Jump to content

Search the Community: Showing results for tags '10.9'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 130 results

  1. I just installed Mavericks on my Atom-powered Asus 1201n. The installation method i used was cloning my successful installation on my main machine to a 16GB USB thumb drive, and then to a partition on my netbook, then adding fakesmc and nullcpupowermanagement, and installing Chameleon (r. 2171). Finally, i copied my working Extra folder from the main partition of my netbook to the new one.It sorta managed to boot - using -f - but it hangs right where the userland would, well, land. That means it's either something i missed - and i'm performing changes right now - or the kernel patcher module, that was our oasis with Mountain Lion, cannot handle Mavericks' kernel, which would be sad.I'll keep you all posted!
  2. UPDATED: 10/19/2018 Recent Changes: -general cleanup -removed title instances of Files -removed title instances of macOS -minor updates to "hotpatch" section -added thread history section -removed NOTICE: section, it is outdated -added 10.14 to thread title -added 10.14 to thread tags Previous Changes: -added artur_pt to Thanks list for being the first person to try to help me 4 years ago. -FINALLY removed the [WIP] in title. I think it's safe now, haha -HUGE post cleanup! should be (hopefully) easier to navigate -added new section for 10.13 High Sierra -added link to Andrw0380's 10.13 files -removed old link to Andrw0380's 10.12.1 / 10.12.2 beta files -updated link to Andrw0380's updated 10.12.4 files -updated thread title, now shows 10.8.5-10.13.x -removed images as they weren't loading anymore anyway DISCLAIMER: I can be in no way held responsible for any damage to your computer as a result of the information or files provided on this page. I can't be held responsible for the faults and errors of those who follow (or choose not to follow) my advise or instructions. You are on your own if you proceed. This was created with the assumption that anyone following it would be using the SAME machine model and hardware setup as mine, a HP ENVY 17t-j000 Quad. Using any other model or hardware configuration may work but is completely unsupported! This was never intended to be used as an installation guide and shouldn't be referenced as one. It is merely a place to list my testing results. Consider this your one and ONLY warning. Continue at your OWN RISK... WARNING: thread history follows: (cloned from post HERE) RehabMan has been hard at work and has created a much better, more reliable method for both current and possibly future OS X installs. His new method, named the "hotpatch" method is far superior to our old ones and should rightfully take its place. Following is a direct link to his detailed and extensive guide to assist both current and future users with their adventures in OS X. Should you find success using his method, please remember to say THANKS for his work and to possibly add to his growing repository to hopefully assist future users in their own success stories. If you are looking to try on the very bleeding edge, then this is where you want to be. RehabMan "hotpatch" guide README: The following files were created using very basic testing to ensure very basic functionality. I cannot possibly foresee or test for every possible setup scenario, so I don't even try to. There may be unforeseen problems or issues that I was unable to expect or resolve. Please try to keep this in mind should you decide to try them out. Hopefully, someone finds them useful. I cannot and do not speak for Andrw0308's specific support files. 10.14.x (Mojave) ENVY: 10.14.0_ENVY17_10142018.zip UPDATED: 10/14/2018 10.13.x (High Sierra) ENVY: 10.13.6_ENVY17_10192018.zip UPDATED: 10/19/2018 10.13.0 files generously provided by Andrw0380 HERE 10.12.x (Sierra) ENVY: 10.12.6_ENVY17_10192018.zip UPDATED: 10/19/2018 10.12.4 files generously provided by Andrw0380 HERE 10.11.x (El Capitan) ENVY: 10.11.6_ENVY17_10192018.zip UPDATED: 10/19/2018 10.11.0 files generously provided by Andrw0380 HERE 10.10.x (Yosemite) ENVY: 10.10.5_ENVY17_10192018.zip UPDATED: 10/19/2018 10.10.0 files generously provided by Andrw0380 HERE 10.10_ENVY_10262014.zip UPDATED: 10/26/2014 Dropbox Mirror 10.9.5 (Mavericks) ENVY: Dropbox Update UPDATED: 04/07/2015 10.9.5_ENVY_10262014.zip UPDATED: 10/26/2014 Dropbox Mirror 10.8.5 (Mountain Lion) ENVY: Dropbox Update UPDATED: 04/07/2015 10.8.5_ENVY_08282014.zip UPDATED: 08/28/2014 Dropbox Mirror SPECIAL THANKS TO THE FOLLOWING PEOPLE: [in no particular order] - CharlieSheen - bcc9 - RehabMan - mnfesq - toleda - Mieze - Micky1979 - artur_pt - TimeWalker75a - Slice - Andrw0380 - 59117108 - jerrywilborn - Cobra03 - hotKoffy - mnorthern - PikeRAlpha - nrjmadan REMINDER: An unbelievable amount of hard work, dedication and enormous amounts of time have gone into the making, testing and maintaining of the content for this post, this thread and the entire forum as a whole. Please do try to remember that SOMEONE has to make all this happen. Be sure to THANK those who deserve it. A little appreciation goes a long way. CONCLUSION: I truly can't believe how long this thread has survived and it is awe-inspiring to see how much further it has moved along since I last visited it. You are all just amazing and wonderful people for doing what you do. You all know who you are.
  3. Salut à tous! Aujourd'hui je vais vous proposer un tutoriel concernant le barebone Shuttle SX79R5. Je vais vous donner ma configuration système: Carte mère Shuttle SX79R5 Socket LGA2011, chipset Intel X79. Carte graphique Gigabyte NVIDIA GeForce GT640 Processeur Intel Core i7 3820 8 Go de RAM G-Skill Disque dur Western Digital SATA-III 1To Et un graveur DVD Notez aussi qu'il faut une clé USB d'au moins 8 Go Alors surtout , pour ceux qui veulent voir le site web du constructeur, il y a la liste des processeurs , des barrettes de RAM , des SSD et des cartes graphiques supportés. Cette liste est à prendre et à en laisser, car si c'est vrai pour les processeurs , pour le reste la liste n'est pas exhaustive (loin de là) La méthode d'installation est celle de Niresh (oui je sais c'est une distribution) Première chose à faire, une fois le PC monté , on installe... Ubuntu dessus! (http://ubuntu-fr.org) On télécharge Niresh USB Mavericks (Google est votre ami) On lance la commande suivante: sudo dd if=/CHEMIN_DU_FICHIER/Niresh.dmg of=/dev/sdX bs=1M (à noter que pour /dev/sdX , on remplace le X par la lettre de la clé USB) On attend un peu (15 minutes environ) jusqu'à ce que l'on puisse reprendre la main sur la ligne de commande On débranche proprement la clé USB et on la branche à l'arrière du boitier On redémarre le mini-pc et on va dans le SETUP du BIOS Normalement , on laisse tout par défaut excepté l'extension Intel VT-d à activer si vous voulez faire de la virtualisation Il ne faut surtout pas mettre le BOOT en UEFI car sinon , vous aurez par la suite des problèmes de démarrage... (Laissez-le en LEGACY) Une fois la configuration sauvée , vous redémarrez et vous appuyez sur F7 et vous choisissez la clé USB Vous voici normalement à l'écran de démarrage de Niresh. Vous y mettrez les options suivantes avant de démarrer: -v -f cpus=1 USBBusFix=Yes npci=0x2000 Appuyez sur Entrée , un peu de patience et vous y verrez l'écran d'installation... Sélectionnez la langue souhaitée , puis dans le menu Utilitaires >>> Utilitaire de disques Sur votre disque dur , vous y ferez DEUX partitions , une partition SYSTEM qui commence au début et une autre partition (je l'ai appelée BOOT) qui ne fait que 2 Go à la fin du disque Ensuite , à l'écran d'installation , sélectionnez le disque SYSTEM et cliquez sur Personnaliser Ce qu'il faut cocher: cpus=1 SMBIOS MacPro 5.1 Ce qu'il faut décocher: GraphicsEnabler=Yes (Dans le cas d'une NVIDIA GT640) Le bootloader Chameleon, on l'installera plus tard Utilitaires pour PC portables Et vous validez , et vous cliquez sur INSTALLER (Cela dure 30 minutes) Au redémarrage , vous appuyez sur F7 et vous resélectionnez la clé USB Puis sélectionnez la partition SYSTEM Les options de démarrage: -v -f cpus=1 GraphicsEnabler=No npci=0x2000 Votre nouveau Mac doit démarrer gentiment Ensuite , comme vous l'aurez vu , on n'utilise qu'un seul coeur de processeur! On installe alors ce kext: http://forge.voodooprojects.org/p/voodootscsync/downloads/ Comme ça , on est débarrassé de cette option cpus=1 à mettre à chaque fois! On télécharge aussi Chameleon Wizard pour y installer le Bootloader http://www.osx86.net/files/file/242-chameleon-wizard-422/ On installe Chameleon à la méthode Boot0 sur la partition SYSTEM Mais vous serez dans tous les cas confronté à un boot0: error au redémarrage (aïe!) Mais ce n'est pas grave je vais vous dire ma méthode pour que cela fonctionne Vous allez dans le terminal et vous tapez: cd /usr/standalone/ mv i386/ /Volumes/BOOT/ (C'est là que vous direz qu'il est génial Mister Thibard d'avoir créé une partition BOOT) Ensuite , toujours avec la clé d'installation , vous redémarrez l'ordinateur! Vous choisissez une nouvelle fois le média d'installation et non pas la partition SYSTEM et vous y mettez les arguments de BOOT suivants: -v -f cpus=1 USBBusFix=Yes npci=0x2000 Une fois l'installateur démarré , vous allez dans le terminal en ligne de commande Vous taper ceci: diskutil list Vous y verrez un truc comme cela: /dev/disk0 #: TYPE NAME SIZE IDENTIFIER 0: GUID_partition_scheme *1.0 TB disk0 1: EFI 209.7 MB disk0s1 2: Apple_HFS SYSTEM 973.4 GB disk0s2 3: Apple_HFS BOOT 26.3 GB disk0s3 Vous démontez alors la partition SYSTEM en faisant diskutil umount /dev/IDENTIFIER (IDENTIFIER étant dans cet exemple disk0s2) puis vous faites ceci: cd /Volumes/BOOT/i386/ dd if=boot1h of=/dev/rdisk0s2 (ATTENTION , c'est rdisk0s2 et non pas disk0s2!!!) Si tout s'est bien déroulé... votre nouveau Macintosh démarrera tout seul! Voici mon fichier de configuration /Extra/org.chameleon.Boot.plist <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>Credits</key> <string>Niresh12495</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>"1920x1080x32"</string> <key>Kernel Flags</key> <string>-f npci=0x2000 dart=0</string> <key>KeyLayout</key> <string>mac-fr</string> <key>QuietBoot</key> <string>Yes</string> <key>Theme</key> <string>DType</string> <key>Timeout</key> <string>3</string> <key>USBBusFix</key> <string>y</string> <key>UseKernelCache</key> <string>Yes</string> </dict> </plist> Et voilà
  4. 10.9 is finally here and looks like its time for an update. What do you recommend - fresh install or update from 10.8.4? I've already seen couple of posts saying that update works and there is no need for fresh install.
  5. Hello. Could you, please, help me to resolve the problem I have with two different OS configurations? My hardware specs are in the signature & I use latest Chameleon from SVN. So, iAtkos 10.8.2 works (sometimes there are freezes for 2-3 seconds), but I have to upgrade to install Xcode. 10.8.5 - installed from AppStore on top of iAtkos. Only safe boot works as needed, although there are redrawing issues ( for example, the pages, incl. default start page, in Safari redraw themselves many times ). But when I try to boot to regular mode, after the row that tells me that NVDANV50HAL is loaded, the graphics tries to start: there is a white screen, and immediately thick horizontal lines show that go up towards the top of the screen. Mouse cursor (arrow, not rainbow) is stuck and the PC freezes completely. 10.9 - tried to install from the USB, created from scratch with the help of this thread. The only difference was that the freeze happened 1 to 5 minutes after the GUI was loaded and the lines were on top of the desktop and not the white screen. Here I sometimes got kernel panic about NVDA, but I didn't get a real trace, only the first row, as it was printed so slowly, that it took more than 10 minutes to print it on top of the desktop, without the black screen ( weird!). Now I try to use 10.8.5 after many installations. The same behaviour manifests both with the default Nvidia drivers and with web drivers on ML, using nvda_drv=1, as there are no web drivers for Mavericks yet. In Mavericks the same happens when there were only two unofficial kexts that were loaded: latest version of FakeSMC from kozlek and AppleIntelE1000e for the LAN. Tried to use DSDT (basically, the only patch I've applied was for the m-board from olarila). I really have no idea what should I try next. My main OS is Linux, installed on another HDD, and the graphics works here pretty good. 10.8.2 and safe boot on both 10.8.5 and 10.9 work, so I don't think it is a hardware issue. Please, please try to help me - I need OSX to learn to code Objective C for the work. Thank you!
  6. Hey guys, I recently remade my USB including RampageDev's patched kernel for Ivy Bridge E, now after entering -x -v cpus=1 npci=0x3000 PCIRootUID=0, I am stuck at AppleIntelE1000e(info): AppleIntelE1000e: WOL = 2. Any ideas on how to fix?
  7. Hello folks! I'm having some graphics glitches with my GTX 770 on OS X Mavericks 10.9. My boot args are -v GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1 The glitch seems to happen mostly in graphical transitions. Instead of a smooth transition the graphics blink rapidly during transition animations then return to normal when there is no transition movement. Ive attempted to use pandora's box to patch the video kexts with no avail. Any ideas on how to go about resolving this issue and getting full graphics acceleration in 10.9? Relevant hardware: EVGA GTX 770 2gb (Read as the GK104 in 'About This Mac') Gigabyte z87-HD3 i7 4770k OSX Mavericks 10.9 (issue persists in both DP1 and DP2) Any help is much appreciated! thanks in advance!
  8. Hi, When on 10.8, I edited about this mac by modifying com.apple.SystemProfiler.plist in ~/Library/Preferences. I changed the name, computer picture, and a couple of other things. I restarted and tested it, it worked fine. After updating to 10.9, it worked for a while, then I tried to open it, but it does not, nothing happens. System Information still opens, but about this mac does not open. I tried moving com.apple.SystemProfiler.plist to the desktop and rebooting, I had the same issue (OS X had made another on reboot which was empty). I was using a smbios.plist in /Extra, so I downloaded a stock one and used that, not change. I then just renamed it to smbios.plist.old to disable it all together. Still same thing and I have run out of ideas. Graphics all work perfectly so it isn't a graphics problem. Any ideas? Thanks.
  9. Hey guys, since I cannot find a solution to my problem anywhere, I think it is time once again to start a thread and ask you. As the title says, Mavericks won't shut down completely. It just gets to the point where my screens have turned off, but fans, blu-ray drive, etc. are still running, forcing me to manually hit the power button for 4 seconds. Interestingly restart works just fine (restart fix is applied, but I think it would even work without). Also my shutdown log is apparently ok. Your help would be greatly appreciated! Lukas
  10. OS X 10.9 Developer Preview Hardware usato : Asus Rampage III Formula / I7 980 / GTX 470 Fabio
  11. so i started compiling clover and saw so many versions with such few released and decided to release the newest version as soon as it's out. http://www.hackintoshosx.com/files/file/4151-clover-v2/ Updated fixes stuff WARNING:it's the absolute latest and may introduce bugs and unfinished functions.
  12. I stuck with my motherboard at a very strange point... The patched BIOS is installed and I took the Mavericks installer from this tutorial. And know I tried several Boot flags such as: GraphicsEnabler, UID, npci. But the Boot just crashs or stuck at this point, also tried different USB ports. Iam booting from the GTX 470 with DVI. I would be so glad for some help with this problem. Thank you guys!
  13. Hi, I'm going to attempt installation of 10.9 inside VMWare on an AMD laptop. Firstly, before asking for help, I have one major doubt. All AMD piledriver CPU's have all the instruction sets present on Intel Sandy Bridge CPU's, inclusing SSE4.1, SSE4.2, AVX, and SSSE3. Why do I still need a patched kernel to run OS X 10.9 on an AMD CPU? Does the kernel check the CPUID string before booting? If so, will merely fooling the kernel by bypassing the CPUID string check make mavericks run without any issues, or is there more effort involved in Kernel patching? Secondly, coming to what I'm attempting. I have the 10.9 dmg from Apple. I'm using MyHack to create a bootable pendrive. I'm using the "BSA R9 Kernel", which is supposed to support SSE4. My plan is to follow the steps here, http://www.insanelymac.com/forum/topic/294868-guideamd-athlon-x2-x6-with-mavericks-1091/ , but with this updated kernel. What command line flags do I need to set for it to work? Has anyone tried this before? I'm trying to create a Hackinstosh like the Souldev Team. Sorry if this post seems like a noob asking to many stupid questions Peace, Shawn
  14. Hey guys so this is my first post, I apologize if I leave something out or this has been answered, but I cant seem to find it. So I have been trying to get os x 10.9.4 or later installed on my PC. Specs Windows 7 SP1 X64 AMD Phenom II X6 1055T 2.8 GHz Gigabyte GA-880GMA-UD2H DDR3 4GB Ram ATI Radeon HD 4250 AMD High Definition Audio Device I installed VMware Workstation 10 and used the Unlocker 1.3. Added the VM for OS X 10.9, Removed the "firmware = efi" when I attempt to boot using the .vmx IDE torrent "os x mavericks 10 9 retail vmware image" I get to Loading Darwin/X86 screen and it just keeps spooling. I don't know how to get past that screen and get to the installation. I installed Virtualbox 4.3.12 and used the Niresh ISO. I finally got OS X installed using the amd64 flag and added the graphics for 1080p. It runs pretty slow in Virtualbox but at least it boots. When I try to upgrade to 10.9.5 uding the app store, the purpose of having OS X is to use Xcode which needs 10.9.4+, it boots to the Guru Meditation error. I am really lost here and have been reading forums and install guides for the past week. Any help would be greatly appreciated! Thanks for everything so far guys. P.S what is the fasting more stable software to use VMware or Virtualbox? Can I install OS X 10.9.5 on either one using AMD?
  15. Because I have some problem with my screen .. I'm re-doing the kext for Mavericks Need GraphicEnabler=yes and AtiConfig=Hoolock Because I have re-mapped the Hoolock only.. Need to sleep Have fun PS : this is for people want two screens with a good resolution. the problem at the start is I have just one monitor detected .. Now I have my two screens detected with the good resolution 1920*1080. Connected to HDMI and the first DVI on top.. AMD5000Controller.kext.zip
  16. olacombe

    ATI Radeon 6370m - Mavericks

    Hello guys, I am trying to make work my ATI radeon 6370M 512mb on my Packard bell TK 85. I'm starting this topic cause i can't find anything at this moment to make that graphic card work properly on oSX 10.9. Sound is not working, my video card is well recognized but get lagging and only 4mb recognized on 512mb. Default framebuffer is Eulemur. I read a lot on how to edit framebuffer personality. My AMD5000controller.kext is already patched with what i think are the appropriate information of my videobios. I will share my results if i succeed in it. otherwise if anyone get the solution, i will be more than interesting cheers!
  17. Vadimios

    ATI mobility radeon hd 4570 (!1024Mb!)

    Please tell me how to enable graphics card ATI Mobility Radeon HD 4570 (0x95531002) 1024 MB on MAC OS X 10.9 Mavericks! _________________ Notebook: Samsung R-540 CPU: Intel CORE i5 (without integrated graphics) GPU: ATI Mobility Radeon HD 4570 (0x95531002) 1024 MB _________________ I heard about the successful integration of this card in the Mavericks, but the video memory of them was 512 MB. In my video card video memory is 1 GB and I did not get it included in OS X! Here is my patch framebuffer: Radeon Bios Decode: ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x144d SubsystemID: 0xc07f IOBaseAddress: 0xd000 Filename: BR36795.011 BIOS Bootup Message: BR036795-001 M92 DDR3 64bit 720e/800m PCI ID: 1002:9553 Connector at index 0 Type [@offset 45650]: LVDS (7) Encoder [@offset 45654]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 45712]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 1 Type [@offset 45660]: VGA (1) Encoder [@offset 45664]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45735]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 2 Type [@offset 45670]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45674]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45758]: 0x95, OSX senseid: 0x6 Redsock Bios Decode: BR36795.011 : BR036795-001 M92 DDR3 64bit 720e/800m Subsystem Vendor ID: 144d Subsystem ID: c07f Object Header Structure Size: 197 Connector Object Table Offset: 32 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 97 Display Path Table Offset: 10 Connector Object Id [14] which is [LVDS] encoder obj id [0x21] which is [iNTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false I then added ID my graphics card in kext: AMD4600Controller. kext (rights restored through the kext Wizard) Then I looked at the list of framebuffers (OS X 10.9) ATI4600Controller.kext Here's what wrote a terminal: Kext /System/Library/Extensions/AMD4600Controller.kext/Contents/MacOS/AMD4600Controller Personality: Flicker ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535312 0000000 00 04 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 02 01 03 05 0000010 00 04 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 01 00 02 02 0000020 00 02 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 00 10 01 04 0000030 Personality: Gliff ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535360 0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 0000010 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 0000020 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 0000030 Personality: Shrike ConnectorInfo count in decimal: 3 Disk offset in decimal 535408 0000000 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 0000010 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 0000020 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 0000030 I chose the Shrike. This unpatched framebuffer: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 01 00 03 02 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 20 01 02 02 00 04 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 10 00 01 01 This patched framebuffer: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 04 00 02 10 00 00 00 00 01 00 00 09 01 00 00 00 10 02 01 00 08 00 00 04 03 00 00 00 01 00 00 00 00 01 06 Then i removed all the gaps and put it in Clover Configurator(config.plist): Ati Connectors Data: 020000004000000009010000020100030200000000010000090100002001020200040000040300000001000010000101 Ati Connectors Patch:020000004000000009010000020400021000000000010000090100000010020100080000040300000001000000000106 Put a tick on Load VBios, Patch VBios, Inject ATI In FBName wrote Shrike, duallink = 0 VRAM = 1024 But I did not succeed. At the end of the boot was a reboot (if you remove the check mark from InjectATI or Load VBIOS, then there wasn't a reboot, but the video memory was 4MB) Please help!!!!! And sorry for my english.
  18. Saludos Amigos... espero tener mejor suerte por acá, ya que en la Internacional, creo no me he sabido explicar o no les entiendo bien del todo.... Tengo este problema.... estoy armando mi segunda Hackintosh... inicialmente Instalando la disto de nerish (que me dijeron en la sección internacional que aquí esta baneada, no se porque).. la instalación funciona perfecto y todo bien, el problema es cuando voy a iniciar ya para el segundo y ultimo boot... luego que carga los NVDA kexts etc... la pantalla se me va a Negro y se apaga el monitor... he probado todos los boot flags... -v -x GraphicsEnabler=Yes y No, PciRoot=1, 2, 3, etc.... etc y la unica forma que logro entrar al OS y trabajar es usando NV_DISABLE=1.... la PC es un Intel i7 3,4 8Gb Ram ASUS P8Z68 -V -LE GPU EVGA NVIDIA GEFORCE GT 610 2GB DDR3 compre esta tarjeta porque según el OSX86Wiki, trabaja OBB.. y en el foro en ingles me insisten en ello.. pero nada... de hecho, descargue una version Retail pero de torrent (aunque esta intacta) porque del Apple Store me dice que ya no esta disponible, ni cambiando país... en fin... instale con esa y nada... también hice una instalación retail limpia del Yosemite y me pasa lo mismo, sino coloco nv_disable, no entro a sistema Por favor,... les agradezco toda su ayuda...
  19. I have a Lenovo Z500 Touch with Mavericks Installed using Clover. IntelCoreI5 3230M. How do I get acceleration with clover?
  20. Boa noite pessoal. Preciso da vossa ajuda. Instalei o Mavericks 10.9 niresh e ate correu melhor que pensava. Ficou praticamente todo a funcionar sem ser preciso grande coisa. Ja andei a procurar muita coisa e tentei muita coisa mas sem sucesso por isso espero que me possam ajudar. Bem o primeiro é o problema típico do iCloud e da AppStore não dar para fazer login, queria muito por o iCloud a funcionar mas não consigo. Ja fiz o que estava aqui pelo fórum e nada. Segundo é o ethernet que não funciona. Pelo que sei é um SiS191 e pelo que li não ha muito a fazer certo? Acho que o problema de não conseguir por o iCloud a funcionar deve-se a não ter nenhuma placa ethernet instalada visto que os tutoriais dizem todos para por o ethernet como en0. Há forma de resolver isso? O leitor de cartoes tbm não dá :S Espero que me possam ajudar. Portatil: Insys m761su CPU: T3400 RAM: 4GB Grafica geforce 9300M GS
  21. DustinKazi

    MSI MPOWER Z87 install help

    Hello! I'm brand new to installing OS X onto a physical machine, so please pardon my newbishness note: I posted this in the wrong place (OSX 10.9 installation), so If this is also the wrong place, could an admin please move me to the right place thanks! So Here's the build I'd like to install OS X 10.9 (or 10.8 if 10.9 wont work): Processor: Intel Core i7-4770k Graphics Card: MSI Twin Frozr GTX 660 Ti (The MSI version of Nvidia's GTX 660 Ti?) Memory: Patriot Viper 32GB (4x 8GB cards) Motherboard: MSI MPOWER Z87 Chipet (Does have the UEFI thing) DVD Drive: ASUS 24x DVD Burner DRW-24B1ST HDD: 1 or 2 TB (Don't think it matters) I built it with the best that I could get, thinking that it would be better so that OS X would run really fast So will my hardware support? and what boot flags (I read some of the instructions) should I use? Will provide everything necessary to get this baby working xD Thanks! DustinKazi P.S. Could I also possibly install Xcode and iLife on it (via the DMG files that I found)?
  22. Hey everybody, Today I bought an sitecom cn-524 bluetooth 4.0 adapter (CSR8510 A10 chip) as it should be supported on Mac/Hackintosh. But after plugging it in no bluetooth device is detected, but I can see my adapter in system information. Can someone help me?
  23. Can anybody offer help as to how to boot 10.9 without using GraphicsEnabler=No flag? Installing 10.9 onto clean SATA drive on Dell Inspiron 530 with G33M02 motherboard and ATI 3600 PCI-e graphics card 10.8.2 already installed (NO DSDT) on separate SATA drive and boots with no flags. I had trouble originally getting 10.8 installer to see hard disks (common Dell issue) but managed it with older kexts/AHCIPortInjectors hence no DSDT required. Same approach did not work with 10.9 and eventually had to use a DSDT somebody had used on Vostra 400 and Dell 530. This worked and the SATA disks could be seen and 10.9 installed. 10.9 requires this DSDT to boot, otherwise cannot see hard disks. However unless I use GraphicsEnabler=No boot will hang and give an error regarding "Sound Assertion in AppleHDAWidget line ..." . With GraphicsEnabler=No 10.9 will boot. Tried most boot arguments [-x,-f, PCIRootUID=0 or 1, npci=0x3000 or 0x2000, KernelCache=No ] all with no effect and I have to use GE=No. I have removed all the IntelHD kexts as they have described as being a problem. Both 10.8 and 10.9 see the graphics card and both seem not to have a kext assigned (10.8 definite, 10.9 not sure). have Realtek Intel 888 audio support installed but the GE=No requirement occurred before the audio kext installation. Queries: Could it be the DSDT in 10.9 causing the problem (no experience of DSDT) but cannot remove it as needed for the hard disk. Is it really a graphics issue and sound issue is coincidence coming after it. I do not seem to have an AppleHDADisabler some refer to - should I have one and would this help as error is ApppleHDAWidget Is it just the old ATI3600 not Mavericks compatible even though works with 10.8? Any ways I can get 10.9 to boot without GraphicsEnabler=No? Thanks in advance
  24. Download http://goo.gl/qlWGgU UPDATE 10.10.1 - Nov 18, 2014: - Updated to 10.10.1 - Use modified Apple's IOBluetoothFamily.kext version for Bluetooth. - Switch back to Apple's AppleHDA.kext. - Patch on the fly using CLOVER for AppleHDA and AppleIntelFramebufferCapri - Use NVIDIA Web Driver, URL to download from this thread: topic/301416-nvidia-web-driver-updates-for-yosemite/ - BIOS settings: set boot mode to Both (UEFI & Legacy), UEFI First to avoid problem with Optimus and NVIDIA Discrete mode 10.10 beta 5 - Oct 13, 2014: - Updated to 10.10 beta 5 - Added package for 10.10: Bluetooth work with old IOBluetoothFamily.kext from 10.9.x. Updated DSDT for NVIDIA, Optimus and Intel only. - Move to mega.co.nz for better hosting and versioning. 10.10 beta 3 - Sep 26, 2014: Anyone tried 10.10 Yosemite? I tried last night and it's work with some issues, but useable. I have updated to Beta 3 also. Here is some screenshots: Short summary: - Bluetooth - NVIDIA not work (DP1, not tested on Beta3) - Intel HD4000: native res but no QE/CI - Sound: Need to patch AppleHDA.kext for layout 28 - Battery: need new patch in DSDT (use tluck's T420 DSDT work) - Sleep / Shutdown work as Mavericks Quick way: - Update your CLOVER first to latest: sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/latest/download - Create bootable usb or partition using this guide: http://www.insanelymac.com/forum/topic/298521-easy-yosemite-1010-usb-installer-updated-9-2-2014/ Note: you will need to copy BaseSystem.dmg (it is big as 470MB) so you will need at least 8GB USB. I have 6.5GB partition and it is fit for setup size but I don't have room for modding (kext, backup...) - Download CLOVER package from tluck's topic then extract, backup your kexts and copy all EFI/CLOVER/kexts/10.10/*.kext to /S/L/E/ - Add kext-dev-mode=1 to CLOVER kernel argument. - After install / upgrade you will need to re-copy all kexts. Update 1: Never mind, NVIDIA work well after repair permission. System FAN and Thermal Sensor for NVIDIA not show (need to patch with new DSDT) Update 2: - System FAN, GPU and other thermal sensor work after update DSDT, updated HW Monitor and latest FakeSMC. - NVIDIA Work but not detect / turn on built-in monitor, need to detect displays in displays settings to turn it on after boot. - Bluetooth still not work - Sound work with VoodooHDA - Battery work Look like CPU throttled too much, it is stick at 3Ghz most time and temperature is about 90oC @@, might need to generate SSDT or can be Yosemite issue. The temperature is about ~50-60oC with Intel HD4000. 10.9.3: ​HWMonitor version 6.8.1307 support FAN sensor (Check for update inside app and install FakeSMC and all it's plugins) NVIDIA: new version not work, replace with old working kexts (NV*.kext) Intel HD 4000 Capri: patch with Platform-ID `0300 6601` - Hex: `01 00 00 00 02 00 00 00 30 02 00 00` AppleHDA: patch-hda-3.1 NOT work - Work with VoodooHDA 2.8.4 (download from zip file here or pkg installer here AppleIntelCPUPowerManagement.kext patch with AICPMPatch Bluetooth: using modified kext from #26 (thanks @eilatuno) Others old kexts: AppleACPIPlatform.kext, IOUSBFamily.kext Shutdown / Restart / Sleep work well using latest CLOVER r2671 10.9.1: ​Sound stop working as AppleHDA.kext updated for VoiceOver bug fix, re-patch with patch AppleHDA script 3.1 from this thread Everything work well as 10.9.0 as last. Still have problem with Shutdown / Restart / Sleep STATUS * Working parts: Intel HD 4000 (Capri): Full resolution: 1600x900, QE/CI NVIDIA GF108M (NVS 5400M): Full resolution: 1600x900, QE/CI VGA, Display Port Wired network / Ethernet Think Light, Keyboard backlit (BIOS controlled) Webcam Mic, Speaker, Audio Jack Bluetooth Trackpoint, Touchpad USB 3.0 Battery UEFI with CLOVER r2366 Keyboard. Multimedia keys: Sleep, Prev / Play / Pause / Next (Brightness control with Fn-F8/F9 not work) Shutdown / Restart / Sleep * NOT working parts: Intel Centrino Advanced-N 6205 Wireless adapter Card reader HOW TO 1. Create Mac OS X Maverick 10.9 USB installer: Google it! 2. Install CLOVER EFI bootloader or Chameleon Use my config.plist if you install CLOVER NOTE: need to change the SMBIOS hardware section and CustomUUID to your own hardware. 3. Backup and copy kexts from attached file 4. Option: install LCD display profile 5. Option: install HWMonitor.app 6. DSDT: Use diff tool to apply diff changes a) I'm using 3 different DSDT file for 3 graphic config mode: DSDT.d.dsl / DSDT.d.aml: for Discrete graphic only BIOS config VGA, Mini-DP work well but hottest Temperatures on my machine: CPU: avg: 65oC, range: 60-85 GPU: avg: 60oC, range: 56-74 DSDT.o.dsl / DSDT.o.aml: for Optimus graphic BIOS config - NOTE: you will need to backup & remove /S/L/E/NVDA* because of OS X not support Optimus mode and it caused conflict loading video driver. DSDT.i.dsl / DSDT.i.aml: for Integrated graphic only BIOS config Optimus & Integrated gave me much more cooler temperatures but NO VGA, Min-DP - I usually use Integrated mode for travelling and Discrete mode for work because I need extend to my external Dell monitor. c) Temperatures when using Integrated only mode: CPU: avg: 45oC, range: 40-70-80 d) I added FAN control to DSDT based on T420 / W520 guides, Thinkvantage button will be used to toggle turbo fan mode. 7. SSDT: I used auto generated P-States and C-States CLOVER's option Hardware Specifications - Model: Thinkpad T430 2344BMU - lshw -numeric on Ubuntu 13.10 Hardware specs Big thanks for everyone who has involved in this thread and who created stuffs, guides, tools... Thanks for @tluck & experts in this thread to provide related update and information which I used in my package. Feel free to ask and discussion here about Mac OS X on T430 series, I will try to help if I can in my spared time.
  25. HAH! SORY I HAVE POSTED AS ASUS, IT'S GIGABYTE. Hi guys! Thanks for reading my topic. First, We have: - Gigabyte Z87-HD3 - Intel Core i5 4570 3,2Ghz - 32GB G.Skrill 2133Mhz ( For hackintosh start, only 8GB) - GT210 (is not connected now, we use internal HD4600 for install) So, we have tryed to start up 10.9 DP3 with my friend 7ender about 14H, and we have just little bit of progression. We use Chimera 2.1.2 (latest update), DSDT and FakeCMS. So, problem is, that if we boot hackintosh normal without DSDT, we stuck at bluetooth stage Normal start with DSDT Hackintosh can boot with -X. This pack include: - Extra folder what we use in chimera - Photos from bios ( if we have some wrong settings?) I hope someone can help us with this problem. Best. Regards Yuras
×