Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About Nyanja

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hi there, I had been trying to install iATKOS v7 for my HP laptop. I must say that I've made it pretty far just Googling and what not, but now I need true help. :\ In case you were wondering, I am using another laptop to look up solutions and for posting this thread. Now, I'll try and explain the steps that I took from the beginning... I first of all formated and created two partitions, both HFS(?)+, one 100GB and the other 350GB using GParted. After that, I began booting from iATKOS v7's iso disc using "-v" param, and immediately, I was greeted by a frozen screen with "IOAPIC: Version 0x21 Vectors 0:23". On Google, I found only one fix, it stated that I had to disable "USB Legacy Mode" from BIOS settings, wait until the disc stopped spinning, and plug in a USB flash drive and unplug it before restart after installation, didn't work for me. In one of the comments, I read about somebody trying out some other boot parameters before learning about the USB trick, it was to type "io=0x21 -s -f" and that his booting will go further than before, but get stuck and freeze at Root device is mounted read-only If you want to make modifications to files: /sbin/fsck -fy /sbin/mount -uw / If you want to boot the system: exit -sh-3.2# Same thing happened to me, except my screen wasn't frozen. So I followed the steps, and entered the two given commands, "/sbin/fsck -fy" and "/sbin/mount -uw /," and bam, a while later, I was on iATKOS OSx86's installation screen. These are the settings I chose (most of these are based off the device names, I had Ubuntu on before this and pulled out the device names and IDs through the Terminal): iATKOS v7 Main System Bootloader > Chameleon v2 X86 Patches > /Extra directory X86 Patches > DSDT X86 Patches > Decrypters > AppleDecrypt X86 Patches > Disabler Drivers > VGA > ATI > ATI HD Drivers > System > SATA/IDE > ATI SATA/IDE Drivers > System > CardBus Driver Drivers > System > USB Drivers > System > Sound > Voodoo HDA Driver Drivers > Network > Wired > Realtek > Realtek RTL8139 Drivers > Network > Wireless > Ralink > Ralink RT2860 PCI Post-Install Actions Any package branch not mentioned above was not installed. After the installation, I let the computer restart, and boot itself from the HDD. When Chameleon first shows up, I press "any key" for the startup options, then, with my correct partition selected, I type "-v" and press the Enter key, and after not too long, I get stuck at "IOAPIC: Version 0x21 Vectors 64:87" seem familiar? Like the last time I had an "IOAPIC" error, I restart my system, and this time, I use the parameters "io=0x21 -s -f", I yet again, make it a lot farther this time, but this time, my installation freezes at "config(6b0d4f0): terminating". (I also tried booting with "io=0x21" alone, but I still from at the "IOAPIC" line). I feel like I've made it so far, just by collecting information from here and there, and I really don't have the heart to go back to Windows after coming so far with OSx86, any help will be great... EDIT: I tried again, but now, my computer keeps restarting before booting. Thanks, Mannie