Jump to content

Dontview

Members
  • Content count

    93
  • Joined

  • Last visited

About Dontview

  • Rank
    InsanelyMac Protégé
  • Birthday January 30

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Germany
  1. AppleALC — dynamic AppleHDA patching

    Hey everyone, I use the latest version of AppleALC (1.0.16) which seems to work most of the time. But I have encountered a weird issue lately. When I try to wake my Hackintosh while it is going to sleep it crashed my audio (at least I think that's the reason). I am not talking about having no audio after sleep. This issue I have fixed by using EAPD-Codec-Commander (custom entry). After the failed attempt do restart my Hackintosh I wasn’t able to get any audio signal. The kext AppleALC was loading and I was also able to see the same amount of audio output options in my system setting without getting any audio signal. I have checked my hardware and everything seems to work just fine. This all happened to me twice. Currently, my audio is not running. When I had the problem the first time it somehow fixed itself. Please note that I didn't make any changes (kext, settings, hardware etc.) before I ran into this issue. Anyway, I tried the debug version and I figured that after my computer crashed, AppleALC would start to patch different values. Also, AppleALC recognized my Audio-Setup as ALC1150 but I am using ALC887. But this was the case bevor as well. It would be nice to get some hint to get rid of this issue and getting my audio signal back to work. Working: 2016-10-16 08:14:44.602270+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) patcher @ diff 282C51 argument 282C51 2016-10-16 08:14:44.602271+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) patcher @ diff <ptr> argument FFD64655 2016-10-16 08:14:44.602271+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A222C556 value of 1u which is E9 2016-10-16 08:14:44.602272+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A222C557 value of 4u which is FFD64655 2016-10-16 08:14:44.602272+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A1F90BAA value of 1u which is E9 2016-10-16 08:14:44.602273+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A1F90BAB value of 4u which is 282C51 Not Working 2016-10-16 08:14:44.602273+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) patcher @ diff 2814ED argument 2814ED 2016-10-16 08:14:44.602274+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) patcher @ diff <ptr> argument FFD66273 2016-10-16 08:14:44.602274+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A222C56C value of 1u which is E9 2016-10-16 08:14:44.602274+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A222C56D value of 4u which is FFD66273 2016-10-16 08:14:44.602275+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A1F927DE value of 1u which is E9 2016-10-16 08:14:44.602279+0200 localhost kernel[0]: AppleALC: (DEBUG) private @ writing to A1F927DF value of 4u which is 2814ED
  2. Yes, my GTX 970 is working with Sierra beta 1- 6 (PB).
  3. 10.12 and ALC892

    Hey, Why don't you use the pre patched AppleALC by vit9696? I have nearly the same setup as you use and got my 892 working with the kext below: https://github.com/vit9696/AppleALC/releases Don't forget to add audio interface "1" in your clover configuration . Good luck
  4. GTX 970 here. New driver working fine in DP 4. I use the display port.
  5. [pre-releases] macOS Sierra

    Same here. 970 GTX is not starting anymore. Only my internal CPU graphics seems to work.
  6. Graphics problems with macOS Sierra

    Yes, there should be an option in your BIOS Settings. In addition, try to set your Graphics Output from "Automatic" to "PCI-E 1 Slot" (Maybe it will be named differently in your Bios settings). What happens if you don't use -v ? Does your Display turn black, but the system is not rebooting?
  7. Graphics problems with macOS Sierra

    Did you try to disable your internal CPU-Graphics? Did you set your SMBIOS to Mac 14,1? In my case (970 GTX), this missing setting prevented my graphic card to startup completely.
  8. C6 / C7 low power states on a Hackintosh?

    Hey, i know from AppleIntelCPUPowerManagementInfo kext, HWMonitor and Intel Power Gadget (Log) that 800, 3200, 3400 and 3600 mhz working. I am quite sure the Intel Power Gadget is not working correctly but my hacki is.
  9. Gigabyte GA-Z87-D3HP DSDT Help

    Works like a charm. I just have to add "USB-Fix" via Clover in order to have keyboard support after sleep.
  10. Gigabyte GA-Z87-D3HP DSDT Help

    Hey Carbo, sorry i didn’t answer. I was quite busy. I tried your new DSDT and i didn’t work either. Same result as the DSDT bevor :/
  11. C6 / C7 low power states on a Hackintosh?

    Sure. Thanks in advance.. IOReg.zip
  12. C6 / C7 low power states on a Hackintosh?

    Ok...the strange part is, that my intel power gadget ist not working properly. That might explain my high results. It shows a power consumption between 0,45 - and 0,55 W. Any suggestions how i could fix this? I am definitely using a ssdt ..... I attached i picture of my intel power gadget results, my clover configuration and my current ssdt file... Thanks ipc.tiff config.plist.zip ssdt.aml.zip
  13. Gigabyte GA-Z87-D3HP DSDT Help

    Hey, the new DSDT.aml is booting, but I have graphic glitches and my gp is not recognized correctly. What did you change? Here my IOreg. IOReg3.zip
  14. Gigabyte GA-Z87-D3HP DSDT Help

    Hey, thanks for your quick response. To be honest: I have simply overlooked this fact. Anyway, i changed everything to my old configuration. Although, maybe it is useful for future projects, that this configuration worked with injected kext. I had to change it in the first place, because of heat issues. I was hoping to fix it by changing the position of my gc. In the end, i bought a new Tower with cable and heat management. Now everything looks fine. Thanks for your help, have a nice weekend.
  15. Gigabyte GA-Z87-D3HP DSDT Help

    I attached the new IOreg, if this helps! Thank you! IOreg.zip
×