Jump to content

Search the Community: Showing results for tags '5870'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 8 results

  1. Because I have some problem with my screen .. I'm re-doing the kext for Mavericks Need GraphicEnabler=yes and AtiConfig=Hoolock Because I have re-mapped the Hoolock only.. Need to sleep Have fun PS : this is for people want two screens with a good resolution. the problem at the start is I have just one monitor detected .. Now I have my two screens detected with the good resolution 1920*1080. Connected to HDMI and the first DVI on top.. AMD5000Controller.kext.zip
  2. Hello, First, here's my build: Gigabyte GA-H77M-D3H V1.0 (bios f9) 8 GB DDR3 RAM Intel Core i3 2100 @ 3.09 GHz XFX Radeon 5870 3 SATA hard drives (OS on 1, RAID 1 for the other 2) Problem: I installed 10.8.3 vanilla using myHack, and then installed kexts to get my network and sound working. myHack also installed Chameleon 2.1 for me. (I would have asked the fine folks at myHack, but I did my introduction and still I haven't been promoted to poster status after a week and a half.) If the system goes to sleep it won't wake up. I disabled sleep and found that leaving the screen set to turn off worked, but it would only wake up if I press the power button, and if I leave it for an extended period that doesn't even work. For graphics, the desktop looks great, I get that splash effect when I drop a new gadget on the dashboard, and I can play videos. I tried to run Uniengine Heaven 4.0 just to see how it may handle games, but I got a black screen with a little corruption on it. I looked in the System Profiler and this is what is says for Graphics/Displays: Chipset Model: ATI Radeon HD 5870 Type: GPU Bus: PCIe PCIe Lane Width: x16 VRAM (Total): 1024 MB Vendor: ATI (0x1002) Device ID: 0x6898 Revision ID: 0x0000 I notice that there's no Quartz Extreme or anything like that listed and if I understand correctly, it should definitely be there if everything is functioning properly. I'm confused by this because I thought this was one of those cards for which Mac OS has native support. Is there anyone out there brimming with awesomeness who could help me get these problems fixed? Much appreciated!
  3. gigibatt

    ATI RADEON 5770 - 5870

    Vorrei acquistare una scheda video ATI per il sistema in firma. Uso Clover e ho due partizioni, una con Mavericks e l'altra con Yosemite. Il mio SMBIOS è MacPro5,1 e mi piacerebbe poter utilizzare una ATI 5770 oppure 5870 ma prima di procedere all'acquisto vorrei sapere se è compatibile e/o quanto lavoro ci sarebbe da fare per farla andare. Al momento ho una NVIDIA GT640 che funziona su tutti e due i sistemi con i driver web. Sapete consigliarmi? Grazie
  4. This is all I needed to build a fully working hackintosh in a REALLY vanilla way, no weird coding, almost everything worked out of the box immediately: Hardware: USB thumb drive (at least 8Gb) Motherboard Intel dh55tc CPU i7 860 RAM 12 GB Patriot (2x4, 2x2) GPU XFX ATI5870 SSD Kingston HyperX 120Gb HDD 2TB Seagate Barracuda Screens: 40" Sony 1080p TV, 24" 1080p BENQ LCD Optional WiFi TpLink TL-WN881ND PCI card (worked oob) The Pluggable USB-BT4LE Bluetooth worked oob on El Capitan and Sierra as well External USB 2.2 Sabrent sound device. Voodoo sound sucks and I just couldn't get the Realtek ALC888S to work. Volume control works flawlessly Optional Microsoft Web USB HD Camera (works with Skype and FaceTime) Optional Wacom Pen Tablet (installed and works perfectly) Software: OS X Olarila Yosemite <-- Look for it in your fav torrents site OS X El Capitan (same as above) OS X Sierra (same as above) Install the AppleIntelE1000 v.3.3.3 for Intel 82578DC ethernet and Voodoo sound (Use kextutility to install network kext) in case of trouble see below Clover Clover configurator Use Transmac from Windows (free trial) to write the Olarila image onto the USB drive (bigger than 8 GB) or in your Mac do sudo dd if=[drag and drop the raw file in terminal] of=/dev/rdisk2 bs=1m Change BIOS settings to enable UEFI boot, enable AHCI Select boot from USB Go to BIOS settings in Clover booting menu and check USB ownership option Go back to main menu and boot from Yosemite USB installation Select language installation Go to Disktools and format your destination drive with the GUID partition option Exit Disktools, go to Olarila Clover install menu and select your new partition to install After about 12 minutes (on an SSD) your system should reboot without problems Boot again from your USB, check the USB ownership option again and boot now from your new Yosemite installation Install the kexts for the intel 1000Mb network card and Voodoo for your onboard sound card Install Clover on your Yosemite drive EFI partition and select only Bootloader - Install boot0st in MBR and CloverEFI 64 bits SATA Reboot (again using your Olarila USB) Launch terminal List your partitions, at this point the Olarila USB drive might be sitting on Disk0s1 (diskutil list) Clone your Olarila EFI partition into your current drive EFI partition, make sure you listed your partitions (sudo dd if=/dev/disk0s1 of=/dev/disk1s1) Remove the Olarila USB drive, your cloned EFI partition should now be ready to boot from Reboot again to verify that you successfully cloned the Olarila EFI partition into your drive EFI partition (again take USB ownership) Launch Clover configurator to mount your cloned EFI partition (mine now was Disk0s1) Edit your config.plist files in your SSD EFI partition to automatically add USB ownership and remove verbose (so your boot logo is an Apple instead of the verbose). Note. Use Clover configurator to obtain the XML lines required to add ownership, remove the verbose and assign a computed serial number, manufacture date (mid 2010) to your Hackintosh, make sure you add these new lines to all config.plist files inside your EFI partition (3 config.plist). Thats it, I ended up with a fully working hackintosh that successfully wakes up on sleep, boots without the USB, has fully accelerated video h.264 MKV and 3D (tested and played without any hiccup Tomb Raider, Metro 2033 and Bioshock Infinite from steam), about this Mac info says it is a mid 2010 i7 Mac, shows up on find my Iphone on iCloud. Update: Don't lock your Hackintosh from your find my iPhone app (except of course it got stolen), I did it and the unlock password never worked. Had to reinstall and retrieve valuable files from the locked older Yosemite installed SSD Update: I backed up with time machine my hackintosh and installed both the OS X Update Combined 10.10.2 and the Security Update 2015-002. It seems everything went just fine except for my WiFi that apparently needs a kext reinstall Aug/11/2016 Update. After over a year and a half of developing on Xcode with Yosemite, I needed to upgrade to El Capitan and everything went really smooth. Just backed up everything with TimeMachine, installed El Capitan on the former Yosemite partition, and all programs and configurations came back just fine. All I needed to do was update Clover on my EFI partition. The computer was already fast enough, but now it feels somewhat even faster. February 2017, installed Sierra, real pain in the butt because I tried a gaming upgrade with a Radeon AMD HD7970 just to find out that it won't come back from sleep, that an iGPU is required and enabled on the BIOS, which my processor doesn't support, so I had to put back the HD 5870. With the TL-WN881ND PCI card, I had to get the Kext, put it in the EFI partition on Clover Other Kexts directory, and use Kext Utility to build the cache, or else the WiFi stopped working after the second reboot. The 82578DC network stopped working on the third reboot, so I got the IntelMausiEthernet v 2.2.0 Kext and put it in the other Kexts directory in Clover from the EFI partition, ran the Kext Utility repair permissions, because all other Kext install methods failed, including Kext Utility and Kext Wizard
  5. CaptSilver

    Asus G73H

    I am trying to get HDMI audio working on my ATI 5870M with ALC269 Audio. I am having no luck at all. I am including everything that might help for someone to figure it out. I tried to look it up but the good forum post about the G73 is deleted. I have not found anyone who claimed to have it working. Kexts/Config: http://www.insanelymac.com/forum/files/file/114-asus-g73jh-kexts-for-108/ DSDT: Device (HDAU) { Name (_ADR, One) Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x02) { "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-2" } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Device (PEG1) { Name (_ADR, 0x00010000) Method (_PRT, 0, NotSerialized) { If (PICM) { Return (AR02 ()) } Return (PR02 ()) } Device (GFX0) { Name (_ADR, Zero) Name (_SUN, One) Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x06) { "@0,connector-type", Buffer (0x04) { 0x00, 0x08, 0x00, 0x00 }, "@1,connector-type", Buffer (0x04) { 0x00, 0x08, 0x00, 0x00 }, "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-2" } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } Device (HDEF) { Name (_ADR, 0x001B0000) Method (_PRW, 0, NotSerialized) { Return (Package (0x02) { 0x0D, 0x05 }) } Method (_DSM, 4, NotSerialized) { Store (Package (0x08) { "codec-id", Buffer (0x04) { 0x3E, 0x29, 0x00, 0x00 }, "layout-id", Buffer (0x04) { 0x0D, 0x01, 0x00, 0x00 }, "device-type", Buffer (0x11) { "ALC269" }, "PinConfigurations", Buffer (0x2C) { /* 0000 */ 0xF0, 0x11, 0x11, 0x41, 0xF0, 0x11, 0x11, 0x41, /* 0008 */ 0x10, 0x00, 0x13, 0x90, 0x40, 0x40, 0x21, 0x01, /* 0010 */ 0xF0, 0x11, 0x11, 0x41, 0x30, 0x90, 0xA1, 0x01, /* 0018 */ 0x50, 0x00, 0xA3, 0x90, 0xF0, 0x11, 0x11, 0x41, /* 0020 */ 0xF0, 0x11, 0x11, 0x41, 0x60, 0x80, 0x03, 0x40, /* 0028 */ 0x20, 0x00, 0x43, 0x90 } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } }
  6. Hello all ! I'm a french newbie on hackintosh steps and I want to share my first experience. First time follow this tutorial : http://www.insanelym...-for-beginners/ --> For the SMBios I have selected MacPro 4.1 Once you have your hack installed with your dsdt extracted and the NullCPUPowerManagement.kext deleted ... You need Network works first : Install my legacy --> Intel82574LZ8naD6.kext with kext utility (it add the 0x10D38086 String to IOPCIMatch) Now you need sound for the Asus MIO card : Install AppleHDA.kext with kext utility If you have a bug with your ATI like a GHOST screen (two display but you have just 1 monitor connected) ... : Install ATI5000Controller.kext with kext utility (if doesn't work ... do yourself : http://www.tonymacx8...html#post512322 ). The IOAHCIBlockStorageInjector.kext is in order to have the good HD icon .. not like an external disk. Here is my org.chameleon.Boot.plist : <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>AtiConfig</key> <string>Hoolock</string> <key>EnableC3State</key> <string>Yes</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GenerateCStates</key> <string>Yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1920x1080x32</string> <key>KeyLayout</key> <string>mac-fr</string> </dict> </plist> PS : No modification on my DSDT extracted ... Personnal tips : On updates your kexts maybe erased like AppleHDA etc ... My simple things is to do that on terminal : (tild) $ sudo crontab -e in this window put that : #m h dom mon dow command 0 2 * * * cp -rf /patched-z8na/AppleHDA.kext /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext 1 2 * * * chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext 0 3 * * * cp -rf /patched-z8na/ATI5000Controller.kext /System/Library/Extensions/ATI5000Controller.kext 1 3 * * * chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/ATI5000Controller.kext You need a folder on root named : /patched-z8na and both kext AppleHDA.kext and ATI5000Controller.kext inside... What this lines do ? This is a simple task daily : at 2:00 copy AppleHDA at 2:01 change the owner of AppleHDA at 3:00 copy ATI5000Controller at 3:01 change the owner of ATI5000Controller Have fun. Thanks to real3x poney poney++ z8naMIO_5870_Intel82574L.zip
  7. gigibatt

    ATI RADEON HD 5770 - 5870

    Hello, I want to buy an ATI video card for my system, see signature. Using Clover and I have two partitions, one with Mavericks and the other with Yosemite. My SMBIOS is MacPro5,1 and I'd like to use an ATI 5770 or 5870 but before purchasing would like to know if it is compatible and / or how much work it would have to do to make it go. I currently have an NVIDIA GT640 that works on both systems with the drivers web. You know you recommend? Thank You
  8. Trying to log my progress here. If you have this laptop or a similar one (ASUS G73 etc) feel free to post your methods for getting things to work here. Here's MY GX660's specs: Intel i5 460m 2.53ghz 8GB DDR3 RAM ATI Mobility Radeon 5870m 1GB Here's how I've fared so far: Successfully booted iATKOS L2 installer on a USB stick using another USB stick with Chameleon - can not boot Lion retail disk with ###### or Chameleon USB. Installed barebones iATKOS - get PCI Configuration Begin error Fixed PCI Config error by placing these kexts in E/E using the iATKOS installer Terminal Still could not boot - would get to the Apple screen and then the screen goes crazy, or turns white. Deleted all graphics kexts, but no change here. Tried with GraphicsEnabler=No and Yes, no change. Eventually got to the desktop using GraphicsEnabler=No, however, can not get past the message DSMOS has arrived when using Yes. Tried ATY_init.kext to no avail. Any ideas here? Lion's default graphics kexts should work properly with the 5870m, right? Any tips for me going forward?
×