Jump to content

Search the Community: Showing results for tags '10.12.5'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 14 results

  1. E' stata rilasciata la versione pubblica 10.12.1
  2. Dear all, I'm using HP 430 Notebook PC with detail : HD Graphic 3000 Intel Sandy Brigde - Core I5 So, I'm install hackintosh Sierra 10.12.5 with clover for legacy bios. Everything work well excerpt some hotkey or function key. Brightness slider are enable and work normally with AppleBrighnessInjector.kext My audio function key work well but the orther did not work. Anyone here can help me about this. Thanks. Sorry for my English. Remember from forum rules
  3. New pre-release (10.12.5 DP1 build 16F43c) is now available to download!
  4. macOS Sierra 10.12.5 beta (16F43c) Et on continue le meublage.
  5. Hola a toda la comunidad! Este es mi segundo tema. ya había hecho uno sobre la instalación de El Capitan, y este es sobre Sierra. Antes que nada, quiero decirles que soy muy novato en este tema, no entiendo todavía, la gran mayoría de acciones, términos, etc. Así que espero puedan entenderme y sepan disculpar si es que esta mal ubicado el tema y demás. Bueno paso a comentarles. Primero les dejo las specs de mi PC: Micro: i5 4690k Mother: Gigabyte Z97X Gaming 3 Ram: Kingston 10GB en DDR3 a 1300Mhz VGA: GTX 970 4GB Acabo de terminar mi instalación de Sierra 10.12.5 en mi pc. Seguí la guía de RampageDev para la instalación, y se hizo sin ningún problema ni complicación. El problema por así decirlo es que al reiniciar, inicia normalmente pero no tengo audio, hice la instalación con el archivo command que se ve en la imagen... Ejecuto el command, sigo las instrucciones, me detecta el codec, lo instalo lo mas bien, me pide reiniciar, lo hago y cuando inicia, sigo sin audio, lo comprobé en el apartado Audio de las preferencias del sistema y me dice que no hay dispositivo de salida.... A todo esto cuando inicie el equipo me doy cuenta que apareció una carpeta en el escritorio con unos kexts adentro, aquí les muestro... Que tengo que hacer con esos archivos? Tengo que montar la partición EFI? (No se como se monta jejeje...) Bueno, y mi segundo problema es el video... Siguiendo la guía de Rampage como dije, en el momento de elegir el config.plist, elijo el que activa los WebDrivers. Ahora, en la pagina de Rampage hay otras guías sobre la instalación de los drivers de las VGA, pero por ningún lado veo para poder instalar los WebDrivers. Yo pensaba que al elegir el config.plist que activa estos últimos bastaba con descargar los WebDrivers, instalarlos y ya, pero no quiero hacer nada sin antes consultar, no quiero joder la instalación. Bueno, basicamente esos son mis dos problemas. Desde ya les agradezco su ayuda, muchas gracias!
  6. I finally got around to updating my machine from 10.12.4 to 10.12.5. I had updated a couple of others already and had no issues, so I expected this to go smoothly, but not to be... Motherboard: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH CPU: Intel Core i7-3770k Memory: 16GB Video: Nvidia Quadro K2000 Clover --- Feel free to skip to the end/solution, I'm realizing this tale may not be as interesting as I thought as I type it, but I've gone this far --- I have used the same Clover config and hardware for a number of years with almost zero issues. After the update, the machine restarted, but part way through the boot process (Apple logo + progress bar), the screen would go black and there would be no video. I could boot in safe mode, so I made sure the update installed properly, which it did. Tried a few more reboots with same results. I updated Clover, since I had not done so in quite some time, but no luck. Also tried a number of different Clover options, installed the Nvidia web drivers and still the same behavior. There were no issues booting into Windows. I then dug out an older video card (GT 240) and swapped out my Quadro. That booted ok. Then I put both in together with one monitor connected to each. The machine booted, but only the monitor on the GT 240 worked. In System Information, I could see the Quadro listed and all of the specs looked fine, but no monitor was shown connected. Somehow the machine was recognizing the Quadro, but not any of the outputs. After monkeying around some more (NVCAP, and some other things), I tried a different SMBIOS model (from iMac12,1 to MacPro5,1) in the Clover boot screen. That booted fine! So I thought I finally had the fix. I updated my Clover config to MacPro5,1 (keeping my serial number, board ID and board serial number) and restarted. Back to the blank screen. After more messing around, I found that if I go into the SMBIOS config during Clover boot and edit the model field, just pressing enter twice (but not actually change anything), it would boot fine. So forcing Clover to react to the change caused a successful boot. Seemed that it needed to do something with the SMBIOS information, not just load it from the config. Next order of business, I removed the entire SMBIOS section of my Clover config and restarted and the machine booted fine. I added only the 3 fields back, left the rest blank and restarted; black screen again. --- end/solution --- I re-edited my config.plist, removing the board ID from my original config and got my Quadro back working again. Letting Clover auto-generate that (if it is indeed needed) has been reliable so far (possibly better? Seems sleep/wake/restart is a little faster now...). It has been so long that I had been using the same SMBIOS info (with success), it took me a long time to question and start changing those parameters. It is unclear to me why, after so many updates and rebuilds, 10.12.5 had an issue with the board ID, though. I hope this may help folks looking for answers after the 10.12.5 update (or maybe others).
  7. Hello again community !!! A few days ago I did a topic in the spanish forum, in which I explained that I did not have audio and video, but I make this new issue because the audio could solve it, but I can not run my VGA which as the title says is a GTX 970 4GB. I told them that I followed RampageDev's guide, using their DMGs. When choosing the config.plist of the first step of the guide Post Installation with DMG Haswell (my processor is an i5 4690k) I choose the one in the Standard folder, which according to the guide of Rampage, is for those who do not use the Web Nvidia Drivers After that I continue with the guide process and install everything correctly, audio, network etc. After completing the Haswell DMG Post Installation Guide, reboot, and everything is fine. Now, my problem is which guide I have to choose to install my VGA, which of these three guides: I saw each of them, and option 1 is not for my VGA because it is up to version 10.8.2 of OSX, option 2 could be for my 970, but the version of drives is up to 10.12.4 v2 and besides I Had chosen the standard method that would not have the Nvidia Web Drivers. And option 3 asks me for the SSDT / DSDT injection, I follow the steps of the guide, Ioreg download installed it, OSX start and in Clover I choose the Inject Nvidia option and uncheck the Use Nvidia Web Driver option, Already on the desktop open Ioreg, and when I go to look for the specific option that shows the guide (PCI1@2), I can not find this line: As an observation, there are also the above lines, NPEA@16, NPEB@0, NPEC@5, NPED@5.2, NPEE@5.4. As well neither GFX0@0, AGPM, gpu-control. I thank the time to read and still more if they can help me !!!
  8. Buenas a toda la comunidad!!! En este post, me gustaria si pudieran ayudarme con info sobre el tema de SSDT y DSDT que la verdad, estuve leyendo en el foro y tambien fuera de el, pero casi todo el contenido esta en ingles, y no termino de entender si me falta algo mas para tener mi instalacion de Mac en condiciones Lo primero es saber basicamente que son los SSDT y DSDT. Yo en la guia que segui que es la de RampageDev, me da un SSDT para mi motherboard (Z97X Gaming 3), pero solo me indica ponerla en una carpeta del disco EFI y de ahi nada mas. Sin embargo yo veo que muchos hablan de inyectarlo y de instalarlo o modificarlo y esas cosas... y yo la verdad de no hice mas que copiarlo en la carpeta de EFI y ya esta. Y en cuanto a DSDT, no hice nada de eso en la instalacion, ya que la guia que segui no hablaba nada de eso... Me falta algo mas por hacer? Bueno sin mas que eso me despido y espero su ayuda como hasta aqui me brindaron. Muchas gracias!
  9. Buenas gente! Les comento, tengo 3 discos formateados con NTFS, 2 de 1tb cada uno y uno de 320gb, estos son donde guardaba los datos de windows. Aparte tengo 1 disco de 500gb que es donde tengo instalado OSX Sierra 10.12.5, sin particiones, los 500gb para Mac. El problema es que como dice mi titulo, quiero escribir en los disco con NTFS y no me deja, como tampoco puedo traer ningun dato de esos discos al disco de mac. Particularmente descargo mucho y las descargas las paso a esos discos para despues compartirlos, y es mucha info como para hacer backup y formatear en el sistema de mac. Podrian ayudarme con una solucion que haga que pueda escribir en esos discos NTFS sin necesidad de formatear? Desde ya les estoy muy agradecido!
  10. Hi everyone, I got a very odd problem after updating to 10.12.5 and I'll try explaining it to the best I can along all troubleshooting I did... I have a Macbook Pro retina 13" (early 2015) that I've always used with two Samsung external monitors (both are the same model). One of them is connected directly through the HDMI port located on the right side of the Macbook Pro, the other one connected through a thunderbolt-to-HDMI cable. It has always worked until last week when I updated to 10.12.5. After the update, I quickly noticed that my Macbook Pro wouldn’t detect any external display via thunderbolt-to-HDMI. Thus, I started a long process of troubleshooting, and here’s all I’ve tried: Assuming it could have been a defective cable, I’ve tried 3 different ones, still no luck I’ve tried both thunderbolt entry, still no luck I’ve tried thunderbolt-to-VGA, it WORKS, yes, I know this is insane. I’ve tried to connect thunderbolt-to-HDMI (still with all 3 cables) on older Samsung monitors (again two older monitors were the same model, it was my old setup)… it worked Then, I assumed it was the Samsung monitors that were broken (the two of them at the same time…? Odd, isn’t it?). Thus, I tried to connect them on my mac mini, the same way I always did on my Macbook pro… And it works… Then I tried to reproduce the problem on my mom’s Macbook Pro retina 13” (exact same model I have the problem with and same update)... It works Then I assumed the problem must be coming from my Macbook Pro. Thus, I booted on Windows 8 (bootcamp), it works. Starting to lose my mind… I booted from an external hard drive I have (running an early sierra version), it didn’t work either (I had used this external hard drive in the past and it was WORKING) I've done a factory reset, still not working EDIT (forgot to mention): SMC, no luck NVRAM, no luck So in a nutshell, the problem seems to appear only via thunderbolt-to-HDMI, only on this specific Macbook Pro, and specifically on macOS. I’m no expert and I don’t know what else I can do. Of course I've tried contacting Apple many times but they keep blaming me for updating my mac and/or Samsung for making the environment not compatible, which I believe is a total nonsense. Has anyone encounter any similar problem? Does anyone know what it could be? I’m desperate so I’d like to thank y’all in advance for your help. Cheers
  11. La version finale de macOS 10.12.5 est enfin disponible. Cette mise à jour : • Résout un problème entraînant des saccades du contenu audio qui sort d’écouteurs USB • Améliore la compatibilité du Mac App Store avec les futures mises à jour de logiciels • Prend en charge l’installation sans support de Windows 10 Creators Update à l’aide de Boot Camp
  12. Hola de nuevo a todos!!! Como dice mi titulo, tengo un problema con el audio, pero no es que no lo reconoce ni nada por el estilo, sino que al conectar el HDMI, el audio onboard de la motherboard (Z97X Gaming 3) se desactiva y solo puedo controlar el audio del HDMI; que en este caso es solo el volumen de salida. Y este ultimo desde los controles del TV, ya que no uso un monitor. Mi problema es que necesito la entrada de microfono que tiene mi placa de audio onboard, pero como tengo conectado por HDMI, solo me deja controlar la SALIDA y las entradas no me figuran por ningún lado. Ni en la pestaña de Efectos de Sonido, ni en la pestaña de Salida. Les dejo una captura de mis Preferencias de Audio: Que solución puede tener a mi problema? Desde ya les estoy agradecido por su tiempo
  13. Hola de nuevo comunidad!!! Hace unos dias hice un tema en el que explicaba que no tenia audio y video, pero hago este nuevo tema ya que el audio lo pude solucionar pero no puedo hacer funcionar mi VGA que como dice el titulo es una GTX 970 de 4GB. Les comento que segui la guía de RampageDev, tal y cual como esta en sus DMGs. A la hora de escoger el config.plist del primer paso de la guía Post Instalación con el DMG Haswell (mi procesador es un i54690k) escojo el de la carpeta Standar, que según la guía de Rampage, es para los que no van a usar los Web Drivers de Nvidia Después de eso continuo con el proceso de la guía y se instala todo correctamente, el audio, red etc. Después de terminar la guía de Post Instalacion del DMG Haswell, reinicio, y todo bien hasta aquí. Ahora mi problema es cual guía tengo que elegir para instalar mi VGA, cual de estas tres guías: Entre en cada una de ellas, y la opción 1 no es para mi VGA porque es hasta la versión 10.8.2 de OSX, la opcion 2 podría ser para mi 970, pero la versión de drives es hasta la 10.12.4 v2 y ademas yo había elegido el método Standar que no iba a tener los Nvidia Web Drivers. Y la opcion 3 me pide la injeccion de SSDT/DSDT, sigo los pasos de la guía, descargo Ioreg lo instalo, inicio OSX y en Clover elijo la opcion de Inject Nvidia y desmarco la opcion Use Nvidia Web Driver, y ya en el escritorio abro Ioreg y cuando voy a buscar la opcion especifica que muestra la guía (PCI1@2), no la encuentro, esta linea: Como dato, tampoco están las lineas anteriores, NPEA@16, NPEB@0, NPEC@5, NPED@5,2, NPEE@5,4. Como así tampoco GFX0@0, AGPM, gpu-control. Desde ya agradezco el tiempo para leer y mas todavía si pueden ayudarme!!!
  14. fantomas1

    Apple releases macOS 10.12.5 update

    This update: Fixes an issue where audio may stutter when played through USB headphones Enhances compatibility of the Mac App Store with future software updates Adds support for media-free installation of Windows 10 Creator Update using Boot Camp https://itunes.apple.com/us/app/macos-sierra/id1127487414?mt=12
×