Jump to content

Nyanja

Members
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

About Nyanja

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi there, I had been trying to install iATKOS v7 for my HP laptop. I must say that I've made it pretty far just Googling and what not, but now I need true help. :\ In case you were wondering, I am using another laptop to look up solutions and for posting this thread. Now, I'll try and explain the steps that I took from the beginning... I first of all formated and created two partitions, both HFS(?)+, one 100GB and the other 350GB using GParted. After that, I began booting from iATKOS v7's iso disc using "-v" param, and immediately, I was greeted by a frozen screen with "IOAPIC: Version 0x21 Vectors 0:23". On Google, I found only one fix, it stated that I had to disable "USB Legacy Mode" from BIOS settings, wait until the disc stopped spinning, and plug in a USB flash drive and unplug it before restart after installation, didn't work for me. In one of the comments, I read about somebody trying out some other boot parameters before learning about the USB trick, it was to type "io=0x21 -s -f" and that his booting will go further than before, but get stuck and freeze at Root device is mounted read-only If you want to make modifications to files: /sbin/fsck -fy /sbin/mount -uw / If you want to boot the system: exit -sh-3.2# Same thing happened to me, except my screen wasn't frozen. So I followed the steps, and entered the two given commands, "/sbin/fsck -fy" and "/sbin/mount -uw /," and bam, a while later, I was on iATKOS OSx86's installation screen. These are the settings I chose (most of these are based off the device names, I had Ubuntu on before this and pulled out the device names and IDs through the Terminal): iATKOS v7 Main System Bootloader > Chameleon v2 X86 Patches > /Extra directory X86 Patches > DSDT X86 Patches > Decrypters > AppleDecrypt X86 Patches > Disabler Drivers > VGA > ATI > ATI HD Drivers > System > SATA/IDE > ATI SATA/IDE Drivers > System > CardBus Driver Drivers > System > USB Drivers > System > Sound > Voodoo HDA Driver Drivers > Network > Wired > Realtek > Realtek RTL8139 Drivers > Network > Wireless > Ralink > Ralink RT2860 PCI Post-Install Actions Any package branch not mentioned above was not installed. After the installation, I let the computer restart, and boot itself from the HDD. When Chameleon first shows up, I press "any key" for the startup options, then, with my correct partition selected, I type "-v" and press the Enter key, and after not too long, I get stuck at "IOAPIC: Version 0x21 Vectors 64:87" seem familiar? Like the last time I had an "IOAPIC" error, I restart my system, and this time, I use the parameters "io=0x21 -s -f", I yet again, make it a lot farther this time, but this time, my installation freezes at "config(6b0d4f0): terminating". (I also tried booting with "io=0x21" alone, but I still from at the "IOAPIC" line). I feel like I've made it so far, just by collecting information from here and there, and I really don't have the heart to go back to Windows after coming so far with OSx86, any help will be great... EDIT: I tried again, but now, my computer keeps restarting before booting. Thanks, Mannie
×