Jump to content

Search the Community: Showing results for tags 'UEFI'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Categories

  • OSx86
  • Apple News

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 56 results

  1. wolfstainjitsu

    Help with UEFI bios :S

    Greetings to all, I have a pc with UEFI BIOS system, and let me know that I do to install the snow leopard, since most requested tutorials using bootloaders but none recognizes me UEFI boot: S, thanks in advance !
  2. Using a Sabertooth X79 motherboard (LGA 2011), I set up Yosemite with [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url], then went through a Clover install for that partition. Most everything worked fine, except for a few things here and there. I was trying to figure out why messages wasn't working ("An error occurred during activation. Try again.") and while troubleshooting and attempting at every guide/fix I could find (which still didn't work), I realized NVRAM was not working properly. If I run in the terminal: sudo nvram TestVar=HelloWorld then restart and run sudo nvram -p TestVar does not show up. (in case you need what does, here it is:) fmm-computer-name Mac Pro bluetoothActiveControllerInfo %01%00%12%0a%00%00%00%00%15%1d%00%1b%dc%06v%9a 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:MLB CK223EC2EUH6N%ff SystemAudioVolume 0 4D1EDE05-38C7-4A6A-9CC6-4BCCA8B38C14:ROM %09v%e0%b8%ee! IOPowerManagement <INVALID> SystemAudioVolumeDB %f0 Some pictures of my current clover configuration: I also noticed (while trying to use emulation NVRAM) that in the clover preference pane, even after setting the "Save NVRAM contents to disk" to Always, after restarting it would go back to auto. Not sure if this matters but figured I'd include it. /Volumes/EFI/ tree: If anyone has had experience with this before or knows a way to fix it, I'd appreciate it. Thanks
  3. I have recently completed an installation of Yosemite with the Clover boot loader. I have Windows 8 installed on an SSD that I can boot into by selecting it from the startup options. My problem is that when I boot into Clover, I can see the drive, and Clover says "Boot Windows from Legacy HD" but when I select it a Windows logo appears, and freezes immediately. I was under the impression that Windows 8 does not use legacy by default but instead uses UEFI. I was hoping I could get some help with understanding the setup I have, whether or not I have Windows 8 in legacy or UEFI mode. And then from there what I should do to be bale to boot into Windows from Clover. I have looked around this forum as well as done some searches but I was unable to find anyone with the same problem as me. If anyone could help or direct me to a resource that will help I would greatly appreciate it. I can post my setup if it is needed to determine a solution.
  4. Hi there, This guide will enable your Intel addon NIC (EXPI9301CT) to fully support the Apple drivers and behave like a native Apple NIC. I wanted a solution for my trusted Intel NIC without having to use any third party kexts to get it working and also wanted it to be fully UEFI compatible. So I researched a little and would like to share my results in this short guide. Caution: This guide will only work for Intel Desktop CT NICs with PCI device ID 10D3. Also I only used OSX Yosemite to verify the results, but it should work in Mavericks, too. 1) Optional: Remove third party kext for the NIC Please remove any other third party kext you may have installed for your Intel NIC. We do not want any conflicts here later on. 2) Create a bootable DOS USB drive I used Rufus Boot USB Disk with an Image of Win98 DOS bootfiles to create it under Windows. The original ISO for the Win98 DOS Boot files can be found here http://goo.gl/WOaQi (Windows 98 DOS Boot). Any other DOS compatible Boot environment should work, too. 3) Download Intel Preboot files PREBOOT.EXE from http://goo.gl/ppSRzo 4) Copy the necessary files to the USB drive Extract the the download and copy the following files the bootable DOS USB drive Copy BOOTIMG.FLB from PREBOOT\APPS\BootUtil Copy BootUtil.EXE from PREBOOT\APPS\BootUtil\DOS 5) Restart and boot from the USB-Stick You will temporarily have to change the UEFI-BIOS settings to be able to boot from a DOS environment. I had to set the following options: Legacy USB = Enable SecureBoot = Other FastBoot = Off 6) Flash the NIC with EFI-ROM After Booting from the DOS USB drive please use the following commands in the given order. Backup the original ROM BootUtil -SAVEIMAGE -FILE=Backup.FLB Enable flash write capability on NIC BootUtil -FE -ALL Update NIC with EFI-ROM BootUtil -UP=EFI -ALL -FILE=BOOTIMG.FLB 7) Change PCI device ID with ethtool Congratulations, your Intel NIC is now UEFI compatible and should already show up in your UEFI BIOS. We now will have to change the device ID from the NIC, so that OSX can use the native driver. Boot from a Linux Live Boot environment (e.g. Ubuntu) and change the PCI device ID from 10D3 to 10F6 with ethtool. Please ensure your Intel NIC is eth0. We do not want to patch any other NICs by mistake. sudo -s apt-get install ethtool ethtool -E eth0 magic 0x10D38086 offset 0x16 value 0x00 ethtool -E eth0 magic 0x10D38086 offset 0x17 value 0x00 ethtool -E eth0 magic 0x10D38086 offset 0x1A value 0xF6 8) Start OSX and enjoy your native Apple Intel NIC Reboot and don't forget to change the UEFI-Settings back from step 4 to their original values. After this you can start OSX and the NIC should be recognized. Windows will pick up the NIC without any problems, so no worries if you want to switch back to Windows sometime later on. Disclaimer: Please note, this procedure solved a very specific problem for me and the guide is certainly not perfect. I do not take any responsibility for anything that may go wrong if you follow it. I hope this guide may be useful for someone and please feel free to give any suggestions that may improve it. Cheers, Maroder
  5. Hi There, If this is in the incorrect forum, please let me know. I have a Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 and I'm currently using its stock BIOS I'm fortunate to have the option to upgrade to a UEFI firmware - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3973&dl=1#bios The reason this possibility came to my attention was when I ran into a bootloader issue with my Radeon 7950 card not playing nicely with Chameleon. I read that Clover is considered a better option; It took me a great deal of time to figure out that the 'EFI' bootloader doesn't work on my regular BIOS mobo. (facepalm) However I discovered that they have a legacy boot version of Clover. So I'm currently running on that. From what I'm able to discover, UEFI to a certain extent doesn't require a DSDT.aml Would it be a good decision to move to UEFI? What challenges would I face? What advantages would I gain? Would this affect my Windows partition? Any information would be greatly appreciated.
  6. I have Windows 7 and OS X El Capitan on a single GPT formatted Hard Drive. Both OSes work fine, and I already have everything working on OS X. The problem is booting into OS X. I need to use an MBR formatted USB flash drive to start Clover to boot into it, which means I have to always have it to load OS X. I installed Clover and told it it to put it's files in the ESP. I extracted the boot0hfs file from Chameleon's binaries and put it at the root of my EFI partition. My computer uses a legacy BIOS interface but I think it has some form of UEFI because Clover does come up when I boot from my hard drive. I can't use it though because it appears in a weird resolution, only shows my bootable partitions and when I load OS X, it freezes at the Apple logo and won't go any further. I've uploaded an image of the result below showing what Clover looks like when I load it. EDIT: Images always appear upside down when uploaded from my phone. EDIT 2: Sorry, wrong subforum. I don't know how to move it.
×