Jump to content

dj_reno

Members
  • Content count

    14
  • Joined

  • Last visited

About dj_reno

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi all, Sorry for delay. I was very busy. The tests with DSDT didn't work. I attach DSDT file without apply patch (dsdt.txt, you must change extension txt for aml) , and also i attach patch file in format txt (Aspire 7741G.txt) In my experiments, i always use Eulemur. Could someone tune the DSDT file to work with my laptop? Regards, Aspire 7741G.txt dsdt.txt
  2. Hi 1120, I have tested with DSDT that i got of the other web page, but i didn't get good results. Now, i am working. When i have one moment, i will post DSDT file. Could someone tune the DSDT file to work with my laptop? Thanks. Consolation. Thanks for you respond. I am not expert on this topic. The Graphic Card 5650 is detected, but the laptop's screen doesn't work. For example, when i connect hdmi, i get Graphic Card correctly. Thanks and regards.
  3. Hello, I have new news!! I found the following: If the resolution is higher than 1366x768 as 1600x900 , you need to try to add Dual-link and EDID too. http://www.insanelymac.com/forum/index.php...2061&st=256 I changed "DisplayProductID-717" with my EDID, but I didn't add Dual-Link to my DSDT. I'm going to perform this, and i will post the results. Regards.
  4. Although the display supports up to 1600x900...Is it easier to get a resolution of 1366x768? This resolution is also good for me.
  5. Hello all, I'm lost. I do not know that more tests I can perform. I followed your guidelines for "Custom ati kexts" but I do not get the right combination. I have an Acer Aspire 7741G with screen 17" (1600x900x32) with Ati mobility 5650 and I can not work with GraphicsEnabler = Yes I have created a forum thread with all the details of my numerous tests. http://www.insanelym...howtopic=277765 Please, can anyone help me? Regards.
  6. Hello again to all, I detail the new tests, that I've done, without good results. - I have changed the file DisplayProductID-717 for my EDID. - I have download files and i have followed this thread forum --> http://www.insanelym...pic=262286&st=0 1) I have installed Chameleon-2.0-RC5-r875.pkg 2) I have replaced boot file by Chameleon Wizard. 3) I have changed name file "org.chameleon.boot.plist" to "com.apple.boot.plist" After i have performed the same tests: Test01: 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 01 02 01 07 - LVDS-Multiple Screens Test02: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 01 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test03: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 00 00 07 - LVDS - BlackScreen Test04: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 00 00 00 07 - LVDS - BlackScreen Test05: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 20 01 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test06: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 11 02 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test07: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 01 02 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test08: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 21 03 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test09: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 04 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test10: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 04 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test11: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 05 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test12: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 05 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test13: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 20 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test14: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 01 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test15: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 11 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test16: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 21 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test17: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test18: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test19: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. New tests! Test20: 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 02 02 01 07 - LVDS-Multiple Screens. Test21: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 02 00 07 - LVDS - BlackScreen 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 01 06 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 20 01 02 01 Can anyone help me? I'm lost. I do not know that more tests I can perform. a ) For tests 1 and 20, they always show multiple screens, LVDS is detected. b ) But for all other tests, LVDS is not detected. I attached screenshots of the two situations. Thanks and regards.
  7. dj_reno

    Ati Radeon HD 5650 on Lion 10.7 with CI/QE

    Hello all, I'm lost. I do not know that more tests I can perform. I followed your guidelines for "Custom ati kexts" but I do not get the right combination. I have an Acer Aspire 7741G with screen 17" (1600x900x32) with Ati mobility 5650 and I can not work with GraphicsEnabler = Yes I have created a forum thread with all the details of my numerous tests. http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=277765 Please, can anyone help me? Regards.
  8. Hello I've been doing these tests and still can not get the LVDS, work correctly, I used the display EDID provided by user 1120: Eulemur default: 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 01 02 01 04 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 12 04 04 02 10 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00 00 10 00 01 Test 01: (Connected via VNC, it detects the display and resolution 1600x900 and can change it) 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 01 02 01 07 - LVDS-Multiple Screens - In the following tests, not detects the screen: Test 02: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 01 00 07 - LVDS - Screen with stripes 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 12 04 04 02 - VGA - Not working 10 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00 00 10 01 01 - HDMI - Not working Test03: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 10 00 00 07 - LVDS - BlackScreen Test04: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 00 00 00 07 - LVDS - BlackScreen Test05: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 20 01 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test06: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 11 02 00 07 - LVDS - Screen with stripes (VNC Not Working!!) Test07: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 01 02 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test08: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 21 03 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test09: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 04 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test10: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 04 00 07 - LVDS - Screen with stripes Test11: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 05 00 07 - LVDS - Screen with stripes (VNC Not Working!!) Test12: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 05 00 07 - LVDS - Screen with stripes (VNC Not Working!!) 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 22 05 01 02 - HDMI - Not working. 10 00 00 00 10 00 00 00 00 00 00 00 00 10 02 01 - VGA - Not working. Test13: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 20 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test14: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 01 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test15: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 11 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test16: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 21 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test17: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 02 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test18: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 12 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Test19: 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 22 00 00 07 - LVDS - Screen with stripes. Conclusions: I must be doing something wrong. Questions: 1) Do I have to change the boot file for a new one? 2) LVDS is sure to be through ConnectorType 02 00 00 00? because I was not detected in any test screen, and if i change ConnectorType by 04 00 00 00 is detected. I will perform new tests on the same personalitys with my EDID. Regards.
  9. Hello 1120, Thank you very much for your reply. I think the EDID I'm using is the correct one, since I got the RAW by Windows and I encoded Base64. Anyway try your EDID and tell you which are my results. Have you got that works for you GraphicsEnabler=Yes and LVDS work? My LVDS does not work, depending on the AtiConfig=XXX shows black screen or scrambled screen. 1-> The kernel that comes with the installation iAtkos L2. Darwin 11.2.0 2-> Chameleon 2.1 r1650, but I tried with versions Chameleon-2.1svn-r1897 and Chameleon-2.1svn-r1902. 2-> I tested with the driver that comes with the installation (v7.1.2), but i installed the 7.12.9 also with the same results. I will perform new tests and put them here.
  10. I forgot to give you more details: Acer Aspire 7741G-374G50Mnsk 17.3" LED CineCrystal Lion 10.7.2 by iAtkos l2
  11. I all, sorry for my bad English, I'm Spanish. I created this topic because it does not work with my LVDS GraphicsEnabler = Yes. The resolution of my internal display is 1600x900. Details of the procedure i followed: 1) I obtained the EDID from windows, and once converted to Base64, and I modified the file DisplayProductID-717 in /System/Library/Displays/Overrides/DisplayVendorID-756e6b6e/. AUO139E - Active 1600x900 2) I obtained the file 1002_68c1.rom from Windows using Everest or AIDA64 program -> right click on status bar / video debug / video bios dump 3) Boot into arch=i386 -> Run terminal: sudo -s cd ~/Desktop/VBIOS ./radeon_bios_decode <1002_68c1.rom> connectoroutput.txt ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x1025 SubsystemID: 0x037f IOBaseAddress: 0x2000 Filename: BR035200.010 BIOS Bootup Message: MADISON HYNIX/SAMSUNG DDR3 64Mx16 PCI ID: 1002:68c1 Connector at index 0 Type [@offset 45024]: LVDS (7) Encoder [@offset 45028]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 45098]: 0x96, OSX senseid: 0x7 Connector at index 1 Type [@offset 45034]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 45038]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 45121]: 0x91, OSX senseid: 0x2 Connector at index 2 Type [@offset 45044]: VGA (1) Encoder [@offset 45048]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 45148]: 0x90, OSX senseid: 0x1 4) ./redsock_bios_decoder < 1002_68c1.rom BR035200.010: MADISON HYNIX/SAMSUNG DDR3 64Mx16 Subsystem Vendor ID: 1025 Subsystem ID: 37f Object Header Structure Size: 199 Connector Object Table Offset: 34 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: 99 Display Path Table Offset: 12 Connector Object Id [14] which is [LVDS] encoder obj id [0x1e] which is [iNTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x20] which is [iNTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x11 [duallink 0x1] enc 0x2)] linkb: false Connector Object Id [5] which is [VGA] encoder obj id [0x15] which is [iNTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false 5) Tests performed: The 7741G laptop has 3 outputs (Internal Display, VGA and HDMI) Hoolock default: 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 21 03 05 01 00 04 00 00 04 06 00 00 00 01 00 00 11 02 04 02 04 00 00 00 14 02 00 00 00 01 00 00 02 04 01 03 Hoolock modified: LVDS screen display scrambled. HDMI and VGA not working. 02 00 00 00 40 00 00 00 09 01 00 00 20 00 00 07 (LVDS) 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 02 01 (VGA) 00 08 00 00 00 02 00 00 00 01 00 00 21 02 01 02 (HDMI) Baboon default: 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 01 02 01 03 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 22 05 02 01 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 00 02 Baboon modified: Black Screen LVDS. VGA not working. HDMI working! 04 00 00 00 14 00 00 00 00 01 00 00 20 00 00 07 00 08 00 00 00 02 00 00 00 71 00 00 22 05 01 02 10 00 00 00 10 00 00 00 00 01 00 00 00 10 02 01 Attached files I have used for more information. Can you help me? I do not know if I'm customizing correctly. I just need to work on resolution 1600x900 LVDS, HDMI and VGA is secondary. ati_personalitys.rtf redsock_bios_decoder.rtf connectoroutput.txt DisplayProductID-717.rtf
  12. dj_reno

    OSX on acer aspire 7741-6445

    When you do the installation, you must give customized. Here you select the option to PS/2 under the Drivers node. See an example: http://i27.lulzimg.com/48bb34d7d8.jpg
  13. ScreenShot when "Same screen error (multiple screens) and horrible resolution".
  14. Hello all, I'm having problems to configure the graphics card "ATI Mobility Radeon HD 5650" in my laptop Acer Aspire 7741G. Laptop Components: - Core i3 370M - RAM 6 GB (Pending up to 8GB) - Mobility Radeon HD 5650 - 17.3" LED CineCrystal TFT I performed the installation with DVD iAtkos L2 Hackintosh Lion 10.7.2 (Mac OSX). The installation was successful. This is the hardware that I detect: 1) Sound -> RealTek ALC272 -> is OK (By kext) 2) Ethernet -> BroadCom BCM57780 --> is OK (By kext) 3) Wifi -> BroadCom BCM43225 --> Non Ok (I tried several options without results) 4) VERY IMPORTANT!! Graphics Card -> ATI Mobility Radeon HD 5650 --> Non Ok (I tried several options without results) Although the wireless does not work, does not worry me much, since I have Ethernet. My problem comes when I want to change the resolution to the laptop's internal display. Only I can choose 1024x768. I have been reading several forums and have followed the steps in this forum -> http://www.osx86.net...do=file&id=1502, Using AtiConfig=Hoolock and GraphicsEnabler=Yes, This does not work, only lets me access by GraphicsEnabler = No. I used ELDIM - EDIDViewer to get the EDID. Exhibits 3 monitors to choose: 1) AUO139E (Active 1600x900): * RAW Data: 0x00 00 FF FF FF FF FF FF 00 06 AF 9E 13 00 00 00 00 0x10 01 13 01 03 80 26 15 78 0A C4 95 9E 57 53 92 26 0x20 0F 50 54 00 00 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 0x30 01 01 01 01 01 01 F8 2A 40 90 61 84 0C 30 30 20 0x40 36 00 7E D6 10 00 00 18 00 00 00 0F 00 00 00 00 0x50 00 00 00 00 00 00 00 00 00 20 00 00 00 FE 00 41 0x60 55 4F 0A 20 20 20 20 20 20 20 20 20 00 00 00 FE 0x70 00 42 31 37 33 52 57 30 31 20 56 33 20 0A 00 26 * Convert to Base64=> AP///////wAGr54TAAAAAAETAQOAJhV4CsSVnldTkiYPUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEB+CpAkGGEDDAwIDYAftYQAAAYAAAADwAAAAAAAAAAAAAAAAAgAAAA/gBBVU8KICAgICAgICAgAAAA/gBCMTczUlcwMSBWMyAKACY= 2) SNY0801: * RAW Data: 0x00 00 FF FF FF FF FF FF 00 4D D9 01 08 01 01 01 01 0x10 01 11 01 03 80 A0 5A 78 0A 0D C9 A0 57 47 98 27 0x20 12 48 4C 21 08 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 0x30 01 01 01 01 01 01 66 21 50 B0 51 00 1B 30 40 70 0x40 36 00 40 84 63 00 00 1E 01 1D 00 72 51 D0 1E 20 0x50 6E 28 55 00 40 84 63 00 00 18 00 00 00 FC 00 53 0x60 4F 4E 59 20 54 56 0A 20 20 20 20 20 00 00 00 FD 0x70 00 30 3E 0E 30 09 00 0A 20 20 20 20 20 20 01 72 * Convert to Base64=> AP///////wBN2QEIAQEBAQERAQOAoFp4Cg3JoFdHmCcSSEwhCAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBZiFQsFEAGzBAcDYAQIRjAAAeAR0AclHQHiBuKFUAQIRjAAAYAAAA/ABTT05ZIFRWCiAgICAgAAAA/QAwPg4wCQAKICAgICAgAXI= 3) TCL0000: * RAW Data: 0x00 00 FF FF FF FF FF FF 00 50 6C 00 00 01 01 01 01 0x10 01 15 01 03 80 3A 20 78 0A 0D C9 A0 57 47 98 27 0x20 12 48 4C 21 4B 00 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 0x30 01 01 01 01 01 01 66 21 50 B0 51 00 1B 30 40 70 0x40 36 00 44 40 21 00 00 18 01 1D 00 72 51 D0 1E 20 0x50 6E 28 55 00 44 40 21 00 00 1E 00 00 00 FC 00 20 0x60 20 20 20 20 44 54 56 20 20 20 20 20 00 00 00 FD 0x70 00 32 55 0E 46 10 00 0A 20 20 20 20 20 20 01 9B * Convert to Base64=> AP///////wBQbAAAAQEBAQEVAQOAOiB4Cg3JoFdHmCcSSEwhSwABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBZiFQsFEAGzBAcDYAREAhAAAYAR0AclHQHiBuKFUAREAhAAAeAAAA/AAgICAgIERUViAgICAgAAAA/QAyVQ5GEAAKICAgICAgAZs= ---- I tested with 3 monitors, but the screen always shows wrong (Multiple screens with horrible resolution) Attached image of the error: Example DisplayProductID-717: <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>DisplayProductID</key> <integer>1815</integer> <key>DisplayProductName</key> <string>Internal LCD Forced EDID</string> <key>DisplayVendorID</key> <integer>1970170734</integer> <key>IODisplayEDID</key> <data> AP///////wAGr54TAAAAAAETAQOAJhV4CsSVnldTkiYPUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEB+CpAkGGEDDAwIDYAftYQAAAYAAAADwAAAAAAAAAAAAAAAAAgAAAA/gBBVU8KICAgICAgICAgAAAA/gBCMTczUlcwMSBWMyAKACY= </data> </dict> </plist> Thanks! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Second testing: I made the modification to the start of many AtiConfig=<option> and EDID AUO139E. Graphics Card detected in all AtiConfig is ATI 5000, except Orangutan, showing ATI Mobility Radeon 5650 HD. Alouatta - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Baboon - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Cardinal - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Caretta - Not start, panic Error. Colobus - Same screen error (multiple screens), horrible resolution , VNC is perfect. Douc - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Eulemur - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Flicker - Same screen error (multiple screens), horrible resolution , HDMi is perfect. Galago - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Gliff - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Hoolock - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Hypoprion - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Iago - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Kakapo - Black Screen, access with VNC is perfect. Kipunji - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Lamna - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Langur - Same screen error (multiple screens) and horrible resolution. Megalodon - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Motmot - Not start, panic Error. Nomascus - Not start, panic Error. Orangutan - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Graphics Card -> ATI Mobility Radeon 5650 HD Peregrine - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Quail - Not start, panic Error. Raven - Black Screen, access with VNC is perfect, HDMI OK. Shrike - Not start, panic Error. Sphyrna - Not start. System HALTED!!! Triakis - Without Testing. Uakari - Without Testing. Vervet - Without Testing. Zonalis - Without Testing. Conclusion: Lion does not detect my laptop's internal monitor so the screen does not show well with GraphicsEnabler = Yes. The only configuration that detects the graphics card correctly is Orangutan, but I get black screen on laptop screen. Examples Orangutan ScreenShots by VNC: What should I do? Thanks! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
×