Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'intel'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Categories

  • OSx86
  • Apple News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 216 results

  1. Hello for everyone! Does anyone solved the HDMI audio on the Intel HD 4600? I've a PC armed with an Intel i5 Haswell, Intel HD Graphics 4600 1536 MB and Realtek® ALC887-VD2 8-Channel High Definition Audio CODEC, which connect it to an LG screen with a generic HDMI cable. Previously, I looked at a famous forum solution (Toleda) and having read and read, and reread the method (really it is very confusing ) but I ended up solving the audio through headphones but that worked the front ports PC (had to use the back). Currently after upgrading OS, I tried to fix it again and ended up with a big problem with kexts without audio and sometimes on and sometimes stays at the Apple logo. I USE CLOVER. I would be grateful for your help, if you need some more information or any file, tell me . THANKS.
  2. Hi guys, I'm trying to troubleshoot my new hackintosh. It's a HP 250 G2 with 4GB of RAM (Upgrading to 8 soon though), i3 2.39 ghz, Intel HD 4000. Whenever I move the mouse in Spotify, Safari or Steam there's white flickering. Google chrome also has this horrible glitch where it's just a bunch of horizontal lines (Not that I use Chrome anyway) - I'm on Mavericks. I'm looking for help trying to troubleshoot this issue - I'll have a video up soon, and I'd appreciate your help! Thanks!
  3. Ola a todos. Este guia ira auxiliar a todos que tem o video Intel HD 4000, e como no meu caso, se possui um Notebook e deseja habilitar tanto o video como o audio da saida HDMI. Estarei explicando em duas formas da maneira mais facil possível, mas para ter sucesso requer muita atenção e paciência. Antes de começar: Verifique se realmente precisa da edição da AppleIntelFramebufferCapri.kext para ter audio HDMI. Como? - Conecte seu Hack a um Televisor/Monitor a entrada HDMI, se o video e audio está funcionando, não mexa em nada. Se realmente tem problemas, veja abaixo as instruções. O que vai precisar. "AppleIntelFramebufferCapri.kext" que está em System/Library/Extensions Patchs para video e audio presentes na DSDT. Um app para edição de números hexadecimais - Recomendo o uso do app Hex Fiend - Download. App Editor de Texto para edição dos valores. Este tutorial ira usar o ig-platform-id 3 = 03006601, que está nos videos HD 4000 em CPUs IvyBridge. Para mais informações sobre ig-platform-id e qual usar, leia aqui. Vou colocar alguns valores diferentes de ig-platform-id para que possam ativar seu HDMI. Tambem requer qual layout-id esta usando, caso use a AppleHDA. Método usando DSDT - O que mais funciona. Antes aplicar qualquer um desse metodos na sua DSDT, requer primeiramente que o método DTPG já esteja aplicado. Insira este patch no device HDEF na sua DSDT: Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { Store (Package (0x0A) { "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-1" }, "layout-id", Buffer (0x04) { 0x0C, 0x00, 0x00, 0x00 }, "PinConfigurations", Buffer (Zero) {} }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Se usa grafico integrado (ex: Intel HD 4000) terá que renomear o device GFX para IGPU na DSDT, e adicionar este metodo no device IGPU: Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { Store (Package (0x0A) { "device-id", Buffer (0x04) { 0x66, 0x01, 0x00, 0x00 }, "vendor-id", Buffer (0x04) { 0x86, 0x80, 0x00, 0x00 }, "AAPL,ig-platform-id", Buffer (0x04) { 0x03, 0x00, 0x66, 0x01 }, "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-1" }, "layout-id", Buffer (0x04) { 0x0C, 0x00, 0x00, 0x00 } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Verifique se não tem erros ou avisos, se não tiver salve a DSDT e coloque no local correto. Verifique se audio e video está funcionado, se somente o video funcionou e não teve audio, vamos ter que modificar a AppleIntelFramebufferCapri.kext. Veja abaixo: Método alterando a AppleIntelFramebufferCapri. 1 - Seção. Informações sobre as conexões de video presentes na kext AppleIntelFramebufferCapri: Vamos analizar o que está presente nesta kext que possibilita a ativação do Video. Veja as iniciais dos valores correspondentes, que estão em números hexadecimais: 503 - LVDS (LCD integrado nos Notebooks) 602 - VGA 205/406/304 - HDMI/DVI/DP 2 - Seção. Sobre os números hexadecimais. No OS X Mavericks ouve uma leve mudança nos valores presentes na kext AppleIntelFramebufferCapri, em conparação com o Mountain Lion, algo que não me atrapalhou na ativação da entrada HDMI. Valores do OS X Mountain Lion: 03 00 66 01 01 02 04 02 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 20 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 04 00 00 07 04 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 04 06 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 Valores do OS X Mavericks: 03 00 66 01 01 02 04 02 00 00 00 04 00 00 00 01 00 00 00 40 10 07 00 00 10 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 05 03 00 00 02 00 00 00 30 00 00 00 02 05 00 00 00 04 00 00 07 04 00 00 03 04 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 04 06 00 00 00 04 00 00 81 00 00 00 3 - Seção. O que vai ser alterado para obter o funcionamento do HDMI. Como viram acima as alterações foram poucas, apenas uma linha. Agora como citado no inicio para obtermos o pleno funcionamento do HDMI temos de saber qual ig-platform-id está sendo usado, veja alguns valores. 0x00006601 (96MiB) LVDS, DP, DP, DP 000066010003040300000006 000080010000002010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 010000000200000030000000 020500000004000007000000 030400000004000007000000 040600000004000007000000 0x01006601 (96MiB) LVDS, HDMI, DP, DP 010066010103040300000006 000080010000003010070000 100700000000000000000000 00000000f0d9050000000000 010000000200000030000000 020500000008000006000000 030400000004000007010000 040600000004000007010000 020000001100110000000000 0x02006601 (64MiB) LVDS 020066010103010100000004 000080010000002010070000 100700000000000000de0500 00000000f0d9050000000000 010000000200000030000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000001200000000000000 0x03006601 (64MiB) LVDS, DP, DP, DP 030066010102040200000004 000000010000002010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 050300000200000030000000 020500000004000007040000 030400000004000081000000 040600000004000081000000 000000000002001100000000 0x04006601 (32MiB) LVDS 040066010103010100000002 000000010000001810070000 100700000000000000da0500 000000000000000000000000 050300000200000030020000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000000000000000000 0x05006201 (32MiB) DP, DP, DP 050062010002030200000002 000000010000002010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 020500000004000011000000 030400000004000007010000 040600000004000007010000 000000000100000040000000 000000000000110000000000 0x06006201 (0MiB) 060062010000000000000000 000000000000001010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000000000000000000 0x07006201 (0MiB) 070062010000000000000000 000000000000001010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000100000040000000 000000000000000000000000 0x08006601 (64MiB) LVDS, DP, DP 080066010103030300000004 000000010000002010070000 100700000000000000000000 00000000f0d9050000000000 010000000200000030000000 020500000004000007010000 030400000004000007010000 000000000100000040000000 030000000100010010c80f00 0x09006601 (64MiB) LVDS, DP, DP 090066010103030300000004 000000010000002010070000 100700000000000000000000 00000000f0d9050000000000 010000000200000030000000 020500000004000007010000 030400000004000007010000 000000000100000040000000 030000000000010010c80f00 0x0A006601 (32MiB) DP, DP, HDMI 0a0066010002030200000002 000000010000002010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 020500000004000007010000 030400000004000007010000 040600000008000006000000 000000000100000040000000 020000000000020010c80f00 0x0B006601 (32MiB) DP, DP, HDMI 0b0066010002030200000002 000000010000002010070000 100700000000000000000000 000000000000000000000000 020500000004000007010000 030400000004000007010000 040600000008000006000000 000000000100000040000000 000000000000020010c80f00 Depois de verificar qual valor corresponde ao seu ig-platform-id, vamos alterar a linha que corresponde a entrada HDMI. Faça um backup da kext, depois coloque a kext AppleIntelFramebufferCapri na Mesa, clique com o botão direito e vá em "Mostrar conteúdo do pacote" depois em Contents/MacOS. Verá que dentro desta pasta está o arquivo chamado "AppleIntelFramebufferCapri" abra ele com o app Hex Fiend, e execute o comando ⌘ + F, vai abrir uma caixa de dialogo com as opções "Find" e "Replace". Agora que você está com os valores corretos do seu ig-platform-id, insira o valor correspondente (veja a lista acima) no campo "Find" e precione Enter, quando o valor está correto irá aparecer o resultado em azul, caso não esteja certo um "X" irá aparecer no lado esquerdo. Veja: Depois de se certificar que está com os valores corretos, copie e cole em um novo documento com o Editor de Texto, e organize desta maneira: Agora vamos mudar os valores para o funcionamento do HDMI. Todo audio HDMI funciona independente do ig-platform-id que está usando com este valor abaixo: 02 05 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Veja como irá deixar: Depois que modificar, copie o valor inteiro e cole no campo "Replace" do app Hex Fiend, e clique no botão "Replace" que está abaixo dos campos. Feito isso salve. Agora instale a kext modificada com o KextWizard, e repare as permissões e recarregue o cache, depois execute estes 2 comandos no Terminal: sudo touch /System/Library/Extensions Depois: sudo nvram -c Agora reinicie. Método alterando a AppleIntelFramebufferCapri - Usando patch Há um metodo muito funcional que possibilita habilitar a porta HDMI, usando apenas um patch. 1 - Baixe o patch. HD4000.zip Feito isso, rode esse comando no Terminal: cd Downloads/HD4000 ./list 2 - Será criado vários arquivos dentro da pasta, cada um deles é para um ig-platform-id diferente. Você já sabendo qual é o seu, edite, veja só: Como viu acima, este valor que eu inseri, é o valor HDMI. 02 05 00 00 00 08 00 00 06 00 00 00 Depois que você modificou, agora aplique o patch na kext - Deixe em System/Library/Extensions. 3 - Rode isso no Terminal: sudo ./patch [nome do txt editado] Ficaria assim sudo ./patch 01660003-345264.txt Esse metodo é 100% funcional, mas só terá sucesso se prestar atenção nos valores e deixar a formatação do arquivo como a original. Feito isso, repare as permissões, recarregue o cache e reinicie. 3 - Seção. Conecte seu Hack com um Televisor/Monitor a entrada HDMI, e vá em Preferências do Sistema > Som, terá de aparecer assim: Vá em Sobre este Mac > Informações do Sistema > Graficos > e veja se as informações sobre sua Televisão/Monitor está presente, e tem que estar com a informação "Televisão - Sim" na ultima linha. Informações adicionais. Para o audio HDMI funcionar você tem que ter o audio funcionando nativamente, seja com a AppleHDA ou VoodooHDA. Para devices integrados (IGPU) geramente se usa "onboard-1" nos patchs para DSDT. Alguns device dedicados (GFX) usam "onboard-2" Creditos da informação - Toleda Tenha em mente que o OS X não vai prover o som, somente o Televisor/Monitor irá prover o som, volumes altos/baixos será controlado pelo Televisor/Monitor. Para usar a AppleHDA veja isso: Guia de como corrigir a AppleHDA para o seu codec Creditos: EMlyDinEsH, Bruxo, Toleda, Mirone e Pernacabeluda.
  4. Hello everyone, I have just installed Niresh Mavericks onto my Toshiba C55T-B5109. I tried to do everything I could to get this working, but there is no written documentation anywhere about this computer, not even how to replace the ram! Anyways, I got everything working except for: 1. Intel HD Graphics 2. Wifi (fixed using dongle) 3. Sound I was wondering if there was anyway to get the Intel HD 4400 Graphics Card working. Here are my full specs: Intel Core i3 4005u Intel HD 4400 8GB ram
  5. hello I am using a laptop and using the ig-platform-id 0x0a260006. I have a intel hd4600 graphics on my intel 17-4710hq cpu and currently I only have 1536mb of ram but the max my graphics can support is 2GB so I need a point in the right direction of how to go about changing this so that I can utilize all 2GB of possible intel integrated graphics. I'm trying to learn some stuff!!! is there a patch I need to create? is there some code I need to edit? anything helps as I am new to hackintosh. I just installed mines like a week ago. thanks anyone for the help.
  6. andreamike

    Run Intel HD 630 on Pentium G4600

    Hello, I am running High Sierra with Pentium G4600 (Intel HD 630) on MSI B250I. I have tried the FakeID 0x59128086 and ig-platform id 0X59120000 but I was getting the gIOScreenLockState 3. I changed to a FakeID of 0x19168086 and ig-platform of 0x19160000 and is booting using this kext: AppleALC.kext, AtherosE2200Ethernet.kext, CodecCommander.kext, FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext, FakeSMC.kext, IntelGraphicsFixup.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, NullCPUPowerManagement.kext, NvidiaGraphicsFixup.kext,, RealtekRTL8111.kext, Shiki.kext, USBInjectAll.kext, WhateverGreen.kext, XHCI-200-series-injector.kext and a FakeCPUID 0x0306A0 for the Pentium processor. OpenGL seams working but my dock bar is not transparent yet. Any help? Thanks, Andrea
  7. Dear All, I followed the Olarila (MaLd0N's) guide and made the Mojave USB. I had to install the system using an invalid GPU FakeID (0x12345678) to get past the KP. Even after installation, my system going into KP if I don't use this invalid fakeid. With the FakeID, my system reports 7mb VRAM with Intel HD630. I am using the DSDT from my 10.13 installation. Used: Whatevergreen.kext Tried putting different FakeIDs Put the Whatevergreen and Lilu in /Library/Extensions Tried without Whatevergreen. The same setup used to work with 10.13. My Laptop details are in my signature. This is the link to the last time MaLd0N helped me get 10.13 working: https://www.insanelymac.com/forum/topic/332021-msi-gv62-7re-1013-installation/ Please help anyone. Thanking you
  8. I have a Mac Mini 2006 (upgraded) with Intel GMA950 graphics, running MLPostFactor 10.8.5. It is connected to an ASUS VS197 LCD panel using DVI-D. This is natively a 1366x768 panel that is recognized and works fine. However, the other choices for resolution are 4:3 800x600 and 1024x768, and then the oddballs 832x624 and 1360x768. None of these are useful as a low-resolution widescreen for gaming or watching DVD content. Specifically I want to get access to 848x480 or 854x480, and also 1024x576. SwitchResX makes these choices available, but it doesn't work with a "full screen" game, presumably because the game directly queries OSX Display to get a list of valid resolutions and SwitchResX is bypassing that system instead. So the solution is obvious: buy a new computer pull the monitor's EDID data, hack it to enable new resolutions, and then tell OSX to use this custom EDID instead of the one retrieved from the monitor. Following the steps of the EDID injection guide, here is where I am: * Retrieve EDID, DisplayVendorID etc from ioreg. 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 69 F2 19 24 94 00 00 31 16 01 03 80 29 17 78 EA F5 45 A4 55 50 9E 27 0F 50 54 BD EE 00 81 C0 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 66 21 56 AA 51 00 1E 30 46 8F 33 00 9A E6 10 00 00 1E 00 00 00 FD 00 32 4B 18 53 11 00 0A 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FC 00 41 53 55 53 20 56 53 31 39 37 0A 20 20 00 00 00 FF 00 43 43 4C 4D 54 46 30 33 37 39 32 34 0A 00 F1 * Use an EDID editor to enable new 848x477 and 1024x576 resolutions. (Verify with an online EDID tool, and compare to the previous version) 00 FF FF FF FF FF FF 00 04 69 F2 19 24 94 00 00 31 16 01 03 80 29 17 78 EA F5 45 A4 55 50 9E 27 0F 50 54 BD EE 00 81 C0 4B C0 4B CA 4B CF 61 C0 61 CA 61 CF 01 01 66 21 56 AA 51 00 1E 30 46 8F 33 00 9A E6 10 00 00 1E 00 00 00 FD 00 32 4B 18 53 11 00 0A 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FC 00 41 53 55 53 20 56 53 31 39 37 0A 20 20 00 00 00 FF 00 43 43 4C 4D 54 46 30 33 37 39 32 34 0A 00 47 * Create a new subfolder and plist within /System/Library/Overrides/Display/ containing the new EDID string and monitor name. * Reboot. Now the problems begin. Even though the plist file is being read (which I know because the Monitor Name has changed in Displays), the custom EDID is not being used. When I dig into IORegExplorer I am able to come up with AAPL00,EDID string and it is the unmodified one read from the monitor. I even tried a plug-and-unplug while OSX is running, and also tried to reset the SMC and NVRAM, but no dice. Do I need to start digging into DSDT hacking? Is the Intel driver pulling down EDID during boot and I need to override it somewhere else? What am I missing here?
  9. GameTechGear

    Need help! Please?

    Hey everyone, I tried to research a lot and finally ended trying many things which did not work. I tried Snow OSX UniFlash but ended not getting proper post-installation updates, then I tried [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url]+[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] but didn't find any DSDT patches. So finally I ended up on insanelymac! I found a few topics but did not find any with my PC configuration. So, if anyone can please give me full instructions, I will be very grateful to you. Thanks in advance! My PC configuration: Intel Pentium Dual Core E5700 @3.0 Ghz GIGABYTE G41MT-S2P LGA 775 ATI Radeon HD4670 Transcend 4GB DDR3 RAM Currently running Windows 7 Ultimate 32-bit Please ask for any other information if required Also, I am attaching my DxDiag System Information log file if it helps DxDiag.txt Please help me!
  10. Mac Rumors have linked to an article from the wife of a Apple developer who first ported OS X to Intel back in 2001. http://www.macrumors...roject-marklar/
  11. Since my other post was vague and stopped getting responses, I will start threads based on each issue to see if that helps. So since I installed Yosemite and ran Vietnam with the Chameleon bootloader, almost everything is working except audio (i ordered a usb audio interface to get around this for now), and the biggest mystery for me is the Ethernet. Upon installation I selected the appropriate AppleIntelE1000e kext from Vietnam but my ethernet didn't work. I repaired permissions and kext cache using kext utility and then re-installed the AppleIntelE1000e kext from Vietnam. Restarted and internet worked. Shutdown my machine for the night and came back the next day to another issue with screens and desktops, and ethernet mysteriously stopped working again. I didn't think much of it and figured with all my tinkering with Model Identifiers and screen options I must have somehow messed up the Ethernet. - I repaired permissions and kext cache using kext utility and then re-installed the AppleIntelE1000e kext from Vietnam. Restarted and internet worked again. I kept my computer on for a while, Restarted a bunch of times and never had a problem. Turned off my computer again for the night, came back this morning to NO ETHERNET again. The kext is still in the S/L/E folder but nothing shows up under DPCI manager for ethernet. What could be happening here? Any info I can provide that will be helpful, lmk. Thanks Edit: I just restarted my computer while typing this and now ethernet is working again. I didn't repair or install anything, just simply restarted. Something must be happening on a shutdown overnight. Double Edit: I just confirmed this behavior by shutting down and waiting 2 minutes. Powered back up and had no ethernet. Restarted from that point and ethernet works.
  12. esekaocho

    [Ayuda]HP 550 y tarjeta grafica

    Hola! Nuevamente pidiendo soporte. Resulta que tengo unos kexts (tengo iDeneb 10.5.5) para instalar los drivers de video, pero resulta que los instalo y reinicio, pero al momento de tener que iniciar sesion, no me aparece, solo me aparece la pantalla negra y el puntero y no se que podra ser. Mi tarjeta de video es una Intel (no me acuerdo del modelo la ptm) pero se supone que funciona con el kext de Intel X3100. Disculpen la falta de memoria jeje. Saludos, un abrazo.
  13. Abhijeetm31

    i need gma x4500 driver for Mountain Lion.

    I need GMA x4500 driver for Mountain Lion...plz some one help me
  14. Hi all, I just installed 10.7.2 in my Dell Precision T1600. Everything works fine, except for no QE/CI on the onboard Intel HD Graphics P3000. I have installed it with latest chimera. I tried all the possible ways for HD 3000, but it seems that it requires something extra or something new. The onboard graphics are due to the new Xeon E3-1245 processor, which is really new. The ID for this device is 0x010a8086 (sometimes, this id is related to a HD 2000 graphic card) Any suggestion on how to make this work? Thanks
  15. I've got an Asus x301a with x401a signed motherboard, ivy bridge chipset and intel usb 1e31 extensible host controller. No matter what, if I enable xhci in bios the machine won't boot and will freeze at this point: These are the only options in bios regarding XHCI: This is the report under Windows for the xhci hub (made with treeview): ===================== USB Host Controller ======================= +++++++++++++++++ Device Information ++++++++++++++++++ Friendly Name : Controller host Intel(R) USB 3.0 eXtensible - 1.0 (Microsoft) Device Description : Controller host USB conforme a xHCI Device ID : PCI\VEN_8086&DEV_1E31&SUBSYS_14F71043&REV_04\3&11583659&0&A0 Vendor : Intel Driver KeyName : {36fc9e60-c465-11cf-8056-444553540000}\0000 (GUID_DEVCLASS_USB) Driver : C:\Windows\System32\drivers\USBXHCI.SYS (Version: 10.0.10586.0 Date: 2015-10-30) Driver Inf : C:\Windows\inf\usbxhci.inf Legacy BusType : PCIBus Class : USB Service : USBXHCI Enumerator : PCI Location Info : Bus PCI 0, dispositivo 20, funzione 0 Manufacturer Info : Controller host USB xHCI generico Capabilities : 0x00 (-) Address : 1310720 Problem Code : 0 Power State : D0 (supported: D0, D3, wake from D3) Child Device 1 : Hub radice USB (xHCI) Device ID : USB\ROOT_HUB30\4&207806B2&0&0 Class : USB --------------- USB Hostcontroller Info0 -------------- PciVendorId : 0x8086 (Intel) PciDeviceId : 0x1E31 PciRevision : 0x04 NumberOfRootPorts : 0x04 (4 Ports) ControllerFlavor : 0x00 (0 = USB_HcGeneric) HcFeatureFlags : 0x00 Port Power Switching : no Selective Suspend : no Legacy BIOS : no Roothub Symbolic Link : USB#ROOT_HUB30#4&207806b2&0&0#{f18a0e88-c30c-11d0-8815-00a0c906bed8} ----------- USB Hostcontroller BusStatistics ---------- DeviceCount : 0x02 (2) CurrentSystemTime : 0x01D18FCF7F995165 (2016-04-06 08:42:33) CurrentUsbFrame : 0x32D15 (208149) BulkBytes : 0x00 (0) IsoBytes : 0x00 (0) InterruptBytes : 0x00 (0) ControlDataBytes : 0x00 (0) PciInterruptCount : 0x01 (1) HardResetCount : 0x00 (0) WorkerSignalCount : 0x00 (0) CommonBufferBytes : 0x00 (0) WorkerIdleTimeMs : 0x00 (0) RootHubEnabled : 0x01 (yes) RootHubDevicePowerState : 0x00 (D0) Unused : 0x00 (0) NameIndex : 0x00 (0) More in this complete report: UsbTreeView_report.txt The report was done with an usb 2.0 device and an usb 3.0 device connected, (and the webcam which is connected internally). Here is my DSDT which is patched correctly, I think. Does anyone have a clue why of this behaviour? The port worked with Yosemite only with genericusbxhci kext, it didn't work natively, the system would boot but it would freeze instantly if plugging an usb3 device.
  16. Hi there, I am new to the forums, but am extremely keen to get into running OSX on my pc. I have managed to follow enough instructions to get the OS installed but I must now face defeat as I come to you for help. I am trying/have successfully installed Snow Leopard on my Dell Inspiron 1520 albeit with difficulty. Specs: Intel Core2Duo T6600 2.2GHz 800mhz FSB 4GB DDR2 667Mhz dual channel Intel GMA x3100 80GB HDD set to AHCI (i have no spare since this is a spare computer I use to trial Linux or stuff) Now my problem is, I get a black screen on install, I believe it to be my graphics card. This happens after the first initial boot, I am unable to install kexts or even run the first time setup but I know it is running because I can hear the pop of the volume as i press the Up/Down Buttons. I tried installing different versions of OSX (Lion and some from my sisters cd's with the mac which I cannot touch not in 1000000 years) But i get a kernel panic about AHCI. The only version that actually works is IATKOS Snow Leopard. But this is what I get the black screen on. Uhmm oh yes, one time I heard "staying alive" playing with a black screen. and after 10-30 minutes of leaving the computer idle i pressed the power button thinking it had frozen but then the display started working, and I was able to get into the desktop. Silly me decided to shut down the computer. Since then, after ever install, I have had a black screen. Uhmm oh a few times I decided to hook up to my external monitor but on boot the apple logo froze. and the spinning wheel doesnt move. if i try switch back to the laptop screen, the screen bleeds from grey to white. Oh nearly forgot. I cannot install DSDT for my laptop unless theres a way to do it from i boot or before getting into the desktop which i cannot do. umm ah I have tried -x -v DSDT=No GraphicsEnabler both on and off and acpi=no? or 0 whichever one. I am really keen to get it running, Also I use chameleon bootloader but i dont install it to hard drive, when it says select disk i select disk0s2 but it says it cant find the disk. I guess the main thing id like to know is, can i install my dsdt from i boot or before the OS can initialize? I have a 1520 dsdt waiting. Thanks to all! I am willing to provide any information if needed.
  17. Robby Crosby

    Hackintosh Build

    I am upgrading m AMD system to intel so i can install OS X. The specs I am upgrading to are: Foxconn H61S LGA 1155 Intel H61 Mini ITX Intel Motherboard Intel Core i3-2100 Sandy Bridge 3.1GHz LGA 1155 65W Dual-Core Desktop Processor Intel HD Graphics 2000 BX80623I32100 As well as what i Previously have: 1 TB Hard drive 4 GB RAM How should I install OS X? are these compatible? THANK YOU
  18. Salve a tutti gete, dopo essere (finalmente) riuscito ad aver configurato correttamente ogni singola parte del mio Hack, l'unica pecca continua a restare la retroilluminazione o Backlight. Ho provato ad installare i kexts IntelBacklight ed ACPIBacklight, purtroppo con scarsi risultati. In un altro post Gengik84 marco.pisellonio mi hanno aiutato, molto gentilmente e con moltissima pazienza, a configurare tutto quanto in modo corretto, mettendo anche mano ai DSDT. Volevo sapere se esiste qualche modo alternativo per ovviare al problema, in questo modo finalmente avrò tutto correttamente funzionante. Chiunque potesse darmi qualche dritta a riguardo mi farebbe una gran cortesia, sono alla ricerca di una soluzione da diversi giorni, ma finora nessuna è stata quella corretta. Ringrazio anticipatamente chiunque vorrà aiutarmi, nonchè i Moderatori di Sezione per l'aiuto che mi hanno dato fino ad ora e la pazienza mostrata, grazie a voi sto imparando tantissime cose nuove, continuate cosi ragazzi!
  19. Since when I updated to 10.13.6 (and possibly .5 since i don't use usbs that often) my usb 3.0 drives don't work on usb 3.0 ports or hubs and work only if inserted slowly and get recognized as usb 2.0s in that case (480mb/s in sysinfo) and if i try to put my hackintosh to sleep the screen turns black for a second and then it takes me to the login screen instead of going to sleep, this usb issue happened to me on 10.13.2/3 too, is there a way to fix it ? Thank you CLOVER not working usb 3.0s+ sleep.zip
  20. Hello, i want to install Any Hackintosh version on my old computer, anyone can help me? I was tried a two years ago but it not work. I dont have AHCI on my bios. Now i read forums about successfully install on E5700. But there no tutorial for installing. So, can someone help me for figure out installing? Sorry for my bad english. English not my native language. Thanks Processor (CPU) CPU Name Pentium® Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz Threading 1 CPU - 2 Core - 2 Thread Frequency 2999.84 MHz (15 * 199.99 MHz) Multiplier Current: 15 / Min: 6 / Max: 15 Architecture Wolfdale / R0 Step (45 nm) Cpuid / Ext. 6.7.A / 6.17 IA Extensions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T, VT-x Caches L1D : 32 KB / L2 : 2048 KB Caches Assoc. L1D : 8-way / L2 : 8-way Microcode Rev. 0x00000A0C TDP / Vcore 65 Watts / 1.248 Volts Type Retail (Original Frequency : 3000 MHz) Motherboard Model MSI G41M-SP20 (MS-7592) Socket Socket 775 LGA North Bridge Intel G41 rev A3 South Bridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev A1 BIOS American Megatrends Inc. V32.13 (11/06/2014) for more visit my cpu-z log : http://valid.x86.fr/18i2h8
  21. Hi guys, After a successful installination of mac os x yosemite, including ethernet,video...except audio everything was smooth running. But now after 5-6 days of smooth running, it shows this error and never boots up BUG in process suhelperd[198] it never boots up again. Last thing I did was to install audio drivers to the USB EFI, but it didnt work and now this error. Thanks Rahul
  22. I've installed Mac Os X 10.9.1 Mavericks on my Intel Haswell NUC Core i5 (D54250WYK), which has mini Display port output. I connected Nuc with 27-inch Korean monitor (Crossover 2763amg) with mini Display port - Display port cable to get 2560x1440 resolution. Installation was working fine without any issue, then i restarted my machine to load Mavericks and got login screen. After i type my user account password, os x shutd down immediately in 1-2 seconds. If i boot with "-v -x" flags (verbose, save mode), then everything goes fine, but there is poor graphics acceleration. I've also noticed if i connect my Nuc to old 17-inch LG monitor through HDMI cable (mini HDMI - HDMI), then there is no a such issue, but resolution is 1080p. Another strange thing, if i change Org.chameleon.Boot.plist file located in /Extra folder of my SSD for lower resolution (from 2560x1440 -> 2048x1152) then i have os x shuts down after login screen not every time - sometimes it occured, sometimes not. The same behaviour if i connect my Nuc with passive mini DP - DVI adapter + DVI cable (the resolution in this case is 1920x1200): sometimes shuts down after login screen occured, sometimes - not. Also, i've tried Windows 7x64 installing, and everything worked without below problem in 2560x1440. I've heard about Lapic Kernel patching for Haswell CPU's, but i haven't tried it yet. Where could be the cause of this behaviour in Max OS X? Any suggestions? Here is my suggestion: Try another mini DP - DP cable. Try MINI DP - DUAL LINK DVI adapters like: Monoprice Mini DisplayPort/Thunderbolt Plus USB To Dual-Link DVI Adaptor Kanex iAdapt C30 MDPC30 Mini DisplayPort to DVI Adapter StarTech.com mdp 2 dvi Mini DisplayPort to DVI Dual-Link Apple mini Display port to Dual Link DVI adapter Try External usb3.0 video capture card moved topic to this forum's section
  23. Hello A month ago I upgraded my PC from AMD to Intel platform in the context of build Hackintosh machine. So I made movie from this process with benchmark comparing these platforms. So old Phenom x4 955 is still good piece of silicon compared with intel Haswell. Of course in benchmark Cinebench is a large difference but in the games is not so much Windows 8.1 and OS X El Capitan are for one machine and both working very well Below my movie with benchmarks: Upgrade from AMD Phenom x4 955 to Intel i5 4460 ( Gigabyte Z97X Gaming 3 ) with Benchmarks
  24. Hi guys, First of all: Sorry for my english. I decided to install Mavericks on my notebook, HP Sleekbook b040sl. Here are the specs: CPU: Intel i5 3317U Chipset: HM77 Express Graphics: Nvidia GT 630M (That can't work), Intel HD 4000 WLAN: Qualcomm atheros ar9485 Touchpad: Synaptics I've upgraded RAM from 4 to 8GB. More specs at http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=it&lc=it&dlc=it&tmp_geoLoc=true&docname=c03565612 I want to install OS X 1.9 on a 30GB MBR partition on my original HDD with W8.1 with a bootloader. I am reading guides, googling, but I want to know the best guide for installing OSX and I think that is the all-in-one in tutorials section. I know that Nvidia won't work. Another question: is there any kext or others methods to make ar9485 work? Thank you guys. I've a virtualized iAtkos ML with VMWARE for doing mac things.
  25. Hey guys, I'm working on a Samsung serie 5 ultra hackintosh, and I can't get my built-in display to work in any way. I add some strings to my org.chameleon.boot.plist like: <key>HD4000PlatformId</key> <string>9</string> <key>device-properties</key> <string>5e0000000100000001000000520000000100000002 010c00d041030a000000000101060000027fff04002c000000 4100410050004c002c00690067002d0070006c006100740066 006f0072006d002d006900640000000800000003006601</string> Also tried with GraphicsEnabler Yes and No, same thing. And with these strings, I could get my graphics and acceleration to work, but only in a external display (HDMI). Could anybody give me a hand out? Thanks!
×