Jump to content
InsanelyMac Forum

karpof

Members
  • Content count

    28
  • Joined

  • Last visited

About karpof

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Hello again , Im back ,I managed to get mavericks installed using pandora video .and a few flags (cant remember what ones ) but main thing is it installed to my HDD , so when it installed it had to reboot , the hdd wont boot on its own so i boot to usb pick hdd then -f-v and or usekernelcache=no, it cant find kernel cache so i copy kernel from root of usb to root of hdd , still wont recognise kernel so i trial and error with some kernels till one loads ,.... i then get this (see pic ) any Ideas !! ps tried -x -f -f-v -f-v-x npci=0x2000 and 3000 then it hangs hi again ave been @ this since friday and cant get any joy ,... driving me crazy,... could anyone look @ this pic and point me in right direction please ,.. Im stuck ! just cant get the hdd with mavericks installed to boot or usb to install again gettin confused and tired .
  2. gonna start afresh dwnload fresh mavericks from apple ,... if i dwnl;oad fresh image and start again ,.. will i put ur rollback files in it b4 i burn it m8 and kernel ? cheers gonna have a beer first .. and 1 for u lol cheers
  3. tried what u said above m8 still same , is there a reason that it would have loaded up once then not load again ? the usb wasnt touched once it had booted up because i thought i had done it and didnt want to mess with it when it was working ,. but it just didnt load up again,.,. checked my bios with above a and its correct apart from i dont haveAHCI as u know and i dony have ENHANCED HALT STATE IN BIOS but i do have ENHANCED HALT C1E disabled ... what is SATA SPREAAD SPECTRUM MINE IS DISABLED SO IS PCI SPREAD SPECTRUM ...CPU ACTIVE CORE CONTROL.......BOOT FAILURE .... is it looking like i wont be able to do it ? ?. also see whjen i copy raw image to usb ,.. my usb then has three partitions on it partition 1=EFI file system is fat32 type GPT (efi system) status active part. 2 = 6gig file syst. other type GPT status none ( should this partition be active ) part 3= unallocated spare not in use is it is that correct ?
  4. cheers m8, I,ll plod on meantime c if i can fix it lol
  5. Hi AGAIN !!! i done above cmmands and still the same i get "no interval found ........ the above commands are in my org.chameleon.boot.plist (do i need to alter this plist ?) also says hd(0,1) ----------------------- I tried using command -f-v usekernelcache=no rd=disk0 , it got me to the installation screen where it found all my drives ,( yellow triangle) but my mouse wouldnt work so i couldnt format with disk util. so i rebooted looking for kexts for my ps2 mouse /my keyboad was working , but when i booted back up with no alterations to my usb image (wasnt sure what kext to get for mouse) it ccrashed at no interval found , i dont understand how it worked once but wont work again with same commands . should i edit my plist ? thanx cheers ps im dreaming about this when i goto sleep ,....patience yea mine are tried !!!!!! this is from my usb extra folder <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>CSTUsingSystemIO</key> <string>Yes</string> <key>Default Partition</key> <string>hd(0,1)</string> <key>EthernetBuiltIn</key> <string>Yes</string> <key>GenerateCStates</key> <string>YES</string> <key>GeneratePStates</key> <string>Yes</string> <key>UseAtiROM</key> <string>Yes</string> <key>AtiFb</key> <string>Hoolock</string> <key>GraphicsEnabler</key> <string>Yes</string> <key>Graphics Mode</key> <string>1280x1024x32</string> <key>Kernel</key> <string>mach_kernel_rc4_fix</string> <key>Kernel Flags</key> <string>-v -f PCIRootUID=1 -v npci=0x2000 ahcidisk=1 debug=8 darkwake=0 dart=0</string> <key>Legacy Logo</key> <string>YES</string> <key>UseKernelcache</key> <string>NO</string> <key>SMBIOS</key> <string>/Extra/SMBios.plist</string> <key>Timeout</key> <string>2</string> </dict> </plist> org.chameleon.Boot.plist.zip
  6. I watched video, im using vmware so when i goto disk util i can only lookup the id of my usb drive ( vmware dont recognnise my hdd ) which is rd=disk1s2 , when i boot usb type -f-v usekernelcache=no rd=disk1s2 I still get waitng for rootdevice i have jmicronata kexxt already on my usb @ s/l/e ,. also i made sure my usb is 1st boot device and that my hdd is on master 1 anymore info options pleeze ., ps i havent done -s mount -uw ...ect yet as i have jmicron ,.. should i do it it stil waits for rootdevice thanx next time im on holiday in portugal i,ll buy u a pint lol i take it im wanting the rd=disk id for my usb installation drive and not my HDD
  7. may look good but its tireing ( did i copy the above downloads to proper folders ? s/l/e or can i just pt all kext files in root/extra ? allso do i fix my files with myhack b4 i finish and do i scan for problematic extentions 1st havin to do it all again in vmware and myhack , ps ye i noticed bad pic, have the shakes holding camera lol i,ll make sure next pic ( if i need 1 ) is better cheers thanx for ure interest im glad of the help ,... i will try flags let u know thanx cheers ok i tried -f-v usekernelcache=no rd=disk0s2 this is what i get how do i find what rd=disk id is ? is it always 0s2 ? am i getting there or wasting my time guys ? cheers
  8. Hi i must be realy stupid or really confused , been @ this for nearly 2 weeks still no joy ,. this is what i done ...... I burn image to usb using " ImageWriter" then dwnloaded the files in post 25 & post 23 . then copied extra folder to my usb and had to rename rc4 fix to mach_kernel to get recognised copied to root usb then copied AMD_Rollback 10.9.0 files to s/l/e booted up -f-v this is what i got ps had to use windows and imagewriter as my vmware gave me "cpu disabled" by admin gonna try fix that now
  9. HI thanx ur a patient guy ! 1st am gonna update my signature later , u say install mavericks 10.9.0 ,.. this is not the RAW image i downloaded is it ? do i need to download 10.9.0 o, think the raw image is 10.9.1,2 ? also i can only find myhack 3.3.1 not 3.1.1 does it have to be 3.1.1. and 10.9.0 . FIREWIRE i dont have in bios ? Rename your EXTR folder in a_Extra. Image doesnt have EXTR folder , can i just add ur folder ? i have been reading and doing some trial and error , all experience i suppose its a learning journey ,... I dont want you to think that im just waiting on ppl to do it for me , i kinda enjoy the challenge .... PS does my mav 10.9.0 need to be virgin untouched image ? kernel above !!! do u mean the one posted by PimentelX86 ? and do i use myhack to repair usb / image after adding extra ect b4 installation
  10. hi thanx for ur patience , im running out . lol u say make a small adjustments to the org.chameleon.boot.plist, a proper smbios.plist=== how do i do this ? could u post me a link plze ta
  11. how come i cant get either image (mavericks\lion to recognise my hdd,s even with no ahci kext , its begining to tire me out lol ,.just cant get an image to load to hdd
  12. Hi again , thanx for sticking with me ., see the image in post 11 , is that a kernel fault or a "no ahci" fault or AMD fault ? can it be fixed , ? , i dont mind reading and learning . lion keeps rebooting
  13. tried it m8, didnt work get same kernel panic screen above ,...I put in s/l/e along with kext above for no achi in post 2 but no luck in booting , cant get to installation screen cheers
  14. Hello and thanx for your help / input its appreciated m8,.. do u mean do this with mavericks or lion ? cheers
  15. hi and thanx for taking the time to answer ,. is the 10.8_Mountain_Lion_bootable_USB_for_Intel_PCs ok for AMD ? does this mean mavericks wont work on my spec. pc, is it a mach kernel fault ? just asking for the knowlge / expierience thanx again ..cheers
×