Jump to content
Welcome to InsanelyMac.com - No more ads! And some exciting news... Read more... ×

EvilMacMongo

Members
  • Content Count

    102
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by EvilMacMongo

  1. Hey Guys, it's been a while since I've been here. I haven't even turned on my OSX in over six months. So I have a problem maybe the gurus can help. No luck with the good old search. I moved a couple months ago, before I moved I had my hack plugged into ethernet for the internet, well after I moved I couldn't plug in and had to go wireless. So I bought a Linksys AE2500 Dual Band. Thing works pretty good, only downside is I jumped onto my OSX partition and realized that I had to internet. So I switched back over to Win 7 and searched for a Kext. Seems like a couple people have looked but no resolution to not having a kext. Any ideas on a work-around or somebody wanna take a stab at building a kext. Mongo
  2. EvilMacMongo

    Mongo's EvilHack

    EDIT: Sorry my camera sucks Alright just so there is more than 1 up for the month. So here is the low down on the system, I tried doing a budget build for a gaming system and never thought I would be running mac on it or specs might be different. AMD FX-4100 BE Oc'd to 4.2 GHZ Biostar TA990FXE MB with 990 NB and 950 SB. 8BG Corsair Vengenace DDR3 1333MHZ (supposed to be 1600 MHZ but Windoze likes to glitch when I run it that fast) ASUS ATI Radeon HD 6770 650W PSU 3HDDS 1.5TB WD Caviar black 6GB/S (windows 7, Ubuntu 11.10, and Data) 250GB Seagate 6GB/S (windows 8, just for {censored} and giggles) 200GB Samsung 3Gb/s (OS X 10.6.4, non working OS X 10.6.8) Cheapass DVD Burner BiFentix 140mm Red Led fan x 5 BiFentix 120mm Red Led fax x 2 uh I don't think I'm leaving anything out, maybe.... Here are some pics of the Evil Hackintosh:
  3. EvilMacMongo

    DSDT Question

    Ok so I've been doing some research but still can't find out the answer i'm looking for. If no dsdt was needed to install and run SL up to 10.6.8 would making a dsdt for my hack improve anything? Simple question I think but if I didn't need one, what is the point of it and would it improve things like speed?
  4. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    i think it was the iopci kext that I changed. Goggle it and you can find the kexts from the early 10.6.3/4 if you don't have a second partition.
  5. EvilMacMongo

    DSDT Question

    that explains alot. Thank you
  6. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    well the update was a PITA. I had the 2 installs so I updated 1 of them with the software update. DID NOT INSTALL LEGACY KERNEL.PKG. Leave it alone. had to fix the PCI configuration error and use the iousbfamily and massstorage.kext from 10.6.4 (my good install, or search the net for ones) and the update worked, I just did a google search of my video card with osx and it came up with flashing it is the only successful way to get qe/ci on my graphics card, just google "radeon 6850 qe/ci osx" see what you can find.
  7. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    I'm not sure what you mean, I don't think the kernel has anything to do with the dual booting, you just gotta make sure you set it up so booting off the HDD doesn't try to load legacy kernel or mach kernel, you have to change the string to modbin kernel and move the modbin off the cd to the hdd (that's what I had to do just to get mac to boot off the HDD)
  8. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    google your video card. I had to flash my gpu to a 5770 so I could get the qe/ci working. and with the modbin kernel you can update to 10.6.8 just you only have 32 bit support. And what seemed to be the safest way, but it took a little longer, was making 2 partitions for mac and have a working copy on each, that way you can experiment with one and still have a working copy if you need to fix permissions, change kexts, etc. and when you get one working instead of setting the other up again just use a program like super duper to copy it.
  9. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    well what works and what doesn't?
  10. EvilMacMongo

    PunkNugget's Mod - THE HACKINBEAST !

    what do you mean he ALMOST could play crysis? I play it on ultimate with very minor skipping and I only have a $120 graphics card. He should be able to play it no problem.
  11. EvilMacMongo

    Maybe some help

    Ok I've been trying this for a few days. tried a few different distro's. hazard went the farthest, with booting -x -v I can get most of the hfs+ files to load through chameleon but it errors on the tmsafetynet.kext, pauses 5 seconds, displays: ACPI table not found. Dsdt.aml No DsDt found, using 0 as uid value Using PCI-root-uid value:0 No SMbios replacement Patched DMI table found SMbios system information Table 1 customizing systemID with 002-003-004-005-006007008009 efi_inject_get_devprp_string NULL trying stringdata Then it has another ACPI and reboots. System is Fx-4100 cpu, ta990fxe mb, radeon hd 6770 gpu, 8 gig corsair 1600 dual channel ram, seagate 250 gig sata 6.0gbs hdd. Please help a brother out
  12. EvilMacMongo

    Maybe some help

    already have it, maybe I need to refresh it since I have mac booting from HDD
  13. EvilMacMongo

    Maybe some help

    no, here is how I got it. Hd 0,2 SL 10.6.8 stable HD 0,3 SL 10.7.2 experimental. We trying. Hd 1,2 Windows 7 Hd 1,3 Data Drive Hd 1,4-6 Linux (cause it has 3 partitions) HD 2,2 Windows 8 If I have the HD 0 which is my samsung set to boot I can run sl but when I try to boot windows it says I need to put in the windows install disc, so I try and it says it is not compatiable with this version. If I put HD 1 as my boot, I can boot windows 7, 8 and linux, just not osx.
  14. EvilMacMongo

    Maybe some help

    Alright so time to update you guys. First off I got the DVD to work by turning off combined ide mode in bios. Easy fix. Updated to 10.6.8 with the modbin_kernel. Yes it does work past 10.6.4 Flashed my Asus 6770 Radeon to a 5770 and got qe/ci working, at least i have the translucent bar and front page and video doesn't crash now. Still only shows a ati 5000 for the card but oh well I'll do more research. And I can boot off the HDD's just for some reason I have to switch what HDD boots in my bios cause the Mac HDD can't load win 7 and the disc can't fix it. and i can't load osx from the windows part.
  15. EvilMacMongo

    Mongo's EvilHack

    Alright well I guess I should update this: Finally got os x booting off the HDD and updated to 10.6.8 Now I'm gonna try going to lion and see if it works.... I'll keep you posted, and I'll try to get new pics soon with the evil apple sticker that PunkNugget hooked it up with. Thanks again Punk.
  16. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    yes it just *ATA* if you copy those codes and replace snow and mac with the names of your install disc and hdd it will copy the *ATA* from the install dvd/usb to your HDD and then make it runnable. PS. It is case sensitive. if you are getting file not found, check for capitals. I really notice this when I have to copy anything from the Desktop or Downloads. Will not find file if I do not have the capital letter in there. and the *ATA* is exactly like that with both **
  17. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    it copies all the chipsets over i think
  18. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    well did it work?
  19. EvilMacMongo

    GeekBench Question

    Ok so I ran geekbench to check out the score of my hackbuild and it's not too shabby but got a couple questions. Why does geekbench show my AMD processor as Family 21 when CPU-Z in windows and even CPUID when I load my hack shows family 15. Also why does my motherboard show Apple Inc? Can I change this to improve my hack? Oh here is the scores from Geek.
  20. EvilMacMongo

    GeekBench Question

    bump
  21. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    cp -pr /Volumes/Snow/System/Library/Extensions/*ATA* /Volumes/Mac/System/Library/Extensions/ (Snow is the name of the install disk and MAC is the name of my HDD) chown -R root:wheel /Volumes/Mac/System/Library/Extensions/*ATA* chmod -R 775 /Volumes/Mac/System/Library/Extensions/*ATA* rm -rf /Volumes/Mac/System/Library/Extensions.*
  22. EvilMacMongo

    Will not boot after install AMD 10.6 retail

    I have the same chip and a newer mobo but what I had to do was do the Retail install, with Nawcom cd. Only things I installed was the ViaATA chipset. Then b4 the installer closes, I open terminal and copy over the *ATA* from the retail install and then I can boot, only way I have found. and it works everytime.
  23. EvilMacMongo

    KmisterK's Recycler

    maybe if the wires inside were cleaned up a bit
  24. EvilMacMongo

    WHOA BIG PROBLEM

    Solved: Weird, even with doing a fresh install on my second part of SL, it still wouldn't work. So i completely formatted my HDD with mac on it and started over from scratch....Yet again. Success it works again. Either didn't like the localtime-toggle script or playing around with Lion install.
  25. EvilMacMongo

    WHOA BIG PROBLEM

    Alright I go to boot up my mac today. and it does the usual, comes to the blue screen and flashes black, with a white square in the top left corner. then it'll flash back to blue, flash back to black, repeat. Over and over, after about 30 minutes I got mad and rebooted. tried a couple things, graphicsenabler=yes =no =screwthiscomputer...... So I said hell with it and reloaded my second partition from scratch. Same exact problem. Now there has been NO CHANGES (sorry for yelling) since it worked for me yesterday. I disabler the graphics.kext and it made it crappy resolution, with the same flashing {censored}. Anyone care to take a stab at what the hell happened? Must be hardware related......like a hardware update......since it affects my usually working partition and my brand new install one.
×