Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


  • Content count

  • Joined

  • Last visited

About mmon

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday 12/08/1993

Profile Information

  • Gender
  1. Clover General discussion

    How development goes with Clover 3.0? Is there any news about it?
  2. There are plenty topics about radeon 4xxx series, why not to ask in appropriate topic? By the way, files are available to download.
  3. Some strange result. When VGA "wakes up" after sleep, in IORegistry Display connects to HDMI port and port number property changes to 2(that is VGA hotplugID). No activity to VGA port at all in IORegistry.
  4. smth is wrong with encoder, try to set encoder value in VGA or LVDS personality to 00
  5. Cool. VGA works fine if I boot with plugged cable. Both LVDS and VGA are working. Nice) What I've noticed. All two boots were with plugged VGA cable on cold boot. Firstly I booted with 1000 0000 1000 0000 0000 0000 0010 0204 - I saw some artifacts on my vga screen. Image was distorted and littly shifted with 1366x768 resolution(like on lvds?). Secondly I booted with 1000 0000 1000 0000 0000 0000 0000 0204 and all is perfect) But there is no plug/unplug detection( I've also disabled PatchVBIOS option in clover for any case I think, that we are missing some value in features property. For HDMI plug/unplug detection we should set 0x71 in features. Will try the same trick in vga personality) UPD: Not sure if 0x71 in features causes this but... VGA turns on if I put Laptop in sleep, plug vga and wake. Doesn't matter if you boot with plugged cable or not. There is no system response but it just works. And if you unplug cable and make sleep/wake laptop again, vga monitor "became disconnected" and disappear from active displays
  6. I changed senseid for LVDS from 0x7 to 0x5, nothing happened to vga I think that senseid is not the main issue. Who knows what are working values for other properties of personality(features, controlflags..) for vga?
  7. I've also noticed, that "wrong" senseid values cause positive effects) On my 5470m if I set senseid to 0x04 for vga output - vga doesn't work at all if I set for instance 0x03 - it works, but system doesn't react on unplugging vga (always have a mirror display)
  8. Mavericks 10.9.2 released

    my report toshiba satellite l650 fully working on 10.9.2 appleHDA was successfully patched by clover
  9. <key>Graphics</key> <dict> <key>DualLink</key> <integer>0</integer> <key>FBName</key> <string>Hoolock</string> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <true/> <key>Intel</key> <false/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>InjectEDID</key> <true/> <key>LoadVBios</key> <true/> <key>PatchVBios</key> <true/> </dict> Set this settings in clover config