Jump to content

Search the Community: Showing results for 'Z390'.


Didn't find what you were looking for? Try searching for:


More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • InsanelyMac Lounge
    • Front Page News and Rumors
    • Reader News and Reviews
    • Forum Information and Feedback
  • OSx86 Project
    • New Releases and Updates
    • New Users Lounge
    • Developers Corner
    • Tutorials (The Genius Bar)
    • Technical FAQ
    • Installation
    • Post-Installation
    • DSDT and SSDT
    • Hardware Components and Drivers
    • Desktops
    • Notebooks
    • Netbooks
    • Tablets
    • MacMod of the Month
    • Multi-booting and Virtualisation
  • International
    • Your Language
    • Deutsch
    • Español
    • Français
    • Italiano
    • Português
    • Русский
  • Apple World
    • Mac OS X
    • Apple Computers and Hardware
    • iOS Devices
    • Mac Applications
    • Mac Programming and Development
    • iOS Programming and Development
    • Mac Gaming
    • Mac Accessories
  • Discuss and Learn
    • Windows Discussion
    • *nix
    • Apple Opinions and Discussion
    • The Great Debates
    • Internet(s), Servers, and Networks
    • Buying Thoughts, Reviews, and Recommendations
    • Mods and Overclocking
    • The Big Issues [Real Life]
  • Everything Else
    • Creativity
    • Thunderdome (Random Stuff)
    • Laughs
    • The Marketplace

Categories

  • Kexts
    • Graphics Cards
    • Audio
    • LAN and Wireless
    • Other
  • Kernels
  • Bootloaders
  • DSDTs
    • Patches
  • Pandora
  • Apps
  • Miscellaneous
  • Customization

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 118 results

  1. Hi Everybody. Success for the Z390 Gigabyte. Specs follow: 16GB DDR4 Corsair i7-9700 CPU Asus Radeon 580 SSD 1TB SSD 512GB SSD 128GB How I did it. I had a working HighSierra and boldly just booted in the new MB+CPU. jaja. Well, it did not work. Googled and found somebody had a Z370 and posted his EFI folder. Saved my EFI and replaced it with the Z370 one. Boldly, again, rebooted and ... it worked, mostly!!!!. So now I am in High Sierra with my new Hackintosh. Cool. Some sound problem, long story short, there is a kext, replaced and SOUND. What works Graphics, not the built in HDMI, but the Radeon card. ALL ports, I have 4 screens USBs all, 3.0,3.1,2.0 Ethernet port Sound with a new kext Track Pad with bluetooth dongle Wifi external Card What does not work Built In HDMI. Wifi Built In. I guess it will NEVER work. To "windows" style to ever be used by Apple. Built In Bluetooth which is related to the WiFi above. Attach is the Clover Folder of the EFI (too big to attach). Has the required Kexts and driveruefi Migrate to Mojave Well, incredible as it may sound, just double click on the Install Mojave OSX, you need to download, and just go thru the process. Just one loss, the external WiFi, seems it is not supported by Mojave. Copied from HighSierra the IO802...kext and the IONetworkFamily.kext. Worked. Clean Install Mojave Many tuts about it, used one found in youtube, https://www.youtube.com/watch?v=VdRSYogDygs, which uses a batch process to create the usb installer, etc. Follow it. Simple. Again, use the kexts given in the Clover folder attached. One finished with creating the usb installer, open the EIF partition and change the Clover folder to this one. Install New Mojave with USB Installer Do the process of installing and when finished install the Clover boot loader (watch the video). After that again change the Clover folder in the EFI partition with this one. Results 1) Migrate from HighSierra to Mojave. Just change the Clover folder in the EFI partition and Install OSX Mojave app. 2) Mojave Installer. Create USB installer, install Clover boot loader and change Clover folder in EFI partition. 3) New Mojave Install. Install via Mojave Installer, install Clover boot loader and change Clover folder in EFI. Hope it helps. CLOVER.zip
  2. Hi all, I have finished my first computer and Hackintosh. After a vanilla install some fiddling with kext and refi files I have it finally running. I even got the wifi card replaced and, as you can see, wifi works. Here is my build. i9 9900K AsRock Z390 Phantom ITX 32 Gb Corsair RAM 500 Gb WD black NVME dw1560 Wi-Fi card Vega 64 To my issue, so far, I have worked it all out.Reading in forums was great and in the end I figured it all out, but I can't get iMessage to work. I always get an activation error, even though I tried everything. I followed this: https://www.tonymacx86.com/threads/an-idiots-guide-to-imessage.196827/page-54 and https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-fix-imessage.110471/#TOP2.3 guide. My wired ethernet id en0 my wifi is en1. The wired connection is not used for internet, maybe that is the issue? Well, I would be very happy if someone ad an idea on how to fix this. Mike P.S. I did use the search function P.P.S. I would also appreciate any other comments on my config config.plist
  3. Ciao a tutti, ho configurato Clover per installare Mojave sulla mia build appena montata, il problema è che durante la prima fase di installazione il PC si blocca a 2 minuti dalla fine per poi riavviarsi... successivamente su Clover cliccando su Installa da disco si carica l'installer ma si riavvia di continuo il PC. Questa è la mia configurazione: CPU: Intel Core i7 8700K MB: MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC GPU: Msi GTX 1060 GAMING X 6 GB RAM: G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 16GB DDR4 3200MHz Disco: Samsung MZ-V7E250BW SSD 970 EVO, 250 GB, M.2, NVMe Disco: Crucial BX500 CT240BX500SSD1 SSD Interno, 240 GB, 3D NAND, SATA, 2.5 Pollici Disco: WD WD10EZEX Blu Hard Disk Desktop da 1 TB, 7200 RPM, SATA 6 GB/s Sul disco NVMe è installato Windows, il WD mi serve da backup e pertanto vorrei installare OSX sull'SSD. Ho provato tantissime guide ma il problema rimane sempre lo stesso. Vi allego la partizione EFI della mia chiavetta. Grazie a chiunque per l'aiuto. EFI.zip
  4. Hi folks, I'm about to start building my first Hackintosh. Hopefully this is the right forum for a build thread - if not, please let me know. I've spent quite a while researching, and my components arrived yesterday. This machine is a home office machine, aimed to take workload off my office machine (company owned) and allow me to work from home when I want. I will be dual-booting Mac OS and RHEL/Fedora. Mac because I like Mac, having grown up with it, and to use my creativity/productivity tools. RHEL for test and proof-of-concept deployments of OpenStack and OpenShift and generally to get more familiar with Linux. I would also like to play some games on Windows. Here is the spec: CPUi7 9700kCPU coolerNoctua NH-D15This cooler will fit the Designare motherboard leaving the first PCIe slot exposed for the GPU. Noctua's site says there is 32mm clearance for RAM, and Corsair's site says that their Vengeance LPX RAM is 31.5mm in height. Presumably that's total height of the chips before the RAM is installed, so I should have a couple of mm of clearance if I install the RAM before I mount the CPU cooler.MotherboardGigabyte Z390 DesignareI have read success stories of Hackintoshes on this board, so I am encouraged. And it has two M.2 slots, and Thunderbolt 3. Onboard WiFi doesn't work with Mac OS apparently, but I've ordered a Fenvi unit from China that uses the Broadcom board that is natively supported.GPUSapphire Radeon RX Vega 56 Pulse 8GBMemoryCorsair Vengeance LPX 2 x 16GB 3000MHz C15I will need to add another 2 x 16GB sticks when my bank account recovers. Mac SSDSamsung 970 EVO Polaris 1TB M.2 x4 NVMe SSDI'm reading some threads about compatibility with Mac OS. Further research required. Some people online say I can do a fresh install of Mac OS directly onto this drive, and some people say I need to install onto a SATA drive and then clone onto the NVMe drive.Linux SSDSamsung 970 EVO Polaris 250GB M.2 x4 NVMe SSDWiFi + BluetoothFenvi FV-T919. This will fit in the lower PCI x1 slot in the motherboard.Power supply750w 80+ Platinum CasePhanteks Evolv X Glass in Galaxy SilverThe big Noctua CPU cooler fits this case without issue. I've never built a PC before, so I have lots to learn. I can't wait to get started
  5. Hi. I need some help to get my USB 3.1 gen2 ports works with full speed. I've just created kext for usb via intel fb patcher. Everything works OK, but do you know how to set USB 3.1 gen2 port in 10.14.2? I've two of them on my motherboard (Asrock Z390 extreme4). One USB C and one USB 3.1. Now those ports works as 3.1 gen 1 (up to 5 Gb/s). Intel fb patcher don't have option to set 3.1gen2 port. usb 2.0 is 0 usb 3.1 gen1 (3.0) is 3 what number i have to use with gen2? Or maybe I can do it in difrerent way?
  6. I have installed Hackintosh on to my System, but the CPU cooler is obviously louder then on Windows. I am using right now VirtualSMC.kext, but since FakeSMC provides temperature measurement tools, and VirtualSMC not, I asked my self if that might be a hint for my loud cooler? My question, has somebody tried maybe both and even compared them? And is FakeSMC maybe less noisy? Is it enough to just mount EFI partition, and delete the VirtualSMC.kext and put instead FakeSMC.kexts ? Without any fancy kext installation tool or terminal commands, just replace files and restart in enough? My System: Mainboard: Gigabyte Aorus Z390 Ultra CPU: Intel i9 9900k CPU Cooler: BeQuiet! Dark Rock 4 GPU: Vega 64 Ram: 2x16GB Corsair 3200 SSD: 1TB Adata M.2 The Tutorial i have used - https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh/blob/master/STEP_BY_STEP.md Really works like a charm besides, the more noisy cooler, which i bought because it is extra quietly. I asked first at tonymac's forum, but they deleted the post because I haven't used their tool, really disgustig.. I really hope to never use their tools, and I hope here the information freedom is more respected. #f. tonyhoremacs
  7. DSDT_ORIGIN_GB_Z390_Aorus_Master.zip Could someone help me with patching DSDT for this MOBO? I'm having problem with iGPU of i9-9900K, maybe this would help. It's detected as "Display 7MB" and no acceleration is working. I can make force it by using custom values in clover, but then I get no output from HDMI. Also please add any patches that you can think of that will help with this board. Thank you.
  8. GPB

    Z390

    Sapete se con questo chipset ci sono problemi ?
  9. I am using GA-Z390M motherboard, the fakeSMC and its plugins can provide temperature information like attached screenshot, want to get CPU, SYSTEM and GPU (R9 280X) FAN speed. The Windows AIDA64 program reports followed sensor information: Sensor Type: ITE IT8688E (ISA A40h) GPU Sensor Type: Diode, CHiL CHL8228 (ATI-Diode, 70h) Cooling Fans CPU 586 RPM Chassis #1 388 RPM Chassis #2 432 RPM GPU 1460 RPM (20%) After google, find two method to display FAN information: 1. ADD DSDT table for EC ACPI registers: FANL, FANH From AIDA64 sensor reports, the FANL and FANH reports nothing. 2. A patch for fakesmc superIOSensors about IT8686E, I may need do the same: https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek/pull-requests/2/added-support-for-the-5th-fan-on-certains/diff Would you please provide some comment about which is right method for my condition? Thanks in advance!
  10. Dear fellow hackintosh people, does anybody know a solution for the memory "cannot allocate" error on Z390 chipsets? Aptiomemoryfix, osxaptiofix 1,2 and 3 do not work, I simply cannot boot with them. The only aptio fix that is working for me somehow is OsxAptioFix2Drv-free2000.efi. But even with that clover hangs at every second boot, which is really annoying. If anyone please can help me out?!
  11. Ho da poco assemblato questo PC e credo di aver raggiunto un ottimo risultato in termine di Hack ...... Mi sono avventurato , confidando sulla perfetta compatibilità nonostante questo Chipset non sia ancora utilizzato in Apple ...... Caratteristiche HW : SK Madre GA-Z390 M Gaming Bios F5c https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-M-GAMING-rev-10#kf CPU I7 8700 + Integrata UHD630 https://ark.intel.com/it/products/126686/Intel-Core-i7-8700-Processor-12M-Cache-up-to-4-60-GHz- RAM 32GB 3200 Mhz Corsair https://www.corsair.com/it/it/Memory-Size/vengeance-lpx-black/p/CMK16GX4M2B3200C16 SSD 970 Pro NVMe M2 https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/970pro/ VGA RX560 OC 4GB https://www.asus.com/it/Graphics-Cards/ROG-STRIX-RX560-O4G-GAMING/specifications/ sostituita successivamente con RX 590 Nitro OC http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/590-8.html Superati i problemi iniziali x farlo avviare, ( montava Bios F2 con problemi di compatibilità con le Ram , risolti aggiornando il Bios alla versione più recente ) ho iniziato la configurazione ...... In ordine ho eseguito con l'aiuto del Team MacOS86.it : Mappatura Porte USB,adesso funzionano TUTTE comprese Type C (aggiornata 16 Febbraio 2019) Creazione di SSDT x adattare la struttura ACPI allo standard Apple Mappatura del segnale video della Integrata UHD630 x avere video su connettore HDMI .... In origine il segnale video usciva SOLO da connettore DVI ( aggiornata patch WEG x uso con 10.14.3) In tutte queste prove ho sempre dovuto scontrarmi con i vari errori in avvio dati dalla NVRam NON nativa in questo Chipset ........... Problema RISOLTO in maniera PARZIALE con l'uso esclusivo di questi 2 DriverUEFI EmuVariableUefi e OsxAptioFix2Drv-free2000.efi risolti in maniera DEFINITIVA con l'aggiunta della Bootarg in configplist , aggiungo che x avere una NVRam funzionante con l'uso di EMUVariabile serve di installare tramite Clover gli RCScript sul volume di Destinazione Potete immaginare che il PC è davvero prestante e sono pienamente soddisfatto di questo Hack .... Ringrazio @gengik84 @foskvs @Jolly x il supporto , sempre disponibili e pronti a dimostrare che hanno pazienza da vendere e una passione INFINITA , un GRAZIE speciale a @iCanaro che davvero mi sta insegnando tanti trucchetti di ogni genere in campo informatico e NON solo ..... GRAZIE davvero tanto .......... Allego dati x puro riferimento contenente SSDT mappatura porte USB SOLO x Mobo UGUALI a quella indicati , in caso diverso da eliminare HackInfo_Report.zip Ioreg GA-Z390 - I7 8700 .zip Z390 M GAMING-CF.zip
  12. Le nuove schede madri Z390..... con su a bordo la cpu Intel i7 8700K funzioneranno oppure vorranno il nuovo processore?
  13. I am running 10.13.6 (17G4015) on my new hack (see signature). Most things work properly but shutdown and restart are awkward. After I restart or shutdown the screen goes black and the fans are going up for about 10 seconds. Then the computer starts again or shuts down (in case of shut down). Please mind that this does NOT happen when I restart or shutdown from windows. After a few restarts macOS won't boot again and it always hangs after loading the efi image: At this point even Windows won't start. It just shows a black screen and nothing more. Only a cmos reset resolves this situation. Therefore my suspicion is that macOS somehow corrupts the firmware settings. I attached my complete clover directory. You also find there my original DSDT (ACPI/origin) and a preboot.log (misc). I guess some DSDT patches must be applied to resolve this situation. Maybe some DSDT wizard can help. CLOVER.zip
  14. Ciao a tutti, ultimamente ho deciso di mettermi al lavoro e fare un investimento a lungo termine comprando un fisso che ho assemblato pezzo dopo pezzo leggendo numerosi forum per essere bene informato sul miglior hardware che potessi ottenere per un Hackintosh ottimizzando al meglio i costi: ho finito così per comprare: Hardware: -Motherboard: Gigabyte Z390 Aorus Pro (Rev 1.0) -CPU: Intel i7 9700k raffreddato a liquido (CoffeLake) -GPU: AMD Radeon RX580 (avendo letto le eccellenti prestazioni a ottimo prezzo per MacOS) -RAM: 32GB DDR4 Crucial Ballistix Sport LT (4x8GB 3000MHz) -NVMe SSD Samsung 970 Evo 250GB M.2 dedicato solo a MacOS, nel secondo slot della Mobo M.2 avrei poi messo un Western Digital Blue da 250GB con Windows 10 su metà disco e per l'altra metà il Debian che sto utilizzando adesso Poi mi sono messo subito al lavoro per cercare di far partire questo benedetto MacOs su una macchina non ufficiale, ho tovato quindi questa guida su GitHub che era molto simile alla mia configurazione: https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh/blob/master/STEP_BY_STEP.md Dopo aver fatto partire una macchina virtuale per configurare la USB come comunemente viene fatto, scaricando l'applicazione e facendo il "burn/copia dei file" di macOS su pennetta esterna rendendola bootabile solamente da un pc ufficiale mac, sono passato alla configurazione di Clover (l'EFI installer, cartella che allegherò qui sotto, ma prima leggete il problema): Ho messo i driver necessari, mettendo quelli che lui menzionava sotto la sezione "building the usb installer" https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/building-the-usb-installer Install Clover for UEFI booting only Install Clover to the ESP Under Drivers64UEFI: AptioMemoryFix (the new hotness that includes NVRAM fixes, as well as better memory management) (che poi ho dovuto rimuovere, leggi sezione https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh/blob/master/STEP_BY_STEP.md#fixing-kernel-panics-at-rebootshutdown) VBoxHfs-64.efi (or HFSPlus.efi if available) - one of these is required for Clover to see and boot HFS+ volumes. If you see the option to enable it in the installer, make sure it's selected - if you don't see it in the installer, verify that one of them exists in the EFI -> CLOVER -> drivers64UEFI folder ApfsDriverLoader - (Available in Dids' Clover builds - or here) this allows Clover to see and boot from APFS volumes by loading apfs.efi from ApfsContainer located on block device (if using AptioMemoryFix as well, requires R21 or newer) applicando piccole modifiche a causa di un errore già riportato da questa persona che ha scritto la guida di GitHub di sostituire AptioMemoryFix-64 (dalla cartella EFI/EFI/CLOVER/driver64UEFI) con OsxAptioFix2Drv-free2000, questa infatti riportava quanto segue dopo aver detto di aver sostituito AptioMemoryFix-64.efi con OsxaptioFix2Drv-free2000: "I am told that there are downsides (that I don't fully understand yet) to using OsxAptioFix2Drv-free2000, so do this at your own risk." Ho configurato poi il config.plist Come diceva lui, partendo da questo file: https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/config.plist-per-hardware/coffee-lake e applicando le modifiche che sotto ha descritto, del tipo: Open coffeelake_sample_config.plist with Clover Configurator (right click → Open With → Clover Configurator) In SMBIOS: - Click the button with an up/down arrow (middle right). Chose iMac18,3. This is important since we'll be connecting our monitor to the RX580. The HDMI port on our motherboard is NOT yet working for Hackintoshes. - Make sure the serial number generated is an iMac (mid-2017) by clicking Model Lookup. - Ensure that Check Coverage reports that the serial is NOT valid. You don't want to use somebody else's serial number. - While you're here, copy your Board Serial Number to your clipboard. You'll need it soon. In Rt Variables: Paste your Board Serial Number in the MLB field. Set CsrActiveConfig to 0x0 which enables SIP for extra security. This should work just fine for a Vanilla Hackintosh install and is how genuine Macs ship. In Boot: Change the Custom Flags to: shikigva=40 uia_exclude=HS14 (this disables onboard Bluetooth since we'll be using an external Broadcom Wi-Fi/Bluetooth adapter) In ACPI: Click List of Patches and enable the following: Change GFX0 to IGPU In Devices: Set Inject to 16. Now to enable our headless iGPU, we need to fake the device id. To do so, Click Properties, select PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0). Then, click the + button to add a property. Add the following: Property Key: device-id Property Value: 923E0000 Value Type: DATA Click the Export Configuration button (bottom left), then Save As config.plist. Copy your newly generated config.plist to /EFI/CLOVER/ on your bootable USB key. Impostazioni BIOS E avendo settato nel BIOS le impostazioni che questa perona configliava all'inizio della guida, (N.B. la mia versione di Bios è l'ultima, F7 https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-AORUS-PRO-rev-10#support-dl-bios) (a quanto risulta il giorno 7.01.2019) Load Optimized Default Settings Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled Chipset → Internal Graphics : Enabled (important for Quicklook/Preview) Please note that we will be using our internal GPU in headless mode only and this guide assumes that. This is how an iMac18,3 (what we're basing our build on) behaves. That's it! I literally didn't change anything else and it just worked. Anche per me ha funzionato. Comunque lui riportava ulteriori settaggi, aggiungendo: However, these are settings that are generally recommended. Your mileage may vary: BIOS → Fast Boot : Disabled BIOS → LAN PXE Boot Option ROM : Disabled BIOS → Storage Boot Option Control : UEFI Peripherals → Trusted Computing → Security Device Support : Disable Peripherals → Network Stack Configuration → Network Stack : Disabled Peripherals → USB Configuration → Legacy USB Support : Auto Peripherals → USB Configuration → XHCI Hand-off : Enabled (Extremely important) () Chipset → Vt-d : Disabled (non l'ho messo e parte a volte, quindi penso che se parte non ha una importanza così rilevante) Chipset → Wake on LAN Enable : Disabled (era già così) Chipset → IOAPIC 24-119 Entries : Enabled Il sistema è partito e soltanto alcune volte dava il seguente errore: Error allocating 0x11996pages at 0x000000001d453000 alloc type 2 Couldn't allocate runtime area. Credo che sia questo piccolo problema: la NVRAM. Non riesco bene a capire dove cercare per sapere con esattezza se è supportato nativamente o meno. Ho cercato di informarmi, voi potreste dirmi se è vero? Premendo poi Ctrl+Alt+Canc riavviavo e selezionando da Clover l'NVMe interno partiva senza dare questo errore, per cui il kernel non trova spazio perché la memoria Non Volatile ad accesso Randomico è troppo frammentata, come Questa guida riportava: Primo post: https://nickwoodhams.com/x99-hackintosh-solving-osxaptiofixdrv-allocaterelocblock-can-not-allocate-relocation-block/ Post aggiornato nel 2016: https://nickwoodhams.com/x99-hackintosh-osxaptiofixdrv-allocaterelocblock-error-update/ Mi sono letto tutto e ho capito che lui applicava anche delle modifiche al file: "Changes to OsxLowMemFixDrv-64.efi were simply editing 0x10000000 to 0x20000000." Ho quindi seguito il suo consiglio di mettere OsxAptiofix Emuvariable 64 e Test2-2016.efi (che lui aveva creato) ma il problema sembrava persistere, più raramente La mia cartella driver64UEFI di ora Dopo aver trovato una strada senza soluzoni anche lì mi sono rivolto a degli amici, e di questo errore ne ho parlato anche con utenti del gruppo Telegram "Hackintosh Italia" che sono stati e ancora sono molto gentili ad aiutarmi spiegandomi che si tratta di un problema di NVRAM, che nel mio caso, avendo installato questi .efi file nella cartella EFI/EFI/CLOVER/driver64UEFI (che ancora è cosi attualmente, oscillando tra couldnt allocate runtime area (anche dopo aver definitivamente staccato la corrente dopo aver spento il PC per capire se poteva aiutare) e a volta anche nessun errore) -ApfsDriverLoader-64.efi -DataHubDxe-64.efi -EmuVariableUefi-64.efi -FSInject-64.efi -HFSPlus-64.efi -NTFS-64.efi -NvmExpressDxe-64.efi -OsxAptioFix2Drv-free2000.efi -PartitionDxe-64.efi -UsbKbDxe-64.efi In più ho aggiunto gli RC Scripts (come mi è stato consigliato dai membri del gruppo telegram) sul disco interno in cui mac è installato. Togliendo quindi qualsiasi test.efi o test2- 2016.efi ed ascoltando chi ne sapeva di più. Ora mi trovo a dover affrontare diverse volte questo errore dovendo riavviare per risolverlo, cosa che mi fa dedurre che Osxaptiofix2 2000 sia un po' instabile nel pulire la NVRAM prima di avviare la macchina/ allo spegnimento di questa. Questo problema di couldnt allocate runtime area persiste sebbene prema F12 dalla schermata di Boot di Clover. Vi chiedo gentilmente una mano, inoltre mi è stato detto che siccome il sistema da: -"3.6 GHz unknown nella sezione "Processor" -non riconosce la RAM con un Vendor ID? (del tipo Ballistix dovrebbe essere?) Serve di rivedere il config.plist che ho creato, rivedere i DSDT e gli efi? sono a posto?, (mi hanno detto che gengik84 fare, ma accolgo volentieri l'aiuto di tutti) , vi mando una foto della schermata di "About this Mac" e della EFI in allegato. Quello che farò sicuramente mentre attendo vostre risposte è il downgrade da 10.14.3 Beta a 10.14.2, l'upgrade l'ho fatto pensando che magari avrei aggiustato qualcosa, ma l'errore come lo dava prima lo dà ora, non credo che questo cambi molto le cose in gioco. Comunque è meglio non essere in Beta per aggiustare gli errori. Grazie mille per essere arrivato a leggere fino a questo punto, lo apprezzo molto. Per la cartella EFI: sono 22MB zippati, in allegato non entrano... https://drive.google.com/open?id=106jXkDB0Id045lzIIzAn9F5MwnzWFv3X
  15. Thanks! Your fix you posted for another z390 board fixed my shutdown kernel panic. I sent you some skrill for a beer. Cheers!

  16. iCanaro

    Problema installazione con Z390 + i7 8700K

    questione di punti di vista, le Z390 gigabyte sono parecchio rognose e sinora non hanno NVRAM nativa, quindi potrebbe essere più semplice farsi un'hack con un ryzen piuttosto che con una Z390 gigabyte
  17. Hi MaLd0n! Got my hands on a new Z390, here's a sendme from latest bios, please take a look. I'm trying to make it work on HS and Mojave. Using Nvidia at the moment, but making the iGPU work can be nice. Thanks in advance) Send me Z390s-iMac.zip
  18. nobody111

    Random kernel panic on shutdown/reboot

    Same issue with reboot/shutdown kernel panic Z390 M Gaming Intel 9600k with iGPU configured just for acceleration (working) AMD RX 570 (native) Sound ALC892 (working) Fenvi T919 wifi (working) I tried the other Z390 m gaming config, did not work with ACPI errors on boot Running latest clover EFI 4871 Using Emu with OsxAptioFixDrv-64 does not boot with OsxAptioFixDrv error Fixed reboot/shutdown/sleep issues by using z390 m gaming DSDT (from first page of this thread), OsxAptioFix3Drv-64.efi driver and added slide=0 boot arg Only remaining issue is - fans are not controlled properly by OS X and they do not show up in HW Monitor with all sensors installed.
  19. (English) I have same GA-Z390 M Gaming and I7 8700, can this hardware configuation fully work now with Mojave? Thank you very much!
  20. Baio77

    Hackintool v1.8.3

    I have the Desktop configuration in signature. https://www.gigabyte.com/Motherboard/Z390-M-GAMING-rev-10#kf this my Mobo Originally only video on DVI connector output from the integrated, with the patch I managed to get now I have videos on HDMI connector PERFECT Gigabyte GA Z390 M Gaming UHD630.zip Without any patches out video DVI only With applied patch out video HDMI only
  21. genzai

    AptioMemoryFix

    About to update one of my systems from z370 to z390. What is the current best practice for Aptio and Z390 pending hopeful fixes to AptioMemortFix? Thanks, g\
  22. iCanaro

    Problema installazione con Z390 + i7 8700K

    tua mobo https://www.msi.com/Motherboard/mpg-z390-gaming-pro-carbon-ac per la rete devi mettere questo kext in EFI
  23. Baio77

    Problema installazione con Z390 + i7 8700K

    Prova questa Clover , ho selezionato SSDT390 in patch vedi se avvia regolare , lo spegnimento\riavvio dipende al 90% dalla NVRam problema affligge MOLTE Z390 e non solo, prova questa soluzione CLOVER.zip
  24. allora scuso se abuso della tua pazienza e delle tue conoscenze, ho straletto prima di scrivere, e quasi tutto in inglese, solo il thread da tony su z390 e 9th gen sono centinaia di pagine, sapendo cosa l'utente ci andrà a fare e con le mie scarse conoscenze in materia di hackintosh, mi potresti consigliare una mobo su z390 sotto i 250? perchè oramai la z370 è introvabile :-( te ne sarei eternamente grato :-)
  25. Matgen84

    AptioMemoryFix

    Hi I found a guide for you amazing config GA-Z390 Aorus Master/i9-9900k via reddit. Waiting a solution with Aptiomemoryfix. https://github.com/cmer/gigabyte-z390-aorus-master-hackintosh
×