Jump to content

real_didi

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About real_didi

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  1. Toshiba Satellite R830/835 OSX 10.8 10.9

    Ok. I've managed to get pixel clock profile from Windows using PowerStrip. After that i installed SwitchResX and added Custom Resolution with this clocks to Internal LCD and restarted. With this settings it's a little bit comfortable to my eyes i think. I've attached custom resolution settings that i use: Also there is some noise from place where cooler fan is placed but it's not from cooler. I think it's a problem with power management and that noise is randomly appears when using network through wifi/ethernet and virtual machine. This noise regularly appears when scrolling web page in Safari/Chrome browser. And there is artifacts appears on screen after some time and in VMWare Fusion. I think i need to sell this laptop P.S. Also I've included my own calibrated display profile and dsdt that i extracted and patched myself with some modifications from cele_82's dsdt just for archive purposes. For those who wants to make their own DSDT (and for me if i forgot something in future): 1. Download DSDT Editor. Google 'DSDT Editor' and use 1st link to insanelymac. 2. Extract dsdt when boot without any other dsdt in bootloader. 3. Find all first-level scopes in tree that starts with "\". rename all of them removing first character:eg "\_SB" to "_SB". 4. Find in tree _SB/PCI0/GFX0 and find scope inside that ends with "PCI0". It should be corrected to "^^PCI0" 5. Apply all patches from downloaded DSDT Editor from Sandy Bridge folder. 6. Try to compile. There will be about hundred errors. Find error that ends with "min/max". There should be two errors of that kind. Click on first of them. There should be code: DWordMemory (ResourceProducer, PosDecode, MinFixed, MaxFixed, Cacheable, ReadWrite, 0x00000000, // Granularity 0x00000000, // Range Minimum 0xFEAFFFFF, // Range Maximum 0x00000000, // Translation Offset 0x00000000, // Length ,, _Y0D, AddressRangeMemory, TypeStatic) replace to DWordMemory (ResourceProducer, PosDecode, MinFixed, MaxFixed, Cacheable, ReadWrite, 0x00000000, // Granularity 0x00000000, // Range Minimum 0xFEAFFFFF, // Range Maximum 0x00000000, // Translation Offset 0xFEB00000, // Length ,, _Y0D, AddressRangeMemory, TypeStatic) (//length parameter only corrected to 0xFEB00000) For second error replace DWordMemory (ResourceProducer, PosDecode, MinFixed, MaxFixed, Cacheable, ReadWrite, 0x00000000, // Granularity 0xFED40000, // Range Minimum 0xFED44FFF, // Range Maximum 0x00000000, // Translation Offset 0x00000000, // Length ,, , AddressRangeMemory, TypeStatic) for DWordMemory (ResourceProducer, PosDecode, MinFixed, MaxFixed, Cacheable, ReadWrite, 0x00000000, // Granularity 0xFED40000, // Range Minimum 0xFED44FFF, // Range Maximum 0x00000000, // Translation Offset 0x00005000, // Length ,, , AddressRangeMemory, TypeStatic) (length param is replaced) 7.Find _DSM method in _SB/PCI0/GFX0 in DSDT from cele_82(first post) and copy it to _SB/PCI0/GFX0. (The _DSM method must be only one if there is old _DSM method you need to add to it missing content from first post's DSDT) This will enable graphics. 8.Find _DSM method in _SB/PCI0/HDEF in DSDT from cele_82(first post) and copy it to _SB/PCI0/HDEF. (The _DSM method must be only one if there is old _DSM method you need to add to it missing content from first post's DSDT) This will enable sound. 9.Compile and save file to /Extra/DSDT.aml Internal LCD Calibrated 3.icc.zip DSDT.aml.zip
  2. Toshiba Satellite R830/835 OSX 10.8 10.9

    Nope. Sleep doesnt work. I've tested brightness with sleep=never, display-sleep=1 min. Only after display goes to sleep and woke brightness is set to full. With kext patch by the link above it's working right after boot. Thanks for info about washed out dispay. I think it's the same situation i have. the problem is not only colors washed out but even after calibrate something wrong with backlight frequency i think. in Windows and Linux Live i could work with the display but in Mac Os X my eyes got tired very quick. If AppleIntelSNBGraphicsFB.kext is deleted it works good like in other OS but without QE/CI & native res.
  3. Toshiba Satellite R830/835 OSX 10.8 10.9

    Here is the fix for not full brightness before sleep. After changing the AppleIntelSNBGraphicsFB.kext the brightness is ok. I've tried to set it to 5000(decimal) don't remember the value in hex but after that the brightess level stuck at max. So 1213(hex) is a good number. Here is the AppleIntelSNBGraphicsFB.kext from the 1st post's pack with fixed brightness. P.S. Had anyone got a ploblem with native colors and contrast without color profile after enabling native res and QE/CI? EDIT: the bightness is set to full after only display sleep is enabled in Preferences/Energy Saver. For now sleep doesn't work. AppleIntelSNBGraphicsFB.kext.zip
  4. Toshiba Satellite R830/835 OSX 10.8 10.9

    Hi. I've installed ML 10.8.3 to Toshiba Satellite R830. All is good with provided pack except some display troubles. After install dsdt+snb.kext i got very low contrast of display and picture is too white. After calibrate it is fine but my eyes are hurt. I think my lcd is different and i need to inject my edid. I used DarwinDumper and got no edid without dsdt. So how you guys extracted and injected proper edid to dsdt? Btw I saw edid info in dsdt but in windows i got only seven blocks of edid (/*0x00*/ /*0x10*/ /*0x20*/... etc) how to got proper one? EDIT. Ok i've managed to inject proper EDID from windows and now display is more comfortable for my eyes i think. I'll make a clean install for additional tests. EDIT2: Also full lcd display brightness is enabled only after display sleep. i need to figure out why. By the way thank you guys for a good work at this package and tutorial!
  5. Dsdt for Tohiba r705

    Few days ago I've updated my bios to last version. Is it incompatible for Mac OS? EDIT. No. Bootloader is std Chameleon from myHack
  6. Dsdt for Tohiba r705

    My internal hard drive is out of work now nad IDE mode is for recovery software. I run my ML system from external usb HDD. I'm sorry if i waste your time for that ide mode kext Ok. I tried new dsdt. Same situation. Tried cpus=1; npci=0x2000 or 0x3000; tried change AppleACPIPlatform.kext to 1.3.5 from my hack and for original 1.7. Same kp. With cpus=1 it turned off after that message. I didn't know if i need to use attached kext since i dont use my internal hdd so i botted in ahci mode without kext.
  7. Dsdt for Tohiba r705

    Recently I installed Chameleon over Clover so I forgot to use old Extra folder from Chameleon. it booted ok without Extra folder at all. The pictures I sent was from boot empty extra folder + dsdt.aml. Now I tried to boot with old extra folder from myHack - same result - kp. Tried to change AppleACPIPlatform.kext from 1.3.5 to 1.7 - same result - kp. SMBIOS now MBP8.1 - same result - kp. With DSDT=\aaaaa all boots ok. The reason i trying to make dsdt is my internal lcd has empty edid and i think thats why i cant use patched kexts for 1st gen intel hd graphics. But after i saw comile errors from extracted dsdt i think maybe not only empty edid is the problem. I've attached extra and DarwinDumper report. Thank you for your help iFIRE Extra.zip DarwinDumper_2.6.5_Chameleon_2.1_ML_root.zip
  8. Dsdt for Tohiba r705

    Thank you very much for your time iFIRE. I've dropped that file to /Extra and got kernel panic. First at chameleon starts i got this: (Header size 200 and Incorrect image signature) Boot ends at this: First time i've booted with -v -f flags only. Then tryed npci=0x2000.
  9. Dsdt for Tohiba r705

    Hi. I have dsdt from Aida64 but it comiles only with errors. Please help me to fix that errors. And if possible inject my edid saved from Windows to dsdt. Thanks. acpi_dsdt.bin.zip edid_for_dsdt.txt.zip
  10. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    With your natit: -got grey screen using all your kexts from archive zip -got grey screen with first post kexts + SL+VGA framebuffer -stuck at dsmos using first post kexts + alt framebuffers -got grey screen using first post kexts + framebuffer by patcher: SL, SL+VGA Panel is single link x1 lvds from intel reg dumper Grey screen with VNC: "no display found" in about Mac/displays. I think I need to inject edid somehow. Maybe with empty edid there is no chance to use patched framebuffer. I've tried display override and it shows up overrided by vendor&product I'd without graphics kexts as external. Smbios is 8.1 tried 6.2 same results. Clover doesn't inject custom edid I don't know why. Maybe with dsdt I can insert edid?
  11. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    My graphics is gma5700. It was identified as hd2000 before I deleted intelhd2000 kexts. Currently there is only intelsnb*.kexts and intelframebufferkapri from native ones related to grsphics, didn't know if i needed to delete them. Without natit it is identified as unknown graphics. With natit as 'intel hd'. How can I check if os-info from natit is the right one for my graphics?
  12. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    I've checked this. As said in buffer patcher instructions I got info from Linux. Panel is LVDS and x1 width as I mentioned ? I installed clover and now there is no grey screen anymore. But hd and fb kexts still not loaded in report/extensions. And no visible changes. display is detected as external. I tried to inject custom edid but can't find it in ioreg neither any proof that it was successful. By the way now there is two graphics cards in report/graphics. New one is with device Id 0x2d10. Mine is 0x0046. I don't know is there any chance to got proper resolution. And thanks for your help GhostRaider
  13. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    I've made a clean install of 10.8.3 using myHack. Now hdGraphics.kext is loading ok. But I can't find framebuffer that works. I've made a lot of reboots with different combinations of kexts and framebuffers. I've managed to boot only with grey screen, all other are stuck after dsmos has arrived. Through VNC i saw "no display detected" in about Mac/displays while boot with grey screen. I got data from edid and intel_reg_dumper under Linux. Edid call is failed. Seems there's no edid for my panel. Panel is lvds x1 width. I patched framebuffer but got grey screen(no network was available to VNC). Also tried to alter values to 0 in info.plist of patched framebuffer - stuck at load. I have no ideas what to do next. I tried native kexts with all framebuffers, 2bad0's package, natit/no-natit/natit-w-only-os-info. Almost all stuck, others got grey screen.
  14. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    There is IOGraphicsFamily kext in S/L/E i've checked this. checked permissions. I can't understand why it can't be found when loading AppleIntelHDGraphics.kext. I tried ignoreKernelCache yes/no but still no luck. Also I've installed this system from usb.
  15. [GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

    Hi! I've installed ML 10.8.3 using pandora box to my Toshiba Portege R705 laptop with i3 350m and intel hd graphics. I've deleted all intel hd graphics kexts but after reboot I still have shadows and animations. GraphicsEnabler=Yes When I try to load with attached kexts in first post the AppleIntelHD.kext is not loading and I have distortions on screen. Without graphics kexts I have 1280x800 resolution. But my laptop display resolution is 1366x768. Error when loading patched kext is: IOGraphicsFamily not found. Failed to resolve dependencies. I have tried to delete AppleIntelHDGraphics.kext and install some frame buffer kexts from first post but there was no visible changes - all boots with 1280x800. Display identified as external standard display. Also there is some artifacts while animations. Graphics card is identified as IntelHD2000 64mb. With natit as IntelHD 128mb. Tried macBookPro 6.2 smbios, now using 8.1 smbios. No changes. Please help me to find some way to enable graphics with native res. Thanks for your time. Here is error while loading HdGraphics kext:
×