Jump to content

kdp

Members
  • Content count

    84
  • Joined

  • Last visited

About kdp

  • Rank
    InsanelyMac Protégé

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Los Angeles, CA

Recent Profile Visitors

1,935 profile views
  1. kdp

    AppleHDA HDMI Audio

    So essentially, patching the SSDT into the DSDT. Makes sense, I've tried to manually patch this in, and I can get it to where it compiles without error but the HDAU doesn't initiate. Troubleshooting why is beyond me, if anyone thinks they can do this quickly I would certainly appreciate the help. SSDT-HDMI-NVIDIA-PEG0.aml DSDT.aml
  2. kdp

    AppleHDA HDMI Audio

    Awesome, this worked, both monitors are showing up, I have both HDMI Audio as well as onboard audio working. So now I have the question, I have been using the same DSDT.aml for 5 years, it was the single file with all edits done to it. It's worked flawlessly for me over the years so I haven't kept up much with what's the current method of doing things. The DSDT had edits that made things show up under PCI. If I use that DSDT that section populates with all PCI devices, currently it's only showing my GPU. I'm pretty sure the edits I had applied were directly from your repo years ago, so my question; How do I apply those edits now with a dsdt.aml file, do I need to have individual ssdt patches in the patched directory now for all the patches the clean compile patch did? If so how do I acquire those?
  3. kdp

    AppleHDA HDMI Audio

    10.13.5 Z77X-UD5H 3770K 960 Just migrated from 10.12, I have had HDMI audio via DSDT working since 10.11 and upgraded from AppStore since. I'm assuming DSDT directly method no longer works. I've tried multiple things, the current solution I'm on is the clover HDMI script to install the SSDT. I'd like to get this working as well as the onboard audio but HDMI audio is a priority. I have 2 displays both working on DP>HDMI adapter cables. Would greatly appreciate any help. z77x-ud5h-960.zip
  4. Sierra is working fine for me. Upgraded directly from the App Store
  5. Never mind my post about not being able to boot the installer usb. I did some reading and saw they changed the USB stack, moving usb ports did the trick.
  6. hmm, yeah my setup works just fine, and has for multiple OS upgrades, just can't get the installer to boot. No clue why the installer won't boot. Maybe it's my gtx960...
  7. Any of you gentlemen have a config that is working for El Capitan installer? My current one that has worked for 3 years now doesn't seem to be able to boot the installer. I guess I'm out of the loop as I haven't done a fresh install in quite some time. Would love a response with a working config to boot the installer and / or instructions for post install.
  8. I can't seem to get the installer to boot. Is something new needed with El Capitan? I've been using the same config for 3 versions now and have updated directly from the app store, but now I want to do a fresh install. My current config with Yosemite won't boot the installer usb. Can you share a config that will boot the installer?
  9. Sorry for the late response, super long night last night. reflashed bios / reinstalled 10.10, installed arch on a dual boot, built web server, vpn, etc.. I appreciate the time you took to post the file, many thanks.
  10. or whatever is the latest bios people are using. I haven't made any changes here in a couple years now. I was assuming that was the newest.
  11. yeah, I'm going to tear down this machine and redo it, I have the bios file just fine, I just don't have access to windows to add the firewire.efi to the bios, the console errors will drive me bat{censored}. I suppose I could fumble around and see if there's linux tools for that. I do have an arch install...
  12. can someone post this again please? link is dead, I don't have access to windows to edit the bios file myself
  13. heh.. I just came here to make sure you were aware of this, yeah I'm getting more states now too, haven't seen any boot issues yet though, but I just changed it, will let you know if they arise / what I do about it.
  14. I'll look into this in a bit, in the mean time, I think maybe we should look into whether or not these things are reporting CPU states properly. MSRDumper is reporting the same thing you're reporting for me, despite the fact that other things are reporting other states. So it's possible something with 10.10 has changed this. I've personally witnessed this SSDT file spit out at least 3 states in the "20's" range, which it is not doing with MSRDumper currently. I'll let you know if I find anything.
  15. How are you verifying your CPU states? just HW Monitor or are you watching them in console?
×