Jump to content

Search the Community: Showing results for tags '8700k'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 12 results

  1. Installing macOS Mojave 10.14.6 on Gigabyte Z370N WIFI + i7 8700K + UHD 630 Changelog: 09/01/2019 15:57h GMT-0 - Updated to 10.14.6. 06/10/2019 00:44h GMT-0 - Completely rewritten. 10/17/2018 08:12h GMT-0 - Fix Kexts permissions commands adjusted. - Removed FrameBuffer patch that is not needed. - Added audio solution and HDMI. - Unfortunately DisplayPort does not work. - Replaced Wifi/BT with DW1560 (BCM94352Z) 10/11/2018 04:15h GMT-0 - Added USB 3.0 patch. - Adjusted some steps. - Changed text formatting. 10/11/2018 03:42h GMT-0 - Added missing UEFI configuration. 10/07/2018 00:36h GMT-0 - First version. What works and what does not - Processor: Intel Core i7-8700K -> Work. All SpeedStep stages.- Video Card: Intel UHD 630 -> Work. QE/CI and Metal.- Chipset: Intel Z370 -> Work.- HDMI 2.0 (1st) -> Work. - HDMI (2nd) -> Work. - DP -> Not tested yet. - Audio: ALC1220 -> Work. - HDMI Audio -> Work.- WiFi/Bluetooth -> Not work. Replaced with BCM94360CS2. - Ethernet (1st) -> Work.- Ethernet (2nd) -> Work.- USB3.0 -> Work.- Sleep -> Work. - Airdrop, Handoff, Instant Hotspot and Continuity -> Work after replaced wireless. Todo - Make audio work. - Make HDMI audio work. - Test DisplayPort. - Make second ethernet work. - Replace Wifi/Bluetooth. - Test DP. What you need to install- Running install of macOS- One USB flash drive of 8GB or bigger- macOS Mojave install app - Clover Configurator- Clover EFI - Clover Configurator - Some KEXTs and SSDT patchesHow create create the install flash drive Prepare install flash drive Format the flash drive with GUID partition mapping and name it "Install".- Open Disk Utility.- Click in View, then "Show All Devices".- Select the destination flash drive, then Erase.- Name: Install, Format: Mac OS Extended (Journaled) and Scheme: GUID Partition Map Create install flash driveOpen terminal and run this command: sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Install --nointeraction This will take about 30 minutes. / 8 minutes with USB 3.0 Install bootloaderDownload the CloverEFI (used 5058, from Automated Clover Builds) and install with this options on "Install macOS Mojave": - Install for UEFI booting only- Install Clover in the ESP- UEFI Drivers - Recommended drivers (check all)- UEFI Drivers - Human Interface Devices (check all) - UEFI Drivers - FileVault 2 UEFI Drivers (check all, If you are going to use FileVault) - UEFI Drivers - Additional drivers - NvmExpressDxe (if you are going to use NVMe) Make things works We'll make a full working flash drive, so follow these instructions: Will be mounted the EFI partition of the flash drive. Open the the /Volumes/EFI/CLOVER/config.plist inside this new partition with Clover Configurator (used 5.5.0.0) Important modifications config.plist ACPI Page - Check: SSDT - PluginType BOOT Page - Add: Arguments - darkwake=2 - Check: Legacy - XMPDetection=Yes KERNEL AND KEXT PATCHES Page - Check: KernelPm RT VARIABLES Page - Change: CsrActiveConfig - 0x3E7 SMBIOS Page - Change: Macmini8,1 - Mac mini (Late 2018) | Intel Core i7-8700B @ 3.20 GHz - Click: Generate New (few times in the two buttons) Need some Kexts in the folder /EFI/CLOVER/kexts/Other/ - Download the HWSensors 3 from here. I used the FakeSMC.kext, ACPIMonitor.kext, ITEIT87x.kext and IntelCPUMonitor.kext inside of DMG version r240. - Download the Lilu.kext from here. I used the version 1.3.8. Intel UHD 630 ACPI Page - Uncheck: Fixes - AddHDMI - Uncheck: Fixes - FixDisplay - Uncheck: Fixes - FixHDA GUI Page - Change: Screen Resolution - 3840x2160 (My monitor is 4K) Need a Kext in the folder /EFI/CLOVER/kexts/Other/ - Download the WhateverGreen.kext from here. I used the version 1.3.1. Audio ALC 1220 and HDMI audio BOOT Page - Add: Arguments - alcid=11 DEVICES Page - Change: Audio - Inject - 11 - Uncheck: Audio - AFGLowPowerState - Uncheck: Audio - ResetHDA Need a Kext in the folder /EFI/CLOVER/kexts/Other/ - Download the AppleALC.kext from here. I used the version 1.4.0. All USBs (2.0, 3.0, Type-C, internal) KERNEL AND KEXT PATCHES Page - KextsToPatch - Name*: com.apple.iokit.IOUSBHostFamily - Find* [HEX]: 83FB0F0F - Replace* [HEX]: 83FB3F0F - Comment: USB Port Limit Patch 1 PMHeart/DalianSky - MatchOS: 10.14.x - Name*: com.apple.iokit.IOUSBHostFamily - Find* [HEX]: 83FB0F0F - Replace* [HEX]: 83FB3F0F - Comment: USB Port Limit Patch 2 PMHeart/DalianSky - MatchOS: 10.14.x - Name*: com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI - Find* [HEX]: 83FB0F0F - Replace* [HEX]: 83FB3F0F - Comment: USB Port Limit Patch 3 PMHeart/DalianSky - MatchOS: 10.14.x - Name*: com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI - Find* [HEX]: 83FF0F0F - Replace* [HEX]: 83FF3F0F - Comment: USB Port Limit Patch 4 PMHeart/DalianSky - MatchOS: 10.14.x Need a Kext in the folder /EFI/CLOVER/kexts/Other/ - Download the USBInjectAll.kext from here. I used the version 2018-1108. Need SSDT patch in the folder /EFI/CLOVER/ACPI/patched/ - Download the SSDT-EC.aml, SSDT-UIAC.aml and SSDT-USBX attached bellow. Wifi and Bluetooth (BCM94360CS) Works out of box (plug 'n' play). LAN Cards Need a Kext for feach card in the folder /EFI/CLOVER/kexts/Other/ - Download the IntelMausiEthrenet.kext from here. I used the version 2018-1031. - Download the SmallTreeIntel82576.kext attached bellow. I do not remember where I found it. Now you can start the instalation without problem (I guess). How install UEFI Setup Configuration and InstallationUEFI configuration - Shutdown and insert the flash.- Power on with DEL pressed to enter BIOS setup.- Change value: Periphelrals - Initial Display to IGP- Change value: Periphelrals - USB Configuration - XHCI Hand-off to ENABLE- Change value: Chipset - VT-d to DISABLE- Change value: Chipset - Internal Graphics to ENABLE- Change value: Chipset - DVMT Pre-Allocated to 128M - Save & Exit Setup - Now, hold the F12 - In the list, select your flash drive. - It will show twice. One with UEFI prefix and another without. - Select with UEFI prefix. Ie.: "UEFI: Sandisk Cruzer" The installer will start. Format destination diskFormat the disk with GUID partition mapping and name it "HD".- Select Disk Utility in the list, then press Continue.- Click in View, then "Show All Devices".- Select the destination Disk, then Erase.- Name: HD, Format: APFS and Scheme: GUID Partition MapClose Disk Utility.Select "Install macOS", then Continue.Follow instructions in screen.After installAfter first part install the system will reboot.The second part of the installation will begin. This will take 16 minutes. Post installationInstall bootloader When the second part of install finish, the system will reboot again.After performing the user initial setup and go to the desktop, you need to install Clover on internal disk.Open the Clover installer inside flash drive that you copied before.Use same options above but choose the system partition this time.Now you need to replace the EFI folder inside your destination disk EFI parittion, with EFI folder inside flash card EFI partition.If the flash drive EFI partition of your destination disk or flash drive is unmounted: Mount with terminal "sudo diskutil mount /dev/rdiskXs1". To know what X is, use "diskutil list", most likely is 0 for destination disk and 1 for flash drive. Then, eject the flash drive. Last step Move all Kexts from EFI partition to /Library/Extensions, with those commands in Terminal: sudo cp -R /Volumes/EFI/EFI/CLOVER/kexts/10.14/* /Library/Extensions/ sudo chmod -R 755 /Library/Extensions sudo chown -R root:wheel /Library/Extensions sudo kextcache -i / Restart the system. It's done! Updates System update 10.14.6 - Download and open latest CloverConfigurator - Open Mount EFI and click in Mount Partition in EFI Partitions list - Click in Open Partition that appears - Go to EFI -> CLOVER - Backup config.plist and ACPI folder to desktop - Go back and delete CLOVER folder (If you restart now you can't boot in macOS - DON'T RESTART) - Download latest Clover and install (link and config above) - Replace config.plist and ACPI folder from your desktop - Update Lilu.kext, AppleALC.kext, WhateverGreen.kext, HWSensors kexts (FakeSMC, ACPIMonitor, IntelCPUMonitor, ITEIT87x) in /Library/Extensions/ - Run: sudo chmod -R 755 /Library/Extensions sudo chown -R root:wheel /Library/Extensions sudo kextcache -i / - Install macOS Update 10.14.6 and restart And last but not least I would like to thank the following community members, by making these dream possible:@crushers, @snatch, @apianti, @blackosx, @blusseau, @dmazar, @slice2009, @autumnrain, @phpdev32, @EMlyDinEsH, @RehabMan, @Scellow, @mitch_de, @Shailua, @Andy Vandijck, @maxfierke, @ArturXXX, @LexHimself, @brumas and all others members involved directly or indirectly. Z370N-WIFI v2.zip
  2. guitar201

    Trouble with igpu in 10.14.2

    Hackintosh post Hi Everyone. I really need some help. My GPU just went out so, I'm replacing my Vega 64 with a 5700 XT and was planning on using my iGPU until the when/if the 5700XT is supported in a mackintosh. I've currently got a GB Z390 M Gaming with an 8700K. 16GB Ram. Running Mojave 10.14.2. Right now everything is working perfectly (except I have to pull my Vega 64 to get the water block looked at - the pump was making weird noises this morning, but is still working at the moment as I use this sparingly). The hack boots. [Intel GPU shows up in system report](https://imgur.com/a/rwhDbSM) but the problem I'm facing is there is no output to it. Does anyone know what I've got going wrong here? I appreciate any help and will make a donation to a charity to celebrate when I get this figured out. I've been working on this on and off all dang day. [I've got my Bios set correctly per multiple posts on reddit/hackintosher/tonyosx.](https://imgur.com/a/IX9kKVK) [EFI Folder](https://pastebin.com/XDMAJ77c) [Config.plist](https://pastebin.com/31QbSPQ3)
  3. DFacco

    Problema stranissimo con Clover

    Salve a tutti, premetto di essere nuovo in questo mondo dell'hackintosh e, come avrete letto dal titolo, ho un problema molto strano al momento dell'installazione. Creo la chiavetta usb, metto tutti i kext, driver eccetera da un vecchio MacBook Pro ma, quando la vado a mettere sul pc e provo a bootare, Clover non mi trova l'os. In alto c'è lo stemma di clover, in basso i settings ma dove dovrebbero esserci i SO non c'è nulla. Nel pc avevo ssd e hardest per windows ma ho pensato di toglierli per non creare conflitti con un nuovo ssd da 120gb comprato apposta per il Mac OS. La penna usb ho provato a farla in tutti i modi che ho trovato e che mi hanno consigliato: sia con Tino, sia con terminale scrivendo il codice. Ho usato clover per selezionare kext e drivers ma nulla. Questa è la guida che ho seguito inizialmente https://hackintosher.com/builds/asrock-z370-extreme4-pro4-hackintosh-high-sierra-guide/ Non so più cosa fare, HELP!
  4. Hi all guys I need your help and I hope you can help me I took the road to install High Sierra on my new build and now I have some doubt / difficulty I do not know how to solve. My configuration: 8700K Asrock Z370 Professional Gaming i7 AMD RX580 Nitro+ 8GB First I created the usb pendrive and I used Clover with the following configurations: Bootflag: dart=0 -v Kext: Bios Setting: VT-d = Disabled Share Memory = 128MB IGPU Multi-Monitor = Enabled XHCI Hand-off = Enabled SMBIOS: iMac18,3 So far no problem, it started successfully, I initialized the hdd in APFS and I ran the installation. Once finished, it started and I made the first configuration successfully. At this point I configured Clover the same way as the installation: Bootflag: dart=0 disablegfxfirmware shikigva=4 -rad4200 darkwake=8 Devices: Graphics: Kernel and Kext Patches: SMBIOS: iMac18,3 Kext: I reboot and start without problems, but I know there is some problem to solve ... for example, the video card seems to recognize it but if I run a benchmark with "Novabench" I noticed that the GPU is recognized as 1GB: With "WhateverGreen.kext" and "RadeonDeInit=Disabled": || || || I tried to delete "WhateverGreen.kext" and "RadeonDeInit=Enabled" and I recognize the card differently but the same problem presents itself: || || || Why is it recognized by 1GB instead of 8GB? While on System Profiler is recognized by 8GB .... I'm doing something wrong? I tried to enable also "Hardware Encoding & HEVC Support" but I noticed a detail that I do not know if it's right or not (Hardware Info "MacX Video Converter Pro"): Without "WhateverGreen.kext" and "RadeonDeInit=Enabled": With "WhateverGreen.kext" and "RadeonDeInit=Disabled": [COMING SOON SCREENSHOT] Is it normal that this occurs? Which one is correct? I'm going completely in confusion I'm trying to figure out if I need to make any other changes to the system, if I add some other patches to make it work properly but I do not know where to check. I'm trying to configure the DSDT but DSDT Editor and MaciASL do not work, they do not open the DSDT.aml file generated by AIDA64. Do you know how to give me a hand? I'm banging my head for 2 days I thank you in advance for the help and I apologize for my english I hope I was clear
  5. Hello i guys i have succuss fully build my havkintosh and from title you know everthing Yes i have installd high sierra on my coffee lake 8700k processor and with gigabyte z370 hd3p motherboard The path was hard but manageg to compelete it My build Processor : Intel I7 8700k GPU : Sapphire Toxic r9 270x oc Motherboard : Gigabyte z370 hd3p Cpu Fan : cooler master 103 with LGA 1151 supported Ram : 4 gb ram 2400mhz PSU : 750 watt I know i have to upgrade some parts i will attach the sreen shots soon
  6. GoggoneXCV

    Pre-Installazione Mojave

    Ciao a tutti, Sono in procinto di installare Mojave nel mio pc (vedi firma) in dual con Win10, ho già installato una volta Sierra nel mio vecchio pc, quindi armato di quella poca esperienza, provo ad installarlo anche in questo nella seconda SSD m2, solo che mi si blocca all'avvio, potreste darmi una mano nella configurazione di Clover? Grazie anticipatamente.
  7. Hi all, I'm following this guide to install 10.13 to my 8700k build. Specs are as follows 8700k Gigabyte Aorus Gaming 7 Rev 1 Gskill Trident z 32gb 3000 EVGA 1080ti sc2 Samsung 850 evo 500gb I've made a bootable usb following this guide and added the EFI from the thread at the top of this post. I've edited smbios to be imac 18,3, updated Fake SMC to 3.5.1, am using the latest clover 4318 followed this guide to enable Nvidia gpu. Kexts are already in the “other” folder, removed EMUVariableUEFi. Used Clover Configurator to generate new serial and smuuid and made sure ff and ffm were not zeroes. I've tried this whole process at least a half dozen times in slightly different ways each time. Furthest I've gotten is to the second stage of the install, after the first reboot and the creation of the recovery partition, the installer hangs and gives a somewhat generic error message saying something along the lines of "Mac OS High Sierra can not be installed on this computer. Run Apple Diagnostics." Checking the install log and I find one error that seems to be of note regarding a failed extraction of Core.pkg if memory serves [was doing this late at night]. Can any one of you gurus provide any help? I really appreciate any help!
  8. Quite the title I have chosen for this topic no? I got my Hackintosh up and running since yesterday. I followed this topic and used @MaLd0n 's CLOVER.zip files for kext installation and for the included SSDT's and DSDT. Massive thanks for that btw. The only *slight* problem I still have is when I have XMP set to profile 1 in the Gigabyte BIOS, and I put my Hackintosh to sleep and I wake it up, I get the message that all USB drives were not ejected properly. I really don't understand what's causing this problem. I currently have disabled XMP in the BIOS and the USB drives are not getting ejected when my Hack wakes from sleep. I use 16GB of Corsair DDR4 Vengeance ram which goes up to 3000MHz. I have XMP profile in CLOVER set to 1. About this Mac reports that my RAM speed is 2998 Mhz. I have a separate SSD drive with Windows on it and I do not think it utilises the full MHz of the RAM because XMP is disabled. Hopefully someone is able to help me. Hackintosh specs: Gigabyte Aorus ultimate gaming i7-8700k Corsair Vengeance DDR4 3000Mhz RAM (16GB) Nvidia GTX 1080 System def: iMac 18,3 I have my config.plist in the attached files. Hope this gives enough insight. config.plist
  9. Hey everyone, I have a good stable Hackintosh for 1 week now. Here's my hack: CPU - Intel Core i7-8700K 3.7GHz 6-Core Processor CPU Cooler - be quiet! - Dark Rock Pro 3 Motherboard - Asus ROG STRIX Z370-E GAMING Memory - G-Skillz 32GB (2 x 16GB) DDR4-2801 Storage - Samsung 960 EVO 500GB M.2-2280 Solid State Drive Video Card - Asus GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING Case - Thermaltake Core X71 Tempered Glass Edition ATX Full Tower Case Power Supply - EVGA SuperNOVA P2 850W 80+ Platinum Monitor - Dell P2715Q 27.0" + Dell SE2417HG 23.5" What works: Sleep/Wake Bluetooth Audio Ethernet iMessage App Store Itunes Video What doesn't work or works weirdly: Black display (when connect to GPU display port) when booting. wake up only just before the login. ​It was the Dell P2715Q. This monitor have several troubles when it's time to use the display port. Seems almost a common issue with that monitor though. If you want more detail please visit this post. GPU I bit laggy, for exemple when I scroll in photoshop. Ui lag (Chrome and finder) Usb mapping (I'm using a USBinjectALL.kext without Custom Flags uia_exclude) Kext: AppleALC CodecCommander FakeSMC_ACPISensors FakeSMC_CPUSensors FakeSMC_LPCSensors FakeSMC IntelGraphicsFixup IntelMausiEthernet Lilu NvidiaGraphicFixup SATA-200-series-unsupported Shiki USBInjectAll XHCI-200-series-injector I want to know if someone can gives me tips and tricks to get my build work flawlessly. Thanks guys EDIT: @MaLd0n run.me app file I get Send me Carls-iMac.zip
  10. Hello!Yesterday I decided to install Mojave on my hack and installed it, but in the process I ran into a problem - the monitor image flickers. I tried everything I could - different Properties in Whatevergreen, I tried without it, deleted DSDT, SSDT, which I did under the system, changed SMBIOS (iMac18,1, iMacPro1,1, iMac18,3, MacBookPro 15,2) and etc., but unfortunately nothing can fix the situation.The monitor is connected via DisplayPort to the 4k monitor LG 31MU97Z-B. If you connect the monitor to the system via HDMI, then the monitor works stably, but the PICTURE is PICTED in purple.Following the links below, I posted a video where the monitor's behavior was recorded:DisplayPort issue HDMI port issueBefore moving to Mojave, I used macOS High Sierra 10.13.6 (17G2208), where everything worked like a clock.Archive with Clover folder also attached to the post.Help, please, in solving the problem, otherwise I have this working tool, and it's simply unrealistic to work for him. CLOVER.zip
  11. First time trying an hackintosh, and I've been stuck like this for days now, nothing I try seems to have any effect. I can't even get the installer to launch.. My build: Intel i7 8700K Gigabyte Aorus Z370 Ultra Gaming 2.0-OP Gigabyte Aorus Radeon RX570 4G Corsair Vengeance LPX 32GB (2x 16GB) Samsung 970 Evo 500GB be quiet! Silent Base 600 be quiet! Dark Rock Pro 4 be quiet! Dark Power Pro 11 550W I've tried creating an install USB using this vanilla guide: https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/ I seem to get to about 50% loading the installer. Then it will get kernel panic. Trying with macos 10.14.2. Here's a video of what happens: https://nizzlay.stackstorage.com/s/4r71CXWCenNCgX9 Any advice would be greatly appreciated!
  12. Hi everyone, I was able to successfully install OS X High Sierra on a 8700k with a GTX 1080Ti Everything seems to be working fine but I've been reading on other people suggesting to make sure hardware acceleration *is* working fine. I installed the web drivers for nvidia (and disabled SIP after installation) Web drivers version: 387.10.10.10.35.106 CUDA Driver version: 396.64 OS X system version is 10.13.5 (17F77) After installing the latest CUDA drivers, I was able to select the GPU option in "ray-trace" in After Effects (preferences > previews > fast previews > GPU Information...) I'm not sure how else am I able to test whether the GPU acceleration in other applications is enabled and running properly? PS: I don't have final cut pro so I'm unable to test that application... PS 2: ig-platform-id in config.plist is set to 0x59120003
×