.
  8. After 3 attempts i finally got a running Hackintosh, but i have static, crackling noise. It's low in volume and is ocurring when moving the mouse, using keyboard be it bluetooth or wired. It also occurs when loading a App. It's not audible when i listen to headphones out on the front of the case or the one direct from the MOBO. It gets not louder when i increase the volume, it stays at the same loudness. I plan to use this build for music production so i would love to have this fixed. As Audiodrivers i have ALC1150 and the 100Series Audio installed i also ran HDAEnabler using Kext Utility. In order to get the Nvidia Drivers to work i had to run two AGDP patches. As System Spec i used iMac17.1 and i also increased the USB Portlimits . I found a thread wich had a solution to very similar problems using these few codelines in config.plist: <key>CPU</key><dict> <key>QPI</key> <integer>100</integer> <key>UseARTFrequency</key> <false/></dict> That did not work out well and i had to start afresh, as i could not boot anymore into OSX, even with nv_disable=1 i had no more luck. It's very much possible that i screwed it up with code writing, so would like to know if anyone has any solution on how to solve this problem and when it involves injecting code into the plist, a thorough guide on how to do it properly would be nice. Thanks Rig Specs:CPU: Skylake i7 6700K MOBO: Gigabyte Z170X-UD5 TH GFXCard: EVAGA Geforce 950 GTXSc HDD:Samsung EVO 250GB WiFiCard:TP-Link TL-WDN4800 N900 Attachment: Current Plist file in .txt format config.txt
  9. Today we have a lot of new updates! #1 - OS X 10.11.3 - What's new? # 2 - OS X 10.9 and 10.10 security updates. # 3 - iOS 9.2.1 Links: OS X 10.11.3 - Combo Update OS X 10.11.3 - Normal Version OS X 10.10 - Security Update OS X 10.9 - Security Update Enjoy!
  10. m1lespr0wer

    ASUS X555LJ audio help

    Hello, I have an ASUS X555LJ with OS X 10.11.5 Installed everything is working quite nice except for the audio (ALC233) Sometimes it decides to work but mostly the Icon in the Finder Bar is greyed out. I already installed: Codec Commander A modified AppleHDA (multiple ones) But they always fail after some time. Specs: Intel Core i3 5010 Intel HD 5500 4GB RAM 500GB HDD
  11. I've just install ElCapitan 10.11.1 on a 2008 MB GA 945GCM S2C. The worse part was the first install because i can't make a working USB for the Vanilla method, so i finally make a boot USB with Chimera from tonymacx86 with Clover. It was extremely slow boot but finally i install the OS in an GPT partition. After the first install i need to boot with the USB the new partition, just to install this Kext's with Kext Utility 2.6.4 (I lost a lot of time using other Kext utilities but this one works): FakeSMC.kext (6.16.1372) AppleRTL8169Ethernet.kext for the integrated ethernet card AppleIntelIntegratedFramebuffer.kext (1.6.6.25) in order to have the Intel GMA950 working (Yes, it works!!! not full QE but just works). I think this one comes from Lion 10.7.5 x64 I install ApplePS2Controller, ApplePS2Keyboard and ApplePS2Mouse Kext for an old PS2 HP keyboard and mouse Just for making this works, i make an DSDT including the following: Use the GA 945GCM S2C from the old DSDT AutoPatcher with the DTGP method. Make sure you put the patches for GMA950 desktop, Shutdown Gigabyte, New HPET, LPC, RTC, AZAL to HDEF, GIGE, 3 states, CPU0-3 from DSDT Editor To get the USB working, i need to rename the DSDT entries for USB as EHCx for the address 0x001D0000, 0x001D0001, 0x001D0002 and 0x001D0003 and use EH01 for address 0x001D0007 in order to use the USB 2.0 properly in ElCapitan ​In order to boot the computer with the recently installed OS X, i use Enoch Boot Loader, with: <key>CrsActiveConfig</key> <string>0</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GenerateCStates</key> <string>Yes</string> <key>GeneratePStates</key> <string>Yes</string> <key>KernelBooter_kexts</key> <string>Yes</string> Finally i update El Capitan 10.11.2 from the AppleStore and it works! So now i has an old Core 2 Duo with the following: - Intel GMA950 works - Ethernet RTL 8101E works - ALC 662 sound don't work with the modified AppleHDA, but i need to make more test including correct layouts in AppleHDA.kext - Reserved
  12. Today we have a lot of new updates! #1 - OS X 10.11.3 - What's new? Download attachment: news.png # 2 - OS X 10.9 and 10.10 security updates. # 3 - iOS 9.2.1 Links: OS X 10.11.3 - Combo Update OS X 10.11.3 - Normal Version OS X 10.10 - Security Update OS X 10.9 - Security Update Enjoy! Click here to view the article
  13. Typhoon_Master

    AD2000B Sound on ElCapitan

    Hi Everyone, I managed to update my Hackintosh from Mavericks to ElCaptain. Everything is working fine, execpt i unfortunately do not have any sound. I already looked up for some kexts and DSDT patches but i didn't managed to get the things working. My Mainboard ASUS Maximus II Formula comes with a AD2000B soundchip. (Supreme FX X-FI) I also the AppleHDAPatcher by dragging the "ADI2000B" Folder into the program, and the patcher gave me a zip-file on the desktop. In this zip-file there is a kext and a readme, where it says that i should patch my dsdt, which i did. But when i want to do so, there are zero changes made, because my original dst does not have a HDEF device. I then looked up for a patch to add the HDEF device, but i don't realy know if it is usable for my board. After that i tried several layout-ids (0x07 and 0x09) bit with no success. Long story short: Here i am with no clue what to do to get my audio work. I realy realy hope, that some people can help me out here. Thank you Attachments: unpatched DSDT the output zipfile from AppleHDAPatcher patch wich adds the HDEF device to my DSDT (but i dont know if it is correct) edited HDEF patch, to suit the changes in the readme of the appleHDAPatcher AppleHDA-272.50.31-ADI2000B.zip DSDT_original.aml.zip add_HDEF_modified.txt add_HDEF.txt
×