Jump to content
InsanelyMac Forum

Search the Community

Showing results for tags '10.7.3'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • OSx86 Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Complete Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 19 results

  1. ciao ragazzi, Da un po di tempo sto cercando di installare niresh sul mio portatile in firma (mobo quanta 3600). Non riesco a venirne a capo; uso niresh 12495 10.7 v2 per amd e hp ma seguendo la guida della iso non riesco a venirne a capo. In aggiunta il mio bios non mi prmette di settare l'ahci per l'hard disk e mi ritrovo con il seguente errore: System uptime in nanoseconds: XXXXXXXXXX. imageboot_create_image_boot (qualcosa di simile) e dopo un po mi si spegne il pc. cosa posso fare? grazie in anticipo!!!
  2. Hello world. OK, so I have been trying to install 10.7.3 on my computer... But I can't get to the install, or GUI for that matter. Now, this is not my first time hackintoshing. I'm going to spare the long story, but... AMD hackintoshing is a 'process'. I've successfully installed Snow Leopard (10.6.2, took a few days), and haven't successfully installed Mountain Lion... So, I boot from the DVD, and it says something along the lines of "Press any key to boot, or F8 to define boot options"... Something like that. Anyway, I press F8, and type in: "Kernel Cache"=\amd arch=i386 -v And it starts loading, and then reboots. It doesn't even reach the console. It just instantly reboots. If I don't type anything in, and press enter, it waits for about 2 seconds, the screen flashes white, and it reboots. I've tried removing the graphics card, removing ram, GraphicsEnabler=no, npci=2x000.... And my BIOS settings are as accurate as they get. I don't have the option to set the sleep state to S3, and no AHCI option. I have my SATA mode set as 'Native IDE Mode'... HPET is enabled. Any ideas? Thanks. Specs in sig.
  3. Jalouly

    Stuck at Lion Setup

    Hi everyone, I downloaded niresh's Lion 10.7.3, restored it on my 8 GB flash drive using Disk Utility, and installed Chameleon bootloader on them, I booted from the flash drive, and I got the below picture, if I boot it normally, i I get kernel panic before even getting into the setup. I tried booting with -x arch=i386 cpus=1 nothing worked, same kernel panic before getting into the setup. This is an attached picture of booting using only -v It stucks at that point
  4. "I have successfully installed Mac OS X Leopard 10.5.2 - Kalyway on my HP 520 Notebook. It is running stable and good." "I will post about my experience soon. I am still experimenting with it. " This is about getting Mac OS X Lion up and running on an AMD Desktop. I have chosen Niresh's Distribution for my install. But I am sure that the procedure as well as the problems faced by everyone will be the same. So let's work it out. My Configuration: Motherboard: ASUS M4A88T-M-LE [ 880G Chipset ] Processor: AMD Phenom II X4 955 [ Black Edition ] Graphics: ATI Radeon HD 5670 [ 1GB GDDR5 ] RAM: Corsair Vengeance 2 x 4GB Procedure: 1. SATA Mode changed to AHCI from IDE This is for people facing Still waiting for root device error. Changing SATA mode to AHCI corrects it. 2. Took out a RAM Hackintosh has problems with Dual Channels most of the time . 3. Suspend mode changed to S3 from AUTO I am not sure about this. I was reading about a successful AMD installation with this configuration. But I saw no difference yet. 4. Booted from DVD with Boot: "Kernel Cache"=\amd arch=i386 -v Successfull discovery of all 4 cores of the CPU and 4GB RAM. 5. And this is where I get Stuck: USBMSC Identifier (non unique): 000000264001 0x424 0x4060 0x182 USBF: 54.274 AppleUSBOHCI [0x7fdb800] :: CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep Check screenshot for details of the error message with complete install log. Friends, Requesting assistance with these issues. Kindly post your problems with installing Mac OS X Lion on AMD in this thread.
  5. RedEG6

    updating to 10.7.5

    i would definitely call my 10.7.3 Lion OSx86 install perfect (well some minor cosmetic glitches which can be overlooked). everything is working as it should. i'm tempted to update to 10.7.5. is it necessary? if so, any precautions i should take and/or files/folders to backup in case everything goes to hell after the update? thanks!
  6. Hello everyone! I've been having a bit of a tricky problem with my G570. I installed Lion on my desktop (using the process on this site!), and it went rather well. I managed to get absolutely everything working without a hitch. But with my laptop, I have been far from that lucky. First, let me make it clear I have searched high and low on this issue. I have found several solutions for people with similar problems, but none of their solutions worked for me. The way I am installing to my laptop (and did to my desktop) is not via a distro, but using a retail copy of Lion 10.7.3. I use ###### from TonyMac, and the install process actually goes fine. No other method of install in fact, works for this laptop. I've tried them all, even distros. After install, my graphics work fine. I am able to get my wireless, sound, keyboard, mouse, battery, and (most parts of) sleep with kexts. But I have two issues, one major one. I cannot boot without the ###### USB plugged in. I have tried everything I can think of. I have found a few DSDT's for my model laptop, none work. They cause boot to fail regardless of flags. Same story with Chimera. I've tried Chameleon in the past, it doesn't work either. They cause either freezes, or kernel panics upon booting. If I use verbose, it stops in a few different places, seems to depend on the roll of the dice as to which it breaks at. The other is updating to 10.7.4, it breaks the installation in the exact same way. I can live with being stuck forever at 10.7.3, but I can't live with having to use a USB every time I want to boot or restart. I would really appreciate help as to where to go from here. I am new to this world. I managed to get my desktop working perfectly, and my laptop mostly, so I am "fairly" competent with OSX86 installation and my way around the processes, but I am not by any means knowledgeable. Thanks in advance!
  7. V.i.k.t.o.r

    Belkin F5D8053 v6 under 10.7.3

    Hi, Finally I made my Belkin F5D8053 V6 work more or less under Mac OS X 10.7.3 with the official drivers RTL8192SU. But I still have one issue to sort out and i need help with it. It doesn't connect to any network. (My network is WPA2 protected) Someone stated earlier that it works 100% with the chipset driver RTL8188CU but for me not even the blue light came up with that.maybe it was a mistype from the person and he didn't mean v6 ( v1-5 have different chipset probably some of those can be RTL8188CU) With the official driver RTL8192SU from Ralink's Website it loads at boot, wireless utility starts, except it doesn't connect to any network (though it sees all wireless networks around).The service order under Settings/network is this eth02 device (it sees the usb device as a usb ethernet card or kind of) My OS is a clean install everything works Geforce GT 220 1024MB with full QE/CI ,iCloud/appstore/facetime, usb, audio in out no unnecessary kexts were installed. Anyone had any luck with this? Viktor
  8. I installed lion 10.7.3 using an external flash drive on a tutorail i saw, in my hp Pavilion dv4-1235ee, everything is working except the wifi (intel 5100) which i didn't care about now since there isn't a prober kext for it. my problem is the volume, what ever i do i couldn't fix. when i open a song or video it works at the maximum volume. my multimedia keys are working. even the volumes in the menu bar not working. I installed the VoodooHDA0.2.7.3 from ###### Lion edition. in the attached photo, these are the kexts i installed if they help to identify my problem. if anyone knows some kexts that will do the trick, i appreciate the help.
  9. Looking for running fully functional SNOW 10.6.8 instead of Lion on the L500 ? Go HERE for files and Info. Notice : As Snow will surely never again receive kext-critical Apple-Updates, I won't update this old guide . Please don't post questions there as I focus on this guide only and Lion only . ) NEWS : January 17-18 , 2012 : preparing for OS X 10.7.3 ; builds 11C42/11C46 running with no problems - beta kexts for Ati 4650mobility on 10.7.3 here : http://www.insanelym...howtopic=274833 ( build 11D46; build 11D50 follows ) January 20 : upload a full Installation Video for 10.7.2 on this Laptop to youtube, : http://www.youtube.com/watch?v=oPbZMAMAy-g&feature=watch_response This above Video show a USB install using the method from this forum's member http://www.insanelym...p?showforum=226 Video : Update from 10.7.2 to 10.7.3 on L500 Jan 30 : YT Video of how to deal with the Laptop's UVC Cam ( must force 320x240 resolution ) in QuickTime and PhotoBooth ( Snow, but works in LIon too ) : http://www.youtube.com/watch?v=nHdQs5UXBb8&feature=related This Guide will be revised , simplified soon ( no time yet , grab the graphic kexts from the links in ATI section ) I remove the speed/stability concerns; As of this date Lion is a nice and stable OS. All you need is lots of memory, at least 4GB. 32bit boot might helpful, running Finder,Launchapd,Mission Control, Safari etc in 32bit mode also speeds things up on low resource machines.. but its full potential with Apps like FinalCut X you will only get in total 64bit mode. For all your 10.7.2/10.7.3 FaceTime/iCloud and AppStore login-issues simply use the latest Chameleon Loader v 2.1. Revision 1755 and higher is working for me. outdated : August 17 : Apple have released OSX 10.7.1 Update officially. Covering this here October 4 : 11C73 is the long awaited 10.7.2 final ( available Oct. 12 for all ), new Ati kexts needed ( don't use in 10.7.3 ! ) : GM_1072_ATI.shrike.lvds.4650mobility.zip - QE/CI method changed completely to Aty_init. No need for strange booters or Roms now. latest chimera loader 1.5.x has issues including making ati non-work in 64bit mode. Tried various. NOW : Strongly Recommended newest Lion compatible Bootloader with zero errors , 32 and 64 bit working hardware and fast booting capabilities : chameleon 2.1 svn, build 29august 2011 ( must rename your boot.plist to ORG.CHAMELEON.BOOT.PLIST ). : works_lion.Chameleon_2.1svn_r1478.pkg.zip For to fix FaceTime connection Errors use this boot file ( chameleon 2.1 trunk ) afterwards ( replace the hidden or visible "boot" in your / ) : boot.zip you can use this tool to manage the new chameleon graphically and also to edit your smbios with valid data : "LIZARD" for chameleon : Lizard.zip - 2 variants for Sound : AppleHDA or VoodooHDA. ( AppleHDA has issues on wake up, must sort that out ) - SMBIOS now MacBookPro5,1, working together nicely with Ati Powerplay Settings, using a modded kext. - Sleep finally works ( with or without SleepEnabler/nullcpu ) ! DSDT fixes were needed. So the only thing left is internal WiFi, if I replace the internal 5100 card with some Broadcom stuff, the machine is completely Hackintoshed :-= ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ pre-Modded BETA DRIVERs for L500 ATI GraphicsCard are available: 11C35 and 11C37, 11C40+11c43 + 11c55 of OSX 10.7.2 ( latest build shows lots of speed and stability improvements .. finally comparable to Snow Quality ) ############################################### ALL kexts here are now 32 and 64bits compatible and for LION NOTE : you do this all on your own risk. The methods and drivers are proved to work 100% for my machine but I cannot guarentee anything, naturally. If your hardware is very different then I cannot help. Especially the GraphicsCard is very tricky, it will only work if the Device ID is EXACTLY like mine 9480 and if LVDS screen at 1366x768 is used. PREFACE : THE Toshiba L500 COMPONENTS The L500 uses a Intel PM45 chipset, Intel CANTIGA mainboard with ICH9 AHCI S-ATA connections. Satellite L500-120 Core2Duo 2,1Ghz , PSLJ3E Modelnumber, late 2009 European and Canadian Model ( L505 in CA ) 4GB RAM - ATI MOBILITY HD 4650 1Gb 1366x768x32 @ 15.6 inches ( works, QE/CI ) Synaptics Trackpad / PS2 Keyboard / 2x USB / 1x USB-esata.combined UVC Webcam Chicony 1.3MP Realtek USB internal SD-Cardreader ( works out of the box as USB generic) Realtek 8101E PCI-E LAN ( Reaktek official drivers for Snow, work in Lion and put a plugin in Networkfamily ) Intel Wifi 5100 AGN WiFI ( the only thing not working ) 3rd party used : Sitecom WiFi USB Model 608, ralink rt2870 chip THE OSX 10.7 INSTALL Leave the BIOS ( PHOENIX, v.2.10 )default , later when OSX is running it would be wise to re-enter the BIOS and disable Wifi 5100, because it is of no use to us and only eats power needlessly. All else settings ( there aren't many ) leave to default ( AHCI mode instead of IDE ) 1 Get a copy of OSX Lion, make your hidden folders visible ( Showallfiles.app or Hideandseek.app ) and make yourself a bootable USB stick - following this fine tutorial here - I won't help you get OSX onto the machine, please read the tutorial and follow it, it is not that hard. OSX 10.7 will complain on the welcome wizard that your keyboard is not connected and will not continue until you temporarily plug in a USB keyboard - this is normal.. you need it only that one time, until the PS2 Kexts have been installed. Notice that you need to boot the machine twice from the USB you made, 1st time to actually install OSX, second time to boot the HDD. ! OSX has a bug on the L500 BIOS - this leads to the effect that the CMOS is corrupted after each reboot and it can happen that your USB ports are nonfunctional. IF THAT HAPPENS, RE-ENTER the Toshibas BIOS, re-set everything to default once more, reboot, now USB works and you can boot the stick new. !FIX : To fix this annoying behaviour you need only one simple Kext inside /System/Library/Extensions - you can put it of course also onto the boot usb sticks /S/L/E folder to prevent this bug from the beginning. The Kext is called "ElliotforcelegacyRTC.kext", -- this can be fixed with a patched DSDT.aml ( the one in my Extra folder is fixed completely ) , so BIOS corruption never ever happens again. download here ElliottForceLegacyRTC.kext.zip A second kext to avoid BIOS corruption ( can be used together with the former ) is APPLERTC.kext - this one here is patched correctly ( for 10.7,10.7.1 and 10.2 ) : lion_anticmosfixed.AppleRTC.kext.zip 2. When you are now in Stage2 , after OSX is installed on local HDD, install a recent Chameleon Bootloader , see above. EXTRA folder ( updated 17 August 2011 with fixed DSDT 3. again make your hidden files visible, EXTRACT THIS "Extra" folder and PUT THE WHOLE EXTRA its contents in the root directory ( / ): Extra.zip Notice regarding smbios ( Mac Model ID ) the SMBIOS IS NOW THE MBP5,1 one , use the modded AppleGraphicsPowermanagement.kext to turn on support for the Ati Fansettings. MBP is best for laptop fucntions, Core2Duo speedstep and just "fits" a laptop way better then "iMac" ( which I used before all the time ). What's inside the "Extra" : It contains the ROM ( BIOS ) of the ATI card, do not remove this and do not rename that, kexts for the ICH9 chipset AHCI identifiers,fakesmc and nullcpupowermanagement, a SMBIOS that will fake your Toshiba to be a MBP5,1 + modded kext so MBP works in fact with iMac speedstep ( for Ati card which is needed ) . THE UPDATE TO OSX 10.7.1 : Updating from 10.7 to 10.7.1 is simple and should be painless. Just run the offline updater from Apple - this one; it will update AppleHDA and the ATI kexts. Simply exchange them with my modded ones and repair permissions with kextutiltiy. other kexts are not affected. ------- SleepEnabler is not working in 10.7.1, that needs to be removed PRIOR update else you get a kernel panic; until a compatible one has been made by nawcom or others. If you have a DSDT with fixes, you don't need Sleepenabler and Nullcpu anyways, the L500 can sleep without these. My personal DSDT.aml can be found at the end of my guide below. GRAPHICS : ATI mobility Radeon HD 4650 the L500 uses the "Shrike" Framebuffer to signal screen on the internal LVDS connected 15,6inch . The device ID of the card is 9480 and with this kexts it will work at a max of 1366x768 ( Toshiba L500 native resolution ). Display can be configured via Systemsettings, all modes down to 800x600 are available. In order to have Quartz Extreme ( QE ), Core Image (CI ) and OpenGL acceleration, you need to have this modified ATY_init in /S/L/E, it will not work in Snow and not with other cards. these are the kexts from 10.7.1, they work in 10.7 also. The included Powermanager kext is modded to work with the MBP5,1 SMBIOS ( also in my Extra folder ) . graphics - kexts ( Aug 17 ) : LION_10.7.1_ATI.zip ATY_INIT for Lion and 4650m Shrike cards : ATY_Init.kext.zip BATTERY IN THE MENU BAR VoodooBATTERY.kext + APPLEACPIplatform.kext + IOPCIfamily.kext , this 3 will also fix the "PCI configuration begins" bug that some people have with Lion original ACPI and PCI combo : BATTERY.LION..zip LAN - LAN , REALTEK 8101E/EL : Official drivers from Realtek , Snow leo version works in Lion - go here to official site, select OS : "other" to see mac os x. or use this pre-made kext which has the driver applied already as a plugin: IONetworkingFamily.kext.zip AUDIO : REALTEK HDA ALC727 - Option 1 : VOODOOHDA SOUND + PREFPANE , delete original AppleHDA.kext before ( this kext is for Alc727 Realtek/Intel HDA )[/b][/color] SOUND.zip -- this includes a prefpane for Systemsettings, copy the prefpane to /Library/Prefpanes -- after repairing permissions and reboot you can use it - Option 2 : We now have a working SL+Lion working APPLEHDA sound kext for the L500's ALC727 - you can take this instead of the generic VoodooHDA, needs Pin configuration in Section HDEF of DSDT, see: AppleHDA PS2 Keyboard and scrolling/clicking Synaptics TrackPad : APPLEPS2.kext + APPLEACPIPS2NUB + PREFPANE TRACKPAD.SYNAPTIC_GESTURE.zip -- this includes a Trackpad prefpane for tap to click, scrolling , two fingers and so on , kexts in /S/L/E, copy prefpane to /Librar/Prefpanes, BUT do not replace the "trackpad.prefpane" of OSX ( in /S/L/prefpanes ) - working function keys : Brightness up/down = FN+F6,FN+F7. Disable Trackpad= FN+F9 Mute Sound Multimedia Key , Volume slider on front. All ok trackpad prefpane Screenshot TOSHIBAS UVC WEBCAM - UVC 1.3 MP Webcam internal "Chicony" is the vendor : no kext needed - but to make it work in Photobooth,ichat,QuicktimeX you must FIRST launch the Apple apps, THEN launch cam twist , OR "Cameracontroll.app" from NETKAS ( does basically the same as Camtwist, but might be easier ) webcam.zip If you know Automator you can use that to click together a workflow like "open photobooth", "launch CameraControll" "Quit Cameracontrol". save as a new application, give it a name like "fixed photobooth.app" and in future you can launch that and have the cam autoloaded in Photobooth. The only application that instantly works with any internal uvc is "EvoCam" , that does not need any cam twist hacks. Comercial, cannot share. WIFI ( internal does not work,needs replacement like this : ) - WiFi USB RALINK RT2870/2770 aka SITECOM WL-608 , this small and cheap ( 10 euro ) thing here : sitcom product page : Ralink has official software ( included ) but the utility does not play nice with Lion. I found a tool here on insanelymac that is operable via prefpane ( 32bit but works ): set the airport like tool to autolaunch on login , either that or the official utility but not both at once - the included Kext is the latest 32/64 and works with SL and Lion good : wifi_RALINKUSB_RT2870_LION.zip SDHC REALTEK INTERNAL USB CARDREADER ( not use in 10.7.3 ! ) frontal Card reader SDHC , is usb interal = works, no Kext needed. Kexts below needed only to make it appear as a built in Apple SDcard device - otherwise works as generic usb : Cardreader UPDATE Jul 19 : found a kext and infos that makes the generic usb cardreader seen by OSX as original Apple internal SDCard, I have patched it for Realtek vendor and device ID to match the one in my L500. The cardreader is now appearing in Systemprofiler and instead of generic usb device icon, it has the SDcard icon in Finder. Nice : replace original kext in /S/L/E : Realtekcardreader_frontal_as_apple_internal_ToshibaL500.OSX_LION_GM..zip NEW : Noticed that Realtek has "USB smart card reader patch for Mac OS X" for it, too - yet it is unclear what they do. At least they do not make the SDHC appear as internal : might give them a try ? >> Here at Realtek download, select OS:others for Mac OSX . SLEEP AND RESUME ( default Suspend to RAM, powered by Battery ) : SLEEP : WORKS with a fixed DSDT sleeps using "Nullcpu" and "Sleepenabler" ( pmVersion=102 in com.apple.boot.plist ) or with native CPU ( no Nullcpu ) : August 17 now possible : I tinkered with the DSDT.aml and have achieved the impossible :-) Nullcpu + Sleepenabler work as well as running native AppleIntelCpu without Null and without Sleepenabler. Either way put CSTATES and PSTATES via Chameleon both to YES for low cpu temperatures. THE SMBIOS MODEL needs to be MacBookPro5,1 , no problem for I have patched the GraphicsPower kext to work with Ati Radeon speedstep already, ( see ati pack above ) If using SLEEPENABLER then put "pmVersion=23" in boot plist for Snow, "pmVersion=102" for Lion". Sleepenabler MUST match the running OSX version, i.e. you cannot use a Sleepenabler for 10.6.7 on 10.6.8 and so forth. If your DVD drive is not a SONY ( Apple uses them ) you MUST uncheck "spin down Harddisks" in Power Options . I have replaced the Drive in the L500 with a SONY OptiArc S-ATA Burner and it works but lot of people with other brands say it wont - if so then the hdd spindown must be off. The methods most important for sleep to work : IN DSDT make USB appear as internal ( all 6 ), change Device IDs of USB ICH9M to ICH10. Method DTGP,HPET,LPC,SBUS IPIC,TIMR,WAK,RTC also applied to my aml code.. I used DTSE from EvoSoft and simply gone through all the options and applied what seemed easy. USB was a bit "complicated" only. DSDT.AML FULLY FIXED for L500 Here is the full working DSDT as of August 17. works in Snow and Lion, 32 and 64 of course - no CMOS resets,sleep working, cpu detection, sound detection, usb internals etc. : dsdt.aml.zip OPTIONAL : GENERIC DISPLAY NAME FIX ( Put in System//Library/Displays/Overrides ) - fixes the Toshiba Name as Vendor for the LCD, but that is only cosmetic. : DISPLAY_OVERRIDE_nameonly.zip TO INSTALL KEXTS : Lion version of Kextutility ( important, old ones will not properly create kernelcache ) : Kext_Utility_2.zip LION TWEAKS some people like to apply = Remove Animations, make Library visible, reverse Scrolling, old UI for ical and adressbook plus other "fixes" -- get "lion tweaks" software for free : here
  10. Salve sono riuscito finalmente a installare Lion (10.7.3) sul mio Notebook (vedi la firma per le specifiche). Il microfono, il wifi e le schede video non sono funzionanti. La cosa più importante in questo momento è la scheda video (ne ho due, una integrata e una dedicata). Quando avvio il pc, la priorità di boot è sulla scheda video integrata, quella meno compatibile con OS X. Ho visto comunque che numerosi utenti in questo forum e anche su youtube (link) sono riusciti ad abilitare la scheda video dedicata tramite l'iniezione dell'EDID e così via. Ho provato ad iniettare l'EDID, infatti se vado su 'Monitor' mi viene scritto: "Internal LCD Forced EDID", perciò l'EDID è valido, e, una volta fatto ciò dovrei essere in grado di avviare OS X con la 5470. Ebbene, non è così. OS X parte sempre con l'integrata anche se aggiungo al com.apple.boot.plist in /Extra le stringhe: -GraphicsEnabler, Yes -Graphics Mode, 1366x768x32 -Aticonfig, Hoolock Quindi ora che posso fare? Ho inoltre provato ad installare i kext per la dedicata (che dovrebbero abilitare il qe/ci) e all'avvio infatti vengono caricati perché viene rilevata la dedicata. Se comunque non potete darmi una mano con questa faccenda della scheda video vi sarei grato se mi aiutaste con il microfono (integrato) e la scheda wifi. p.s: per l'audio uso VoodooHDA 0.2.1 perchè le versioni successive danno KP all'avvio o producono effetti Larsen. Grazie a tutti! -giofrida
  11. Olá pessoal, Fui atualizar do 10.7.2 pro 10.7.3 e tudo correu bem, só tive que tirar o AppleHDA porque uso VoodooHDA e o Speedstep no meu kext antigo. A única coisa agora me incomodando é que estou sem rede alguma. O wireless diz que estou sem hardware e via cabo, apesar de aparentemente conectado e com um ip (até renovando manualmente ele me dá um ip) estou sem acesso à internet. E depois de um tempo ele some. Wireless: Atheros AR9002WB-1NG Wired: Realtek PCIe GBE Ambas estavam funcionando normalmente no 10.7.2... alguém pode me dar uma ajuda? Não sei mais o que fazer. Já instalei Lnx2Mac 0.90 (última versão) e até um Atheros bem bizarro que tem na nova versão do ###### 4.7.0, mas ambos sem sucesso. Abraço,
  12. Hello! I've a little problem with my graphic card. 1. I installed Lion X.7.0 with ###### => Diablo 3 works with a very good fps / no OpenCL (LuxMark) 2. I installed Lion X.7.3 (Boot with ######-USB-Stick) => Diablo 3 works with a very good fps / no OpenCL 3. I installed ###### (show Attachment) => Diablo 3 works very lousy (probably is the card in 2D-Mode?) / no OpenCL 4. I installed the current nVidia-Driver => Diablo 3 works very lousy / no OpenCL 5. I installed the FERMI OpenCL patch => Diablo 3 works very lousy / OpenCL works, but very lousy Sorry, for my english but I learn still in addition. I hope anybody can help me. Ohne Titel.tiff
  13. Dear All, before updating my retail install to 10.7.3 (I was 10.7.2) I had a fully funcional pc where the old problem with the USB ports and the Shoot Down were correctly looked after by these kexts: VoodooSDHC.Kext Ev0reboot.Kext Now I have the same kexts in the folder but I have the problems below: - If the computer goes to sleep on wake it will restart with a black screen - When I turn it off it will restart - The card reader is not working any longer - The Right usb port if I plug in a mouse will not work, if I plug in a USB SD Card Reader the card gets read immediatelly. As anyone a solution or where to look to understand bettere the problem? Thanks
  14. billdlv

    GTX 9800+ strangeness in 10.7.3

    I did a new install of Lion on a Gigabyte GA-EP45-UD3P with an EVGA 9800 GTX+ 512mb. I have a user DSDT and used [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] to perform the install. At first glance everything seemed to be working fine. With the GraphicsEnabler key set to yes, the DVD player worked fine, and the card showed up OK in the system prefences pane. I then tried to run cinebench and it would not start, it said it could not find the IDD_DISCLAIMER.res file. I can run the same version of cinebench on my other 10.7.3 rig without a problem. I re-downloaded cinebench and it comes up with the same error. I played with the permissons, to no end. I then thought maybe there is a problem and QL/QE acceleration may not be working right. So I tried using an EFI string for my card from http://aquamac.probo...ack1&thread=509. When I did this things booted OK, but then the monitor went blank after the gray boot screen. So I went back to what I had before with the GraphicsEnabler set to yes and no EFI string. Now is where things get strange. I hooked up the same rig to my LCD TV, which is where I want to use it. I am using a DVI-HDMI passive cable. I get no video on the LCD TV, I try just the monitor and its fine but as soon as I plug in the LCD, the system hangs and won't respond. I tried swapping connections, same results. I then try my old leopard install, which I had an EFI string for the card. It works fine, both monitor and LCD-TV. So I know the card can output properly to the LCD TV and the monitor. I had a lot of problems getting connectors to work on my ATI 6870 which is in my other rig. I had to edit the ATIController framebuffer to get both DVI connectors working with acceleration. So my questions are: 1. Is there a problem with acceleration with GraphicsEnabler=yes which is causing cinebench to not start? 2. Is the EFI string method I'm using not right? I'm doing it under 10.7.3. 3. Is the LCD TV not working a framebuffer issue? My goal for this rig is to use the LCD-TV as a monitor by itself and to have QL/QE acceleration. Thanks Bill
  15. A week of tinkering and researching got me to this point. It's not perfect, but pretty darn close to it. Hackintosh Spec: Asus P8Z68-V Pro 1101 Intel i5 2500k OC to 4.5ghz Memory - 8GB EVGA GTX 570 HD 120GB Kingston Hyper X SSD Bios settings are left pretty much stock with the exception of AHCI and Turbo set to 45 What works: 1. Speedstep - I will explain 2. Sound 3. Video - EVGA GTX 570 HD 4. Ethernet 5. Sata 6. eSata - I will explain 7. Bluetooth 8. USB 3 - I will explain Explanation 1. Speedstep - I got this to work by using http://www.insanelym...pic=258611&st=0 and a patch DSDT found here http://tonymacx86.co...=48864&start=10. This is great and all, but eSata does not work. On the plus side you get speedstep and sleep and wake. 2. eSata - The only way I found this to work is by using a patch DSDT found here http://tonymacx86.co...t=34683&start=0 problem using this DSDT is you don't get Speedstep, Sleep and wake. If someone can some what merge to two DSDT into one this will make this build Perfect! 3. USB 3 - Installing the Kext found in [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] drops my Geekbench score by 3000 points and it makes my computer sluggish. Not sure why it does this and I couldn't find a fix for it so I opted not to install otherwise it works. Currently I'm using the patch DSDT for Speedstep as I currently don't need eSata, but I figured one you geniuses can help to combine the two. I hope this serves as a quick and dirty guide to getting most of the devices to work for similar build. Small Tidbits Geekbench score - 11564 *Update managed to figure out how to merge the two.
  16. I just updated to 10.7.3 (Build 11D46) and get the following message upon boot: Jan 23 05:31:14 localhost kernel[0]: start [/sourceCache/AirPortDriverAtheros9380/AirPortDriverAtheros9380-430.14.9/src/common/lmac/ath_dev/darwin/AtherosController.cpp:962] load failed I can't access Wi-fi now (no hardware found). Anyone got this message and fixed it? (I've seen it's not a specifc message to this version). I also got a kext error message after installation, I think it was related to not being able to load Apple16X50 IIRC (but I think this shouldn't be related to this error message).
  17. Puro_Sangue

    [Aiuto] Applicazione Mail

    Salve Ragazzi, Ho uno strano comportamento dell'applicazione Mail. Essa infatti, se tenuta in modalità fullscreen, dopo che il pc va in stop, al suo ritorno l'applicazione nn risponde....funziona perfettamente, cioè le mail arrivano ma l'applicazione nn risponde ai click, l'unica soluzione è uscire dal fullscreen e chiudere l'applicazione. Alla sua riapertura tutto funziona...sapete darmi una soluzione?
  18. qaesar

    10.7.3 anyone ?

    10.7.3 is out. Has anyone tried 10.7.3 on sandy bridge yet ?
  19. Apple released OS X 10.7.3 build 11D36 to developers this evening, and it is available on the Developer Center. Apple asked developers to focus on iCloud Document Storage, Address Book, iCal, Mail, Spotlight, and Safari. The delta update of this build tops out at 986 MB and the combo update weighs in at 1.25 GB. The OS X 10.7.3 should roll out to Lion users in the coming weeks, so sit tight. Source: http://9to5mac.com/2011/12/20/apple-releases-os-x-10-7-3-build-11d36-to-developers/
×